Fetele din Austria-(20)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Imi cer scuze ca am uitat, va multumesc mult pt condoleante!!!
va pup din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank_miki spune:

Buna la fete!!!

Intru si eu dupa putina absenta.Am avut ceva probl.in ultimul timp.

Flavia,mersi mult,Mergem prima data in Turcia(Ankara),la cumnate,vine si socrela sa ne vada.Trebuie sa facem si cump.are o verisoara nunta la sfarsitul lui iulie.Ne intoarcem in jur de 7-10 august.Ma satur de Ro.Voi,pe nicaieri??

Lavinia,Adina,ce va fac bebeii??sanatosi???Voi,cum va simtiti?

Alinuto,cum te simti acasa la mama..biiiinnneee!!!

Restul fetelor,sunt bine???

Ai dreptate Flavia ,trece timpul repede,nici nu stiu cand a crescut si Miki asa repede.La auzit pe Emre zicand OHA,acum zice si el ca o moara stricata "OA".

Acum o sapt.jumate,eu am cazut in autobuz.Trebuia sa ma intalnesc cu sotul pe Hütteldorferstr.,si cand sa ma ridic sa ma duc la usa sa cobor,a pus soferul o frana brusca,m-am dezechilibrat,si ma tarat de la usa din mijloc pana la cea din fata.Nu stiu cum am facut,mi-am dat seama ca voi cadea,l-am luat pe Miki pe burta mea,asa el nu a patit nimic,Gott sei Dank!
Eu in schimb,aveam mana stanga toata numai sange si julituri,cucuie la cap,ma aruncase cred din bara in bara.In fine ma ajutat cineva sa ma ridic,tremuram toata,plangeam,si nu vroiam nimic altceva decat sa cobor mai repede.Lumea imi tot spunea sa fac Anzeige.Imi faceam mai multe dureri de cap,asa ca m-am lipsit.
In fine la cap,nu am avut nimic,doar un mic Gehirnerschüterung(am fost la spit),bineinteles ca ma dureau toate cele,dar au trecut,mai sunt inca juliturile si cucuiele.

Miki a fost si el bolnav,acum 4 zile a facut febra,nu vroia sa bea si sa manance nimic,tot corpul era numai bubite mici rosii.Prima data am crezut ca e Windpocken.A doua zi m-am dus la AKH(Kinderabteilung),ia diagnosticat,infectie interna"Angina",si timp de 10 zile trebuie sa ia Ospen.In cazul in care pana ieri dim.tot nu bea nimic,trebuia iar la spit,sa-i ia sange,si sa-i faca perfuzii,pt.ca putea sa aiba Austrockenheit.De la pranz,de cand am fost la spit.pana ieri dim bause numai 140 ml Trinkmahlzeit si 100 ml ceai.De abia pe la 10 a inceput sa ceara mai mult sa bea si mancase o para.La pranz nu a vrut altceva decat Danone,6 stk.a mancat.Si asa nu a mai trebuit sa faca perfuzii,isi revine incet,incet,multumesc Bunului D-zeu.

Va doresc la toate,concedii placute,si pupicei multi.

Capra cu trei iezi!!
Miki la gradina
Geamul cu pricina
pozuci
Pozuci noi,noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_74 spune:

Buna !!
Sunt Elena, o noua membra a acestui forum si in urmatoarea perioada este posibil sa lucrez o perioada in Viena. As vrea tare mult sa o iau pe fetita mea de 2 ani jumate cu mine, dar am inteles ca este foarte greu sa o inscrii la o gradinita. Ce alte variante ar mai fi si cam cat ar costa? De ex. in Germania am inteles ca ar fi niste bone particulare care primesc acasa 4-5 copii si au grija de ei, in conditii bune, la sume sub 500 euro/copil/luna.
Voi cum va descurcati? Se poate gasi o solutie in regim de urgenta, provizorie, pana o inscrii la o gradinita? Cam care sunt tarifele?
Va multumesc mult pentru ajutor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Elena te asteptam cu drag atunci!
Totul depinde in ce cartier veti sta, pentru ca ar fi mai bine sa cauti o gradinita cat mai aproape, sau relativ, nu sa stai sa pierzi ore in sir pana ajungi .Apoi..la gradinite de stat nu sunt sanse, la particulare da.De ex Phillip al meu va merge la o gradinita particulara, bilingva si platim 355 euro ziua intreaga, cu masa.Sumele varieaza intre 180-300 program scurt cu masa, sau maxim 400-la bilingv.
Tagesmutter sunt doamnele ce iau in ingrijire copii, si se plateste pe zi cam 3 euro-daca nu ma insel.Eu sincer nu mi-as da nici unul din copil la asa ceva, e doar parerea mea.Dar..cu perseverenta gasesti ceva locuri la gradinita.Vino intai, gasiti locuinta si apoi povestim si te indrumam.

