Fetele din Austria-(20)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

La multi ani Babee!
Iti doresc tot binele din lume, o nastere usoara, un bebe sanatos si o viata frumoasa alaturi de cei dragi!

Carolada, noi vrem sa venim pe la sfirsitul lui ianuarie, nu stim insa exact, Florin are ceva proiecte si nu stie cind poate sa-si ia liber. De aceea nu am facut inca nici rezervarea, sper sa mai gasim ceva.... Voi plecati undeva?
Adina, eu nu iau antibiotice, sint cam impotriva lor (nici nu le tolerez deloc), doar cind e foarte grav le accept, in rest ma tratez batrineste (vorbesc de gripa) cu ceaiuri, inhalatii, frectii, stat la pat... Va doresc insanatosire grabnica!
Dana, turcii sint cam peste tot in Viena, poate bezirk-urile 1, 13, 19, 23 fac exceptii. In principiu nu am nimic cu ei, insa ma deranjeaza cind merg cu Bianca la locul de joaca si acolo se vorbeste doar turceste. Noi locuim in bez. 11, intr-o zona rezidentiala la marginea orasului. Ceva mai incolo este un complex de blocuri noi (si deloc ieftine) unde este plin de turci si sirbi. Acolo e si locul de joaca mentionat. Parintii mei locuiesc in 23 si acolo nu prea sint, dar e adevarat ca e cam departe de oras. Babee locuieste in 13, e super, dar chiriile foarte mari (valabil si pentru 19). E si chestie de noroc cum zice Adina, si noi am locuit in 16, "patria turcilor", dar nu am avut niciunul in bloc.
Cu rabdare veti gasi voi ceva potrivit!

Va doresc un weekend placut!

Printesa mea

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Babee, La Multi Ani!!! Tu schimbi prefixul, nu???
Iti doresc tot binele din lume, sarcina si nastere usoare, sanatate si bucurii alaturi de familia ta!

Flavia, si eu am mare probleme cu antibioticele, dar de data asta, fiind asa scurt inainte de nastere, m-am resemnat ca o fi mai bine. In rest fug de ele, Jasminei insa am trebuit sa-i dau deja o data. Din pacate... Si de tolerat nici eu nu le tolerez, tocmai asta-i problema, ca le-am terminat dar imi este foarte rau de pe urma lor.

Asta cu locul de joaca ma enerveaza si pemine, dar m-ar enerva si daca s-ar vorbi numai engleza, trebuie sa recunosc. E chestie de noroc!

Flavia, si noi am vrea sa ne mutam din Viena, cam peste un an jumate, dar inainte ar trebui rezolvate niste chestii financiare si de vazut ce si cum. Tot asa, sa nu fie prea departe de Viena, insa nu conteaza neaparat distanta, ci durata drumului. Insa eu nu vreau in nici un caz sa mearga Jasmina la scoala la Viena, asta fiind unul din motivele de ce tocmai un an jumate. Am cateva prietene in invatamant aici, si zau ca nu vreau :-))

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Adina, na ca m-ai bagat in ceata.... La noi ideea era sa nu ne mutam departe de Viena tocmai ca sa poata merge Bia aici la scoala. De ce zici ca nu e ok?

Printesa mea

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Babee la multi ani si de la mine, sa fii sanatoasa si puternica, sa iti vezi copiii mari si fericiti!

Multumesc de incurajari fetelor, in toate privintele. Sunt sfaturi deosebit de utile pentru mine si din cate povestiti imi dau seama ce deosebita e societatea din Austria fata de cea de aici.
Da, am o facultate, politehnica-TCM, deci sunt un mindru inginer al acestei tari, dar care nu a profesat nici 5 minute de inginerie vreodata. Asa ca pregatirea din scoala nu se pupa cu ceea ce fac zilnic. Pot spune ca sunt buna in vanzari, asta fac de 8 ani, imbinat cu marketing, dar nu stiu in ce masura ma va ajuta experienta aceasta in alta tara unde nu cunosc limba. Ce sa vinzi si cum, daca nu poti comunica fluent cu "cumparatorul"? Pe de alta parte consider ca sunt un om activ si nu mi-ar placea sa depind for ever in totalitate de sotul meu, imi da oarecare incredere independenta financiara, asa ca sper din tot sufletul sa imi gasesc ceva de lucru. Asa ca, in conditiile date, nu pot sa imi imaginez ce fel de job mi-as putea gasi, insa eu sper.
Eu vad lucrurile cam asa: dupa ce voi ajunge acolo si voi reusi sa duc baietelul la o gradi, ma voi apuca de curs intensiv de germana. Ca atare, este foarte probabil ca, pentru cateva luni nici sa nu ma gandesc sa obtin un job deoarece voi fi ca legata de maini si de picioare (din pct de vedere al timpului, mai ales). Cu Dumnezeu inainte...vom vedea ce va fi!
Multumesc si de informatiile despre bezirk-uri, am inceput si eu de acum, caut peste tot, nu mai selectez anumite zone, insa suntem cam la limita cu sumele.
Concret: pt 2-3 camere (mai mult tindem spre 3) se cer in medie cam 800 Euro + betriebkosten (unele au incluse partial costurile). Banuiesc ca, cu restul de costuri se ajunge spre 950-1.000 Euro/ luna apartamentul. Pentru noi asta e limita maxima, maxima pe care ne-o putem permite, in conditiile in care are serviciu numai sotul meu si vom avea si alte cheltuieli cand vom fi toti trei la Viena.
Este mult, este putin? Ce credeti?
Sotul meu este acum in "delegatie" in Ro pentru 10 zile si cand se reintoarce la Viena va incepe din nou cautarile si vizionarile. Sper ca, cu mai mult noroc....

