***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (55)
Raspunsuri - Pagina 21
carstea spune:
Buna fetelor!
ABIA ASTEPTAM SA INTRU SA VA SPUN CE A ZIS DOCTORUL DAR N-AM PUTUT SA REZIST SI INTAI AM CITIT CELE 7 PAGINI CU CARE ERAM IN URMA CA DE....IERI N-ATI STAT DEGEABA!
INTAI IMI CER SCUZE LUI AMDROIX CARE A FOST DRAGUTA SI MI-A RASPUNS IAR EU CRED CA AM UITAT PUR SI SIMPLU SA RASPUND!
APOI II ZIC LUI DIDEIP CA AS VREA SA AJUNG SI EU SAMBATA LA KIDEX SI AS VREA SA INTRU LA INTALNIREA AIA.INTRAREA E NUMAI PT INTALNIRE SAU SE PLATESTE INTRAREA LA KIDEX?INTREB PT CA EU MI-AM PRINTAT INVITATIA PT KIDEX DE PE NET SI AR TREBUI SA NU PLATESC INTRAREA .AM VRUT SA INTRU PE ADRESA AIA PE CARE AI DAT-O DAR N-AM REUSIT.POATE NE DAI ADRESA DE MAIL.
mica0307 spune:
liviana of, tu chiar treci de la una la alta???Nu se mai termina o data? Cand e Matei bolnav, ba ai probleme cu cumpararea casei, ba mama ta. A propos cand e operatia?Sanatate lui Matei si sa dea Dumnezeu sa se rezolve toate de la sine inainte de a veni bb2 ca sa te mai linistesti si tu.
Te duci sambata dimineata la kidex?
pitica ce tare e fetita ta. Oare asa o sa fie si a mea???
lilky nu stiu ce sa iti spun. Asteapta sa vezi ce se intampla.
Ma intereseaza si pe mine cati pampersi sa iau la spital. Mai ales ca o prietena mi-a spus ca a facut prostia sa dea tot baxul in prima zi si evident a doua zi nu mai aveau.Si fetele care ati nascut. De ce acte ati avut nevoie la spital? Imediat la internare sau poate sa le aduca tati mai tarziu?.
poohy eu mi-am pus in bagaj tampoane de noapte si un pachet de vata. Daca mai trebuie ceva merge tati sa cumpere.
ioana nu trebuie sa te stresezi. Si eu am avut contractii nedureroase cred ca de pe la 27-28 saptamani.
Mica
37
Maya Alexandra
Poze
lavini spune:
Ioana29, eu ma confrunt cu problema asta de vreo 5 saptamani.In consecinta am renuntat la orice activitate casnica(noroc ca se ocupa sotul meu de toate), iar de la 1 mai o sa intru in concediu si o sa stau la pat.Ieri la control mi s-a spus ca am colul scurt(dar asta o stiam deja) si ca e cam moale.Deci deloc bine...
In afara de No-spa 2/zi eu iau si Gynipral 1 la 8 ore.Nu mai am contractii asa multe ca inainte, dar tot mai am si in conditiile astea.Doar No-spa simplu nu m-a ajutat.
Lavinia, 32+, 
Sobi spune:
Poohy,
legat de vindecare rani epiziotomie am gasit in listutele mele cu informatii culese de pe forum: ceai pelin, ceai galbenele, supozitor carpicon, supozitor diclofenac (pentru reducerea durerii) si crema carpicon (refacere epiziotomie). acuma, cel mai bine ne spun mamicile care au trecut prin asta ...
ioana, si eu am contractii nedureroase cateva pe zi, doctora mea mi-a zis dimineata si seara cate o no-spa. stai linistata si nu te mai gandi la nici o nastere prematura! noi fiind la sfarsitul odiseei, trebuie sa asteptam sa mai creasca bebelusii. tu cu ce doctor nasti: cu peltecu?
Andreea 31+
Vladut
POZE
carstea spune:
AM VAZUT CA AM POSTAT MESAJUL DE DOUA ORI SI NU MI-A DAT VOIE SA-L STREG!!
BEBE ARE 3,3 KG MAI MARE CU 3 ZILE DECAT CELE 36S SI 5 ZILE PE CARE LE AVEA IERI.
AZI AM FACUT 37 SAPTAMANI!
DOCTORUL A ZIS CA NE ASTEPTAM LA UN BEBE DE 3,7 DAR MIE MI-E TEAMA SA NU AIBA 4KG.MI-A ZIS (CITEZ)DACA NU NASTI PANA PE 13 VII SA NASTI ATUNCI CA SUNT DE GARDA.ASTA INSEAMNA INDUCERE NU???
CE INSEAMNA ASTA?
IMI RUPE EL APA?CU ANESTEZICUL DEJA FACUT?SAU PE VIU ?!
CRED CA DE SAPTAMNA VIITOARE O SA FAC SI EU CE ZICE MICA SI MI SE RUPE APA SINGURA.VOI CE ZICETI?
