Fetele din Austria-(20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magh spune:

nu cred ca e suficient o vertebra pe ici pe colo...imi inchipui cum arata o coloana cu una doua vertebre...
"coloana"...ori o ai ori n-o ai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Magh, chestia cu nevorbitul romaneste cu copii nu am sa o inteleg niciodata!!! Nici macar atunci cind unul din parinti este austriac. Noi am vorbit doar romaneste cu Bianca, la 2 ani am dat-o la cresa cu program scurt si acolo a invatat germana. Acum de multe ori prefera sa vorbeasca germana, nu romaneste. Deci un copil nascut si crescut aici va ajunge oricum sa stapineasca germana mai bine decit romana,asa ca nu vad incapatinarea unora de a nu vorbi romaneste. Eu nu mi-as inchipui sa imi cresc copilul vorbind alta limba cu el...
Simona, la ce hotel mergeti? Pui un site sau o adresa? Sau poate ceva poze de acolo? Si noi sintem in cautare de locatii, nu m-as duce altundeva, Austria mi se pare de vis iarna.
Anul trecut am fost www.hotel-norica.at/" target="_blank">aici. Am imbinat schiul cu bai termale, Bianca fiind prea mica pentru schi, a trebuit sa-i gasim si ei o ocupatie. A fost super, intentionam si anul asta sa mergem tot acolo.
Danat, nu vrem sa te speriem, asta e din pacate realitatea. Si se pare ca nu sint singura cu experiente neplacute.
Eu am in Romania citiva prieteni buni cu care in ciuda distantei am mai mult contact decit cu asa zisii prieteni de aici....

Prajiturele

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Flaflo

Magh, chestia cu nevorbitul romaneste cu copii nu am sa o inteleg niciodata!!! Nici macar atunci cind unul din parinti este austriac. Noi am vorbit doar romaneste cu Bianca, la 2 ani am dat-o la cresa cu program scurt si acolo a invatat germana. Acum de multe ori prefera sa vorbeasca germana, nu romaneste. Deci un copil nascut si crescut aici va ajunge oricum sa stapineasca germana mai bine decit romana,asa ca nu vad incapatinarea unora de a nu vorbi romaneste. Eu nu mi-as inchipui sa imi cresc copilul vorbind alta limba cu el...

si daca ar fi facut-o cei care procedeaza astfel, ca sa-si ajute copilul sa invete mai repede germana...ar fi fost o treaba, dar nu de asta o fac, ci fiindca le e rusine de ceea ce sunt, si nu vor copilul lor sa mai fie identificat pui de roman...
ca e intemeiata rusinea lor...vezi conationalii care fura, cersesc...
nu cred ca asta e rezolvarea, ci mai degraba poti tu demonstra prin faptele tale, ca nu toti suntem o apa si un pamant.
noi am reusit, (fara a ne feri ca suntem romani), e adevarat in timp, fiindca nu e usor sa schimbi mentalitati demult formate, mai ales in comunitati mici de provincie, sa fim respectati si apreciati ca OAMENI. Deci se poate, si altfel.

Mergi la inceput

Magh, adevarul e ca si mie imi era rusine la un moment dat sa spun ca sint romanca. Era vremea aceea cind vuiau ziarele saptaminal despre "ispravile" compatriotilor nostri... Dar valul acela a trecut, acum am impresia ca nu mai sintem asa de rau famati ca acum citiva ani. Noi ne-am mutat de un an jumate aici, vecinii nostri sint in majoritate ausrieci pensionari (sau aproape de pensie) si ne intelegem cu toti foarte bine, chiar ne vizitam cu unii. Iar vecina de linga mine mi-a lasat cheile sa-i ud florile cit sint plecati in concediu. La fel, cind am plecat noi, i-am lasat cheile sa-mi hraneasca pestisorii. Asta apropo de cit de "neprietenosi" sint austriecii!

Prajiturele

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeluc spune:

Flaflo,
Aici mergem :
https://www.interalpen.com/en/index.html
E super!
In martie vrem sa mergem cu cel mic, Luca la ski. Ne-am gandit la un kinderhotel si l-am ales pe asta:
www.hotelalpenrose.at/" target="_blank">http://www.hotelalpenrose.at/" target="_blank">www.hotelalpenrose.at/" target="_blank">http://www.hotelalpenrose.at/
A mai fost cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna si de la mine,

vad ca au aparut fete noi, bine ati venit (la subiect) si in curand in Austria!

