Fetele din Austria-(20)
Raspunsuri - Pagina 5
danat spune:
Fetelor, ma bag si eu, ne-austriaca cu o intrebare: care este costul mediu al unei chirii pt un apartament de 2 camere in Viena?
Citesc cu interes ce scrieti pt ca ma intereseaza subiectul, caci ne bate demult gandul unei plecari din Ro si de aceea v-as ruga sa imi spuneti si mie despre apartamente.
Totodata ma intereseaz daca exista site-uri specializate cu informatii pt cetatenii care emigreaza in Austria?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
laviniaN spune:
Buna fetelor,
Eu sunt bine suferim din pricina caldurii dar asta e o sa treaca cumva si luna aceasta...mai avem pana la sfarsitul lui august,fetita este foarte activa ceea ce ma bucura foarte mult si sa intors in pozitia de nastere.
Abia astept sa nasc si sa ne intoarcem la Bratislava...dar mai trebuie sa avem putina rabdare....mi-am facut si bagajul de spital,avem totul cumparat ,spalat, calcat ne asteptam doar printesucaparca trece asa de greu timpul acuma.
Flafo multa sanatate mamei tale! sper ca este bine.
Voi pe unde sunteti?in concedii banuiesc ...ei lasa ca la nul si noi mergem imi iau eu revansa
Va pup pe toate
LAVINIA35+Miruna Antonia
marimar spune:
Fetelor,
mi-ar placea si mie sa-mi dati detalii despre locuinte, zone si salarii ( gradinite nu neaparat caci eu voi sta acasa, numai sotul va lucra).
S-ar putea sa ma alatur voua !!!
Spuneti-mi va rog, e esential sa locuim aproape de serviciul sotului sau nu ? cum e traficul/transportul in comun?
Daca eu stau acasa cu fetita, cel mare de 7 ani va merge la scoala dar la ce scoala??
si nu in ultimul rind, pina ne facem un cerc de prieteni cu copii cum fac sa aiba cu cine se juca?
Elena,cum esti , ce ai mai hotarit?
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Babee spune:
Danat si Marimar o sa va raspund amandurora.
In primul rand totul tine de venit.Unde veti lucra, ce castig va fi.Daca veniti cu contract, firma angajatoare de cele mai multe ori plateste casa, transport, gradinita copiilor.Zone..acum depinde.Elenei i-am recomandat o gradinita mai aproape de locul de munca, fiind singura.Mijloacele de transport in comun nu sunt o problema, chiar se poate potrivi ceasul dupa orarul lor.
Si eu si sotul mergem cu mijloace de transport la munca, el face mai mult dar ajungem la timp.Gradinita esterelativ aproape , mai folosim tramvaiul cand avem nevoie.
Chirii ce sa va spun, sunt destul de mari.De anul asta au sarit preturile chiar si mai mult, rar gasesti un apartament cu doua camere cu 500 euro chirie(fara plata apei, caldurii, curentului, gazului eventual).Dar totul tine de noroc, nu se stie niciodata.
Marimar poti da si fetita la gradinita ca sa se integreze, iar baiatul tau poate merge la scoala internationala de exemplu.Nu stiu care este situatia locurilor, dar sunt si scoli private si un an pana se acomodeaza si invata limba nu cred c-ar fi asa rau.
In ceea ce priveste joaca, sunt atatea locuri pentru copii si au cu cine.Si tu ca mamica gasesti de stat de vorba cu cineva, Phillip stie multi copii prin cartier si implicit si eu mamicile
Voi mai puneti intrebari daca e si incerc sa rapsund.
Lavinia nastere usoara si bebe sanatos, sa va intoarceti in Bratislava cat mai curand toti 3
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
Natasa spune:
Am si eu o mare rugaminte la fetele care locuiesc in Viena. O sa fiu o saptamina acolo la sfirsitul lunii si deja ne-am facut un program de vizitat muzee, numai ca as vrea sa umblu un pic si prin magazine, in principal pentru a cumpara ceva pentru baietelul nostru (2 ani jumate). Pentru nu a umbla ca ametita va rog pe voi sa-mi spuneti unde gasesc lucruri bune si la preturi decente-imbracaminte si incaltaminte, preferabil intr-o zona nu foarte indepartata pentru a nu pierde mult timp pe drum. Daca aveti ponturi si cul lucruri pentru adulti, nu strica! Va multumecs frumos!
mona72 spune:
...si eu, si eu, si eu o sa fiu la Viena la sfarsitul lunii, poate ne spune cineva mai multe despre magazine, restaurante, hotel de la care poti ajunge usor in centru (plimbare), cum se ajunge cel mai usor de la aeroport in centru, etc...
dumitrulaura spune:
Deoarece in topicul cu " cu copiii in vacanta in strainatate" nu mi-a raspuns nimeni, am venit direct la sursa. Intrebarea mea era legata de utilizarea scaunului de masina, a inaltatorului. Am un baietel de 4 ani, inaltator e prevazut din fabrica in masina problema e daca e suficient inaltatorul respectiv sau sa iau si scaunul de masina. Intreb asta pentru ca am auzit de cazuri in care erau opriti oamenii de catre poltistii austrieci si amendati ca nu aveau asa ceva pentru copil. Multumesc.
Si noi plecam pe 19 si stam pana pe 28 in ST. Wolfgang.Vacanta placuta.
PS.: Sunt reduceri acolo la haine?Si noi vrem sa colindam putin magazinele.Mai mult eu decat sotul.
ank_miki spune:
Buna zanelor!
din conced,de o sapt,dar foarte obosita(o luna si 1 sapt).
Va pup pe toate,si bine v-am regasit!!!
Am citit cate ceva din urma,nu prea am avut timp cu desfacutul bagajelor,masini de spalat,curatenie,etc.
Putin scriu si eu acum,imi reintru in normal cerd ca de maine cu scrisul.Sant inca debusolata,Ro au cu o ora avans ca noi.
In concediul asta,in loc sa ma odihnesc,mai mult m-am obosit.Doua sapt in Turcia,doua sapt.,in Bucuresti,3 zile in Tr.Severin,vai muma mea.
Am fost la nunta verisoarei mele,a fost superb,socrii mari,fam.de bani gata,au dat 80mil,sa vina somitati de la TV,muzica usoara,manele,populara,divertisment.
Mikisor al meu,imi scoate mai multi peri albi decat am eu.In concediu sa rasfatat rau de tot,pupat si luat in brate de toti,facute toate mofturile...offf.
In Turcia,cumnata mea avea 2 balcoane,si la un moment dat am vazut jucariile aruncate jos,mai gaseam cate un pantalonas,cate o bluza...
Mama mea are un papagal.Lua colivia si pleca cu ea prin casa,baga mana la el,il speria,de statea bietul papagal cu aripile desfacute permanent,gata de zbor.Asa frica bagase Miki in el,ca era traumatizat saracul.Numai cand se apropia Miki de colivie,il simtea si incepea sa zboare de colo,colo.Il striga de zor"Papugea,papugea",si il certa ca nu sta intr-un loc sa bage el mana dupa el,sa-l apuce.
La nunta,nu stiu cum a dat de cosuletul cu flori,dar cert este ca un sfert din ele,le-a facut bucatele.Bineinteles ca verisoara mea la luat in brate razand.si il pupa.Cica "lasati baiatul in pace,ca nu e el de vina,daca nu aveti grija de lucruri".Na,poftim,cum sa nu fie baiatul meu rasfatat acum???
Lui taca-su ia luat mobilul,si la aruncat in galeata cu apa,batea din palme si zicea"bao,bao Miii",adica bravo Miki.
Statea dezbracat complet,fiind calduri mari,jucandu-se toata ziua in piscinuta,si la un moment dat cum facea el,varsa apa din ea,si trebuia sa punem alta.A doua zi dupa nunta,sa jucat in apa unde fusese gheata pt bauturi,si a capatat o raceala de toata frumusetea.Cu febra 39,nu manca nimic,vomita,diaree.
Fugi la spital(Grigore Al) seara la ora 11,si culmea nu aveam asigurare.Am vrut sa platesc,dar au zis ca nu merge.Cica nu e cetatean rom.,asa ceva nu am mai pomenit,avand asigurare europeana.Deci ne putem lovi,si de asa ceva finnd in tara ta natala????
Noroc cu verisoara mea,a sunat dr.de familie,si a venit acasa,bineintes bagandu-i ceva in buzunar.Eu aici nu stiu ce e aia spaga data peste tot,sa fi servit.
Flavia,sper sa fie mai bine mama ta,oricum ii doresc multa sanatate.
Restul fetelor,ce fac,sant bine?
Va pupicesc pe toate.
carolada spune:
saliu fetele,
ce mai faceti,unde ati mai fost in vacanta?
la noi la camping s au mai linistit apele,e liniste acu.am avut mai multi romani anu asta .
poate ar trebui sa facem un sticker ceva sau o lista cu linkuri despre viena s.a. ca vad ca intreaba multa lume .eu una as face cu drag dar viena n o cunosc.cu salzburgu o sa fac in toamna asta ceva,oricum imi trebuie la curs.
pupicei
www.camping-kasern-salzburg.com
elena_74 spune:
Buna fetelor,
Va multumesc mult pentru sfaturile voastre. Pana la urma voi sta pe Leonhardgasee,am vazut ca sunt si cateva gradinite in zona. Sper sa fie totul bine pana la urma.
Acum am o mare problema, si anume nu stiu cum sa imi iau toate lucrurile acolo. Voi pleca cu Taromul care permite la cala max. 25 kg intr-un singur bagaj! Daca permitea 2 bagaje era mai rezonabil. Asa nu stiu ce sa fac. M-am gandit sa trimit un pachet prin posta de aprox. 10kg (m-am interesat la posta, ma costa cam 30 euro) catre adresa mea de acolo. Voi ati facut asa ceva vreodata? Oare exista posibilitatea sa se piarda?
Sau puteti sa ma ajutati cu alte idei?
Multumesc mult.