Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (37)
Raspunsuri - Pagina 11
dianocica spune:
doamne miro chiar n am nimic cu tine....oleuuuu. eu asa fac, asa spun, iar tu la fel, daca avem idei diferite nu inseamna ca am ceva personal cu tine....pana la 2 luni d a mancat o ora din trei. mereu. la 3 ore. zi si noapte. prima masa si a scos o pe la 2 luni si un pic, cea de la 12, si pe aia de la 3...hat...a tot mutat o ..la 3.30la 4..ajunsese pana la 6. deci stiu si eu cum e sa intepenesti o ora cat mananca el. dar eu n am vazut o niciodata ca pe o corvoada. pt ca e copilul meu, pe care mi l am dorit, pe care l am tinut in pantece 9 luni, care a fost si e parte din mine. eu nu scriu aici ca sa te contrazic. pe tine sau pe altcineva. scriu pt ca fiecare isi spune parerea si face cum crede ca e mai bine pt copilul ei. si toate ne sfatuim, nu?
eu nu pot sa ii fac un program lui david. da, pot sa il ajut sa isi faca el un program. si nu ma astept la nici un fel de intelegere din partea lui multi ani de acum in colo...pot doar sa incerc sa fac totul posibilul ca el sa se trezeasca cat mai vesel (daca maraie la trezire vorbesc cu el, il mangai, am grija ca primul lucru pe care il vede sa fie un zambet maaare de la mami), sa se odihneasca cat mai bine (sa nu fie nici zgomot nici liniste oarba), sa manance cat mai bine(si asta sa ii faca placere), si sa gasesc jocurile care ii plac cel mai mult. pentru ca, pana una alta, el e un copil, iar eu-om mare. asa vad eu lucrurile. si nu multi cred la fel. dar asta nu m a impiedicat sa ma inteleg foarte bine cu oameni care nu imi impartasesc convingerile. deci nu e nimic personal cu nimeni de pe forum. am facut acest copil pentru ca eu sa fiu alaturi de el, nu el alaturi de mine. nu vreau sa imi aduca un pahar cu apa la batranete...vreau sa fie mult prea ocupat sa aiba grija de copiii lui. pentru ca eu asa vad ordinea lucrurilor.
hai ca ma duc sa ca altfel mai scriu 2 pagini...si stiu ca mesajele lungi sunt plictisitoare...
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
radu.anca spune:
Buna, am aparut si noi, scriem mai rar, ca e asa de frumos afara, de nu mai apucam sa stam la calculator.
Si noi ne rostogolim de pe spate pe burta, ne enervam ca nu putem sa scoatem mana de dedesubt...obosim...plangem...etc
Mancam cereale cu lapte, piure de fructe, si lapte de la mami. Apropo de fructe, perele sau prunele dau diaree? Ca veveritul meu, care de obicei face kk o data la 2 zile, azi a facut de 2 ori, si cam moale. Desi nu e prima data cand mancam pere si prune,da mai stii...Voi ce fructe mai dati copiilor, ca noi banana nu mancam din cauza de constipatie, si de mar, para, ne-am cam plictisit.
Dani se enerveaza si el cand scapa jucariile, sau cand se satura de jucat cu una, o arunca si o badoganeste...mama, mama.
Periuta de dinti nu am luat, ca e inutila, inca.Nu avem nici un dintisor.
Sambata vrem sa mergem la mare, ne-a luat mama slip (hihihi) si palarie, si sapca-vorba aia, iepurasule, ai sapca?- ei, na ca are! Si ii sta asa de biiine!
Va pupam cu drag, Anca si Dani(05.12.2006)
ANCA
Ariadna30 spune:
flore26, eu ma refeream la un program impus de noi (independent de cerintele copilului), cu asta nu sunt de acord! Cu alte cuvinte, in mare, combateam regimul "spartan" al Mironei. Daca bebe isi face un program si daca acesta (programul) mai si coincide cu preferintele noastre, sigur ca e minunat.
