Fetele din Austria-(20)
Raspunsuri - Pagina 9
madutzu spune:
Aventura,
azi am fost pe Mariahilferstr. si mi-am dat seama ca poti gasi (multe) carucioare si scaune de masina, la magazinul de mobila "Leiner". Asta in caz ca mai e de actualitate
Dana, legat de intrebarea ta, din ceea ce cunosc eu mai bine, ar fi Bezirk-ul 22 si 11. Mie personal, imi place mai mult 22.
Te-ai lamurit cu dreptul de munca?
danat spune:
Mada multumesc pentru raspuns.
Da, si eu as prefera bezirk 22, ca il cunosc in mare, dar gasesc cam greu disponibile (din cautarile de pe net), iar sotul meu va trebui sa rezolve aceasta "problema" a locuintei in decembrie, caci la 1 ianuarie trebuie sa fie deja mutat din locuinta de servici!
Am sa ma uit si dupa bez.11. Poate avem mai mult noroc.
Cat despre dreptul de munca, ne-au lamurit angajatorii sotului meu care au confirmat ca eu nu am drept de munca, ci doar rezidenta si asigurari pe baza angajamentului sotului.
In acest caz, banuiesc ca voi capata dreptul de munca in cazul in care imi voi gasi un job? Asa e?
Si inca ceva, acest drept de munca e pe o perioada limitata? Sau odata capatat il vei avea, chiar daca te muti cu jobul la alta firma?
Pupilici!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
madutzu spune:
Dana, cu dreptul de munca nu te pot ajuta. Dar, la www.migrant.at exista si consultanta in limba engleza. Cand veniti aici, fa repede o programare. Sunt fff competenti. Eu de cate ori am apelat la ei, m-au ajutat. Sau poti suna din Romania, fa o programare telefonica si afli raspunsuri concrete la toate intrebarile.
De cand suntem in UE, s-au schimbat ff multe.
Mult succes!
Cat despre locuinta, nu este greu de gasit daca ai bani
marimar spune:
Fetelor,
Caut o mamica din Austria, de linga Viena cu o fetita de 3 ani jumate, Anne-Katrine. Ne-am cunoscut pe aeroport in Bucuresti cind plecam la Viena si fetitele noastre s-au imprietenit.
Din pacate nu stiu cum s-a facut de nu am schimbat adrese...
Acum ca se pare ca ne vom muta la Viena as vrea sa luam legatura !
va multumesc mult
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
danat spune:
quote:
Originally posted by madutzu
........
Cat despre locuinta, nu este greu de gasit daca ai bani
Mada, mami de
Antonia****06.01.2001
Lukas******14.10.2003
Dorothea***16.10.2006
Da, asa este Mada, ca tot caut pe net, pe diverse site-uri din Austria si observ ca sunt oferte f multe, insa si preturile (unele)ohohooo!!!
Noi ne-am gandit sa ne incadram in maxim 800 Euro pe luna (preferabil inklusiv betriebkosten (am zis bine? ) si pentru banii astia sper sa gasim ceva intr-o cladire mai noua (nu imi plac cele Altbau cu tavane inalte, nu stiu, am senzatia aia de rece, de spital...e fixul meu, recunosc! ).
Poate mai ma ajuta si alte fete despre alte bezirk-uri pt casa?
Viele danke! (incep sa invatz!)
madutzu spune:
Dana, la 800 chirie sigur vei gasi, dar intrebarea este cat esti dispusa sa platesti ori cautiune (care de obicei este valoarea a 3 pana la 5 chirii) sau Ablöse (adica da-i un ban, dar stii ca nu-l mai ai...pe bune).
Cunosc pe cineva care lucreaza la o agentie imobiliara, o sa intreb ce si cum
danat spune:
quote:
Originally posted by madutzu
Dana, la 800 chirie sigur vei gasi, dar intrebarea este cat esti dispusa sa platesti ori cautiune (care de obicei este valoarea a 3 pana la 5 chirii) sau Ablöse (adica da-i un ban, dar stii ca nu-l mai ai...pe bune).
Cunosc pe cineva care lucreaza la o agentie imobiliara, o sa intreb ce si cum
Mada, mami de
Antonia****06.01.2001
Lukas******14.10.2003
Dorothea***16.10.2006
Mada, apropos de termenii astia, nu m-am dumirit inca in ce constau: Kaution am inteles ca ar fi o suma pe care o dai ca garantie pt bunurile care se afla in casa si ma rog...in general ca garantie, si care se returneaza la finalul contractului.
Provision = cred ca este comisionul agentului imobiliar??? Uneori l-am vazut in anunturi, alteori nu.
Ablose insa nu m-am lamurit ce reprezinta. Si acum, ma pui tare pe ganduri, mai ales ca spui ca nu se returneaza. E ceva f diferit de sistemul cu care suntem aici invatati, si de aceea te rog sa ma lamuresti si pe mine pliz!
Adriana_78 spune:
Buna dimineata fetelor!
Deschid mereu subiectul vostru, vad insa ca nu scrie mai nimeni (exceptie madutzu)- pe unde umblati?
Danat, am vazut intrebarea ta - preturile apart. in Viena sunt variate, depinde zona, nr. camere., anul constr. etc - insa ai vazut preturile din Bucuresti? In zona Floreasca, deci cat de cat ma cenzral, zona verde un apart. modern ajunge si la 2000 euro!2000 EURO!!! pai asta inseama 75 de milioane de lei! Cine castiga asa multi bani in RO.???,sa-si permita sa plateasca numai CHIRIA atat! Imobiliarele in RO. au luat-o razna rau. In Austria un apart. lux, cu terasa super mare si priveliste asupra Vienei, super misto costa atat. Viena= Bucuresti, mai mare rasul.
800 euro pt.un apart un Viena cu Betriebkosten cred ca veti gasi sigur. Ablöse e o suma de bani care se da proprietarul pt. ceea ce a facut el in apartament (adica a modificat vreo usa/perete ceva si e mai frumos ca inainte, sau a montat o bucatarie noua sau vreun sifonier incorporat in perete - eu stiu) si pt. toate schimbarile astea vrea niste bani, ca de munca lui.Cam asta ar fi, insa eu as cauta ceva fara Ablöse, prefer sa-mi fac eu cum vreau in casa.
In ce Bezirk vreti sa locuiti? Ma pot uita si eu pt. tine daca vrei.
Adriana
danat spune:
Adriana da, si eu ma minunez de toata piata imobiliara din Romania (nu numai chiriile) care e depasita de situatie, e asa o mare prapastie intre oferta si banii ceruti pe ea, avand in vedere calitatea si confortul oferite de locuintele din Ro.
Daca totusi merge chiar si asa piata, inseamna ca exista o economie subterana neagra rau, care produce banii pe care se cumpara aceste imobile. Altfel, la salariile din Ro nu ar exista atitea vanzari de imobile scumpe!
Ma rog, acum in ceea ce ma priveste, asa cum am mai spus, ne intereseaza un apartament cu 2(3) camere intr-o zona linistita, cu verdeata, bloc relativ nou si bine plasat ca si posibilitati de transport. Ideal pt noi ar fi fost in bez. 22, ca il mai stim, dar nu e bai si-n alta parte. Daca nu ti-ar fi greu, iti multumesc daca poti sa ma ajuti!
Va pup!
Babee spune:
Atentie si la Kaution pentru ca e posibil sa nu mai primiti inapoi suma integrala(noi am patit-o).Proprietarul sau firma ce inchirieaza poate considera ca ati facut cine stie ce,trebuie reparat/inlocuit iar la final va treziti ca nu vi se returneaza toti banii.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca