Fetele din Austria-(20)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

FETELOR, pic si eu ca musca-n lapte la topicul vostru...dar din disperare face omul orice... E vorba despre sotul meu care de 2 luni e in terapie intensiva in urma unui accident rutier...Daca aveti citeva minute, cititi aici
Va multumesc din suflet pentru intelegere

Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Elena atunci va asteptam pe amandoua.In mod normal gradinitele particulare te accepta si nu te obliga nimeni sa ramai 6 luni, un an sua mai mult-si la stat, nu doar la particulare.Doar ca ar trebui cam cu o luna, maxim 3-aici depinde de gradinita-sa renunti .Noi la gradinita de stat am renuntat pana in jumatatea lunii, putea sa nu mai mearga deloc dar am continuat inca o luna si jumatate.
Sincer, eu una nu sunt pro despartirii de copil, si nu ar trebui sa iti fie teama ca nu se va adapta.La varsta ei este ca un buretel, va invata repede si sigur nu va sta izolata.Copiii au lumea lor si stie sa se inteleaga indiferent de limba.

Noi suntem bine, cu burtici si asteptam prima aniversare a Rebeccai.Ne e cald...si vrem o piscina mare in casa

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_74 spune:

Babee, am primit astazi variantele din care pot sa aleg pt cazare. M-am tot uitat pe harta, le-am studiat suprafetele, pozitia mobilei, luminozitatea etc ...Te rog, da-mi un sfat ce sa aleg... Am urmatoarele optiuni:
1. Taborstrasse, cam la 2 statii de tramvai de statia Schwedenplatz - cam departe de serviciul meu, mai tb sa schimb si metroul
2. Marc Aurel (district 1), intre Schwedenplatz si Stephansplatz - mi se pare o locatie super, dar apartamentul e putin cam micut
3. Leonhardgasse (district 3), aproape de M Schlachthausgasse (U3), apartamentul e ok dar nu stiu nimic de zona
4. Rennweg (district 3), este o statie de tren, se numeste chiar Rennweg - mi se pare cam departe, pe langa Belvedere.

Care din zonele astea este mai indicata pentru a creste un copil - ma refer sa fie sigura si sa aibe gradinite ok ca pret si supermarket?
Pe mine cel mai mult ma tenteaza Marc Aurel, dar cred ca acolo nu gasesc prea mult din ceea ce vreau...
Nu as vrea nici sa fie o zona de margine, pustie - ma gandesc de ex. la Taborstrasse, am vazut pe harta ca e destul de aproape de Prater, zona care nu prea mi-a placut, mi se parea cam pustie si nesigura.

Sau orice zona as alege gasesc eu o gradinita? Si sa ma orientez numai dupa apropierea de serviciul meu?
Tu ce zici?

Zici ca si pe acolo e cald? Noi ce sa mai zicem aici, in Bucuresti... Eu chiar imi faceam probleme ca trebuie sa-mi iau haine mai de ploaie.
Inteleg ca esti insarcinata cu al treilea copil? Esti tare curajoasa! Dar e frumos si pentru ei, si pentru tine. Eu am o prietena care are 3 frati si tare bine se ajuta intre ei, intotdeauna i-am admirat. Iti doresc numai bine si nastere usoara!

Multumesc, Aflo, pentru raspunsul tau. De fapt va multumesc amandurora pentru suportul vostru.
Apropos, voi in ce zone stati si la ce gradinite mergeti, poate ma lipesc si eu

Pupici
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wabbit spune:

Vin si eu cu o intrebare pentru fetele din Graz, daca e cineva pe aici. Urmeaza sa o nasc pe bebelina mea la Graz, la clinica Ragnitz la sfarsitul lui august. Stie cineva un birou de traduceri autorizate pentru limba romana in Graz? Incerc sa rezolv cit mai multe din nesfirsitele proceduri administrative la Graz, chiar daca de un drum cu bebe mic, mic pina la ambasada de la Viena nu avem cum scapa. Eu si sotul meu traim in Croatia, dar nu as vrea sa nasc aici pentru ca sistemul lor nu-mi inspira deloc incredere.
Daca stie cineva un traducator autorizat pentru roamana in Graz, ar fi grozav.

Mergi la inceput

Elena vad ca numai eu iti raspund.Zonele le stiu, sunt relativ apropiate unele de celelalte, dar nu stiu detalii, vecini si altele.Am o prietena ce locuieste aprope de Prater-bez 2- si e satula de evrei si galagia ce o fac acestia.Zona este a lor, magazinele cam tot a lor.In bez 1 , prima varianta nu e rau dar multa lume, blocurile toate vechi, nu stiu cum arata inauntru.In bez 3 iarasi la noroc, noi am gasit candva acolo un apartament, zona ok dar s-a dat.Apoi...cam unde lucrezi tu si dupa aceea sa vedem ce gasim pentru gradinite.Noi locuim in 13, foarte aproape de Schönbrunn si sper sa ne mutam prin jur ca sa poata continua Phillip la gradinita noua.E un cerc vicios dupa cate vezi, dar nu imposibil.Depinde cand incepi tu programul, cat timp ai la dispozitie sa duci fetita, si cand o poti lua, ca pana noaptea nu o tinMai da detalii si sa te fixezi asupra unei zone pentru gradinita si fac sapaturi.Si ai ghicit, o sa mai avem un bebe.