MI-A ZIS SA IAU EPIDURALA DE LA MUNICIPAL.STIE CINEVA CAT COSTA?CUM SE PASTREAZA?CA AM AUZIT CA SE PASTREAZA LA FRIGIDER!
ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE !AZI NUMAI IES DIN CASA IN ASTEPTAREA LOR!
ioana29 spune:
sobi, da, cu peltecu nasc. la euroclinic, ca si tine.
si intr-adevar, noi mai avem ceva de asteptat pana nastem. eu sunt programata pe 20 iunie. asa ca, sa faca bine piticu sa stea la caldurica pana atunci. vad totusi ca nu e o regula cu contractiile astea. pot fi periculoase sau nu. vad ca in cazul lui lavininu au fost tocmai ok. o sa incerc sa nu ma stresez si o sa iau si eu dimineata si seara cate un no-spa.
pupici,
Ioana
31+
dianalaura spune:
Am informatii la cald de la var-mea, ce a nascut pe 2 aprilie, legat de pampers. Ea a stat 5 zile in spital, tot cu cezariana. La noi nu se da copilul in salon la cele cu cezariana, numai daca ele doresc acest lucru si cand il doresc. Ea zicea ca a avut initial 10 pampers la ea, a mai primit cadou de la spital 3 pampersuri (a primit o punga de cadou ce continea 3 pampers, ceva crema, un scutec absorbant de la Happy, de cel ce se pune sub bebe cand il schimbi, sa nu ude masa de infasat si nu mai stiu ce) si a mai cumparat ea 5 pampersuri. Deci in total 18 bucati. Deci eu cu baxul de 24 n-am gresit tare. Si nu a dat tot pampersul inainte. Cand mergea sa il alapteze, sau ii aduceau copilul in salon la alaptat si veneau dupa el, atunci dadea cate o bucata de pampers la asistenta/infirmiera sa il schimbe. Daca nu ii dai pampers, cica le puneau scutece de panza la bebei. Asa ca eu raman la planul initial, duc baxul de 24 buc cu mine, si le dau cate unul, pe rand. Sau daca ma simt mai bine, de prin a 3 zi le cer copilul in salon, si il schimb cand consider eu.
diana
36+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
DidiAlex spune:
Anca-poohy sa o iau in ordinea data de tine ![]()
1. pampers, iti cumperi un bax mic new born ca daca e bb mai marisor iti raman mici. Pt o nastere normala iti ajung 24. ma refer la nastere normala, zile de spitalizare..nu direct
Si daca il ai pe bb in camera te adaptezi pe loc. De regula sa incerci sa nu il schimbi inainte de masa ci dupa pt ca ei dupa fac kk, de regula nu obligatoriu. Si saca nu fac kk nu il schimbi instantaneu doar pt un pipi mik ca doar de asta e scutec impemeabil nu de finet.
2. poti sa ai si tampoane la tine. depinde de client cum e cu /fara epi cum iti revii cat de abundenta e singerarea dupa. Io am terminat cu asta cam dupa orele alea in sala de nastere. Am mai avut vreo 10 ore si apoi ca un cliclu normal de-al meu..adika tzara...tzara..putin.
3. precum spunea si Diana cumperi fasa sterila si si impachetezi niste vata precum faci un manson la un furtun rupt. Alta comparatie n-am! E mai bine sa folosesti asa decat vata simpla pt ca vata se scamuseaza rau si se lipeste ici colo..
4, vad ca a raspuns Andreea de cand crosetez io raspunsul asta. Dar, o mare grija tre sa ai in legatura cu constipatia. Involuntar te constipi. Si atunci cand se creeaza presiune asupra colonului se creeaza si asupra taieturii. Io si de acolo m-am vindecat mai greu plus ca toaletele in Giulesti is infecte.
carstea, sa iti traiasca bebele..si te rog mult nu mai scrie cu litere mari....
Stai fara grija, nu simti nik cand ti se rup membranele. Facem pariu...asa mai castig si io un ban cinstit ![]()
Inducerea din cate stiu io se face cu oxitocina pt dilatatie si Ca pt contractii regulate.
Dar, nu vin trecum tzunamii instantaneu ci, incet incet..asa ca stai linistita.....io dau sfaturi pe aici..dar parca io as sta?!
alynta27 spune:
Da Carstea nu doare ruperea membranelor! (O stiu de la fina mea care a trecut prin asta)! Nu fi panicata, ca esti pe maini bune! Important e ca bb-ul e sanatos!
Alina-Mirela
32+ cu
DAVID
Poze burtica
Pozele mele
dideip spune:
Buna
, va raportez informatiile de la echo:
-avem un bebelin de 3.200 sanatos
-lichid suficient
-placenta a inceput sa se matureze
A zis doctora, ca se poate in orice moment de acum incolo, ca deh, sambata facem39 de saptamani.![]()
Carstea astept numele tau si nr. de tel la adresa dideip@yahoo.com
Paula
38+
poze
poze bebe