Pacientele optimiste si gravi ale dr Tutunaru - 33
Raspunsuri - Pagina 12
Marusea spune:
Va multumesc din suflet tuturor pentru incurajari si sustinere.Azi am reusit sa citesc tot ce ati scris in cap. trecut. Am plans,nu ma asteptam sa suferiti alaturi de mine. Multumesc lui DD ca sunt in viata, ca familia si prietenii mi-au fost aproape tot timpul.
Nu vreau sa despic firul in patru, dar voi cele care sunteti la fel ca si mine si cautati si cea mai mica sansa pentru a avea un copil cred ca ma ve-ti intelege . Am avut sansa de a salva singura trompa pe care o mai aveam.Dumnezeu sau doctorul nu mi-a dat aceasta sansa...Din partea mea eu am facut tot ce se putea.Am fost la Tutu pe:-
- 30 martie-suspecta de sarcina extrauterina
- 2 aprilie-suspecta sarcina extrauterina
- 6 aprilie confirmare sarcina extrauterina-tratament cu metotrexat
- dureri groaznice de burta de pe 6 apr. seara de pe drum spre Tulcea.N-am vrut sa merg nla urgenta la Tulcea pentru ca nu vroiam sa ma opereze, eu incepand tratamentul cu metotrexat.
- era Pastele,luni nu am mai suportat durerile si am plecat la Bucuresti
- am incercat sa dau de Tutu prin telefon, mesaj, la spital, la cabinet
- n-am primit nici un raspuns si sa stiti ca nu m-am suparat pentru ca era o sarbatoare asa de mare si toti vrem putina liniste alaturi de familie
- am dormit in Bucuresti si la ora 5.30 eram la spital
- am asteptat,aveam dureri mari, la ora 8 m-a vazut doctorul la eco si i-a spus Ioanei care era cu el ,,fa-i fisa de internare,trebuie tinuta sub supraveghere pentru ca are cheaguri de sange"
La spital am stat o saptamana, am urmat tratamentul, dureri au mai fost aproape zilnic, betaHCG-ul a inceput sa scada,nu m-a mai consultat niciodata, duminica mi-a spus ca pot pleca acasa.
Am vorbit chiar in acea zi cu Bogdan care m-a asigurat ca vorbeste cu Tutu sa mai stau si ca pana nu e sigur ca am scapat de sarcina nu plec acasa.Luni am repetat betaHCG-ul era tot in scadere, iar marti a vevit Ioana si mi-a transmis ca d.doctor a vazut analiza si ca pot pleca acasa ,,totul este bine, daca mai aveti dureri de burta luati un no-spa"Am intrebat daca trebuie sa vin la control si mi-a spus sa vin daca sangerez,eu nu am sangerat nici cand s-a rupt trompa.
Deci pe 17 aprilie m-au externat(culmea e ca nu a putut sa-mi dea externarea in aceeasi zi urmand sa treaca cineva din partea mea sa o ia in alta zi,poate aflu astazi ce scrie in foaia mea de externare).
Pe 20 mi-a pocmit trompa si am fost operata la Tulcea de urgenta.
Nu sunt judecatorul nimanui, dar eu cu ce am gresit de a trebuit sa trec si a doua oara prin asa ceva?
Fetelor,oare nu va aduceti aminte ca eu am fost cea care l-a redicat in slavi pe doctor acum ceva timp? E omeneste sa gresesti, dar ma intreb de ce trebuia sa greseasca tocmai la mine?
Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat.Conteaza foarte mult pentru mine.
De aici am invatat ceva:totdeauna consulta doi medici,doua pareri nu strica.
Va pup.
sdany spune:
gabitoni imi pare rau, refacere grabnica. sa stii ca nici la mine nu a venit nici unul dintre dr. eu l-am sunat pe T. seara sa-l interb daca pot pleca acasa si spre norocul meu a raspuns, mentionez ca nu am avut drena. imi pare rau, hai nu fi suparata, incearca sa te odihnesti, sa mananci putin si des si cat mai multe lichide sa incerci pe cat posibil sa nu te balonezi ca atunci doare.
KoraPop spune:
Pupici multi si salutari tuturor!
Sunt pe fuga....am vrut doar sa va multumesc tuturor celor care va ganditi la mine....eu stau cuminte mai mult in patut si astept sa treaca zilele...cu DD merg inainte pana la capat!Mi-au pus in burtica 3 sufletele,unul mai dezvoltat de doua spre patru celule si doi in stadiul de celule cu cate doi pronuclei,cum sunt ei la inceput...
Nu am timp acum sa citesc din urma ce ati mai scris ,dar voi recupera eu...
Va doresc numai bine tuturor si toate hopurile sa le treceti cu incredere si speranta!
