Pacientele optimiste si gravi ale dr Tutunaru - 33

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicole31 spune:

Marusea, imi pare nespus de rau ca a trebuit sa ti se intample tocmai tie asa ceva...Nu comentez asupra vinei cuiva, pentru ca nu sunt in masura sa o fac...Iti doresc multa sanatate si putere, sa-ti ajute DD sa-ti vezi visul implinit cat mai curand!
lucialu, m-am ingrozit citind prin ce ai putut trece si cate a trebuit sa induri...E incredibil! Inseamna ca Eliasul e lux in comparatie cu alte spitale din tara, desi cel putin la fel ar trebui sa arate toate. Te si ai grija de tine!
Kora, ma bucur ca esti bine! Cum se putea altfel? Stai cumintica sa se lipeasca BB-ii, toti trei!
Madlen, asteptam vesti si de la tine! Tu cati samburei ai in burtica?
Teo, ce mai faci? Sper ca sunteti bine, si tu si BB.
Va imbratisez cu drag pe toate, toate si va doresc we placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Postez aici si voi pune link si pe prima pagina

Retete pentru endometrioza

1. Legume la cuptor

2 ardei grasi
3-4 rosii de marime medie
6-8 cartofi de marime medie
broccoli
4 cepe mici
2 legaturi patrunjel
1 capatana de usturoi

Se toaca toate legumele destul de mari, cuburi. Cepele se taie in sferturi. Se pune ulei intr-o tava mai adanca de teflon, se aseaza legumele asortat. Apoi se prepara un sos din putin bulion, apa, mirodenii (maghiran), vegeta, un praf de piper, usturoiul pisat. Se amesteca bine si se toarna uniform deasupra legumelor. Se toaca si verdeata marunt si se presara pe deasupra. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor la foc mediu pentru 40 de minute.

2. Paste din orez cu ton

1 pachet paste din faina de orez
2 conserve de rosii tocate in bulion
2 conserve ton maruntit in suc propriu
1 praf piper
4 linguri ulei de masline
1 pumn masline rondele
vegeta
mirodenii pentru peste la gratar

Se incinge usor uleiul de masline si se pune un pic la calit tonul din conserva, din care in prealabil ai scurs uleiul. Dupa 1 minut se adauga rosiile si mirodeniile. Se lasa la foc mic sa fiarba 5-6 minute. Apoi se adauga maslinele, piperul, usturoiul si vegeta si se mai lasa 2-3 minute. Se stinge si se lasa acoperit cu un capac.

Separat se fierb pastele din faina de orez in apa cu putina sare si putin ulei de masline. Cand sunt gata se scurg si se aseaza in sos, amestecand bine. Dupa 15 minute se servesc.

3. Deliciul lui Buddha

0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva)
2 teline potrivite
3 morcovi mari
1 cutie porumb (sau mazare)
2-3 ardei grasi
4-5 cepe potrivite
alune decojite (nesarate)
sos de soia
sos de peste
praf de curry
amidon alimentar
sare, piper alb, negru si verde - praf, boia de ardei
2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)

Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.)

Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc. Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu.

4. Cartofi prajiti „de mare efect”

8 cartofi
1 pumn masline
200 g porumb boabe din conserva
1 conserva ton
1 capatana de usturoi
sare, piper dupa gust

Se taie cartofii cuburi potrivite, ca pentru piure. Intr-o cratita mai adanca se pune un jumatate de deget de ulei, iar cand acesta este incins se adauga cartofii. Se acopera cu un capac pentru ca ei sa se faca mai mult in aburi decat in ulei, amestecandu-se suficient de des pentru a nu se prinde de cratita. Cand sunt pe jumatate facuti se adauga maslinele si porumbul. La final se piseaza usturoiul si se adauga dupa ce se stinge focul. Se lasa 10 minute si se serveste.

5. Cartofi cu broccoli

6-7 cartofi
1 jumatate de buchet de broccoli
usturoi, sare, piper

Se taie cartofii cuburi potrivite, ca pentru piure. Intr-o cratita mai adanca se pun 4 linguri de ulei de masline si 2 cescute de apa. Se adauga cartofii si buchetelele mici de broccoli si se da la fiert, cu un capac deasupra. Cand cartofii sunt aproape facuti se adauga sarea si piperul, iar la sfarsit de tot, dupa ce s-a stins focul, usturoiul pisat.

6. Salata asortata

1 salata verde
2 rosii coapte
1 ardei gras galben
100 g masline
100 g porumb
4 linguri smantana foarte slaba
sare
Salata se rupe, rosiile se taie felii, ardeiul fideluta. Se amesteca toate legumele, se potrivesc de sare, iar la sfarsit se amesteca cu smantana.

7. Salata cu orez

1 cutie fasole mexicana
1 punga legume asortate
1 cescuta orez Basmati
porumb

Pur si simplu se amesteca si se potrivesc de sare, piper, eventual se poate adauga patrunjel proaspat.

La fel de recomandate in dieta noastre sunt toate ciorbele de legume (use your imagination!), toate salatele, mancarea de mazare, de pastai, tocanita de cartofi, spanacul, urzicile, insa fara a face rantasuri sau a adauga faina in sos. Desi nu vor iesi la fel de bine legate, vor fi foarte gustoase.

