Fetele din Austria-(20)
Raspunsuri - Pagina 6
Laura T spune:
As dori si eu sa va intreb ceva, mai ales pe vreuna din voi care locuieste in Innsbruck, dar nu numai. De revelion vom sta cateva zile la Innsbruck si ma interesa daca e ceva distractiv pentru copii si nu numai in perioada aceea si in noaptea de revelion (artificii etc). Sau ce imi recomandati de vizitat in zona? (din pacate nu schiem). Multumesc anticipat.
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi
carolada spune:
buna fetele
ce faceti,nu v ati intors inca din concedii?
eu sunt tot la camping,mai e o luna si am scapat pe anu asta.
de cateva zile ploua de nu se mai opreste si i frig tare
laura-tdin pacate nu sta nici una dintre noi la innsbruck,a fost mai demult o fata de acolo dar a disparut.eu sunt in salzburg si aici se organizeaza noaptea de revelion pe strada ,sunt si artificii ,standuri cu bautura si mancare,cred ca si la innsbruck tot asa o fi.
pupicei
www.camping-kasern-salzburg.com
Laura T spune:
Carolada, mersi mult pt raspuns.
poze_noi
matgravidut spune:
Servus la toata lumea.
Nu am mai fost in vizita la voi, dar sper sa ma ajutati cu un raspuns.
Anul acesta am fost in concediu in europa si am petrecut 3 zile in Austria. Am vizitat Viena si Salzburgul pentru a doua oara.
Am fost cazati la Mondsee si ne-a placut tare mult. Asa de mult incat vrem ca in 6-7 ani sa ne stabilim in Austria. Vrem sa vindem casa de aici si sa ne cumparam o pensiune in Mondsee (ideal) sa facem turism.
Pe casa din Canada probabil ca vom lua vreo 200.000 euro.
Spuneti-mi va rog cat de realiste vi se par aceste planuri, ce sanse de reusita am avea cu pensiunea si ce acte ne-ar trebui pentru stabilirea in Austria.
Mentionez ca si eu si sotul avem dubla cetatenie romano-canadiana.
Multumesc mult de ajutor.
Monica-Matz 20+ cu Andreea Bianca
matgravidut spune:
quote:
Originally posted by Laura T
Carolada, mersi mult pt raspuns.
poze_noi
Poate asta te va ajuta:
http://www.holidayswithkids.com.au/feature_stories/austria
http://www.innsbruck-tourism.at/
Monica-Matz 20+ cu Andreea Bianca
elena_74 spune:
Buna fetele!
Am ajuns in Viena, totul e ok aici, stau intr-un cartier foarte dragut si linistit. Am avut insa o mare problema: nu am gasit locuri libere la gradinite!!! In sfarsit, dupa multe cautari pe internet de ma usturau ochii am gasit un ultim loc la o gradinita. Am fost tare bucuroasa, m-am gandit ca sunt chiar norocoasa, desi gradinita nu e chiar cea mai buna fata de altele pe care le-am vizitat ca sa vad daca au locuri... In fine, azi am primit actele de inscriere prin posta si vad aici ca mi se cer niste Sozialversicherungsnummer (sper ca am scris bine :)) ). Banuiesc ca e un numar de asigurare sociala pt mine si pt copil. Daca nu am asa ceva se poate inscrie copilul, voi stiti ceva despre asta? Forma legala cu care sunt eu aici este de training, asa ca nu am nici un venit si nici o asigurare, decat cea din Romania. Stiti vreun caz similar?
Daca nu reusesc sa o incriu pe fetita mea imi va fi tare greu, nici nu vreau sa ma gandesc sa o las in Romania...
Pls help!!! Sper sa-mi dati o solutie.
Multumesc
E.
P.s. vreau doar sa va mai spun ca am fost tare multumita de Atlassib prin care am primit niste pachete voluminoase din Romania de pe o zi pe alta. Si la pret sunt foarte rezonabili. Daca aveti vreodata nevoie va sfatuiesc sa apelati la ei.
madutzu spune:
Elena, am uitat sa iti spun de gradinita: la Sacre-Coeur gasesti sigur un loc, la gradi de stat nu prea ai sanse. Sau incearca la Kinderfreunde
Numai bine
danat spune:
Buna fetelor! Cu aceasta ocazie mai reinviu subiectul, caci vad ca nu s-a scris demultisor Am si eu o intrebare la voi: cand ajungi ca expat in Austria (sotul lucrand acolo cu contract) cum procedez eu, ca rezident pe o perioada determinata, sa imi fac o asigurare medicala pt mine si copil? Sotul va avea asigurarea platita direct din salariu, ca si toate taxele, insa noi, familia cum trebuie sa procedam, astfel incat sa nu ne coste extraordinar demult. Aveti idee si cam la cat se ridica costul lunar cu asigurarea medicala? Ce servicii acopera? Adica de ex consultatii la orice medic, stomatologie, ginecologie...altele?? Mai scoliti-ma si pe mine bitte schooooon!!!!
Danke!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
madutzu spune:
quote:
Originally posted by danat
Buna fetelor! Cu aceasta ocazie mai reinviu subiectul, caci vad ca nu s-a scris demultisor Am si eu o intrebare la voi: cand ajungi ca expat in Austria (sotul lucrand acolo cu contract) cum procedez eu, ca rezident pe o perioada determinata, sa imi fac o asigurare medicala pt mine si copil? Sotul va avea asigurarea platita direct din salariu, ca si toate taxele, insa noi, familia cum trebuie sa procedam, astfel incat sa nu ne coste extraordinar demult. Aveti idee si cam la cat se ridica costul lunar cu asigurarea medicala? Ce servicii acopera? Adica de ex consultatii la orice medic, stomatologie, ginecologie...altele?? Mai scoliti-ma si pe mine bitte schooooon!!!!
Danke!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Buna Dana!
Prima intrebare este:
in ce land lucreaza sotul tau? Daca este in Viena, te pot ajuta cu ceva informatii
Flaflo spune:
Dana, indiferent de landul in care lucreaza, exista posibilitatea sa va asigure pe amindoi la el fara nici un fel de costuri in plus (sau costuri minime). Eu si Bianca sintem amindoua asigurate la sotul. Nu stiu insa daca treaba asta e valabila si pentru cei cu contract pe perioada limitata. Cel mai bine e dat telefon sau mers la Gebietskrankenkasse si intrebat acolo. Uite aici un link, nu stiu daca vorbesti germana, sper sa te ajute: http://www.wgkk.at/esvapps/page/page.jsp?p_pageid=221&p_menuid=56621&p_id=4
Asigurarea se trage direct din salar si acopera consultatiile si tratamentul la toti medicii care au contract cu casa de asigurari, inclusiv urgente, spitalizare.....
Sper ca te-am lamurit cit de cit, daca mai ai intrebari, te asteptam!! Cind va mutati in Austria? La Viena?
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca