***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (55)
Raspunsuri - Pagina 20
dianalaura spune:
eimotto, am si eu o intrebare? de cam cate pampersuri ai avut nevoie la spital? stiu din ce mi-am povestit prietenele ca mai ales a doua zi faca kk de o gramada de ori..prietena mea zicea ca ea a schimbat si 10 scutece pe zi in primele 2 zile (eu zic totusi ca a exagerat un pic, mai ales fiind la primul copil). Eu ma gandeam sa imi cumpar un bax de 98 de bucati, ca oricum imi va trebui sa am acasa, si sa pun cateva la spital. Dar pana la urma mi-am cumparat acu cateva minute un bax mic, de 24 buc, pe care o sa il duc cu mine la maternitate, mai ales ca eu voi sta 5 zile (asa e la noi la cezariana). Acum de imi mai raman pampers din pachetul asta, nici o problema, le aduc acasa. Intrebam ca am vazut fetele care si-au pregatit bagajul ziceau (parca asa tin eu minte) ca si-au pus doar 4-5 pampersuri in bagaj. Si mi se pare putin. Tu, si cristalina de altfel, ne puteti da informatii "la cald".
diana
36+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
lulu26 spune:
poohy si lilky toate bune si frumoase acum. Nu mai e nici un semn, probabil a fost travaliu fals. Daca azi apar semne ma duc la doctor...altfel n-are rost.
lilky din ce descrii pare sa fie dopul...dar nu te speria...dopul poate sa iasa si sapt la rand pt ca se poate reface
ancamari spune:
Eimotto, ti-am dat PM dar nu stiu sigur daca s-a dus pt ca nu prea mergea DC-ul. Multumesc frumos inca o data.
Lavini si Liviana, am mai vorbit de CM pe la inceputul saptamanii.
Fetelor, stiu ca trebuie sa ma apuc de bagaj dar mi-e cam frica si ma si misc foarte greu, ieri am zacut in pat fara vlaga.
Anca, 36s+
Andrei Cristian
burtica
poohy spune:
motz si eu din nou cu stresu :D nu scapati de mine cat timp sunt inca la serviciu
Am trecut inapoi la faza mucilagiu in loc de creier si o mare pana de inspiratie
Daca aveti timp, am si eu o listuta cu intrebari (definitivez lista cu bagajul pentru spital)
1. Si pe mine ma intereseaza numarul de pampersi - ca si pe DianaLaura, si in plus, legat de lohii/epiziotomie:
2. Ce tampoane ar trebui sa ne cumparam pentru lohii?
Mie always ultra night nu imi ajung 1h pt ciclu normal - ma gandesc cu groaza cum o sa fie cu lohiile
3. Am inteles ca se pot face niste "tampoane" din vata si compresii sterile. Cum se fac astea? Compresii sterile am gasit numai ca patratele mici - nu prea merge - sau cel putin nu asa imi imaginam eu ca acopar vata. Stiti cumva cum se fac exact?
Si vata hidrofila este cea recomandata?
4. Pentru epiziotomie am inteles ca se poate "usura" durerea daca se spala/se pun compresii cu... si aici am uitat
Stiti cumva despre ce e vorba?
multumesc mult!!!!
Anca
35+ 
poze
bebelusa
ancamari spune:
Poohy, la pct 4 cred ca e ceai de pelin. Rog si eu confirmarea.
Anca, 36s+
Andrei Cristian
burtica
lavini spune:
Poohy,cere la farmacie fasa sterila lata(ca si astea sunt pe 2 marimi, de asta zic lata).Compresele sterile nu le poti folosi la tampoane, sunt mult prea micute.
Lavinia, 32+, 
Madi spune:
quote:
Originally posted by lilky
Buna dimineata ,
Am dormit si eu asta noapte.Sper sa nu fie un semn, ca am gasit o scurgere pe chilotel, alba, gelatinoasa, ca un mucus..Cum trebuie sa fie dopul ala?
Liky eu astfel de scurgeri gasesc pe chilot de cateva zile, dimineata...si eu ma intreb ce o fi...sper sa aflu azi, ca ma duc la doctor si o sa o intreb. Eu m-am gandit ca daca e dopul...e fff mare

Madi 37+ si

Asa creste bebe
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
dianalaura spune:
poohy, eu pt spital mi-am luat un pachet mare de vata hidrofila si fasa sterila. Nu comprese, fasa. Gasesti la farmacie. Are cam 10 cm latimea, dar o poti taia cat de lunga vrei tu. Si cu aia am de gand sa "impachetez" o bucata de vata. S-ar parea ca in prima, a doua zi e recomandat asa, pt ca pielea sa poata respira mai bine, si in plus cica in functie de culoarea lohiilor de pe vata isi da doctorul seama daca totul este ok. Iar cu tampoane nu isi dau seama. Si mi-am pus si un pachet de always ultra night, ca eu foloseam la ciclu de alea normale. Si din cate am inteles eu la cele cu cezariana nu e asa puternica scurgerea.
Cat despre taietura de la epiziotomie, sincer nu stiu. Imi pare rau. In schimb am citit pe DC marturii ale unor mamici care si-au vindecat mult mai repede taietura de la cezariana daca au uns-o cu miere de albine. Metoda asta o voi incerca si eu, dupa ce imi vor scoate firele.
diana
36+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
ioana29 spune:
buna fetele,
am fost si eu aseara la eco si e totul in regula cu beblinul meu. se dezvolta normal. are 1600 de grame si 40 cm. totul e asa cum trebuie, insa pe mine ma ingrijoreaza contractiile pe care le am, care desi sunt nedureroase, sunt destul de frecvente. i-am spus dr. si chiar a simtit si el una cand mi-a facut eco. mi-a zis sa iau no-spa si cam atat. nu mi-a dat nici o alta indicatie. a zis ca e totul in regula, colul e inchis, lung. totusi mie mi-e teama pentru ca stiu ca pot declansa o nastere prematura
in fine, sper sa nu fie totusi probleme si sa-mi pot tine puiutul pana la termen.
fetele care va confruntati cu astfel de contractii, spuneti-mi si mie ce sa fac, ca sunt cam stresata. trebuie sa stau in pat? sa nu fac efort? sau ce altceva?
va pupicesc,
Ioana
31+
carstea spune:
Buna fetelor!
ABIA ASTEPTAM SA INTRU SA VA SPUN CE A ZIS DOCTORUL DAR N-AM PUTUT SA REZIST SI INTAI AM CITIT CELE 7 PAGINI CU CARE ERAM IN URMA CA DE....IERI N-ATI STAT DEGEABA!
INTAI IMI CER SCUZE LUI AMDROIX CARE A FOST DRAGUTA SI MI-A RASPUNS IAR EU CRED CA AM UITAT PUR SI SIMPLU SA RASPUND!
APOI II ZIC LUI DIDEIP CA AS VREA SA AJUNG SI EU SAMBATA LA KIDEX SI AS VREA SA INTRU LA INTALNIREA AIA.INTRAREA E NUMAI PT INTALNIRE SAU SE PLATESTE INTRAREA LA KIDEX?INTREB PT CA EU MI-AM PRINTAT INVITATIA PT KIDEX DE PE NET SI AR TREBUI SA NU PLATESC INTRAREA .AM VRUT SA INTRU PE ADRESA AIA PE CARE AI DAT-O DAR N-AM REUSIT.POATE NE DAI ADRESA DE MAIL.