ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-11
Raspunsuri - Pagina 18
Monica9 spune:
Buna fetelor, m-am trezit si eu, la mine e abia dimineata. Ma duc astazi sa-mi fac un ultrasound sa vad ce s-a mai intamplat cu chisturile mele.
Felicitari lui Amely si celor gravide si din partea mea.
Legat de foliculi, eu am pus intrebarea aia pt ca mie mi-au spus la ultimul echograf ca am ovare polichistice din cauza ca aveam numar mare de foliculi, ma gandesc. Si sunt cam speriata, pe langa chisturi, endometrioza, trompe care par a nu fi bune sa mai am si POS. Asta mi-ar mai lipsi. Dar nu disper, pana am ciclu normal si ovulez tot e o sansa chiar daca nu natural.
Dieta care tineti voi pare a fi foarte buna, si eu o sa incep, la mine va fi greu sa renunt la branza ca imi place foarte mult. Am citit si eu pe site-ul ala in engleza ce a pus cineva pe aici, nu mai tin minte cine. Si mi-am si comandat o carte cu retete pt endo, asa ca o sa pun si eu niste retete cand imi ajunge cartea.
Sa aveti o zi buna,
Monica
Monica9 spune:
aerlilian, mie mi-a spus medicul meu ca operatia o sa dureze in jur de 2.5 ore, si ma duc dimineata la spital, iar dupa masa o sa vin deja acasa. Aici asa se face, nu te tine nici o noapte acolo daca nu apar complicatii. Iar de mers la mare si la plaja sigur o sa poti. Eu ma operez in 17 mai si la sfarsitul lui iulie avem o vacanta planuita la care medicul mi-a spus ca e ok, pot sa merg.
Tu cand te operezi?
ralu_t spune:
va salut fetelor si va doresc un we minunat, tot in viteza intru si eu, dar nu ma pot abtine(pe ioana am sunat-o deja)sa va dau vestea noastra cea buna: de dimineata am repetat spermograma pt sot, care iesise un dezastru in urma cu o luna si ceva(3,2mil si mobilitate a+b=0) ne-a facut-o pe loc la cabinet, i-am si vazut pe gigei la microscop, cert e ca atunci cand a iesit dr. afara sa ne spuna rezultatul, ea stiindu-l pe cel anterior, era total socata, nu intelegea ce se intampla. concluzie: normospermie, 43 milioane, a+b 35%
asa o fericire nu-mi amintesc sa fi trait in ultimii ani. ma intreb cum o sa reactionez cand voi afla ca sunt gravida, serios, topaiam pe culoarele laboratorului si putin a lipsit sa n-o iau pe dr. la dans. radea si ea de fericirea mea, bine, destul de retinut dar se vedea clar ca se bucura.sotul in schimb era mut, de uimire, fericire, si tot striga la mine sa nu mai sar ca poate mai urmeaza si ceva rau....dar n-a urmat nimic rau
fetelor, nu stiu ce sa va zic, eu cred ca primul rezultat de fapt nu ii apartinea sotului sau habar nu am. asa o diferenta de 40 de milioane in conditiile in care el nu a facut absolut nici un tratament ....greu de crezut ca e posibila intr-o luna. oricum, nu ma mai intereseaza, ba bucur ca dr. a fost de acord cu mine sa repetam spermograma, pt ca sotul nu vroia spunand ca a fumat, si a baut cafele toata saptamana. am aflat cu ocazia asta ca n-are nici o relevanta, nu ca e bine sa fumezi, dar ca daca te lasi doar 3 zile inainte de analiza=zero. tocmai ne pregateam sa-l injectam la greu cu hormoni. doamne cu usurare.acum ne-a zis ca dupa ce termin tratamentul cu diphe, putem incerca natural si cu IA, nu e nevoie de FIV
va pup, ma duc sa dorm, m-a consumat rau fericirea asta
astept sa vina toamna...
ralu_t spune:
aerlilian, cu fericirea mea nu am mai citit mesajele din urma. operatia dureaza in functie de gravitatea bolii, pana la 6 ore(am o prietena saraca care atat a stat). la mine a durat o ora. nu e o regula. de mare si soare n-a zis nimeni nimic, nu cred sa fie vreo problema, oricum ,n-a trecut decat o luna la mine de la laparo dar am senzatia ca m-am operat anult trecut, pot sa fac ce vreau, nici nu ma gandesc sa nu ma duc la mare, abia astept
astept sa vina toamna...
flori79 spune:
Buna fetelor!!!
