***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (56)
Raspunsuri - Pagina 4
ralucami spune:
Elteka uitasem sa-ti scriu in PM . Si pe mine m-a durut capul ieri, dar eu am pus-o pe seama faptului ca nu am dormit suficient ( eu am sistemul de regenerare mai puturos si am nevoie de mai multe ore de somn decat un adult normal . Adica la mai putin de 7-8h de somn ma simt cam zombi.) Incearca sa dormi putin, poate iti revii.
Si apropo de manifestarile astea ale japonezilor, de a pune mana pe burtica si a comenta cu voce tare . Pot sa-ti zic ca m-au surprins si pe mine , cel putin la inceput, cand abia incepuse sa mi se rotunjeasca burtica. Incepand cu japonicile cu care lucrez, continuind cu mamicile cursantilor, o tante care se ocupa de curatenia dintr-un mall, un nene care e managerul ditamai raionului de alimente , o fata de la banca ( si lista ar putea continua cu succes!!) , TOTI mi-au atins /mangaiat burtica si au comentat pe tema "akachan".(bebe) Primul instinct a fost sa ma retrag, sa-mi "apar" burtica, dar apoi mi-am dat seama ca asta e modul lor de manifestare a afectiunii, a bucuriei, e un mod de a te felicita. La inceput chiar glumeam cu japonicile mele si le ziceam : "nu ma mai atingeti pe burta ca se transmite "boala""! Acum ii las sa-si faca damblaua si doar zambesc si le multumesc.
Pauly ce ma bucur ca ne-ai mai scris si ca esti bine. Adevarul ca nici eu nu am atatea hainute cate are Alyna- care e campioana- , dar nici nu pot spune ca nu i-am umplut dulapiorul papusii. Astazi cand am sortat hainutele am vazut ca luasem si de 80 cm si astea cica se folosesc pe la 1 anisor. Eu nu am contractii , sau mai bine spus nu le simt, caci la testul non stress pe care mi l-au facut la ultimul control, pe schema respectiva aparusera 2-3 contractii in 30 de min; ma intrebase dr daca ma dor, dar eu nici macar nu stiam ca le-am avut.
Ancamari si eu stiu ca e OK sa bei cafea ( si chiar NU are nici o legatura cu superstitia : "daca bei cafea faci un copil agitat"). Eu mi-am intrebat dr si a zis ca e ok 1 ceasca pe zi. Nu beau chiar zi de zi, dar cand simt ca mi se inchid ochii recunosc ca imi mai fac cate o cafea. (de exemplu acum, am de lucrat ceva la calculator si mi se inchid ochii, asa ca am bagat filtrul la treaba. ).
Si ca tot vb de cafea si alte energizante. Chiar la ultima vizita vb cu doctorul meu de cafea, cola, pepsi, bauturi energizante. Si imi spunea ca el mai degraba NU recomanda Cola si Pepsi, decat o ceasca de cafea naturala . ( si nici de cafeaua instant -nessul- sau cea la cutie care se vinde la tonomate nu avea o impresie buna si chiar mi-a recomndat sa le evit. )
Poohy vreau sa vad si eu gimnastica ( dar aici nu prind nici un post romanesc sau macar un eurosport ceva) Am vreo 10-15 posturi japoneze si americane : cu golf, cu sporturi extreme, cu fel si fel de curse de cai, cu box/K1. Si din cand in cand mai prind patinaj artistic, dar daca la fete pot sa ma uit in liniste, la baieti incepe barbate-meu sa comenteze, sa faca misto de costumele lor si de cum arata un barbat cu sclipiciuri si colanti si nu pot sa urmaresc deloc.
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
piticasigogosica spune:
Hai mai fetelor ce liniste e pe aici!!!
Cand lucram scriati cate 10 pag pe zi
Eu stau in pat si va urmaresc...liniste si pace
poze
Iri 36+ -37+ si Iris
pauly spune:
poohymultumesc am sa ma uit.
elteka la 34 de spat ma duc din nou la control.atunci vad cat o mai crescut printesa.
ralucami eu le simteam asa de tare.chiar daca nu ma dureau erau foarte neplacute.acuma nu mai is chiar asa de dese dar nu au disparut total.
