ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-11
Raspunsuri - Pagina 19
Monica9 spune:
Aerlilian, asa e cum spui, optimismul e foarte important pt noi, numai ca uneori e greu. Dar impreuna vom trece peste toate. Eu cu prietenii de aici nu prea pot vorbi de problemele mele pt ca ei nu au probleme de genul asta si nu au cum sa ma inteleaga. Plus ca nu am nici familie aici, e destul de rau. Acum incerc sa nu ma gandesc la nimic pana cand nu trec de operatie si atunci voi vedea ce am de facut in functie de rezultat. Acum inca mai am speranta ca totul va fi ok.
alinaalex spune:
fetelor, sa nu ma certati ca nu intru mai des, dar pur si simplu nu pot tine pasul cu voi!!! asa s-a animat subiectul asta!
Bun venit fetelor noi si sedere cat mai scurta aici!
Fetelor, am citit in cap. trecut ca v-ati intalnit cateva dintre voi la restaurantul Ioanei, am vazut si pozele, ce faaain!!! si eu vreau, dar sunt cam departe...
Amely, felicitari pt. bb, sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii!!! esti inca un exemplu de reusita!
Adelamaria, ma bucur mult pt. tine ca bb e in grafic si l-ai vazut la eco, imi imaginez ce fericita poti sa fii! sarcina usoara in continuare!
Tuculucu, si eu sunt din Oradea! la care dr. mergi? cine te-a operat la Cluj? Mai avem aici o oradeanca, Adifle. Am inteles ca vrei sa faci FIV la Szeged, BAFTA!!!
Eu de luna asta incerc la bb2! ultimele 2 luni am luat pastile , ca aveam CM tare neregulat, lung si cu dureri mari. Chiar si cu pastile mi-a venit la 24 zile. Aiurea. Sa vedem ce va urma.
Va pup pe toate!
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
Ioanatugs spune:
Buna dragelor!
Aerlilian sa nu-ti fie frica de laparo, nu ai de ce! La mine operatia a durat aproximativ o ora si oricat de mult ar dura tu n-o sa stii decat dupa. Multa bafta si sa vii cu vesti bune dupa operatie.
Ralu_t ce veste buna iubita, chiar e o veste super!! Ai si de ce sa fii fericita! Felicitari!!! Stii ce a fost haios?? Cand am citit mesajul tau pe tel. eu eram acasa si sotul la restaurant, iar eu citeam acolo de spermograma si ma gandeam ca sotul meu mi-a trimis mesajul. Ma si gandeam cand s-a trezit el de a si repetat spermograma si are si rezultatul??? Si cum normospermie de la oligoastenozoospermie severa??? Nu mai intelegeam nimic si apoi am vazut ca scrie jos Ralu_t si am realizat ca sunt zombi, sau ca nu m-am trezit inca!! Multa bafta atunci ca dupa Difereline sa ramai imediat graviduta!!
Lucialu ce mai zici iubita??? Cum te mai simti???
Boo ce mai faci vecinico???
Alexia28 prin ce zi mai esti???
Alinaalex cand vii prin Bucuresti ne mai intalnim odata daca vrei. Multa bafta sa vii prima cu vestea ca esti graviduta!!
Monica9 mai ai putin si tu pina la laparo, ce frumos ca dupa.. plecati in vacanta! O sa fie minunat!!
Flori79 super valori are sotul tau, foloseste-l cu spor!
Eu ma pregatesc sa-i fac o vizita lui Amely la Euroclinic si sa-l vad pe voinicul de David Cristian. O sa va povestesc cand ma intorc cum arata o mamica fericita!!
...cu drag Ioana
Alé spune:
Initial creeata de alina.m.
am fost diagnosticata cu endometrioza in urma unei interventii chirurgicale ,au vrut sa-mi faca laparoscopie si nu au reusit sa bage camera, m-au taiat gen cezariana, au gasit si chist si respectiv endometrioza.
Am 31 ani si dupa 3ani de investigatii , deoarece nu ramaneam gravida, nu am nici un copil, am descoperit aceasta boala.
Am aflat acum de forum si as vrea sa cat mai multe, daca stiti solutii, tratamente sau alte indicatii va rog sa-mi spuneti. Am inteles ca sunt intr-un stadiu destul de avansat iar sanse de a ramane gravida mi-au spus ca am 1%.
Astept mesajele voastre. Va pup.
aerlilian spune:
Ma sperii Alina!De ce nu au putut introduce camera pt laparo de a fost nevoie sa te taie?
Monica,poate imi spui mai multe...Unde esti si de ce esti singura acolo?Nu-ti face griji ca suntem noi toate cu tine iar dupa ce voi face eu laparo(daca voi supravietui!!!)iti voi da toate amanuntele.Acum sunt in faza in care imi fac griji pt mama care desi este cardiaca insista sa mearga cu mine la spital.Asta mi-ar mai lipsi,sa o stiu lesinata pe acolo...Nu stiu cum sa o conving sa stea linistita acasa...