Va imbratisez si va multumesc de sprijin!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Multumesc frumos de urari, gata am trecut si hopul de 30 de ani
Noi suntem bine, crestem toti si asteptam sa vina Mos Craciun(cei mici ca eu una stiu cu ce vine Mosul).

Dana la banii aia gasesti apartament, sa cauti bine si sa ai rabdare.

Adina sanatate multa si nastere usoara si rapida

Sarbatori fericite tuturor ca eu nu stiu cand mai apuc sa intru ca-s incarcata.

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

saliu
babeete am sunatara de ziua ta si erai pesemne ocupatacam tarziu te felicit si eu,iti doresc tot binele din lume si visele tale cele mai indraznete sa devina realitate
flaflopai la sfarsitul lui ian.cred ca gasiti superoferte ca sezonu e trecut atunci.
adinagsotul tau e austriac? puteti vedea site ul campingului la semnatura mea.va duceti la campinguri de obicei?aveti cort ceva?
danatimi place cum gandesti,mult succes in toate
va pupi si mai vin

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

quote:
Originally posted by carolada

saliu

adinagsotul tau e austriac? puteti vedea site ul campingului la semnatura mea.va duceti la campinguri de obicei?aveti cort ceva?

carolada

www.camping-kasern-salzburg.com

Eu n-am fost inca in viata mea la camping, ti-am zis ca pana acum m-am tot fofilit...
El e olandez (si astia-s innebuniti dupa camping) si a fost de foarte multe ori...
Cort tot vrea sa ia, daca i-as spun
e ca mergem cred ca pana maine dimineata avem cort :-))

I-am povestit acum doua zile ca aveti un camping - cica de ce nu i-am zis mai devreme, ca acolo trebuiesa fie asa frumos!!!

Ii voi arata linkul... si parca vad ca la vara va vizitam.

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Adina iti dau eu doi saci de dormit, faceti rost de cort si gata.Ca noi n-am mai apucat sa il luam si nici ca mai luam ca nu ma duc cu 3 copiiIa zi cand nasti si unde?

Caron-ai plecat in Paraguay?

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Fetelor, eu va urez tuturor un craciun fericit, sa petreceti alaturi cu cei dragi si sa gasiti cadourile dorite sub brad!

Eu plec poimiine dimineata la New York, sora mea are probleme si are nevoie de mine. Se pare ca anul acesta va fi rau pina la capat.....

Printesa mea

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor! Speram sa intru si sa gasesc un mesaj mai optimist...dar asa...
Flaflo multa sanatate si sa va uite relele de-acum incolo!

Sotul meu si baietelul sunt raciti (se pare ca au "furat-o" amindoi la serbarea de la gradinita cand era cald si un geam deschis...) am chemat aseara salvarea si l-au bagat pe super-tratament puternic pe sotz, iar cu Raducu merg azi la pediatru caci el e totusi pe picioarele lui. Febra a avut doar in rpima noapte, acum e doar tuse si are niste ochisori blegosi...Ma tin tare sa nu o iau si eu, cu toate ca azi simt ca mi-e frig continuu si am ochii cam calzi in cap.
Continui cautarile de apartament pe net, ca sa aiba ce vedea sotul meu cand ajunge inapoi la Viena.

Sanatate tuturor si sa aveti parte de sarbatori linistite, cu bucurii, aroma de scortisoara, cozonaci si cadouri frumoase de la Mos Craciun!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput