Fetele din Austria-(20)
Raspunsuri - Pagina 13
lala spune:
Flafo multumesc mult oricum.
Adriana datele sunt ok pentru mine; trimite-mi pe PM adresa de email sau numarul de tel pentru a stabili cand/unde ne putem intalni sa-ti dau banutii si o poza cu cutia.
cristina
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Flaflo si noi vom merge anul asta pe 21 decl a Christkindlmarkt, cred ca acolo la Spittelberg - sper sa-i placa Larei mele si sa nu ma chinuie prea mult, alergand printre standuri.
Lala, ti-am raspuns pe mail.
o zi frumoasa
tuturor
Adriana
Flaflo spune:
Adriana, la Spittelberg este frumos, dar cu copil dupa tine e cam strimt. La Rathaus sint multe chestii pentru copii: ponei, carusel, trenulet, etc.... Citi ani are Lara?
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
Adriana_78 spune:
Flavia, Lara are 2 ani si 5 luni si e super activa (mai are si momente de cumintenie, dar mai rare). E tare curioasa, asa ca sper sa avem o seara linistita la Chriskindlmarkt.
Nu stiu cum e la Rathaus; am mai fost odata (pe vremea cand nu era ea nascuta) la Marktul de la Karlskirche - imi scapa numele acum, era mai mult spatiu si cu chestii pt. copii - daca ma gandesc, ai dreptate, Spittelberg nu e tocmai potrivit pt. un copil - sa vedem.
Adriana
Flaflo spune:
Adriana, iti spun din proprie experienta, Bianca implineste in ianuarie 3 ani si e o vijelie. La Rathaus are mult loc de desfasurare, asa ca iti recomand sa incerci si acolo. Si cel mai bine e in cursul saptaminii, nu e asa de aglomerat, noi am fost si simbata si a fost jale!!
Se pare ca austriecele nu au chef de vorba.
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
carolada spune:
saliu
hai ca am eu chef de vorba.
babeeavem zapada, a nins zilele astea
Adriana78suntem tize , pe mine ma cheama tot Adriana. M ai intrebat de Köln, e frumos , de fapt Germania ma surprinde mereu placut. Am fost si la Aachen´, Nürnberg(au si ei un targ de craciun renumit acolo) si Regensburg, pacat ca targurile de craciun deschid acolo pe 30 noiembrie. la noi in Salzburg e deja de sapt.trecuta. ai fost la Salzburg?
flaflocat dureaza cursul tau?iti place?
pupicei la austriece
www.camping-kasern-salzburg.com
Adriana_78 spune:
Flavia, de care fete austriece vorbesti? Firea romanului nu se schimba asa repede
TizaAdriana- Carolada, am fost in Salzburg, imi place f. mult orasul, mie imi plac orasele mici, desi sunt crescuta intr-un oras mare, nu-mi place agitatia si aglomeratia.
Din Germania nu cunosc decat Münchenul - de la festival, mi-a placut.
Vom merge si noi la sky acum pe 26 dec. cu nebunica (sper sa-i placa) in zona Bad Gastein si apoi suntem invitati de Anul Nou undeva in Salzburg (sau apropiere) sa sarbatorim.
Tu stai chiar in oras? Mi-ar placea sa ne cunoastem, daca e posibil.
Eu mereu am fost dornica de cunostinte vorbitoare de romana, nu stiu, eu una prefer si ma simt mult mai bine cand vorbesc romaneste, parca pot exprima mult mai usor tot ceea ce simt. Din pacate, desi Austria e plina de romani, e greu sa gasesti persoane care au aceeleasi inclinatii ca tine, cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.
Parerea mea, romanii nu sunt deloc uniti, fiecare are probleme lui (servicu, scoala) sau familie, cu greu se organizeaza ceva. Dar asta e!
mergem mai departe ...
pupici
Adriana
danat spune:
quote:
Originally posted by Adriana_78
[br.....
Eu mereu am fost dornica de cunostinte vorbitoare de romana, nu stiu, eu una prefer si ma simt mult mai bine cand vorbesc romaneste, parca pot exprima mult mai usor tot ceea ce simt. Din pacate, desi Austria e plina de romani, e greu sa gasesti persoane care au aceeleasi inclinatii ca tine, cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.
Parerea mea, romanii nu sunt deloc uniti, fiecare are probleme lui (servicu, scoala) sau familie, cu greu se organizeaza ceva. Dar asta e!mergem mai departe ...
pupici
Adriana
Adriana nu e numai parerea ta, si eu am aceeasi parere, si nu mi-e teama sa o recunosc. Sper ca fetele din Austria sa nu o ia personal, insa am intrat si pe alte forumuri cu discutii ale romanilor plecati din tara si am constatat ca foaaaarte greu se intretine un subiect/ discutie, se raspunde in doi peri...oare de ce om fi asa???
Eu sunt vienez aspirant , sotul meu incepe luna viitoare lucrul in Viena si apoi vom veni si eu cu baietelul (asta o spun pt ca poate nu ai citit pina acum postarile mele).
Si eu am cautat subiectul de fatza deseori pe forum si am vazut ca se scrie rar....fetele de aici m-au ajutat cu informatiile pe care le-am cerut, dar, recunosc, mi-ar fi placut sa citesc mai des despre ele, viata lor acolo, mai multe...
Banuiesc ca fetele sunt ocupate, asa cum spui si tu, fiecare le stie pe ale lui, mai ales cand ai si copii...insa cu atit mai mult, dat fiind ca esti strain intr-o tara, ar fi logic sa iti doresti sa fii cat mai in legatura cu co-nationali care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Vad ca practica infirma teoria...din pacate
Nu vreau sa nasc polemici, e o simpla si nevinovata constatare...de fapt nu reprosez nimanui nimic.
Va pup fetelor si la re-auzire cat de curand!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Adriana_78 spune:
Danat, stiu ca ai scris la subiectul asta, doar ti-am raspuns si eu - chiar vroiam sa intreb: unde v-ati gasit apart.? in ce cartier? esti multumita?
ref. la romani - noi suntem prietenosi nevoie mare, intram usor in vorba, suntem saritori, daca e nevoie, insa asta la modul general - cum vine vorba de relatii mai stranse (devenim suspiciosi) si preferam sa ne vedem de ale noastre, pe care le stim deja.
o seara frumoasa tuturor!
Adriana
marimar spune:
Fetelor,
Am aparut si eu, viitoare vieneza
Mie mi se pare normal sa nu ne deschidem chiar asa in fata oricui, de fapt nu putem sa fim prieteni cu toti, numai pt ca sint romani. Limba e un atu in formarea unei prietenii insa nu e totul, e nevoie de timp pina cunosti oamenii, doar prietenia e o relatie care se bazeaza pe incredere si cunoastere ( ca orice relatie de fapt).
Oricum fetele au fost foarte dragute si au oferit multe informatii !!
Danat, cum mai stati cu cautatul de casa? v-ati decis in ce district??
Noi vom ateriza in ianuarie si ne vom lamuri la fata locului, timp de 3 luni cazarea nu va fi o problema. Totul va depinde si de scoala la care va merge copilul meu, as vrea sa il inscriu la una din scolile bilingve insa venind la mijlocul anului scoalar nu stiu care din ele vor avea locuri... Am luat legatura cu ei si mi-au raspuns ca acum nu au locuri dar asta se poate schimba pina ajungem noi...
mai vedem...
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !