Fetele din Austria-(20)
Raspunsuri - Pagina 14
danat spune:
Dragele mele, chiar nu am vrut sa deranjez pe nimeni cu constatarile mele. Pure observatii...
Adriana_78 eu una nu devin suspicioasa daca o relatie de prietenie devine apropiata!!! Aici nu avem multi prieteni, doar 3-4 familii, dar buni! Chiar daca timpul ne e dusmanul no.1 pt ca nu ne lasa sa ne vedem mai des, oricum vorbim la telefon, stim unii de altii si ne vedem de sarbatori, cu copiii, si ne simtim cu totii f ok. Inca nu vreau sa ma resemnez cu ideea ca la Viena nu voi mai avea prieteni asa ca aici....
Marimar pai tocmai asta am subliniat si in mesajul anterior, ca e normal sa legam prietenii dar NU cu oricine, adica daca vorbeste romaneste gata,suntem prieteni, n e pupam pe strada, etc, ci doar cu cei fata de care ne simtim pe aceeasi lungime de unda. Numai sa nu fie ei reticenti...
Nu stiu ce sa zic, altfel se vad lucrurile din strainatate, cred ca timpul le aseaza pe toate, nu o fi chiar asa rau, cred ca totusi exista oameni ca noi peste tot, mai deschisi, mai introvertiti, depinde numai cum reusim sa ne intersectam cu cei care ni se potrivesc
Cat despre locuinta, dupa ce ajunge sotul meu acolo va incepe sa caute. El inclina acum spre bezirk 3 sau 4 ca ar fi la indemana fata de servici. Din ce am vazut pe net...mi s-au parut cam scumputze unele, altele prea mici...trebuie vazut la fata locului. Ma bazez pe el.
Va imbratisez fetelor si tinem legatura!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
alexa22gandi81 spune:
Buna fetele mele!
Eu sunt bine si ingereasul la fel si in ultimul timp nu am mai scris,dar citesc mereu.
Marimarsi Danat,nu stiu de ce ganditi asa negativ si sincera sa fiu nu i-mi place,aci fetele din Austria suntem mai mult sau mai putin prietene de ani de zile si multe dintre noi ne-am intalnit de mai multe ori si daca esti om poti sa fii prieten si cu un cersetor ,egal ca vorbeste romaneste sau alta limba;deci daca vrei sa vorbesti cu cineva vorbesti daca nu ,nu,nu t-e obliga nimeni sa te destainui cuiva,desi aici suntem persoane de incredere ,altfel nu ar scrie nimeni nimic.
Fetele mele v-a pup dulce,si daca nu n-e vedem curand ,n-e auzim cu siguranta!.
marimar spune:
Alexa, nu stiu de ce ti se pare ca gindesc negativ???? Ce ti se pare negativ din ce am spus?
Eu sint foarte multumita de fetele din Austria, au fost foarte dragute si au raspuns cu multe informatii importante !!
Abia astept sa vin la Viena si sa va intilnesc !
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
La multi ani tuturor ce poarta numele Sf. Andrei! Sa aveti o zi frumoasa!
Marimar, pe mine Alexa m-a sarit de la observatii
felicitari pt. no.3!
Alexa, nu cred ca e vorba de gandire negativa - e vorba de ce am constatat eu in contactele/relatiile mele cu romanii din Austria.
Acum nu te poti imprieteni nici cu oricine auzi vorbind romaneste pe strada, doar de dragul de a vorbi limba, da nici nu trebuie sa te faci ca ai uitat de unde vii.
Peste tot exista oameni si oameni, romani si romani, e frumos sa ai prieteni oriunde ai fi.
Nu trebuie sa se simta nimeni criticat sau acuzat perosnal - era vorba de o discutie generala si cred ca nu are rost sa ne lungim prea mult, ca fiecare va avea parerile lui si uite ca se pot interpreta apoi gresit.
Adriana
danat spune:
Uooof....de ce trebuie sa se rastalmaceasca mereu ce spunem? De ce sa se citeasca printre randuri? Eu, de fel, sunt un om direct, am spus ce gandesc si ce am simtit. Nu despre persoanele de la acest subiect, ci in general am si specificat ca am vazut pe net si pe alte site-uri.