Kora
CARPE DIEM!
machus spune:
Multumesc Daniela pentru detalii. Am vorbit si cu d-l Dr. si mi-a spus ca pot veni luni dimineata la 8.00 la spital. Bine ca mi-ai spus de halat. Am sa-mi iau la mine pentru orice eventualitate.
(am reusit sa-mi scot pansamantul asa cum m-ai indrumat. Multumesc!)
Aaa, si parca tu Simo spuneai ca ai vazut o barza. Eu am vazut un stol de berze. Era cate una pentru fiecare !!!
Breakfast si Ana Alexia
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!
Marusea ce pot sa spun, decat ca i-mi pare tare rau pentru ce-ai patit! Nu mai am cuvinte! Refacere usoara, multa sanatate! (Acum ai trecut de 10 mesaje si poti sa-ti activezi si PM-ul)
Machus si tie i-ti doresc refacere usoara si-mi pare rau ca nu a iesit cum te asteptai, asa e viata - plina de suprize! Important este cum trecem peste probleme si cum le rezolvam! Multa sanatate!
Maria08 ne-ai pus pe jar, ma tot gandesc oare cine o fi??? Sa iasa la apel graviduta noua!!!
...cu drag Ioana
Laura Ioana spune:
Sim Marina va multumesc mult! Ma duc sa-mi iau si eu magneziu cu vit.B si sper sa fie bine pana la final!
4+
Poze Laura
lucialu spune:
Marusea ma bucur ca ai scris!
Nu inteleg de ce a trebuit sa treci prin ceea ce ai trecut.Chiar nu pot intelege.Nu stiu.Aceleasi afectiuni reactioneaza altfel pentru fiecare in parte si la un anumit moment, chiar la aceeasi persoana poate sa difere.Sarcinile extrauterine sunt urate si cu riscuri mari.Eu sper din suflet sa te recuperezi fizic si sufleteste cat mai bine si sa nu incetezi sa speri.Indiferent de ceea ce vei alege, sper sa ne scrii in continuare, sa ramanem prietene, sa tinem legatura.Pentru ca toate ne confruntam cu probleme mari, dar nu stiu, pentru mine una este muuuult mai usor sa pot vorbi aici pe forum.Mi-am facut prietene de suflet.Tu in primul rand trebuie sa ti cont de ceea ce iti face tie bine si sa actionezi in consecinta.Multa sanatate si astept ziua cand ne vei aduce o veste mare, pentru ca sigur va veni,important este sa nu te dai batuta.
Vreau sa spun ceva, cu riscul de a-mi atrage oprobiul unor fete, poate.Incercati, fetele care urmeaza sa faca laparo sau alta interventie indifirent cu cine, sa nu luati totul de bun neaparat pentru voi,ma refer la cele care deja am trecut prin aceste interventii si povestim cum a fost la ele.Fiecare corp reactioneaza diferit la anestezie, la un medicament, la o interventie.Nu incercati sa parasiti spitalul insistand-aici in nici un caz nu ma refer la Marusea.Nu inseamna ca daca unele fete sunt mai rezistente neaparat trebuie sa ne ridicam toate la aceleasi standarde.Nu inseamna ca daca eu am avut endometrioza in aceleasi locuri cu oricare alta fata, ca sunt la fel.Este bine sa fiti insotite de cineva pe perioada interventiei sau spitalizarii, care sa poata lua legatura cu dr. pt a afla detalii.