32+Riana Alessya
bebelina mea
ancamari spune:
Pitica, ai dreptate cu linistea. Ieri era o avalansa de mesaje aici de nici nu tineam pasul cu cititul si aseara cand am fost eu singura si treaza pana la 1 si azi e cam pustiu...
Multumesc fetelor pt parerile vis a vis de cafea. Eram un pic ingrijorata pt ca eu am un bebe f. miscaret si m-am gandit ca poate il deranjez. Cu somnul, te inteleg perfect Ralucami, mai ales acum imi place sa dorm cam 9-10 ore/noapte, bine cu diferite treziri incluse. Alte bauturi energizante nu beau si ness-ul imi face rau si in mod normal pt ca imi creste brusc tensiunea.
Pun si eu o intrebare si sper sa nu va suparati, stiu ca s-a mai discutat, dar sincer nu mai stiu pe unde sa caut: dupa cezariana trebuie sau nu purtata centura speciala? Si cele care v-sti cumparat deja, de unde ati luat-o? Eu nu stiu ce marime ar trebui, eu am 18 kg in plus acum si nu am nici o idee pe ce criteriu sa aleg. Ma gandeam ca poate gasesc maine la Kidex.
Anca, 36s+ Andrei Cristian
burtica
ralucami spune:
Iri-Pitica uite ca mi-am adus aminte ce voiam sa te intreb de ieri chiar. Am vazut ca ai CRV. Cum se comporta masina pe strazile din Ro? Si eu aici am un CRV si nu l-as da pe nici o alta masina din lume , atat mi-e de drag. Sotul meu are o Honda Legend si mai face misto de mine si-mi zice: " nu vrei sa-ti schimb tancul cu o masina mai de duamna?" Acum ca o sa vina si papusa pe lume , montez si scaunul de bebe , sigur o sa bag si caruciorul in spate, masina asta e tocmai buna, ideala chiar. Acum cativa ani ma batea gandul sa-mi iau un CRV si in Ro, dar m-au descurajat taica-meu si frate-meu la maxim zicandu-mi ca nu o sa gasesc piese de schimb, ca reviziile in Ro sunt scumpe, ca la pretul ala gasesc masini mai misto, ca draci, ca laci. Stiu ca CRV-urile care se importa in Ro sunt facute in Europa, deci sunt scutite de unele taxe, nu? ( ca la noi masinile japoneze au niste preturi de cazi pe spate fata de cele de aici). Ai avut probleme cu masina asta? Care ti se par tie minusurile ei?
Aaa si problema esentiala (pt mine): e cu cutie automata, nu?- sau se poate comanda?- Recunosc cu rusine ca desi am facut scoala pe masina normala , exceptand masina lui taica-meu pe care am "omorat-o" de cateva ori, nu am condus masini cu viteze manuale. ( deci nu prea ma descurc cu ele, ma fac de toata rusinea ca mi se opreste motorul cand mi-e lumea mai draga!)
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
mica0307 spune:
corina190477 bine ai venit. Sa ne dai datele sa te trecem in listuta.
alyna bine ati venit acasa.
pitica pai si in vis tot cu sotu?
Am gasit mesajul asta la sfarsitul capitolului 54:
Buna fetelor! Sunt viitoare mamica de mai, dar n-am avut curaj sa scriu pana acum pentru a ma alatura voua.Am pierdut 2 sarcini inainte, asa ca... intelegeti. Rugamintea mea este, daca nu cumva m-am trezit prea tarziu, sa ma primiti si pe mine in lista voastra de mamici de mai-iunie. Evident, rugamintea se indreapta in special moderatorului.
Si acum sa va dau datele: UM: 15 august 2006, DPN: 21 mai 2007, astept o fetita si voi naste la Spitalul de Obstretica si Ginecologie Braila, Dr. Banu Ioana.
Va multumesc si urez tuturor mamicilor nasteri usoare si copii sanatosi! de la mimisor
Ma duc sa o trec in listuta.
Mica 37+ Maya Alexandra
Poze
Androix spune:
Salutare burtici si mamici. Va pup si va multumesc pentru urari. Nu prea reusesc eu acum sa citesc tot, abia am terminta capitolul vechi. Sunt cu Filipu si nu prea ma lasa la compu.
