Incompatibilitate grupa 0 si B3?

Incompatibilitate grupa 0 si B3? | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Stiti ceva de existenta unei incompatibilitati intre grupa de sange 0 (mama) si B3 (tatal)? Sarcina are 9 saptamani acum si, conform medicului ginecolog, in al doilea trimestru trebuie urmat un tratament hormonal. Stiti cumva unde as putea gasi mai multe informatii legate de acest tip de incompatibilitate?

Multumesc frumos,
Florina +30 si Tudor(5 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La prima sarcina am avut acelasi tip de incompatibilitate, se fac dozari de anticorpi (practic se recolteaza sange) de doua ori, o data in primul trimestru si o data in trimestru 3, nu trebuie sa-ti faci probleme nu este ceva major.

Singurul lucru care mi s-a intamplat cu fiul meu a fost un icter prelungit dupa nastere insa nici asta nu e grav.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Multumesc pentru raspuns!
Inteleg ca nu ai urmat un tratament hormonal, nu ai luat nimic? Doar ti s-a recoltat sange? Imi cer scuze, nu stiu ce sunt dozarile de anticorpi.
Incerc sa gasesc mai multe informatii pe internet dar nu reusesc...

Numai bine,
Florina

quote:
Originally posted by Luna1

La prima sarcina am avut acelasi tip de incompatibilitate, se fac dozari de anticorpi (practic se recolteaza sange) de doua ori, o data in primul trimestru si o data in trimestru 3, nu trebuie sa-ti faci probleme nu este ceva major.

Singurul lucru care mi s-a intamplat cu fiul meu a fost un icter prelungit dupa nastere insa nici asta nu e grav.

Luna 23 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

fetele,cred ca e o confuzie la mijloc...de ce ar fi o incompatibilitate intre grupele astea doua?

Mergi la inceput

Lia se pare ca exista o incompatibilitate ince aceste doua grupe, nu stiu sa-ti explic exact de ce pentru ca nu sunt genetician. Eu am avut asta acum 5 ani si cum am spus mi-au recoltat sange insa nu au descoperit aparitia anticorpilor. Ceea ce a insemnat ca in burtica fiul meu a avut aceeasi grupa ca si mine respectiv 0. Insa la nastere doctora mi-a zis ca a facut schimbare de grup din 0 in BIII si de aceea a aparut acel icter prelungit iar acum grupa fiului meu e BIII se pare.

Mai mult nu stiu sa spun.

Florina din cauza ca mie nu mi-au descoperit anticorpi (se pare ca fiind grupe incompatibile daca fatul ar avea BIII atunci corpul tau l-ar percepe ca pe un corp strain si ar dezvolta anticorpi impotriva sarcinii) nu am avut nevoie de tratament insa stiu ca mi-ar fi facut niste injectii in caz de descoperire a lor.

Luna 23 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Poate exista o incompatibilitate atunci cand mama are 0 si BB are B3 ca tatal. Cand fluxurile sanguine nu sunt perfect izolate, am inteles ca mama poate dezvolta anticorpi contra bb-ului. Mama mea a pierdut un copil, mama avand 0 si BB A2, deci cam aceeasi chestiune. Pe vremea aia nu se dozau anticorpi.

Si eu am 0, sotul B3. La primul copil am dozat anticorpi si nu au fost deloc probleme, pitica mea are 0 pana la urma. Acum vom relua procedura. Se verifica de 2 ori, cred ca pe la 24 de sapt prima data, si apoi pe la 32-36 parca. Daca apar anticorpii respectivi la analiza de sange, atunci se face un tratament, insa nu cred ca hormonal, ci un fel de vaccin cam ca la RH negativ.

Rox 21+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Da, exista incompatibilitate cand mama are O si tatal A, B sau AB.
Si se fac analize in trim. I si III, pt. a urmari daca apar sau nu anticorpi.
Daca nu apar anticorpi este totul in regula. Daca apar trebuie urmarita sarcina cu mai mare atentie... Incompatibilitatea de grup nu este la fel de periculoasa ca cea de Rh. Bb-le poate avea anemie si icter prelungit si este bine ca medicul neonatolog sa stie despre aparitia anticoprilor din timpul sarcinii. La mine, asta a fost prima intrebare a neonatologului, ce grupe de sange avem si daca au aparut anticorpii in timpul sarcinii.

Nu este obligatoriu ca organismul mamei sa faca anticorpi, chiar daca bb are alta grupa decat cea a mamei.

La mine... eu am O si sotul AB. Din combinatia asta bb poate avea ori A, ori B, deci niciodata grupa mea.
Fata noastra are grupa B si nu au aparut anticopri in timpul sarcinii.
Gemenii nu stiu ce grupa de sange au, dar oricum nu grupa mea si, la fel, nu au aparut anticopri in timpul sarcinii.

Nu stiu despre ce tratament hormonal vorbeste dr. tau. E prima data cand aud.

Despre vaccin, ca in cazul rh-ului... am intrebat dr. si mi-a spus ca nu exista si pt. incompatibilitatea de grup.

si sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Elyanne si invers?? eu am grupa B si sotul 0 si am trei copii, nu am avut nici un fel de probleme. Cei doi cei mari au grupa 0 ca si tata-si cea mica cred ca B.
..n-am stiut ca si asta ar putea creea probleme!!

Multa sanatate si bebici frumosi si sanatosi!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

POZE CU NOI

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by miraklucker

Elyanne si invers?? eu am grupa B si sotul 0 si am trei copii, nu am avut nici un fel de probleme. Cei doi cei mari au grupa 0 ca si tata-si cea mica cred ca B.
..n-am stiut ca si asta ar putea creea probleme!!

Multa sanatate si bebici frumosi si sanatosi!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

POZE CU NOI

Poze noi ....cu noi

Invers nu... Grupa A, B contine un anigen, iar AB pe amandoi... Grupa O nu contine nimic. Si daca bb-le are O nu apare nimic strain in corpul mamei. Daca e B, la fel.
Din combinatia B si O rezulta (in mod normal, ca mai sunt si exceptii) O sau B.

Din combinatia A si O rezulta O sau A.
Din combinatia O si O rezulta O.
Din combinatia AB si O rezulta A sau B.
Din combinatia A si B rezulta AB si cred ca si O (nu sunt sigura de asta).
Era pe undeva un tabel, dar nu-l mai gasesc.

Deci probleme cu aparitia anticorpilor ar fi cand mama are O sau cand unul are A si celalat B.

Nu stiu daca m-am facut inteleasa... nu prea reusesc sa explic cum trebuie...

Mergi la inceput

Vroiam doar sa mai specific ca aici nu se ia in seama acest lucru, nu esti intrebat grupa tatalui, nu se iau masuri decat la RH negativ deci banuiesc ca nu e "big deal" daca aici nu se investigheaza deloc.

Luna 23 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Asa-i cum ziceai Luna1, pana acum n-am auzit de problema asta... nici pe noi nu ne-au intrebat de grupa de sange a tatalui... si e chiar BIII, iar eu am 0. O sa-mi intreb meducul la urmatorul control sa vad ce zice...

16+ cu Ioana

Mergi la inceput