Ideea era ca, oricat as vrea eu sa-mi hranesc copilul la 12:00 fix, nu reusesc aproape niciodata...si asta din cauza ca noaptea se trezeste la tot felul de ore...si asa se decaleaza si programul din timpul zilei.
dianocica spune:
si uite, ca sa vezi ca nu am nimic cu tine miro, o sa o contrazic pe flore cu mancatul noaptea . nu cred ca la varsta asta se poate pune problema asa. si in nici un caz cand e vorba de lapte. poate mai incolo...la alimente solide...poate. o sa ma documentez...daca aveti info dati si la noi
carla doamne ce frumos trebuie sa fi fost pr bunica ta. asa mi as dori si eu....sa nu ti fie rusine cu ea, gandeste te cat de mandra e...la fel cum esti si tu . doar ca ea nu are cui spune.
deea cu papa nu pot sa te ajut dar sigur iti vor spune fetele
marani te si vad la vaccin...si eu eram la fel, dar n am mai zis , de rusine...
bambo poze! poze! poze!
bogdana pe vremea cand manca la 3 ore mi se intampla frecvent sa nu mi aduc aminte nimic......nici la ce san l am pus, nici cand...si dupa venea o saptamana de remuscari...acum nu stiu cum am rezistat...atunci..n aveam timp sa ma gandesc la asta...o sa treaca si perioada asta, cum au trecut si nesuferitii de colici...
radu anca si perele si prunele sunt laxative
si uite cum ajung eu sa ii dau o ariadnei...n ati fi zis, huh? nici eu dar ultimul mesaj m a cucerit...
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
bamboletta spune:
Flore26,Daphna-
poze cred ca pe maine seara nu am aparatul l-am imprumutat,oricum acum avem cercelusii medicinali ii vom pune mai tarziu pe ai ei
Ktrinel-f faine pozele ai o printesa foarte frumoasa,cea mai tare poza cu ochelarii de soare si rotobilul e beton(nu e si premergator?)
Asiza-unde esti? la apel hai zine cum a fost la botez
Radu.Anca-distractie placuta la aveti grija cu soarele
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 noiembrie 2006)
luna 1luna 2luna 3luna 4luna 5luna 6
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
Botez Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Ktrinel spune:
bamboletta, exersaucerul/rotobilul e fix, doar se roteste in jurul jucariilor. premergator avem separat.
pt cercei noi nu am pus nimic( la indicatia doctorului) si nici nu am avut nici o complicatie. nu stiu ce se pune la voi, aici asa zisii medicinali sunt cercei cu surub special, de 24k. noi a ales piatra cu rubin si nu i=am schimbt inca pt ca ne plac.
flore26 spune:
dianocica nu este deloc plictisitor mesajul tau, chiar daca e lung. M/ai emotionat pe bune. Mai ales ca si eu mi/am dorit foarte mult fetita asta. In 2005, 16 decembrie am fost la urgente pentru ca sangeram...eram insarcinata in luna 2. Nu a avut nici o sansa sarcina.Am suferit foarte mult, dar in 16 dec 2006 am nascut/o pe Alessia. Sa fie pura coincidenta??
Poze printesuca marmaluca
flore26 spune:
quote:Pana la urma noi avem aceleasi idei, copiii sunt diferiti!
Originally posted by Ariadna30
flore26, eu ma refeream la un program impus de noi (independent de cerintele copilului), cu asta nu sunt de acord! Cu alte cuvinte, in mare, combateam regimul "spartan" al Mironei. Daca bebe isi face un program si daca acesta (programul) mai si coincide cu preferintele noastre, sigur ca e minunat.
