N-AM CURAJ SA CONDUC (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Intrati la "Discutii generale" la subiectul " VI se intampla sa loviti masina?" si sa vedeti ce va distrati!Eu am ras ieri cu lacrimi cand am citit, mai ales ca picase tocmai dupa ce mi-am gasit masina zdrelita rau in parcare (usa dreapta spate tb schimbata).
Azi am stat 3 ore la asigurari pt constatare si alte 3 ore la politie (tot pentru constatare).
Cu parcarea stati linistite, ca o sa invatati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


marci, imi pare rau de incidentul cu masina. Hai ca m-ai starnit sa citesc la Generale.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Salut soferitelor, ce mai ziceti? va perfectionati? in curand raman numai eu aici...
azi am fost la condus...sa va spun pe unde...imaginati-va un camp de dimensiuni mari,asfaltat, unde nu e picior de om, ci doar cateva masini parcate...pai doar n-ati crezut ca incep direct pe autostrada?
am fost cu al meu sotior, care a fost ft mandru de mine...trebuie sa va precizez ca eu am noroc de un sot tare dragut, care nu ar tipa la mine (in masina ) pt nimic in lume!!!
a fost binisor, tinand cont ca n-am mai condus de vreo 2 ani jumate...
iar acum sa va zic cum ar fi masina ideala pt mine:
sa aiba numai frana si acceleratie
sa spun numai "stanga-dreapta" ,fara sa mai trebuiasca sa apas semnalizatorul
o singura viteza (bine asta au deja cele automate)
si daca stau sa ma gandesc mai bine mi-ar place un robot pe post de sofer...

na bine fetele, va las acum ca mai am cate ceva de facut, am sa va mai tin la curent ...si nu ma lasati singura aici la fricoase...
claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Otilia e bine in Spania pt ca au drumuri f bune. Ei circula ca niste nebuni, se drogheaza,nu baga in seama semnele de circulatie......

Copiilor tre' sa le iei scaune speciale pt ei si sa le pui centura( cred ca stiai asta)..


Aseara sotul meu mi-a zis ca nu-mi mai da masina sa ma duc pe la tara singura, ca cica n-as invata.....vrea sa merg cu el......sa se tipe la mine....si mi-a mai zis sa fac niste ore pt parcari......(am mai facut odata ore...mi-e si rusine)


Pt toate soferitele.


"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

Sooooo.. iata ma in a 8 a zi de condus zilnic!!! Este fain.. nu mai am acea disperare cind ma pregatesc de plecare. Nici moale nu mi este, ca incepe chestia cu bagatul in trafic la intersectiile aglomerate, dar, spun eu, ma descurc! Of course ca inca imi mai iau oaresce claxoane, dar nu a devenit un obicei. Sins mai relaxata si nu mai stau precum suricata la volan, stau si eu omeneste sprijinita de spatar

Ba, simbata am urcat o pe ana in masina si am plecat in parc amindoua... am luat si pe andutzy cu dragos. Cred ca andra nu va mai urca prea curind cu mine in masina... asta pt ca ea nu a stiut ca a ei pretena vorbeste singura in masina, asa cum spunea o colega mai sus, ma intreb cu voce tare pe unde sa o iau, daca o iau bine pe aici, etc. Hehe si ea nu stie cum este cind sint singura si cint tot drumul!!! Iar cind a mai aflat ca merg cu 70/80 .... Promit sa nu o mai fac, sa tin boii, pardon caii in friu.

Si fetelor.... pretenele mele au inebunit... auziti bre, ca nu ma pot numi sofer pina nu trag o zgirietura, un stilpisor, un far, etc. Cu cine vorbesc si spun ca am iesit de o saptamina in trafic, ma intreaba daca nu am avut nici un eveniment!!! Eu sper sa si vire mintile in cap si sa nu mi cobeasca...Este adevarat ca la parcari ma muncesc din greu, dar, sint sigura ca pina la urma o voi scoate eu la capat si in plus, asa s femeile, le iese mai greu partea asta cu "tehnica"

Succes, curaj si fara evenimente rutiere
A, da, pupicei grasunei!


poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Bine v-am gasit

Am mai fost pe aici acum vre-un an jumate cand abia ma apucasem de scoala de soferi si stiu ca ILIUTA a lasat o impresie puternica asupra mea.

Stiti ce am observat eu? Ca atunci cand nu ma mai concentrez la maxim asupra felului in care conduc, ci doar sunt atenta la drum si nimic mai mult ... merg mult mai bine. Am avut o perioada cu o infectie urinara si eram asa suparata si preocupata de altele incat chiar nu mai despicam firul in 4: ce sa fac peste urmatorii 3m??? Si am observat cu surprindere ca mergeam mult mai bine si ca faptul ca imi fac griji incontinuu nu ajuta.