Wabbit wow ce a trecut timpul, nstere usoara si sa fiti sanatosi si tu si bebe.Chiar nu stiu pe nimeni traducator pe acolo, dar poate gasim cu google-poate.

Iarasi mi s-a spart piscina, e a doua anul asta...cred ca trebuie sa iau una reala ca in curtea asta nu tin cele de plastic

La Salzburg cum e vremea?Caro, Alexa salutari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, intru si eu scurt, sa nu ma dati disparuta. Eu sint debusolata complet, mama a fost in spital, azi au externat-o. I s-a facut rau la servici, cind a ajuns la spital i-au descoperit o tahicardie si a facut si un stop respirator pe masa de consultatii. Au resurcitat-o si bineinteles ca au tinut-o sub supraveghere. Acum sa vedem cum reactioneaza la tratamentul primit, daca nu, va ajunge la operatie. Nu stiu ce se intimpla, parca ar fi un an blestemat, tot acu acu avem cite ceva.....
Elena, toate cele 4 variante sint centrale, nicidecum la marginea orasului sau in pustietate. Insa primele 2 le-as exclude din start. Districtul 2 este destul de rau famat, districtul 1 este mult prea aglomerat. Ramin ultimele 2 variante, eu as alege Leonhardgasse ca e o straduta mai linistita, caci cealalta, daca e direct pe Rennweg e foarte galagie. La gradinitele private trebuie sa renunti cu 1 luna inainte, nu te obliga nimeni sa ramii un timp anume. La cele de stat nu stiu, dar oricum slabe sanse sa gasesti locuri acolo. Ideal ar fi sa gasesti o gradinita aproape de servici sau aproape de casa. De obicei sint deschise pina la orele 17, sa ca depinde ce program de lucru ai tu....
Nu lasa fetita in Romania, cred ca nu ai avea liniste in lunile astea, e o experienta care ii va folosi si ei, nu numai tie.
Sper ca te-am lamurit in mare, spune-ne cum te hotarasti.
Lavinia, numai bine si sper sa nu suferi prea tare din cauza caldurii.
Babee, si noua ni s-a spart a doua piscinuta pe anul asta, acum a luat Flo una mai teapana si speram sa ne tina. Nu sti nimic de Tyana, ca nu mai reusesc sa dau de ea, numarul de mobil nici nu mai exista....
Adina, creste burtica? Cum te simti?

Caro, Alinah, Anca, Alexa, Gabitza, ce mai faceti?

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

saliu

flaflosaracuta de tine,bine ca si a revenit mama ta, cred ca ti a fost tare greu
babeevremea e f.calduroasa,ieri am fost cu prieteni la munte cu trenuletu la schafberg,frumos tare,se vad 7 lacuri de sus plus muntii de rigoare,panorama 360 grade,dar m a prins soarele si s rosie ca racu numai pe maini.noroc ca am musafiri si tre sa i plimb,altfel nu pupam eu plimbari
pupici la toate

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_74 spune:

Buna Babee, Flaflo, multumesc pentru raspunsuri si ajutorul vostru.
Sa stiti ca deja inclinam spre Leonhardgasee, mai ales datorita spatiului apartamentului, care are si o terasa maricica si o sala de fitness cu acces gratuit. Rennweg e chiar in intersectie, intr-adevar. Dar avand in vedere ca vreau sa o aduc pe Ralu si pe mama, suprafata apartamentului e esentiala. Iti multumesc tare mult Flaflo ca mi-ai scris, avand in vedere ca in ultima perioada ai trecut printr-o perioada f. grea cu mama ta. Va doresc multa sanatate.
Deja am dat un search pe google pt gradinite, am gasit pe acolo prin apropiere ceva gen Katolische Kindergarten, nu mi-am dat seama daca e de stat sau privata, nu era dat un site, ci doar un nr. de telefon. In orice caz, mi-a mai revenit increderea ca e posibil sa o iau pe Ralu.
Nu stiu daca voi va intalniti intre voi (ma refer la toate fetele ce stau in Viena), dar cand o sa vin poate ne si cunoastem. Nu prea m-am prins eu cum se pot pune poze aici, dar sper ma prind in curand.

Va pup si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Elena uite aici canteva gradinita din bez
http://www.nanny-service.at/nanny/index.php?3aa

M-am uitat si eu si as recomanda gradinitele Monetssori.Poti suna si intreba daca mai au locuri, si o alta varianta ar mai fi gradinitele Kinder freunde.

Flavia sanatate multa mamei tale si poate va raspunde bine tratamentului medicamentos si nu va fi nevoie de interventie chirurgicala.Tyana este in Romania, vine in August si nu mai are mobilul pentru ca i s-a terminat contractul.

Astazi e mai racoare, deja mai respiram si noi putin.Am gasit si o piscina care in sfarsit nu se va mai sparge, asa ca ne balacim toata ziua fara grija.

Camiserb pe unde e?Ca n-am mai "vazut-o" de mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutzu spune:

Hallo!

Elena eu as alege varianta 4:
http://www.privatschulen.at/rennweg/kdg/offen.htm

Gradinita este chiar la intersectia Rennweg, iar avand in vedere ca este o gradi catolic-ortodoxa, as alege-o cu ochii inchisi

Mult succes!

Mergi la inceput