Madi, multa bafta! Poate ai si nascut pana la ora asta ceea ce ar fi super!
Liviana, acum doi ani se dadea milumil in elias.
Carstea, eu nu cred ca ajung la Kidex. Sunt cu Filip si sotul e plecat din bucuresti asa ca mi-e tare greu sa ma misc fara el. Daaca o mai fi si duminica poate o sa merg asa de clatit privirea.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
lilky spune:
Bine ai venit mimisor!Sarcina usoara si bebe sanatos si mancacios!Te asteptam sa ne mai scrii!
Liliana +39 cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2
Pepsi spune:
Felicitarile mele prospetelor mamici, recuperare rapida, bebei mincaciosi si sanatosi, ca frumosi sint! si multa sanatate!
am ramas in urma si cu aniversarile, asa ca un mare La multi ani la toate sarbatoritele!
didi, iti inteleg frica, si eu o am, desi am facut si triplu test, si au tot masurat si tot facut eco, pina nu-l tin eu in brate nu ma voi linisti! si asta stii ca este si din cauza ca noi am pierdut o sarcina, si ne gindim la de toate! acuma logic vorbind, se mai inseala si medicii, cel putin asa imi zicea si prietena mea medic, ca cu cit sarcina e mai mare, cu atit se poate sa greseasca asupra kg, mi-a zis eco de care sa tin cont este cel de la 20 saptamini, ce e dupa nu mai sint exacte! uite a nascut fata unei colege de la birou, si ce crezi ca i-au zis la eco ca are fata si are cam 8 livre, si ce crezi ca a avut ditamai baiatul si a avut 10 livre!!! asa ca.....si ca sa ma repet, si mie mi-a frica, ca de vre-o 2 saptamini am contractii dureroase, ceea ce cu primul nici nu stiam ce sint pina n-am nascut! burta e mica, nu m-am ingrasat, ci am slabit la ultimul control, acuma, am pus 2 kg, dar tot ma enervez cind lumea in jur imi zice, a esti in 8 luni?dar nu se vede! imi vine sa pling si sa-mi zmulg parul din cap! vreau si eu neaparat o eco, dar prietena mea m-a avertizat, daca il vad pe bebe mai mic, si se inseala si ma apuca panica?ea, mi-a zis ca nu mai sint relative eco dupa 32s, ca cica da erori si te panici! si oricum cum zicea o prietena de-a mea care sta sa nasca in mai, pai si daca vezi chiar ca e ceva, ce mai faci acuma? of, sper ca am reusit sa te mai linistesc si nu sa te speriu mai tare cu temerile mele! te pup, ai grija de tine, ca stresul asta nu e bun!
ileana, bafta multa azi, va fi bine ai sa vezi ca de data asta se va termina cu bine! abia astept sa ne spui cum a fost, si sa vad poze! poate la ora asta deja Mario Luca e deja printre noi!
Flavia 33+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
petit_ange spune:
FELICITARI proaspetelor mamici!!! si bun venit bebelusilor iar pt toate celalalte fete care asteapta !!!
Androix!
Elteka daca inca te mai doare capul, ia un paracetamol, asa te ajuta si sa-ti treaca durerea si sa treaca o eventuala febra. pupici.
In rest eu cum imi astept printesa tocmai pe la sfarsitul lui iunie, stau deocamdata relativ linistita. Mai am inca 2 saptamani de lucru si apoi concediu. Noi inca n-am inceput sa zugravim si sa aranjam camera bebelinei si sper sa reusim pana la sfarsitul lui mai. In schimb i-am cumparat hainute, ceva jucarioare iar patutul si salteaua de la Szeged (am gasit mai de calitate si mai ieftin ca in Timisoara). Burta a crescut maaare ca toata lumea crede ca nasc luna asta !!!
Pentru mamicile cu mai multa experienta, oare sterilizatorul e chiar necesar, daca nu am unul, cum se pot steriliza biberoanele? Parca citisem ca se fierb impreuna cu o solutie ??? Si a 2 a intrebare este despre marsupiu, de la cate saptamani / luni un bebe poate fi transportat in marsupiu si care ar fi cele mai bune?
Bebe Isabella creste
32+ Isabella
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!