Eu n-am mai trecut de fff mult timp pe aici,am avut si eu o perioada foarte proasta. Sarcina este ok, am deja 38+ saptamani.
Insa am avut incepand cu asta primavara o multimede necazuri (mai mici, mai mari...). Cred ca nu m-ar fi suparat/doborat atata daca n-as fi fost si insarcinata, insa aveam mereu impresia ca in momentul in care incepe sa meargaviata cum ar trebui, se intampla ceva nou... In sfarsit, mai toate au trecut.

Nici acum nu sunt asa bine, ca am dat intr-o gripa adevarata, cu bronsita si pericol de pneumonie, inca iau antibiotice. S-a imbolnavit si al meu, pe Jasmina am trimis-o la parinti, vine azi, insa vad ca si ea s-a imbolnavit. Pur si simplu imi lipseste energia sa mai fac ceva, nici nu stiu cum ma voi ocupa de ea :-(((

Astea sunt si motivele din care m-am retras, dar in real life la fel, parca simteam nevoia sa merg pe modul economic de energie (sparbetrieb).

Sper ca voi sunteti ok, Flavia, Babee, Alina, Caro?

Vad ca vorbiti de prieteniile cu romani. Eu am venit in Austria la aproape 14 ani. La inceput erau romani unde stateam, insa dupa vreo 3 ani s-au raspandit prin toate colturile lumii. Nu am avut contact cu altii decat rar, pentru ca pur si simplu s-au despartit drumurile. La scoala unde am fost nu erau alti romani, pe vremea aia cred ca in afara de mine nici nu erau alti straini la scoala, deci a fost normal sa imifac prieteni austrieci. Pe unii din ei inca ii am, pe altii ii vad rar (cum sunt prieteniile din liceu).
Deci eu pur si simplu nu am avut contact cu romanii, iar cand m-am mutat la Viena mi s-ar fi parut ciudat sa caut anume prieteni romani.

Tatal Jasminei (fetei mele) e austriac (suntem despartiti), eu am incercat sa vorbesc romaneste cu ea, pe parintii mei i-am obligat sa vorbeasca numai romaneste :-)) Deci ea intelege, le mai si rupe, dar germana este prima limba. Nu stiu cum as fi reusit fara ai mei, pentru ca si mie imi vine mai usor sa vorbesc germana, fiind plecata de atata timp si neavand anturaj romanesc. Insa vorbeste, am reusit! Petru mine a fost tare important sa stie cat de cat romaneste. Insa ea prefera sa-i vorbesc germana. Bine, merge de 2,5 ani la gradinita si este limba ei materna, de fapt.
Acum cu bb2 vom vedea cum facem, parintii mei nu voe mai fi asa des cu bb (ai mei sunt batrani tare :-)Eu vreau sa incerc sa vorbesc cat se poate romaneste, dar multe expresii nici eu nu le mai stiu. Iar tatal lui bb vreau sa vorbeasca limba lui materna (olandeza). Sa vedem ce-o sa iasa :-))

Despre bb 2 nu stiu ce sa zic. Va fi un baietel, il va chema Floris (olandez ptr. Florin), cica-i cam mare, si cred ca este ca ma doare tare burta purtandu-l. Ca si la sarcina trecuta nici nu se gandeste sa coboare, colul lung si inchis, parca vad ca vine Revelionul si eu tot in formatia asta sunt. Abia ma misc calumea ca-i asa greu...

Ah, vroiam sa mai zic ce experiente am eu cu romanii in Austria. Am cunoscut rar romani (adica am auzit in Viena pe strada vorbind romaneste, dar mie personal mi se pare ciudat sa deschid discutii cu straini fara vreun punct comun). Cateodata, cand mai ieseam seara pe undeva si intram in vorba cu romani, m-a deranjat cand incepeau sa-i barfeasca peaustrieci asa in general, de dragul de a-i barfi. Am prieteni austrieci, traiesc aici si mi se pare urat sa-i vorbesc de rau fara motiv, doar din placerea de a zice ceva negativ. La fel cum nu mi-a placut cand au inceput sa vorbeasca urat de alti romani, pe care nici nu-i cunosteam. Aveam impresia ca maine sta cu altcineva acolo si ma vorbeste pe mine de rau, si e un sentiment nasol.