Si am mai observat ca stresul meu major era de fapt ce zic ceilalti si cat ii incurc decat ca fac vreun accident. Si m-am intrebat dc asta este un motiv serios sa tremur ca o castanieta??? Daca pe vremea aceea stiam ca iti ia 1.000 - 1.500 de km ca sa "iti dai drumul" cred ca eram totusi mai relaxata si nu aveam impresia ca o sa raman o stresata toata viata.

Si stiti ce am mai observat? Ca se petrece un fenomen ciudat cand se urca omul la volan ... Tot tampitul pe care acasa il bate nevasta, dc e la volan are 4 oo si intr-o secunda e cel mai destept, cel mai tare, cel mai barbat, tot restul lumii este plina de prosti si incuiati. Numai dc te uiti la fatza lui, indiferent de varsta / look ii simti virilitatea . Iar femeile devin arogante si le cresc si lor oo, retraiesc vremurile cand si-au aruncat sutienele si si-au pus pantaloni. Este chiar aiurea si ma intreb de ce nu putem ramane si la volan aceiasi oameni care suntem in viata de zi cu zi. Eu ma feresc sa cad in asemenea patern-uri dar ... recunosc ca simt tendinte .

Acum imi este cat se poate de clar ca este o chestie de deprindere si atat. Nu stiu dc exista antitalente la condus ... Eu una nu prea cred. Sa fim seriosi sa vb de un oras unde se merge bara la bara si nu de raliul Paris Dakar. Poate acolo se pot evidentia si talentele si chiar makes sense.

Stiti ce mai conteaza?
1. sa scapi de copilot imediat ce ai iesit cu el de 4 - 5 ori. Nu face decat rau!!!!
2. sa ai masina ta (nu a familiei unde negociezi cu sotzul) sau ... sa ai cu adevarat nevoie sa o folosesti. Ca sa te faci sofer trebuie sa fie daily job nu asa ... ca si cum ai citi o carte din cand in cand. E vorba aia, numai nevoia te invata. Nu cred ca e o chestie care sa-ti iasa daca e doar un hobby sau ceva de bifat pe cv-ul personal. Ai nevoie de starea aia "trebuie sa o fac si gata".

Despre evolutia mea ce sa va zic ... am lovit masina la 1 luna de condus, exact cand imi zicea tata sa am grija sa nu fac asa ceva ca prind frica si e prea devreme. Tora, se zice ca e pe invers: cat esti incepator nu faci accidente pentru ca esti te-ri-bil de atent. Abia dupa ce te simti sofer o dai de gard . Dupa asta ... frica maxima in orice intersectie in care astepti pe mijlocul drumului sa faci stanga sau dreapta, groaza la ideea ca trebuie sa schimb banda, teroare la iesirea din stradute super aglomerate cu "cedeaza" unde ... ori te bagi ori nu si dc stai prea mult pe ganduri te claxoneaza toate oo-le. Cautam in fiecare zi alte trasee ca sa ocolesc anumite puncte de-a dreptul nevralgice unde ma kk-m pe mine de frica every day. Nu va zic la prima rampa!!!! Ce victorie. Nu va zic dupa cat timp am avut curaj sa ascult muzica in masina sau sa fumez (si sunt fumatoare inraita).

Acum sunt superok, chiar as zice ca ma situez printre cei care se strecoara. Tot mai am emotii in anumite situatii dar deja stiu ca sunt irationale si parca le are altcineva nu eu. Nu ma bag in seama si am rabdare sa-mi treaca. Sunt constienta ca mai am multe deprinderi de format dar acum sunt relaxata. Inca nu ma duc relaxata in locuri in care nu am idee cum e cu parcarea, ar stiu ca ... undeva oi parca si eu chiar dc vin 5 min pe jos :). Pe vremea cand parcarea era cel mai mare bau-bau veneam de dimineata si parcam unde era loc de cel putin 3 masini . Si imi era ciuda pe mine. Ma dresasem ca atunci cand vin seara acasa sa fac parcare laterala (in liniste, cu n'spe manevre) chiar daca am loc sa o las pur si simplu.

NU CRED ca sotul poate sa te invete sa conduci. Chiar dc este dragut, e o persoana de care ai o dependenta sufleteasca mare. Eu stiu ca am refuzat sa merg cu sotul meu ca si copilot sa vada cum conduc. Ba chiar m-am schimbat la fatza cand a zis ca vrea. Dupa vreo cateva luni cand ma simteam eu mai jmechera am zis ca sa-l iau cu mine ca sa-mi recastig respectul. Si vreau sa va zic ca am condus de 100 de ori mai prost doar pentru ca stiam ca e langa mine.