Am intrat si eu in graba sa vad ce s-a mai intamplat pe aici...
RaluT, ai niste vesti minunate. Ma bucur pt. tine si pt. sotul tau si cred si ru, ca si tine, ca prima analiza este posibil sa fi fost incurcata cu alta, este imposibil sa existe o astfel de diferenta.La ce laborator ati facut analiza? Ca sa stim sa nu cumva sa trecem pe acolo. Sa-ti spun ca eu sunt fericita posesoare de una bucata sot cu a+b=58%? Sunt tare nu??? Am pus mana pe el!!! Si il "folosesc" pana la epuizare, pana iese ceva, ca el saracu' n-are nici o vina, eu sunt aia defecta...
Aelilian, operatia mea a durat vreo doua ore si am inteles ca asta e durata normala. Daca sunt complicatii dureaza intr-adevar mai mult. Sa speram ca la tine totul va fi OK, dar sa stii ca nu trebuie sa te impacientez, la noi in tara din fericire a devenit o interventie aproape banala, asa ca sunt multi doctori competenti care stiu sa-si faca meseria. Important e sa fii pe maini bune, restul conteaza de noroc daca se reface endometrioza sau nu. Eu, de ex, am facut laparo in noiembrie 2005 si in iulie anul asta voi face din nou. Just my luck!!!
In rest ce sa va zic, pup fetele si ii spun inca o data lui Amely SA-TI TRAIASCA BAIETELUL SI SA II FACETI O SURIOARA LA ANUL!!!!
Week-end placut in continuare!
Boo, Ioana, Lucialu, AnaAlexia, LilianaFi, va imbratisez dulce!
flori79 spune:
Aerlilian, te-am botezat! Ma ierti, nu-i asa? M-am grabit si am mancat o litera...
Uite o cica...
aerlilian spune:
Offf...dragele mele dragi...va multumesc mult pentru incurajari...Sper sa nu ma tina pe masa de operatie pana imbatranesc...Monica ma intreba cand ma operez...Ma internez joi si ma operez vineri(10-11).Cat despre nume Flori draga,puteai sa-mi spui oricum ,nu m-as putea supara pe voi nicicum...
aerlilian spune:
Ralu t ma bucur din tot sufletul pentru tine!Parca te vad topaind de fericire...Anul trecut am trecut si eu prin asa ceva,numai ca la noi a fost o eroare faptul ca primul rezultat a iesit prost,pentru ca nimeni nu ne spusese ca spermograma se face si ea in anumite conditii,nu asa,pur si simplu intr-o zi cu soare...Drept urmare,speriindu-ne foarte tare,a luat bietul meu sot branca ursului la greu,iar cand am repetat spermograma,rezultatul a fost cu 3 mil peste limita superioara.I-am dat omului "instalatia" peste cap...
Monica9 spune:
Ralu t, ma bucur si eu pt tine, si iti doresc sa va vina numai vesti bune de acum inainte.
Cei care au facut deja laparo, ati avut problema si cu trompele din cauza endometriozei? Si daca da, s-a putut rezolva ceva?
Monica
aerlilian spune:
Monica,eu am probleme cu o trompa care este infundata si imi spusese dr. ca laparo este solutia,inainte de a avea suspiciunea cu endometrioza.Pe de alta parte,stiu pe cineva care a avut norocul de a ramane insarcinata chiar urmatoarea luna dupa laparo,iar la ea problema era legata tot de trompe infundate.Deci,de aici inteleg ca odata ce ajunge cu laparoscopul in burtica noastra,se pot rezolva mai multe probleme pe care le intalneste acolo.Nu ne ramane decat sa fim optimiste!