Am intalnit catevafete de pe forum (Flavia, Gabi, Alina1 si Alina2) si sunt niste fete exceptionale, de care imi place tare mult. Pacat ca am avut eu o faza asa proasta, eu am obiceiul sa ma retrag in cochilia mea in asemenea cazuri, pentru ca nu vreau sa trag pe nimeni in jos in starea mea negativa. (in mod normal sunt vesela si pozitiva)
Si sper ca nu s-a suparat nimeni, oricum imi pare rau, n-a fost nimic personal, dar n-am avut puterea sa fac nimic.

Dar promit sa revin, sa scriu mai des si sa va sun (nici telefonul nu mi-a mers mai mult timp, dar am unul nou si fain )!!! Acum insa ma duc la patut, ca inca nu-s bine cu gripa asta...

Cu drag,
Adina

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Adina, bine ai revenit! Imi pare rau ca ai avut necazuri, dar acum vine bb si te va scoate din nou pe linia de plutire! Nici mie nu mi-a mers deloc bine anul acesta, incerc inca sa-mi revin si astept noul an, sperind ca voi pasi cu dreptul...
Bebeluc, super ambele hoteluri! Le trecem pe lista noastra!
Eu m-am procopsit cu o gripa nasoala, abia au terminat Bianca si Florin cu otita, ca am inceput eu. Sper sa nu se molipseasca iart vreunul de la mine ca m-am saturat.
Ma bag in pat ca transpir ca-n sauna...

Prajiturele

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Flaflo sanatate multa si sper ca anul ce vine sa-ti aduca numai bine, inteleg ca ai avut un an cam prost....
Adina ma bucur sa ne cunoastem, chiar si numai virtual deocamdata. Sper sa ai nastere usoara si in continuare sarcina sa fie ok.

Fetelor am o curiozitate si sper sa nu vi se para aiurea sa va intreb....voi lucrati? adica aveti un serviciu? Si daca da, cum vi l-ati gasit si in cam cat timp de la inceputul cautarilor?
Multumesc daca veti avea timp sa ma lamuriti si pe mine :-)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danat
aveti un serviciu? Si daca da, cum vi l-ati gasit si in cam cat timp de la inceputul cautarilor?

http://www.wien.ro/component/option,com_fireboard/Itemid,90/func,view/id,1330/catid,11/

http://www.wien.ro/component/option,com_fireboard/Itemid,90/func,view/id,1550/catid,11/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silar spune:

Flaflo multa sanatate tie si la familie si sa-ti aduca Mosul tot ce-ti doresti pt Biencutza si pt voi. La problema cu romani e cam nasoala invidia(mai ales ca e unul din pacate), iar pt faptul ca dupa ce s-a nascut fericirea casei voastre nasi-cumetri s-au suparat pt ca nu ati mai fost la fel de disponibili nu merita pus la suflet - familia e pe primul loc. Ce sa-ti spun - noi am stat 9 luni in Praga anul asta pt ca taty al nostru a lucrat acolo, acu s-a mutat la Viena, si am cunoscut acolo o familie de romani tot cu 2 copii ca si noi - extrem de prietenosi dupa care trebe sa recunosc acu ca mi-e dor de ei de mor , chiar daca vorbim in fiecare zi pe msg. Deci mie pana sa ajung in Praga nu mi-a venit sa cred ca exista oameni care sa te ajute fara absolut nici un interes mai ales ca nu ne cunosteam inainte. Poate am si eu un merit ca sunt o fiinta f sociabila si saritoare. Tin sa specific ca noi suntem din Onesti si ei din Timisoara, deci nici o legatura. Imi doresc tare mult ca si cand ne vom muta in Viena cu taty al nostru sa avem parte de asha prieteni, deocamdata trebe sa stam in Onesti (copii si cu mine) pana termina piticul grupa mijlocie. Adevarul e ca mi-e cam teama cu el la gradi, ca in Praga nestiind limba a cam ramas cu sechele(aici la gradi reactioneaza urat cand aude ca trebe sa mearga la ora de engleza - o respinge cu desavarsire). Dar cine stie poate o sa fie bine. Im8i pare tare rau sa aud de experientele voastre negative cu romani - poate sunt eu prea naiva dar nu prea inteleg treaba - cum poti sa te superi pe cel de langa tine doar pt ca are mai mult. Poate sunt eu norocoasa si cineva acolo sus ma iubeste tare, si sper sa ma iubeasca in continuare si sa ma fereasca de dusmani, desi stiu ca viata nu este tot timpul roz.
Multa liniste si dragoste de sarbatori si sa va aduca Mosul mult veselie si daruri multe
Silvia mamy de Mihaita (07.02.2004) & Mariuta (03.04.2006)

sil

Mergi la inceput