Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 21
adinag spune:
Ah, a propos de greturi si voma. Starile astea sunt din cauza cresterii nivelului de hcg, dupa cum stiti, dar si din cauza unui nivel prea scazut de glicemie. Pe multe gravidute le ajuta sa suga din cand in cand glucoza (stiti voi, ca niste bomboane, se gasesc peste tot). Dar sa nu se astepte pana te apuca raul, mai bine de supt regulat glucoza!
Sper sa va ajute. Cica si uleiul eteric de portocale si/sau lamaie ajuta.
Insa e clar, nu toata lumea reactioneaza la fel, ca doar suntem fiecare unica, nu-i asa?
Va doresc la toate sa va simtiti cat mai bine si sa treaca mai repede saptamanile astea dificile.
Si poate imi raspunde cineva la intrebarea mea de acum cateva pagini, ce dimensiuni a avut sacul amniotic (parca asa-i spune pe rom.?) la primul caontrol? deci as vrea sa stiu varsta sarcinii (cat mai exact) si dimensiunea.
M-ati ajuta sa inlatur niste dubii ale mele, va rog!
pupici
Adina 5+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
pussi spune:
adinaeu am facut eco la 5 sapt. de sarcina...dar nu mi-a masurat nimeni sacul si embrionasii bu s-au vazut! la 5 sapt. si 5 zile am vazut puiutii. Si saculetul mai mare avea in jur de 1.5 cm si cel mai mic in jur de 1 cm...nu ia masurat, doar mi-a zis!!
PUSSI 7+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
Gina M spune:
Ah, fetelor!Abia acum mi-am reamintit de ceva bomboane facute special sa amelioreze starea severa de voma si, doresc sa va soptesc si voua de ele.
Se numesc 'Preggie Pops", si sunt foarte bune.M-au ajutat tare mult la sarcinile trecute - fac minuni! Doresc ca astazi sa-mi cumpar cateva. Arata www.nextag.com/where-to-buy-preggie-pops/search-html" target="_blank">ASA.
Sper sa va prinda bine si voua.Va
POZE +
crisstiana spune:
adina, o sa incerc sa te ajut, desi si eu sunt putin cam incurcata. am avut niste scurgeri maronii saptamana trecuta, de fapt le mai am si acum, apar si dispar din cand in cand. asa ca m-am speriat si m-am prezentat la urgenta, iar dupa examenul ginecologic medicul mi-a dat mie un exemplar. ce pot sa citesc eu de aici( are un scris oribil) e ca am avut in acea zi , adica la 6 saptamani si 2 zile, sacul gestantial(?) de 23 mm cu embrionul de 6 nu stiu ce, sunt mm? cred ca era prea mare sa fie 6 mm. mai scria cervix inchis si resturi hematice( probabil se referea la acele scurgeri maronii). Batai ale inimii: pozitiv. La rubrica impresion diagnostica imi pune: amenintare de avort, si la rubrica recomandari: repaos la pat.
Cam asta e. Sper ca nu te-am incurcat mai tare si sper sa-ti poti face o idee de cum era la mine situatia la 6 saptamani si 2 zile
adinag spune:
Pussi, eu am fost (dupa socoteala) la 5+5, sacul avea 13mm, se vedea inauntru ceva care nu stiu cum ii zice pe romaneste - cred ca sacul Yolk??? Embrionul inca nu se vedea, dupa care a spus dr ca s-ar putea sa fie mult mai mica sarcina, dar dupa calculele mele este posibil 1-2 zile mai mica, dar sigur nu 6. A zis si el ca vom vedea mai bine peste 2 saptamani, dar eu sunt asa nerabdatoare... as vrea sa stiu acum totul
Multumesc pentru raspuns, deci la tine la 5+5 ai vazut deja embrionii, nu?
Adina 5+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
pussi spune:
adinapoza cu : NE BAT INIMIOARELE e facuta la 5 sapt. si 5 zile!
crisstianala 6 sapt. si 2 zile poate sa fie sacul de 23 mm si embrionul de 6 mm!
PUSSI 7+
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
crisstiana spune:
Adina
eu eram foarte speriata cand am mers la urgente, tremuram de frica si medicul ca sa ma mai linisteasca mi-a spus ca are vesti bune, in sensul ca nu am sange in sacul amniotic si ca bebe e bine, ca inima ii bate. apoi a intors ecranul spre mine si intr-adevar am vazut ceva mic acolo, ca un bob de mazare, chiar mai mic, care se dilata si se contracta, asemeni batailor unei inimi. si stunci m-am mai linistit, dar cand am ajuns acasa si am vazut ca mi-a scris amenintare de avort ,m-am speriat din nou. mie mi-a facut o ecografie intravaginala, cred ca asa se numeste, pentru ca sarcina a fost destul de mica pentru a se vedea la o ecografie pe burtica.
Crisstiana 7
clab spune:
Saptamana asta am aflat ca sunt insarcinata , a doua zi eram deja la consult. Desi doctorul a estimat ca varsta sarcinii ar fi de 8 saptamani (UM pe 01.03) la ecograf mi s-a zis ca sarcina e mult mai mica si ca are 4 saptamani si 4 zile (pe 25.04) si 13mm. Asta dupa calculele mele ar insemna ca ovulatia a avut loc cam pe 24.03. Credeti ca as avea vreun motiv de ingrijorare ca apare asa o diferenta intre estimarea doctorului si rezultatul ecografiei? S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie?
Claudia
Gina M spune:
Claudia,bine ai venit in mijlocul nostru!Iti doresc o sarcina cat mai usoara si un bebelus plin de sanatate.
Asa cum zici, este posibil sa fi avut ovulatie tarzie - nu te ingrijora. Important este ca esti graviduta si peste 9-a luni cu ajutorul lui Dumnezeu, iti vei putea tine in brate comoara.
POZE +
crisstiana spune:
claudia, felicitari pentru sarcina. nu sunt experta in astfel de calcule, dar as zice sa nu te ingrijorezi. cand ti-am citit mesajul, prima idee care mi-a venit e ca tu stii ca doctorii calculeaza varsta sarcinii adaugand si saptamanile de dinaintea ovulatiei, iar la tine e vorba de 3 saptamani( 01. 03-24.03- cand ai presupus ca avut loc ovulatia), iar la ecograf ti-a spus varsta reala a embrionului , care e normal sa fie de numai 4 saptamani si 4 zile, exact cat a trecut de la ovulatie pana la data ecografiei.(24.03 pana la data ecografiei). deci cei de la ecograf ti-au spus varsta reala a embrionului, iar medicul tau ti-a calculat saptamanile de sarcina, asa cum le calculeaza ei, adaugandu-le pe cele dinaintea ovulatiei. asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme. si felcitari inca o data!!!
crisstiana 7