Fetele din Austria-(20)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

quote:
Originally posted by magh

quote:
Originally posted by danat
aveti un serviciu? Si daca da, cum vi l-ati gasit si in cam cat timp de la inceputul cautarilor?

http://www.wien.ro/component/option,com_fireboard/Itemid,90/func,view/id,1330/catid,11/

http://www.wien.ro/component/option,com_fireboard/Itemid,90/func,view/id,1550/catid,11/

Magh multumesc, esti singura deocamdata care mi-a dat un "raspuns" la intrebarea mea. E adevarat, am citit si eu subiectele acelea, intru destul de des pe site-ul wien.ro caci mi se pare interesant. Sunt cam colateral dezbatute anumite subiecte, adica uite chiar si acolo nu este scris clar: mi-am gasit servici in 5 luni, 7 luni...nu stiu, lumea se fereste de lucruri concrete si nu pricep de ce...e vorba doar de exemplul personal al fiecaruia, nu pierde nimic daca spune.
Si mai e ceva: eu aici in Ro lucrez in marketing/ publicitate, ceea ce stiu aproape sigur ca nu voi putea profesa in Austria, sunt dispusa sa o iau de la inceput in ceea ce priveste un job, nu mi-e teama de nou si nu ma simt jignita daca as face o munca care nu crere cine stie ce studii. Important e cat de mult iti doresti sa traiesti in alta parte, sa scapi de cele care nu-ti plac aici in Ro, si atunci altfel te mobilizezi si in ceea ce priveste jobul, si invatarea limbii. Voi profesati acelasi job ca sin in Ro, sau v-ati reorientat?

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Dana,

la mine n-are rost sa-ti raspund pentru ca sunt un cu totul alt caz, ti-am zis ca am plecat la aproape 14 ani din Romania, deci nu exista comparatii acolo vs. aici.

Eu pana acum mi-am gasit joburi pe jobpilot.at. Destul de repede (asta la mine insemnand fff repede), insa este alt caz si recunosc ca nu sunt foarte pretentioasa, si nici n-am urmarit sa fac carierea. Ultimul job pe care l-am avut a fost assistence in marketing/sales. Cred ca indomeniul sales este in general mai usor de gasit un job, daca vrei, fiind un domeniu mai dificil (in sensul ca nu fiecare poate). Insa este greu cu copii mici, fiindca trebuie sa fii si foarte flexibil.
Joburile pe care le-am avut nu necesitau facultate, nu mi-am terminat studiul de economie (insa am de gand sa-l termin candva, sper in urmatorii ani).

Deci nu cred ca te pot eu ajuta mai bine. Eu n-am inteles: vei veni sigur in Austria? Stii limba? Ce planuri aveti? Scuza-ma ca nu citesc totul din urma, sunt cam in pana de timp si-mi sta capul numai la nastere,dar stii tu cum e...

A propos de celelalte discutii despre cum sunt sau nu sunt romanii - repet, eu sunt de atata timp aici incat privesc poate lucrurile altfel. Nu inteleg de ce este asa important sa fie prieteni romani, doar nu nationalitatea conteaza, ci lungimea de unda. Nu pot spune ca romanii sunt asa sau altfel, cred ca sunt din toate felurile, asa ca toate celelalte natii...
Stiu ca citisem acum vreun an parca la un alt subiect cum scria o romanca (nu mai stiu cine, dar nimeni pe care sa cunosc) ca toate austriecele sunt grase, urate si neingrijite, ca ea inca nu a vazut una care sa fie altfel, atunci sigur nu e austriaca. Ce sa zic...