Ma rog, nu trebuie sa ma justific, eu cred ca cine are urechi de auzit si ochi de citit va pricepe exact sensul celor spuse de mine.
Daca am deranjat pe cineva imi cer mii de scuze, nu mi-a fost intentia sa fac asa ceva. Oricum, fetele de la acest subiect mi-au dat informatii de fiecare data cand le-am solicitat si nu mi s-a parut ca sunt ne-prietenoase.
LA MULTI ANI tuturor celor ce se numesc Andrei si Andreea atit copii cat si parinti!
Pupicei,
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Adriana_78 spune:
Dana, si eu sunt de parere sa spun ce gandesc, insa de cele mai multe ori o dau in bara. Sunt intr-o mare dilema - nici nu stiu cum sa mai ma port?! mereu ce spun se interpreteaza ca o critica - de pomana incerc eu sa justific apoi afirmatiile, sa arat ca am dreptate, tonul meu si atitudinea probabil nu place - acum nu ma refer la discutia asta (ci in general). In fine, merg mai departe si sper ca o sa se lipeasca intr-o zi "diplomatia" de mine
Maine e marea mutarea la Buc.- stres mare, m-am saturat!!
o zi frumoasa tuturor
Adriana
silar spune:
Salutare fetele, ma bucur tare mult sa stiu ca sunteti asha de multe mamicute in Austria. Anul viitor speram sa ne mutam si noi cu taty la Viena. Deocamdata am o mare rugaminte la voi: stiti cumva vreo companie de transport serioasa (adica sa ajunga bagajele intregi) pentru transport de bagaje?? Ne intereseaza din Viena spre Ro - Bacau. Multumesc anticipat pt raspunsuri si multa sanatate si dragoste sa va aduca Mos Neculaie.
Silvia - mamy de Mihaita (07.02.2004) si Mariuta (03.04.2006)
sil
bebeluc spune:
Impreuna cu sotul si copilul de 3ani vreau sa ne mutam anul ce vine in Austria.
Vrem sa ne cumparam o casa si sa traim un trai decent. Nu cautam un loc de munca, afacerile raman in Romania, vrem o viata mai frumoasa, comoda, civilizata.
Daca cumperi o casa, platesti asigurari de sanatate,dovedesti ca te poti intretine singur,etc., poti primi drept de rezidenta in Austria?
Copilul pote merge la gradinita si apoi la scoala?
Ne-am gandit la Wiena, dar dintre cei care deja traiesc in Austria sunt alte pareri?
carolada spune:
silarin leg.cu bagajele, incearca la atlassib, am auzit ca sunt ok.numai ca nu stiu daca merg la bacau. sau eurolines
bebelucmi am intrebat sotu, el nu stie prea multe, ca de cand cu intrarea in eu s au mai schimbat legile.el zice ca tre sa dovedesti ca o sa locuiesti intr adevar aici cand cumperi o casa, ceea ce e cam greu in cazul vostru. cel mai simplu ar fi sa intrebi la ambasada austriei in bucuresti, ei stiu sigur.succes si poate ne zici si noua ce ai aflat.mult succes.
restul fetelor,unde sunteti? la targul de craciun? veniti la mine la salzburg ca au vin fiert super si gogosi adevarate .orasul asta ma incanta de fiecare data, e asa frumos acum
www.camping-kasern-salzburg.com
bebeluc spune:
Carolada, multumesc mult de raspuns. Poate nu m-am exprimat corect. Vrem sa cumparam o casa in Austria si sa locuim acolo. Copilul sa mearga la gradinita. nu vrem loc de munca pentru ca afacerile raman in Romania dret pentru care sotul meu vine lunar pana in Romania dar in fapt vom locui in Austria.
Intrebarea este daca dovedesti ca esti proprietar pe o casa in Austria, nu cauti de lucru, platesti asigurari la stat, poti sa locuiesti permanent ca rezident, copilul poate merge la gradinita, scoala, etc?