Gabitoni, vom mai discuta si la endometrioza.Cred ca majoritatea dintre cele care am fost diagnosticate cu endo si laparoscopiate, nu am avut dren.Poate ca ar fi fost mai bine sa mai ramai in spital.Este bine sa fim externate atunci cand ni se da ok-ul, fara sa insistam.Doar daca ne simtim foarte bine si nu exista riscuri de agravari, de infectii.Eu am stat doua nopti acolo si mi s-a parut excelent ca am scapat asa de ieftin de spital.Nici mie nu-mi plac spitalele,dar am considerat ca este bine sa ascult.Eu am experiente oribile cu spitalele, voi nici nu aveti idee ce este in tara, ce mizerie, ce mitocanie, ce lipsa de profesionalism, ca sa fim sincere in final, pe mine una nu ma incalzeste sa bagatelizeze doctorii afectiunile mele, sa-mi vorbeasca frumos(cu zambetul pe buze imi luau banii , facandu-mi rau cu tratamente la plezneala, uitanduse in ochii mei fara sa clipeasca si erau atat de far away de ceea ce aveam cu adevarat, erau constienti ca nu-mi faceau bine,dar nu aveau nici un stres.Pe ultimul dr. dinainte de al lua alte drumuri, l-am facut sa recunoasca, tarziu si exasperata, ca el nu poate face mai mult, ca este depasitDar asta a fost pe pielea mea, un an de zile, nemaivorbind ca si pe portofelul meu)
Probabil ca voi parea rea, dar nu doresc nici dusmanilor mei sa treaca prin ce am trecut eu.Din pacate nu sunt un caz singular.La Buc, dr.T nu m-a pus sa semnez nimic inainte de interventie.In schimb la mine in oras, pentru o interventie la apendice, am semnat ca-mi asum orice risc survenit in timpul operatiei, de parca m-as fi taiat eu, protocol obligatoriu daca trebuie sa te operezi.N-am fost vizitata niciodata de dr.,cu toate ca a fost multumit, iar la externare a facut misto de mine.Am fost la uregente, care s-au intins pana a doua zi, medicul nu credea ca as avea apendincita.Iar la operatie s-a dovedit ca era deja necrozata partial Stiti ce inseamna asta.Vreti sa stiti cum se fac clismele intr-un spital din TM?Vreti sa stiti cum este sa stai o saptamana intr-un pat care o ia la vale la propiu, iar tu operata, fortezi muschii abdominali sprijinindu-te cu picioarele de tablie si sa incerci sa dormi asa, cu lumina aprinsa in ochi si cu usa deschisa la salon, vesnic in curent.Culmea, in timpul zilei totul era inchis si te sufocai in mirosuriAveam o babi singura(rudele erau extrem de sarace si nu se puteau plimba de la sat)Dupa 2 zile au schimbat-o infirmierele cu scandal(era inconstienta), ca deja nu mai puteam nici una?!!!Vreti sa stiti cum se fura algocalminul, prescris unor bolnavi, care nu mai beneficiaza de el, dar raman cu fluturasul in vena doua saptamani, pana faci pe tine de dureri, doar ca sa poata asistentii sa-si justifice consumul?Vreti sa stiti ca la ora 12 noaptea, timp de o ora, am fost plimbata de sot pe coridoarele cu toate ferestrele deschise, pentru ca ne fusese adusa in salon o batranica, care nu era de la noi, numai pentru a-i executa o clisma in fata noastra?!!!Vreti sa stiti cum o alta bolnava a facut ruptura de operatie, si am cautat operata la randul meu, asistenta de garda, care disparuse in ceata, sa ma rog sa vina sa o vada?Iar aceasta calma a spus ca poate sa stea asa pana dimineata, ca oricum nu exista pansamente sterile pe sectia de chirurgie?As putea sa va povestesc multe lucruri la fel sau mai horrror.
Ultima, recenta, am ovarele pline de chisturi, de-abea a catadicsit(cu programare, ora cu mult depasita) sa ma ecografieze.Credea ca sunt nebuna..nu mi-a prescris nimic, chit ca OS arata ca un fagure si aveam dureri exacerbate.Nici macar nu mi-a spus sa mai vin la control.A facut doar o constatare si atat-900000lei.Cine vrea sa inteleaga care mi-au fost intentiile pentru care am scris aceste lucruri va intelege.
Cine nu, asta este.Nu eu pierd, dar pot pierde multe fete, care au urgente de rezolvat,fete care asteapta o laparo cu lunile sau FIV sau extrauterine sau alte interventii la fel de importante.
Kora ma bucur ca esti bine.Si faci foarte bine ca esti cumninte si stai in pat.Noi oricum vom fi aici.Stai linistita in continuare si incearca sa gandesti pozitiv.
Va doresc un we placut!
nu mor caii cand vor cainii...
machus spune:
Referitor la ce ai scris Lucialu subscriu. Nu se compara conditiile de la Elias, personalul extraordinar cu ce este prin provincie. Nici la mine nu a venit dl T sau Bogdan, dar eu am inteles acest lucru deoarece evoluam bine, nu mi-a fost rau, iar ei au atatea paciente incat ma mir cum fac fata.Pe mine era sa nu ma interneze ca nu era loc in spital, deci va imaginati cu ce intensitatea se desfasoara "job"-ul lor.
Sa le dea DD sanatate si putere de munca!
machus spune:
Kora
stai linistita in patut. Vei avea tot timpul din lume sa citesti capitolul/capitolele .
IoanaTugs, multumesc pentru sprijin. Tu ce faci ? Poate vine barza fara monitorizari. Ti-am zis ca eu am vazut multe cand am venit la Bucuresti. Una cred ca venea la tine.
Va pup pe toate!
nusy spune:
Ioana: taurico, te urmaresc si aici! Ca sa afli cine e proaspata graviduta citeste la subiectul " Informatii utile Constanta",caci acolo a dat vestea.
Nusy