Ideea era ca, oricat as vrea eu sa-mi hranesc copilul la 12:00 fix, nu reusesc aproape niciodata...si asta din cauza ca noaptea se trezeste la tot felul de ore...si asa se decaleaza si programul din timpul zilei.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
Poze printesuca marmaluca
anateo2004 spune:
de obicei stau pe margine la dispute,dar de data asta am ceva de spus.
eu vorbesc din propie experienta,a doua tura de alaptat. atata timp cat copilul mananca doar san e ff greu,daca nu chiar imposibil sa-i faci un program de masa.eu nu stiu nici odata cat mananca-iar proba suptului nu am facut-o si nici nu am de gand-asa ca copiii mei au mancat de cate ori au vrut.iar cu teo am prins vara torida,si nu i-am dat nici apa si nici ceai deci musai sugea mai des.si seba se scoala noaptea de multe ori,a avut o periada cand se scula doar o data,dar acum am revenit la n sculari.fetelor nu diperati dupa ce vor incepe sa pape si altceva situatia se imbunatateste.teo de la 8luni si jumatate nu a mai mancat noaptea si si-a scos mesele singura fara sa o stresez eu.eu stiu o fetita care a mancat noaptea atata timp cat a fost alaptata-adica 1ani si 6luni,dupa ce a intarcat-o nu s-a mai sculat.pt bb-ei suptul e o placere,si cred ca le place si mirosul mamei,se simpt in siguranta.
cred ca e mai usor de facut un program cand papa biberon pt ca e evident cat mananca.
uneori alaptatul e dificil,dar iti ofera si multe satisfactii,eu nu as renunta la el chit ca sunt cam zombii in ultimul timp. eu lapticul meu il vad ca un dar ff de pret pe care doar eu il pot oferi.
nu vreau sa fiu inteleasa gresit,de cele care nu au avut sau nu au putut oferi laptic bb-lusilor ci vreau sa le sustin pe cele care alapteaza
azi seba a experimentat si intoarcerea de pe spate pe burta,sa vedem daca mai repeta ca de pe burta pe spate s-a intors de doua ori si gata.
am fost in parc cudesiree,octavian era dulce si cu bubite.ralumatchiar ne gandeam de ce nu ai aparut.imi pare rau ca aveti probleme
doinasi mie mi se pare ca baieteii nostrii seamana
aelitama bucur ca sofia a luat in greutate.
ma duc ca sunt ceruta din doua parti
petrecere teodora
Donia spune:
quote:
Originally posted by dianocica
...si eu am vorbit cu dd sa nu mi mai chinuie copilu' cu parturi cand era mic....ca asa se opintea si plangea pt unu' amarat...sa ma vezi acum...
bai esti de groaza lumii! termina repede sera aia si muta-te acolo...
roxanica, n-am nici o idee cum se face sa convingi un bebe sa pape, dar din experienta mea de mama stiu ca sunt zile mai bune si zile mai proaste, asa ca eu n-as dispera. Uite, si Cristi e mai lenevut putin zilele astea, suge 2-3 minute la 2-3 ore si adoarme, dar nu ma ingrijorez, sigur o sa-si revina.
sbogdana, mie la amandoi copiii mi-a fost ingrozitor de frica sa-i iau in pat cu mine. La al doilea mai e cum mai e, parca ma trezesc mai usor, dar la prima fetita eram ca somnambula, asa ca mi-am facut regula de aur sa nu o pun niciodata in pat cu noi.
Ma gandeam la "Bride and prejudice" cand ai spus de nunta in India... e oarecum asemanator?
OanaCat, nu mai plange, lasa ce spun doctorii si ai incredere in tine si in Nicole. Iti pare a fi un copil bolnav? Bucura-te de copila ta asa cum e ea, nu toti cresc standard, au perioade mai bune si perioade mai rele. E foarte bine ca a luat totusi in greutate, daca nu lua deloc puteai sa incepi sa iti faci ganduri. Fii mai increzatoare, mai linistita, e dolofana Nicole si nu se poate sa continue cu cresterea accelerata la nesfarsit. Hai, capul sus, da?
Ma duc putin (asta nu inseamna ca sunt dusa , da?)
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)