***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (56)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura Ioana spune:
Felicitari celor care-si tin deja puiutii in brate, sa fie sanatosi si sa va bucure viata; iar celor ce urmeaza le urez nastere usoara si recuperare rapida!
Arthurana felicitari si sa fiti sanatosi amandoi
Dragele mele, spuneti-mi va rog, de ce a trebuit Arthurana sa nasca asa repede? A nascut natural? Are fetita sau baietel?
4+
Poze Laura
Florentina Roman spune:
La multi ani, Androix!
Tinem pumnii ptr mamicile de azi!
Elteka, Dianalaura, Motanel, Sobi, Paflo, multumesc mult ptr informatiile despre calciu. Pana la urma am marit portiile de lapte si n-am mai inghitit medicamentele, avand in vedere ca aproape toata sarcina am cam avut contractii...
Am intrat mai rar de frica contractiilor. In ultimele 2 zile burtica mea a stat mai mult incordata si am incercat sa stau cat mai mult in pat, nu cumva sa ma apuce nascutul saptamanile astea si sa nu ma primeasca la spital din cauza varicelei...
Mi-au mai trecut mancarimile si veziculele au inceput sa se usuce, sper sa-mi treaca repede si sa nu lase semne...
Ancamari, eu nu am avut cezariana, dar nici nu am putut purta centura.In spital erau unele asistente care ziceau ca e bine sa o port, altele ziceau ca ma chinui degeaba. Am o prietena care a nascut cu ceza si nu a purtat centura si are un abdomen plaaat ca o invidiaza pustoaicele...
Ralucami, am patit-o si eu aici. Eram intr-un magazin de parfumuri si o vanzatoare mi-a cerut voie sa-mi puna mana pe burtica, cica aduce noroc! Si eu beau cafea, am baut si la primul copil, care afost un supercuminte.
Petitange, e suficient doar sa fierbi biberoanele, fara sa mai pui vreo alta substanta.
In marsupiu l-am pus pe Tudor pe la 2 luni, eu am unul care sustine capul lui bb. In principiu, poti sa pui copilul in marsupiu din momentul in care-si tine capul singur.
35+ si Tudor(5.07.2002)
Paflo spune:
Servus, burtici si mamici!
Azi suntem singurele acasa (tati a dat o 'fuga' pana in Bucuresti, la un curs - bietul de el a plecat aseara cu trenul si ajunge in Cluj maine dimineata - e tare speriat ca o sa i se nasca printesa in lipsa lui). Azi am fost bine pana la un punct, dar se pare ca mititica s-a saturat sa stea cumintica in burta si imi intinde acum pielea de ma omoara (cred ca a ochit vreo doua locuri unde inca nu mi-a puscat pielea si s-a gandit sa remedieze situatia).
Madi, tinem pumnii! Sa nasti usor si sa ai un bebe sanatos! Din pacate nu am apucat sa-ti trimit emailul meu in timp util (c_florina@yahoo.com), ti-l mai dau eventual o data pe cand te intorci acasa.
Ibelciug, intr-adevar cel mai bine ar fi sa iei legatura cu un infectionist bun. In ceea ce priveste colacul, mie mi-a cumparat sotiorul din Italia acum vreo trei sapt - e din cauciuc si se umfla. Dar spunea sotiorul ca seamana extraordinar de bine cu o camera de roaba. La noi nu am vazut niciunde de vanzare (incearca eventual la magazinele de tehnica medicala).
Androix, la multi ani! Sa fii fericita, sanatosa si sa ai parte de un bebel sanatos si grasun!
Monytza, te invidiez! Sotul meu face parte din categoria pudicilor din acest punct de vedere ...Dar vorba fetelor: mult a fost, putin a ramas!In ceea ce priveste HPV, va trebui sa tratezi leziunile cu seriozitate dupa ce nasti, dar ai grija ca unele substante folosite in trat. sunt toxice si contraindicate si femeilor care alapteaza (se pot face in siguranta insa aplicatii cu azot lichid sau cauterizare).
Va pup si va doresc o zi linistita!
Florina 38+ si bebelina Sofia
Florina R.
Florentina Roman spune:
Paflo, pot sa-mi dau pe bubite cu vreo crema care sa grabeasca cicatrizarea lor? Pana acum am dat doar cu mixtura mentolata.
