ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-11
Raspunsuri - Pagina 16
aerlilian spune:
Si m-ar mai interesa cate ceva...De exemplu cat timp dureaza operatia,cat se da medicului si cat anestezistului,la ce interval dupa operatie ai voie sa...prestezi...
adelamaria spune:
Aerlilian, eu m-am internat intr-o marti, m-am operat miercuri pe la 2.30 si m-am externat joi dupa pranz. EU am facut laparo la Giulesti. Cu ce dr. faci?
Eu zic sa stai linistita, laparo e o interventie chirurgicala, e drept, dar recuperarea e usoara! Depinde si de organism...Eu stiu ca am luat Vitamina C inainte de operatie si am avut si strepsils la mine pentru dupa operatie (am luat si inainte). Astea sunt ca sa ajuti organismul sa-si revina...Strepsils e bun pentru gat, sa nu te jeneze dupa intubarea de la operatie...In principiu mananca f. sanatos, multe fructe, legume, vitamine...Sa ai cu tine supozitoare cu glicerina (te ajuta sa "iesi" dupa operatie)...Sa iei carbunii medicinali (pastilutze) pe care ti-i dau in spital...E foarte important sa "iesi" la toaleta dupa operatie; asta e si criteriul dupa care te lasa acasa...Asa ca daca stii ce functioneaza la tine, foloseste cu incredere!
Mai citeste la subiectul cu Laparo aici pe DC si pe www. endoresolved .com O sa gasesti multe informatii grozave! Hai, curaj, trece repede!
Daca imi mai amintesc ceva, mai scriu!
Pupici!
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!
Dupa seara frumoasa petrecuta iata ca de dimineata am mai primit o veste buna tot de la o fata care a avut endometrioza, deci pentru cine inca nu a aflat AMELY exemplul nostru de reusita A NASCUT un baietel perfect sanatos la ora 11:15, il cheama DAVID CRISTIAN si a avut 3.080, 51cm, scor Apgar10. S-a nascut prin cezariana la 38 sapatamani si are ochii albastri ca mamica si taticul lui si azi la paranz a si supt pentru prima oara de la sanul mamei foarte fericite.
FELICITARI AMELY si aici!!
Adelamaria felicitari iubita pentru experienta frumoasa traita, am plans si eu doar citind, asa ca te inteleg!!!
...cu drag Ioana
aerlilian spune:
Operatia mi-o face dr.Simionescu,dar cu chestia cu iesitul afara...m-ai omorat.E o mare pb pentru mine asta.Sufar de constipatie de cand ma stiu si am dependenta de laxative.O sa ma straduiesc sa iau tot ce se poate ca sa ies...Inainte de operatie se face clisma?Dupa ai voie sa mananci?
Monica9 spune:
Multumesc pt ca ma primiti, sunteti foarte incurajatoare si dragute. Ma bucur ca v-am gasit si sunt sigura ca ma veti ajute foarte mult sa trec peste problemele mele.
Eu o sa aflu cam in doua saptamani daca intradevar am endo sau nu. La mine se suspecteaza pt ca am chisturi pe ovare, din iauarie anul trecut am descoperit, unul mare de 5cm si unul de 2cm. Ala mare a disparut dupa doua luni, iar ala mic era tot acolo si in vara anul trecut. Dupa aia nu am mai fost la ultrasound pana anul asta in ianuarie, cand pe un ovar nu aveam nimic, dar pe celalalt era un chist de 5cm. Nu se stie daca e tot ala vechi si a mai crescut sau e altul nou. La ultimul ultrasound din martie am avut chist de 3 cm si pe celalalt chist de 1.5 cm. Am facut si un sonohysterogram care e ceva asemanator cu HSG numai ca e ceva tehnica mai noua si nu e asa de dureros. Tot se injecteaza ceva lichid, dar nu ce face radiografie ci se verifica cu ultrasound. Atunci mi-a zis radiologul ca probabil am endometrioza si ca si trompele sunt afectate pt ca nu a trecut prin ele lichidul injectat. Acum astept laparoscopia sa vad exact care este problema. Alte simptome de endo, ca de ex dureri mari la CM nu am, si am ciclul destul regulat. Sunt cam speriata, nu atat de operatie, ci mai mult de ce o sa-mi gaseasca. Dar eu inca mai sper ca poate luna asta am ramas gravi si atunci scap de toate problemele. Acum sunt in ziua 24 asa ca fetelor, sa-mi tineti pumnii sa am noroc de data asta.
Va doresc weekend placut.
Monica
Monica9 spune:
Fetelor, am o intrebare, poate stie cineva raspunsul. Cam cate foliculi este normal sa ai pe un ovar inainte de ovulatie? Eu la ultimul ultrasound am avut cam multe, vreo 13-14 pe fiecare daca tin bine minte. Este normal sa am asa multe?
aerlilian spune:
Sa-ti ajute Dumnezeu,Monica,sa nu mai fie nevoie sa treci prin toate chinurile astea.Si eu tot de ceea ce mi-ar putea gasi ma tem.Si nu stiu de ce,dar privesc laparoscopia ca pe ultima sansa de a ramane insarcinata in mod natural...
aerlilian spune:
La inceputul fiecarei luni de ciclu, dintr-un ovar mai multi foliculi sunt recrutati pentru a se matura (adica sufera modificari conformationale si metabolice care vor permite dupa o anumita perioada, in general 14 zile, eliminarea ovulului prin ruperea peretilor acestor foliculi), dar numai unul singur va castiga aceasta cursa, ceilalti foliculi concurenti suferind un proces de involutie. Foliculul matur produce estrogen, hormon secretat in special de celulele granuloase (stratul intern al foliculului). Dupa ovulatie chistul folicular, fiind deci rupt, se transforma intr-o formatiune denumita corp luteal.