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Draga Babee, iti multumesc mult pentru raspunsul prompt. Stau foarte mult pe ganduri daca sa aplic pentru acest job la Viena, mi-ar fi tare greu sa stau fara micuta mea. Ea este foarte sociabila si s-ar integra f. repede, sunt absolut convinsa. Teama mea cea mare este sa nu gasesc nici o gradinita, nici macar particulara. M-am mai uitat pe site-uri, am vazut tarife de max. 500 euro/luna la program lung, 7.30 - 17.30, ceea ce mi se pare ok. Unele intrebau si de asigurare medicala. Nu prea stiu care este sistemul, ma mai ingrozeste si faptul ca fetita mea s-ar putea imbolnavi si nu as beneficia de un medic sau ca ar fi foarte scump si nu mi-as putea permite. Oare eu, ca salariat, pot sa platesc o asigurare medicala pentru copilul meu? Sunt tare confuza si sper sa nu fac o greseala, sa vad ca nu fac fata cu Ralu la Viena si sa o las la parinti, in Bucuresti. Asta ar fi ultimul lucru pe care mi l-as dori, sa stau despartita de copilul meu. Daca aveti mai multe informatii care sa ma lamureasca in nelinistile mele, v-as fi tare recunoscatoare!
Am mai auzit varianta sa iei o bona din Romania care sa stea cu copilul, fara sa-l mai dai la gradinita. Dar eu vreau sa se integreze si sa invete limba, ceea ce nu s-ar intampla in acest caz.
Va multumesc mult pentru rabdarea de a ma asculta si pentru orice sfat ce mi l-ati putea da!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Elena, bine ai venit! Cu gradinita e greu, dar nu imposibil. Te vom ajuta si noi cu informatii cind va fi. Si eu am cautat la vremea respectiva vreo doua luni si am gasit in final o gradinita de care sint foarte multumita. Deci daca ai posibilitatea sa vi la Viena, asta nu ar trebui sa reprezinte o piedica. Nu stiu la ce companie vei lucra, dar sint multe care au gradinitele lor, de regula cele mari.
Si eu sint de parere ca Tagesmutter nu ar fi o optiune.
Cit despre asigurarea de sanatate, aici este obligatoriu ca angajatorul sa te asigure (copilul este bineinteles si el asigurat la tine), asa ca beneficiezi de toate serviciile medicale.
Cam atit ar fi, daca mai ai nevoie de lamuriri, nu ezita.

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

salutare,gagici

vad ca s a mai inviorat subiectu nitel.ce mai faceti fetelor,plecati prin concedii?
eu sunt pe baricade,adica la camping.

pupi

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Dragele mele,

Va multumesc pentru informatii si suportul vostru. Va voi tine la curent daca voi veni sau nu, iar daca voi veni probabil ca o sa mai am cateva intrebari... : ))
Va pup si sa ne auzim cu bine!

E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Salutare fetelor,

Noi suntem bine,fetita e ok a crescut comform graficului,deocamdata este tot pelviana,avem 32 de saptamani...acum om vedea cum nasc normal sau cezariana daca nu se intoarce.
pe la sfarsitul lui august ar trebui sa nasc,sunt foarte emotionata.
ne-am apucat de cumparaturi,sotul a cumparat cam tot ce trebuie de la vienna ,carucior a luat chicco 3 piese a gasit la oferta in SCS,iar patut si masa de infasat de la ikea din bratislava.
restul mai completam de aici din tara.
Aici au fost vreo doua saptamani groaznice de calde...acum au inceput ploile si furtunile sa racorit bine atmosfera.
dupa ce nasc o sa mai stam vreo 2 luni in romania apoi ne intoarcem la tati in bratislava ,care e disperat saracul acolo singur.

Pupicei

LAVINIA.

Mergi la inceput

Buna fetelor,

Asa cum v-am promis, va tin la curent. Pana la urma voi veni la Viena pe o perioada de 6 luni, incepand cu 1 septembrie. Nu stiu daca voi reusi sa gasesc o gradinita care sa-mi primeasca fetita pe o perioada asa de scurta, sau va trebui sa platesc un an si sa pierd restul de bani. De fapt ma gandesc ca pentru 6 luni parca nici nu prea mai merita sa o iau cu mine, desi imi doresc foarte mult. Dar contractul se poate prelungi, de aceea as inclina sa o iau cu mine, poate nu chiar de la inceput, ci cam dupa o luna, dupa ce ma lamuresc si eu care e treaba pe acolo.
Voi stiti de posibile aranjamente pe perioade determinate cu gradinitele?
In plus, cam in ce zona ma sfatuiti sa caut cazare, care este mai buna, cu gradinite mai accesibile?
Am vazut ca exista multe gradinite cu predare in engleza. Copilul nu este zapacit si cu engleza si cu germana pe care o aude inevitabil? Ma gandeam sa invete numai germana, poate ii este mai usor doar cu o limba noua. Dar ma mai gandesc ca daca o dau alaturi de copii austrieci, ea nu va intelege chiar nimic, pe cand ceilalti inteleg, chiar daca nu vorbesc (fetita mea are aproape 3 ani).
Orice sfaturi si idei ati avea mi-ar fi de mare ajutor, sau poate imi impartasiti ceva din experienta proprie.
Multumesc si va pupam!
Elena & Raluca

Mergi la inceput