35+ si Tudor(5.07.2002)
piticasigogosica spune:
Raluca eu am CRV-ul de 2 ani.E adevarat ca nu a fost noua,am luat-o la mana 2 din Italia de la un dealer despre care stiam ca are masini bune.Nu am avut nici o problema cu ea,cu excepia amortizoarelor si a capetelor de bara de la ele fiindca in Romania nici un tanc armat nu scapa de schimbatul lor.Masina e super,desi pare mare se conduce fff usor si eu m-am obinuit asa cu ea ca m-i se pare o masina normala.Bina noul CRV e mult mai misto si aici costya in jur de 40.000 cred cu banii jos.Chiar nu stiu daca se fac totusi in Europa,dar eu am avut probleme cu inscrierea intru-cat trebuia sa platesc 5000 euro taxe(se pare ca reprezetau accize,semn ca e masina japoneza totusi),asa ca am inmatriculat-o in Republica Moldova(are sotul o firma acolo).Oricum e un confort sa te simti sus.Nu mai zic de Iris care e fan masini de cand s-a nascut.
Practic s-a nascut acolo cum sunt sanse si pt bebe Cosmin .Deci iris stie marcile de masini de la nici 2 ani,serios.Si ea e FAN HONDA.Acum incepe sa se obinuiasca cu ideea de Opel Corsa,care tre sa fie neaparat rosu
Mai ales pt mame cu copii e indicata.Eu am o mareee nostalgie gandindu-ma sa renunt la ea,mai ales ca voi fi mama de 2 copii...insa am facut un compromis...si o cedez sotului.Va ramane intr-un fel in familie,dar nu cred ca mult timp...ci pana isi poate lua alta,dupa care o va da la firma chestie care sincer ma intristeaza.Ma consolez cu gandul ca voi avea prima masina noua...si ca pana la urma nu voi merge numai eu cu copii de gat...
Mamaaaaa cat am povestit
poze
Iri 36+ -37+ si Iris
piticasigogosica spune:
Fetelor mie mi-e o foameeee in ultimul timp ceva de speriat.Cred ca lasandumi-se burta s-a facut loc in stomac,asa ca mamanc.Pana acum nu am pus nimic peste 14 pe care le am de o luna.Voi mancati???
Mica pai tot cu sotu ca stiu cum e si e mai sigur pe perioada sarcinii
Cine merge maine la Kidex si la ce ora???????
poze
Iri 36+ -37+ si Iris
chiquitita spune:
Fetele, am venit si eu de la eco. Fetita e bine, are 2400 kg si e foarte bucalata! Singurul inconvenient e ca sarcina e tot foarte jos si colul e scurt.
34+Luiza
Paflo spune:
Petit_Ange, nu ma numar printre mamici cu experienta, dar din cate stiu biberoanele si tetinele pot fi sterilizate prin fierbere (cam 3 minute)sau cu solutii speciale (am vazut ceva de chico), la rece (scrie pe solutii exact cum se folosesc). In ceea ce priveste marsupiul, sunt modele care se pot folosi de la o luni (trebuie sa aiba o piesa speciala care sustine capul bebelusului).
Florentina, din pacate evolutia leziunilor de varicela nu poate fi influentata. Trebuie sa ai doar grija sa nu se suprainfecteze si sa te abtii de la ruptul cojitelor (e ideal sa le lasi sa cada singure, in felul asta scazi riscul de a face cicatrici). Sper sa fie totul in regula si sa mai stai macar vreo doua sapt pana nasti! Iti tin pumnii!
Florina 38+ si Sosolina
Florina R.
ancamari spune:
Pitica si eu mananc mai mult in unele zile, in altele mai putin, oricum portiile sunt mici. Cum simt arsuri la orizont, cum bag ceva. Am observat ca e singurul mod in care nu mai apar, ca am avut o perioada de cateva sapt cand si-au facut de cap din ce in ce mai rau, nu dormeam noaptea, ma vaitam intr-una.
Florentina, mercic. Daca vad eu ca nu mi se strange burta imi iau dupa ce termin cu spitalul, acum depinde si cat costa.
Petit_ange - eu am luat din Metro marsupiu "soft&dream" produs de chicco, am vazut si la Cerrefour un pic mai scump (175 ron). Modelul asta se poate purta si pe orizontala, deci chiar de la inceput, e ca si cum l-ai tine in brate.
Chiar nu a fost nimeni la Kidex azi?
Anca, 36s+ Andrei Cristian
burtica
Florentina Roman spune:
Paflo, multumesc mult!Ma gandeam eu ca n-am ce sa le fac...
Chiquititq, stai cuminte in pat sa mai stea bb la caldurica. Mult a fost, putin a mai ramas!
Pitica, si eu mananc pe rupte! Bine ca am pofta numai de fructe si legume, ca alfel depasesc 60kg!
36 si Tudor(5.07.2002)