Scuze ca am pove atata dar ... dc mi-a luat atata timp sa vb cu voi ...

Va pup si tineti-o tot asha



Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Tora, nu mai merge cu 70-80/h, mi se pare ca te hazardezi dupa 8 zile de condus zilnic. Nu neg ca sunt persoane care invata intr-o luna cat invata altele intr-un an, dar nu e cazul.
Cu viteza asta mergi in oras daca apreciezi corect distanta de franare, daca ai vizibilitate la trecerile de pietoni etc. Ce te faci daca la o trecere de pietoni iti sare in fata, de dupa o masina, un om satul de atata asteptat?
Nu vreau sa te sperii, departe de mine gandul acesta, dar in 8 zile nu ai intalnit toate situatiile posibile si nici nu ai avut timp sa-ti testezi capacitatea de reactie.
Multa bafta si.....stai calma, nu trebuie sa demonstrezi nimanui nimic si......grija mare la taximetristi si la masinile de marfa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Buna,

Azi am vazut prima data subiectul si mi se pare super cum va sustineti. Eu sun posesoare de permis de 3 saptamani (am luat examenul intr-o vineri pe 13 ).

Am fost la un pas de a renunta la condus deoarece nu ma puteam obisnui cu masina mea. Mi se parea total diferita de cea pe care am facut scoala. In cele 30 de h de scoala mi-a murit motorul de 2 ori si in masina mea de 2 ori in 500m. La a doua tentativa iar aceiasi chestie si in mijlocul intersectiei am pus avariile si m-am dat jos. Eram cu sotul (care incerca sa-mi explice unde gresesc)...
Dupa vreo 2 zile mi-am zis: milioane de oameni fac chesti asta zilnic... Doar nu sunt eu mai prejos, nu?
Asa ca am cautat o strada pustie si am pornit si oprit pana m-am prins cum e ambreajul la masina mea...

Apoi am condus cu sotul langa mine vreo saptamana. Recunosc ca nu e bine. Nu-mi stie felul de a conduce si porneste de la premisa ca nu stiu . Are intentii bune, dar il vad ca e stresat si panicat si ca pune frana odata cu mine.
Vineri am plecat prima data singura la serviciu. A fost mult mai bine fara el, desi am avut ceva emotii. Mi-e frica in rampa si la parcare. Dar cum le-am invatat pe toate o sa le invat si pe astea .

Din pacate lucrez in centru si traficul e groaznic mai ales dimineata asa ca n-am nici o placere in condus. Ma tarai si eu cu restul lumii...

Cel mai fain a fost duminica dimineta cand am venit de la o nunta. Sot relxat de la bere si trafic lejer in Bucuresti. Asa as conduce zile la rand...

In schimb mie mi-e teama de condusul in afara Bucurestiului . N-am mers niciodata cu mai mult de 70 si nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa ma bag la un drum intins. Nu m-ar spala 100 de ape de ce injuraturi mi-as lua . Probabil cu experienta voi prinde curaj sa fac si asta...

Bafta la condus ca nu aveti de ce sa va fie teama !



Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Ileana in ce sens am lasat o impresie puternica asupra ta? Ti-era frica sa nu fii si tu ca mine?

Eu sunt convinsa acum ca totul vine de la sotul meu. Desi are intentii bune si ma roaga uneori sa merg "sa invat" cum zice el, numai auzind asta mi se face "frica" si mi se taie pofta....

Stiu ca dupa ce voi veni din tara in septembrie o sa trebuiasca sa fac cumva deoarece imi voi schimba serviciul, si daca va fi departe voi avea nevoie de masina.....

"DOAMNE AJUTA O BIATA FATA CE VREA SA DEVINA SOFERITA..."

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Ileana, mi'a palcut foarte mult ce ai scris, cuvintele tale mi'au mers la inima, asa cred si eu : catinel-catinel .. kilometru dupa kilometru fiecare din noi, incepatoarele vom capata experientza.
Mie imi este frica in continuare sa nu ii "inoportunez" pe cei din trafic, sa nu ii deranjeze prezentza mea, sa nu fac vreo boacana, mi'a zis o amica: fata, problema ta e ca ai prea mult bun simt.
Eu sunt omul care la semafor, preventiv, imi vine sa cobor sa imi cer scuze celui din spate in cazul in care nu voi pleca la verde indeajuns de repede. Sper sa imi revin cu timpul.

va pup,

Mergi la inceput