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, pe mine m-a doborit gripa rau de tot, stau in pat si transpir, pe Bia si pe Florin i-am trimis de azi pina dumineca la ai mei. Mi-e frica sa nu-i imbolnavesc, mai ales ca Bianca stranuta azi dimineata. Si ca facut, acum ca sint bolnava, tot calare pe mine este, tot ma pupa si ma stringe.....
Silar, multumesc pentru urari si te asteptam la Viena. Mai ales ca se pare ca tu ai gasit prieteni aici. Si eu sint din Timisoara, dar nu am cunoscut aici decit o familie de timisoreni mai in virsta.
Danat, eu nu lucrez, am lucrat in domeniu medical pina cind am ramas gravida cu Bianca (am suferit 2 pierderi de sarcina inainte, asa ca nu am vrut sa mai risc) si am renuntat la munca. Uita-te www.jobcenter.at/" target="_blank">aici, e un link foarte interesant care sigur te va ajuta in cautarile tale.
Adina, deci ne putem lua de mina daca ne-a mers asa de rau amindurora.....
Caro, ce mai faci, lipsesti motivat? Ce mai sti de Cami?
Alexa, tu scri mai rar, dar macar constant!
Restul fetelor care nu ati mai scris de mult, ne-ati uitat? LaviniaN a nascut, am vazut la alt subiect, ne pare rau ca nu a mai intrat si pe la noi....
Anca, nici tu nu ai mai dat nici un semn de viata, ce mai faci?
Babee, ce face burtica? Cum te descurci cu 2 si unul la purtator?

Printesa mea

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Adina pe scurt situatia mea e urmatoarea (fetele o stiu in mare si nu vreau sa ma repet): sotul meu a inceput acum 2 saptamani lucrul in Viena, eu cu baietelul suntem inca in Bucuresti, dar vrem sa venim si noi peste cateva luni. Eu am inceput recent germana, sunt deocamdata la stadiul in care stiu sa vorbesc cate ceva despre mine si familia mea, pot sa povestesc ceva legat de orase, de locurile unde m-am plimbat si cam atit. Voi continua pina plecam in Austria si apoi acolo. Sunt constienta ca faptul ca nu vorbesc germana este un handicap in gasirea unui job, dar ma gandeam ca pentru inceput, poate as gasi ceva unde sa nu fie nevoie de un nivel de cunoastere al limbii prea inalt. Bat campii sau este posibil asa ceva?
Ma "perfectionez" cu diversi termeni imobiliari cautand apartament pe net , gasesc cate ceva si-mi trimit sotul sa il vada. Deocamdata a vazut 2, dar din pacate una apare in foto si alta gasesti la fata locului.
Cam asa sta treaba cu noi...
Flaflo sanatate multa si putere. Stiind ca ai avut un an mai prost, eu cred ca toate "bubele" vin si de la psihic...la mine cel putin stiu ca se aplica asta! Si totusi nu reusesc sa ma controlez, sa nu ma mai stresez din toate problemele. Trebuie luate toate mai usor si cred ca asta va fi primul lucru pe care mi-l propun cu tarie sa-l schimb din 2008!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Dana, eu in locul tau m-as apuca aici de un curs intensiv de germana, cele mai bune sint la Universitate. Nu cred ca fara limba poti sa iti gasesti un job ok, peste tot se cere sa vorbesti fluent. Cu locuintele stiu ca e greu, si noi am cautat de ne-au sarit capacele. Trebuie rabdare si perseverenta. Cam ce cautati? Cit de mare, in ce zona, la ce pret, etc......
Da, psihicul e de multe ori de vina.... In cazul meu nu a fost asa, au fost probleme medicale care s-au tinut in lant si care au afectat si psihicul in cele din urma.
Ah, inca un sfat Dana. Cauta-ti din timp loc la gradinita. La gradinitele de stat inscrierile se fac in ianuarie, la cele private cind gasesti loc. Nu e usor sa gasesti un loc nici la una, nici la alta, asa ca daca ti-ai rezerva din timp ar fi bine. Problema e ca nu stiti unde veti locui, sa cauti una aproape....

Fetelor, sint disperata! Nu stiu ce sa-i cumpar Biancai de craciun! Pupaza mea nu-si doreste nimic, mi-a spus ca are tot ce-i trebuie....
Asa ca sint in ceata! Voi ce ati cumparat? Am fost la Toys`R Us, dar nu am gasit nimic.

Printesa mea

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Flaflo

Dana, eu in locul tau m-as apuca aici de un curs intensiv de germana, cele mai bune sint la Universitate. Nu cred ca fara limba poti sa iti gasesti un job ok, peste tot se cere sa vorbesti fluent. Cu locuintele stiu ca e greu, si noi am cautat de ne-au sarit capacele. Trebuie rabdare si perseverenta. Cam ce cautati? Cit de mare, in ce zona, la ce pret, etc......
......................
Ah, inca un sfat Dana. Cauta-ti din timp loc la gradinita. La gradinitele de stat inscrierile se fac in ianuarie, la cele private cind gasesti loc. Nu e usor sa gasesti un loc nici la una, nici la alta, asa ca daca ti-ai rezerva din timp ar fi bine. Problema e ca nu stiti unde veti locui, sa cauti una aproape....