Probabil situatia este similara cu cea a spermatozoizilor:sunt milioane dar numai unul razbate.Asa ca nu cred sa existe mult sau putin in materie de foliculi,daca in final ramane din ei doar un singur ovul.
flori79 spune:
Buna fetele,
Ioana, cea mai buna veste pe ziua de azi. Amely a nascut un baietel!!!! Vai, ce ma bucur! Cred ca a sughitat ala mic aseara cand am vorbit despre ei si s-a hotarat sa iasa. Parca ma simt mai bine... Visez... Sa le dea Dumnezeu numai bucurii alaturi de David!!!
Adelamaria, ma bucur mult mult de tot pentru tine si pentru degetica ta si va astept sa va faceti mari... poate ne pui si noua o poza pe DC cu printesa ta, sa facem si noi cunostinta cu ea...
Boo, ce-ti mai face bronzul? Vezi si tu ce faci cu raceala aia care-ti da batai de cap. Doboar-o la pamant!
RaluT, te pup si sper sa reusesti sa te programezi la Marinescu pt. FIV. eu una am incercat zilele astea sa sun la Giulesti si degeaba, D-na Geta e inca in vacanta.Stiu ca Marinescu e plecat din tara, si in consecinta ea face regulile si probabil ca n-a avut chef sa fie deranjata femeia. Mi-am pus deja in miscare "pilele" ca sa ma pot duce vineri, 11.05 la doctor. Sper sa reusesc. Luna asta este prima dupa 6 luni de stimulari si vreau sa fac o pauza pana la laparo din iulie. Vreau sa stau linistita si sa savurez clipa... adica sa nu ma mai gandesc la nimic care sa ma scoata din minti, ca si asa am inceput sa stau prost cu nervii si sa devin indispusa cand vad carucioare care nu ma au pe mine la carma...Intelegeti voi ce vreau sa spun.
Va pup pe toate!
Felicia, iti multumim din suflet pentru poze, sunt fff frumoase. De fapt noi suntem frumoase printre atatea gravidute. Aseara aveam impresia ca sunt si eu gravida cu toate discutiile despre sarcini si ecografii la Iosup... si mai ales ca era si Ema acolo, care mi-a topit pur si simplu inima... scumpa de ea... Te pup Marina...
Hai ca iar m-am intins ca o placinta...
Week-end placut fetelor si... va invit la "prostioare" sa va destresati! Eu sigur o comit in seara asta! Am zis!!!
Pupici
Na ca mi-a cazut netul, sper sa reusesc sa-l trimit, ca ma imbolnavesc de nervi...
ralu_t spune:
ioana ma bucur ca ai dat tu vestea buna despre amely, eu am citit-o in pagina la tutu dar cum site-ul cu DC_ul a mers ingrozitor de la mine de la serviciu n-am mai reusit sa va zic si voua. i-am trimis un sms,in care i-am urat felicitari din partea tuturor fetelor de pe forum acum o astept sa-si plimbe carutul prin fata geamului meu.
floribine faci ca te linistesti un pic, hai , ca poate linistea iti va fi prielnica, cine stie?
si eu am hotarat sa ma mai linistesc, o vreme, pana prin august. ma agit doar pt sot, pt mine iau o pauza. maine fac injectia 2
monica sa stii ca poti avea si mai multi foliculi care sa ajunga la maturitate in acelasi timp(gemenii bivitelini de acolo provin)
aerlilianeu nu am iesit afara dupa operatie decat la 3 zile cu chin. nu m-a intrebat nimeni nimic in spital despre asta. asa ca nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. avand in vedere ca nu mananci de cu o seara inainte si nici in ziua operatiei, cam greu sa iesi afara imediat, adela nu stiu cum oi fi reusit tu...mi s-a spus doar sa nu mananc mancaruri grele pana nu ies afara, si am mancat doar branza de vaci si paine prajita, am baut ceai, cam asta. oricum sa fii pregatita cu pastile antibalonare, eu am luat din plin, preventiv, si n-am avut absolut nimic, luam 6 pastile pe zi(la sfatul farmacistei). cam toate pacientele de la medicul meu pleaca acasa chiar in ziua operatiei, acum depinde de medicul tau si de cum te simti tu. prima zi e grea din cauza anesteziei si a doua din cauza ca incepi sa mai simti dureri-mai ales de umeri,de la pozitie, gaz,intubatie, nu am putut sa inteleg ce anume provoaca durerile respective. din punctul meu de vedere au fost cele mai neplacute, vreo 2 nopti am dormit aproape in fund, dar neintoarsa altfel.durerile astea tin mai mult, inspre o saptamana-cel putin la mine si stiu ca si alexia 28 povestea acelasi lucru.
eu m-am operat intr-o miercuri dimineata iar luni eram deja la serviciu,nu de alta, da asa ziceau fetele de pe forum ca e de usoara operatia-e pe bune ce va povestesc- incat eu i-am zis sefului ca lipsesc de la birou doar 3 zile si dupa mi-a fost jena sa ma razgandesc mai ales ca ma simteam si bine.
sper ca am mai lamurit niste necunoscute.
va pup si noapte buna
ralu-ps lucia, pe unde umblii???
astept sa vina toamna...