Monica9 spune:
aerlilian, eu sunt in Canada de 5 ani si am doar prieteni si sotul aici, nu si familia de acasa. Si e destul de greu, la parintii mei inca nici nu le-am spus problemele mele pt ca nu vreau sa se sperie pana nu stiu exact ce am. Prieteni am aici destui, dar nu cred ca ma inteleg ei, si prefer sa nu le spun nimic. Plus ce este rau aici ca sunt foarte putini medici, nu exista cabinete particulare, si trebuie asteptat destul de mult pt orice. Daca iti faci o analiza de sange sau orice analiza, nu iti da raspunsul tie ci este trimis la medic si trebuie sa astepti pana ajungi la el ca sa vezi rezultatul. De ex am facut si eu analize de sange in ziua 3 si ziua 21 pt hormoni, a facut si sotul meu analize acum vreo luna dar eu nici acum nu stiu raspunsul. Receptionista de la medic a zis ca daca nu m-au sunat inseamna ca totul e ok cu analizele. Deci sistemul medical de aici nu e chiar foarte bun, au aparate si tehnici foarte avansate dar ce folos daca nu au medici suficienti. Eu am avut noroc cu operatie ca m-au pus destul de repede, cam 6 sapatamni de asteptat ceea ce nu e asa mult. Ce este bine aici e ca nu mai ai de dat bani la medici, si majoritatea analizelor sunt gratis, numai cand ajungi la inseminare sau FIV platesti care in schimb costa foarte mult.
Eu iti tin pumnii pt oparatia ta, sper sa vii numai cu vesti bune. Si sa nu iti frie frica, nu te stresa ca nu te ajuta cu nimic. Eu acum inca stau linistita, dar parca vad ca nu voi fi asa cand va veni ziua cea mare. Dar va trece cumva si asta, totul trece oricat de greu sa fie.
aerlilian spune:
Multumesc pentru incurajari,Ioana.Sper sa fie bine dar cu cat intreb mai mult,cu atat ma sperii mai tare.Numai voi,aici sunteti niste dragute si niste optimiste.Imi spunea cineva astazi ceva si de sonda rectala pt eliminarea gazelor.De parca n-ar fi suficienta cea urinara...Sper sa reactioneze bine organismul meu si sa nu fie nevoie de toate minunile astea...
alexia28 spune:
Ralu_t uauuu ce veste buna, imi inchipui ce fericire pe capul tau. Dar oare cum s-a intamplat? Ai facut la IDS ambele spermograme? Oricum, acum esti linistita, dupa ce termini de injectat esti libera de facut bebei naturel
Ioana scumpa, am vazut pozicile de la Amely, tare frumos printisorul de David si o mamica super fericita si radioasa. Pai daca ma intrebi ce zi sunt, cred ca Z19. Tu...in ce zi, 25-26 cumva?
Pup toate fetele, va mai citesc maine, acum sunt cam obosita, am fost plecata in weekend cu prietenii, cu cateii...cam nasol de mine cu dieta mea ca nu am mancat decat ciupercute la gratar si acolo se faceau mititei, carnita asta este, nu-mi pare rau numai rezultatele sa se vada.
Monica9 spune:
Alina.m, bine ai venit pe forum. Si eu sunt noua pe aici dar sa stii ca am fost super impresionata de fetele de aici si de incurajarile lor.
Eu nu stiu prea multe de tratamente si diete pt boala asta ca de abia am inceput sa ma interesez, dar sunt aici fete care iti pot spune mai multe. Ce am aflat e ca e bine sa tii dieata, cu multe fructe si legume, fara garsimi si prajeli, deci sa mananci cat mai sanatos.
Dupa ce ai facut laparo chiar nu s-a rezolvat nimic? Au reusit sa iti scoata chistul? De ce ti-au spus ca ai sanse numai 1%?
Monica
alina_alexandra spune:
Salut!
Alina.m. suntem multe fete cu endometrioza si nu e o cale fara iesire. Desi nu s-a descoperit cu adevarat un tratament care sa vindece boala, totusi sunt fete care au avut sarcina chiar cu endometrioza. Si eu am endometrioza, am facut 2 laparoscopii pina acum si ma pregatesc pentru FIV. Anul trecut am facut un tratament cu Diphereline la dr. Tutunaru insa nu stiu daca a avut rezultate sau nu, in urma tratamentului nu am ramas nici natural si nici prin inseminare. Oricum tratamentul cu diphereline doar diminueaza efectele bolii, o incetineste din cite am inteles eu. Deci singurul tratament cunoscut este...sarcina... doar ca... sa ajungem la ea depinde de cum raspunde organismul fiecareia si de cum vrea DD. Pe forum vei gasi mai multe informatii, asa ca tine aproape.