.....................
Printesa mea

Flavia si Bianca

Flavia ok, sigur ca asta mi-e intentia, sa ma apuc de un curs intensiv cand voi ajunge acolo, pt ca asa e cel mai bine si sigur. Ma intrebam cu mse preda? In engleza, sau cum fac sa intelegi sensul cuvintelor fiind un Auslander?
Despre apartament: cautam 2-3 camere, separate, adica decomandate cum se zice in Ro, sa nu se treaca dintr-una in alta, nemobilat, cu debara (parca Abstellraum se zice in germana), bucatarie mobilata, baie, wc, sa fie de preferinta Neubau nu din cele vechi cu camere prea inalte pt ca am inteles ca sunt costuri mai mari cu caldura la cele inalte. Ca bezirk, as vrea intr-unul civilizat, linistit, cu infrastructura ok. In cautarile mele pe internet, am ocolit bezirk-urile 1,2,10,11,15, 16,23, ca asa am inteles de la fete si din alte surse, ca ar fi ori pline de turci, arabi, ori prea departate si aglomerate.
Gradinita a promis sotul meu ca va incepe dupa 1 ianuarie sa caute, ca sa fie timp, sa rezerve un loc si om vedea ce reusim!
Multumesc mult, oricand un sfat e binevenit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Danat,
pe site-ul respectiv gasesti raspunsuri la toate intrebarile tale:
-cum poti invata germana?...in Viena se organizeaza multe cursuri de germana (un curs de germana se va face in germana). Eu am invatat doua limbi straine astfel. Insa in acelasi timp trebuie sa ai pe cineva cu care sa vorbesti zilnic germana (deci ai nevoie de prieteni austrieci...poate o vecina, mai vorbareata. Toate aceste lucruri le gasesti explicate la adresa de site indicata, daca dai cautare pe forum. Eu nu am vrut sa le mai repet.
-de fapt ce cauti? un loc de munca sau un job? loc de munca nu cred ca va fi chiar asa o problema sa-ti gasesti( de exemplu intr-o fabrica, la o banda...unde chiar nu vei avea nevoie de prea multa germana). Insa acest lucru iti va aparea mai tarziu in CV. Nu stiu daca iti doresti asta. Ai studii, sa inteleg, si ceva experienta...daca cunosti si engleza, poti indrazni sa cauti altceva. Nu stiu ce calificare ai, ce studii, daca-ti sunt recunoscute aici (lucru nu tocmai usor)
-nu stiu daca are importanta cine ce-a facut...ce face. Am venit in alte timpuri , erau alte legi, legi care se schimba cam des.

Multa bafta.

Mergi la inceput

Flavia, imi pare rau ca ai avut un asemenea an . Si cu gripa asta zau ca te inteleg, ca nici noi nu mai iesim din ea. Eu zau ca inca n-am avut asa dureri de piept si gat in viata mea, nu stiu ce virus nenorocit am nimerit. Si am luat si antibiotice care mi-au stricat cu totul stomacul... Si de cand e Jasmina acasa mi-e din nou parca mai rau, ca nu mai pot sta deloc la pat + sculatul noaptea (tusea ei, nu are aer etc.).
In sfarsit, vor trece si astea!