Sanatate!

www.margento.ro" target="_blank">Zenobia
Barzoiul buclucas
Poze1
Poze2

...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

Buna seara! Intr-un tarziu intru si eu sa va spun ca mi-au transferat miercuri 4 embrioni: unul avand calificativul A, 2 AB si unul mai slabut B. Acum stau cat mai mult in repaus, ma jeneaza putin ovarul stang, nu stiu de ce, dar nu ingrijorator. In rest nici un alt simptom!
Am citit din urma si va multumesc tuturor din inima pentru gandurile voastre frumoase - nu va enumar pentru a nu omite pe cineva! Acum nu mai am decat sa ma rog la bunul DD.
Va urez weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

MadlenDoamne ajuta!Sa fie intr-un ceas bun si Maica Domnului sa va ocroteasca!Sa stai si tu cumintica.Tinem pumnii sa fie bine in continuare!
Nicole n-am scris decat pentru a oferi o alta perspectiva.Sunt alti oameni, care indura altele si mai si decat mine.Eu mi-am invat lectia si nu voi mai inghiti atat cat va depinde de mine, bataie de joc de la nimeni din spitalele noastre.
Machusasa e.
Zeno
KISSES

nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaf spune:

salutare,nu am mai intrat de mult pe aici,am citit povestile voastre si m-a luat capul, nu-mi vine sa cred ca poate fi adevarat ce ati trait ...sunt alaturi de voi,si sa va ajute dumnezeu,va tin pumnii la toate!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns break_fast9 spune:

Madlen si KoraPop....Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutz spune:

Marusea - sanatate multa si curaj! Asta este viata, din pacate, ne serveste uneori niste surprize tare neplacute! Nu-ti pierde increderea si ai grija de tine!

Breakfast, cum esti ? Ai reusit sa vorbesti cu T?

Machus, Gabitoni refacere rapida si un bebelus cat mai curand!!

Kora si Madlen - va astept cu vesti bune !

Am 3 intrebari (deocamdata , sper sa nu va innebunesc) pentru fetele care au facut laparo cu T
- ati reusit vreuna sa va inregistrati operatia pe caseta?
- imi dati si mie un PM cu "preturile la laparo" pentru dr, anestezist, asistente si ce mai e nevoie!
- la mine interventia va fi in ziua 18 a unui CM de 28 de zile - ce riscuri implica asta? Umbla vorba ca laparo e bine sa fie facuta in maxim ziua 10 - lucru pe care T l-a infirmat - dar pe mine ma roade curiozitatea ! Voi ce stiti ?

Muuuultuuumesc si va imbratisez cu drag pe toate,
Madalina

http://tt.lilypie.com/bWZyp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Kora, Madlen, va tin pumnii si va doresc din toata inima sa fie bine!
Pup toate tutunicile dragi!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole31 spune:

Vin si eu cu o reteta pentru fetele cu endometrioza:ciuperci umplute Se curata si se spala ciupercile, se aseaza palariile intr-o tava si se pune, in fiecare, putin ulei de masline. Coditele se toaca marunt si se amesteca cu cascaval vegetal ras si patrunjel tocat si se umplu ciupercile. Se tin la cuptor (care este incalzit in prealabil) aprox. 15-20 min. si se servesc ca atare sau cu mujdei de usturoi. Sunt delicioase!
Madlen, Doamne ajuta sa fie totul bine si peste o saptamana sa ne dai vestea cea mare!
madutz, mie mi-au inregistrat operatia pe caseta, desi calitatea inregistrarii lasa de dorit. Cat despre perioada in care este bine sa se faca operatia, cel mai bine ar fi pe ciclu, pentru ca eventualele leziuni endometriotice sangereaza si ele atunci si deci sunt mai usor vizibile. Dupa ziua 10 sunt niste riscuri in sensul ca daca ovulul se afla deja pe trompa, exista riscul sa fie "maturat" de serul introdus pentru verificarea permeabilitatii trompelor. Daca deja oul este implantat, atunci nu este nici o problema. Cel putin asta mi-a spus Tutu. Mult curaj la laparo, o sa vezi ca este o interventie usoara, si sa vii cu rezultat BETON!
Zeno, multumim pentru retete! Mie imi sunt de foarte mare ajutor. Pana la ele supravietuiam doar cu salata de varza, legume si ton si iaurt activ cu cereale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaf spune:

Am facut laparo in martie,nu am inregistrat nimic pentru ca nu-mi place sa pastrez astfel de amintiri.Cand m-am programat pentru operatie la tatu, ma simteam din ce in ce mai rau si l-am sunat si dansul mi-a zis sa vin cand e de garda sa ma operez,eu fiind suspecta de endometrioza nu cred ca mai conta ziua de ciclu,nu cred ca in cazul meu mai conta a cata zi dupa ciclu sunt,ideea era sa scap de dureri...De banii nu cred ca pot sa spun aici,cu doctorul tb sa vb cu el,restul le gasesti pe infertilitate.ro

Mergi la inceput