Dana, eu am stat in muuulte cartiere in Austria, si nu se stie niciodata cum e. De ex. stau acum in 15 si e ok, este destul de central si pentru mine asta-i important. Personal nu ma deranjeaza turcii sau alte nationalitati, dar asta sigur e chestie personala. Depinde de cum sunt, nu pot generaliza.
Am stat de doua ori in 16, o data a fost rau de tot (in primul rand pentru ca era la o strada unde circula tramvaiul, si unde in fiecare noapte curatau sinele, un zgomot extraordinar...). Acolo chiar erau multiturci, impotriva arora nu am nimic, dar ma siteam chiar stinghera :-)) A doua oara cand am stat in 16, era fooartelinistit, casa ingrijita, nu aveam decat o pereche de vecini musulmani (nu stiu daca erau turci), ceilalti austrieci, dar cei mai de treaba erau musulmanii. Imi aduceau si mancare, ma ajutau mereu, oameni de nota 10.
Am stat mai multi ani in 3. A fost ok, infrastructura chiar foarte ok, unii vecini tare de treaba, altii mai putin. A fost insa un bloc (neubau) in care se fura tare mult - de austrieci. Era uul acolo care avea probleme cu drogurile si fura mereu din beci. Cu toate ca in rest era casa tare ingrijita, majoritatea apartamente proprietate personala, el statea in apartamentul unei matusi. Deci poti avea ghinion peste tot...
Am stat si in 9, a fost foarte ok.
E chestie de noroc, sa stii...
Treaba cu caldura e adevarat ca e mai scump la altbau, eu personal insa prefer altbau ca are mai multa personalitate parca. Adica imi plac camerele inalte, parca ai mai mult aer, sunt mai aerisite, nu stiu cum sa zic... Dar si asta-i o chestie de gust. Si chiar asa scumpa nu mi se pare incalzirea la noi...

Cu gradinita are Flavia perfeca dreptate, trebuie sa te interesezi din timp, nu-i asa usor sa gasesti una cu care sa fii multumita.

Job fara limba nu-i imposibil, dar foarte greu. Sigur depinde si de pregatirea si experienta ta profesionala, deci nu vreau sa te descurajez, in definitiv totul este posibil. Insa mai usor este daca stii limba. Cum sunt cursurile de limba nu stiu, ca n-am facut niciodata. De la persoanedin domeniu stiu ca cele mai bune cursuri sunt cele la care nu intervine o alta limba straina (de ex.engleza), asa se invata cel mai rapid si mai corect. Si ar fi si ciudat, ca doar nu stie oricine engleza...

Ah, cu apartamentul, de obicei trebuie vizitate mult mai multe apartamente pana sa gasesti ceva sa-ti placa, deci sa nu fiti descurajati.
Si cu joburile la fel, trimite cat mai multe Bewerbungen cu CV cat mai personalizate, si vei gasi. Cat timp vreti sa ramaneti in Austria? Vad ca baietelul tau e de varsta Jasminei. Aici se incepe scoala la 6 ani, gandeste-te si la asta - adica Radu va incepe scoala in septembrie 2009.

Na, ca m-am lungit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

buna seara fetelor

flafloeu misun pe aici,dar mai profit de faptul ca am nitel timp si ies in oras sa ma bucur de aglomeratie si atmosfera de sarbatoare.am uitat sa ti spun ca m as bucura sa ne intalnim cand te duci la bad hofgastein(am avut impresia ca ti am raspuns,dar cred c am visat.cam cand planuiesti sa vii in salzburg? cami e bine,dar cu+munca n are prea mult timp din pacate.sanatate multa si ai grija de tine.
adinagcum merge sarcina?
maghmersi pt.site ul wien.ro,nu stiam de elsi e interesant.
danateu lucrez cu sotul la un camping,de cand sunt aici n a fost nevoie sa mi caut altceva de munca. si am facut mai multe cursuri de germana, si la univ. a fost cel mai super si ca pret si ca nivel, eu una m as duce acolo pana la adanci batraneti,.si dupa cum mai zicea cineva aici, se preda direct in germana, cu ajutorul imaginilor,gesturilor se invata.si u ma minunam la inceput cum or sa ma invete germana fara ajutorul altei limbi
silarce mai faci?

sper ca v am pomenit pe toate
pupicei

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Carolada, ce sa zic, la cat e burtoiul, mai mult merge el si eu ma tin de coada lui ;-))

astept mereu semne de nastere, dar nimik... parca vad ca mai am mult si bine de asteptat (si la jasmina am fost vreo 10 zile peste termen).

Si mie imi place tare Salzburg-ul, daca-i zic la al meu ca aveti camping, la vara acolo ne intalnim (el e mare iubitor de camping,dar eu n-am fost inca niciodata si am tot gasit motive sa nu merg ;-))

El si ieri vorbea de camping :-))

Mergi la inceput