Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Seara buna,

Ktrinel, ma intereseaza rotobilul asta,cum s-ar traduce oare in romaneste sa-l caut pe net?Eu nu sunt de acord cu premergatorul. asta o fi daunator oare?
Mi-a placut poza de Florii..arati super..parca ai 18 ani.

Anateo,ce faina e poza cu Teo pictata si adormita.

"minunea mea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sbogdana spune:

Ariadna, ma regasesc asa bine in ceea ce ai spus despre programul lui Bogdanel. Si Zara face la fel si nici acum nu avem un program cat de cat stabil in timpul zilei, difera de la o zi la alta. Parca un program de noapte s-a fixat cat de cat dar nici asta nu e batut in cuie. Si daca vreau sa ma intalnesc cu vreo prietena nu pot sa fixez o ora clara din timp, ies din casa numai dupa ce s-a odihnit si mancat, altfel e vai de capul meu afara, ca mai mult in brate trebuie sa o tin.
Si mie mi s-a intamplat sa adorm cu ea in brate. Si la fel ca Dianocica, si eu uitam la care san a mancat ultima data, trebuia sa-i testez sa vad care e mai moale.

Mi-am propus azi sa nu o mai alaptez in pat noaptea, acum sa vedem daca imi aduc aminte cand sunt adormita.

Fata mea a inceput sa tipe cand vrea atentie si are o gura de o aude tot orasul.

Donia Am vazut Bride and prejudice dar nu imi mai aduc aminte. Dar cred ca e putin diferita deoarece noi am avut nunta indiana in rit musulman, si acolo nu se canta si danseaza, iar ceremonialul de cununie difera, in rest sunt cam la fel, sunt o gramada de ceremonii, incepe nunta pe vineri si se termina luni, marti. Mainile si picioarele se picteaza cu henna.
S-a sculat mandra mea. o sa revin azi/maine cu niste poze de la nunta

Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Acu cu disputa fierbinte a zilei..

Si eu sunt de parerea Mironei, mai bine zis in stilul ei. Nici eu n-am chef sa fiu "jucaria" lui bb si sa execut numai ce vrea muschii lui si cand vrea muschii lui. Am si eu viata mea, tabieturile mele si nu pot sa fiu non-stop la dispozitia lui.

Asa ca-i MUSAI programul. Si, vaz ca si al 2 lea copil a acceptat un program creat conform stilului sau propriu si personal. Si nu a fost nici o sila si nici un stres. Incet, incet, observandu-l si invatandu-i preferintele si armonizandu-le cu cerintele mele ne-a iesit un program. Convenabil pt amandoi.

Cand e sa mancam mancam, cand e sa dormim dormim, cand e sa ne jucam ne jucam, cand e sa ne plimbam ne plimbam. Deci se poate.

Dar sa nu uitam, in primul rand vorbim de copii care nu mai sunt alaptati. Si, in al doilea rand, de alt tip de mame. Nu mai rele, nu mai bune. Ci altfel.

De exemplu sunt mamici care daca doar maraie un pic bb se duc, il iau in brate, se joaca cu el, etc., etc. Ei, si sunt si mame care nu sar la primul scancet, care-l lasa sa si planga inainte de somn daca
are domnul/domnisoara nervi (sau draci pe el ), care se mai gandesc si la altceva in afara de bb.

Eu zic ca le inteleg pe primele. Sunt asa de incantate de creatia lor ca nimic altceva in afara de zambetul lui bb nu mai conteaza. Nici oboseala, nici nesomnul, nici nervii. Si le admir. Numai ca eu nu sunt asa. Si nu ma consider deloc mai buna sau mai putin buna. Cred doar ca o doza sanatoasa de egoism si autoconservare face minuni.. mai ales pe termen lung.

Jos comunistii! Jos tradatorii! Basescu presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Azi am avut onoarea s-o cunosc pe delicata Crinutza si pe mamica ei.

.. iar dmic este un adevarat urias. Ca de abia acu am apucat sa-l vad in toata splendoarea si treaz. Si are niste ochi albastrii.. Ma uitam si ma minunam. Oana de Dia, sa sti ca esti in maini bune. Da pana una alta, profitam noi astialaltii. Si sa ti-l mai parasc.. profitand ca Grigore isi facea somnul de douzas di minute, Adinuta si cu dmic isi cam faceau zambre.. hmm. Atentie, acu se dumireste conu si sare la .. Sau sa le lase mai bine pe fete sa se bata??

Nu mai vorbesc ca cei mici erau la picioare goale si maneca scurta, nu..?

Jos comunistii! Jos tradatorii! Basescu presedinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

butonand la telecomanda am dat de monica si irinel si vazui ca aia mica are manusi
lavinia

petrecere teodora

Mergi la inceput

Mihai de Lavinia si Ana de Ktrinel.

Desiree, imi pare bine ca au trecut bubitzele.

Monica, daca ai grja sa nu-i zgaltai creierii nu cred ca sunt probleme la joaca de-a avionul. Dar mare atentie, pana si mama m-a atentionat c-a vazut nu-s ce documentar cum ca ce sensibil este creierul lor si ce usor poate fi traumatizat.

Ralumat, asteptam cu sufletul la gura inventia pe post de lantz pt jucarii. Aha, deci acu sunteti la Bosch. Si noi tre sa mai luam unul. Si ezit intre Braun (de care suntem multumiti) si Bosch.

Donia.. noi n-avem aparat digital, asa ca mai greu cu pus de poze. Dar ia fa tu un exercitiu de imaginatie si vizualizeaza creasta ascutita a Pietrei Craiului si culmea mai domoala a Bucegilor dinspre Bran.. pline ochi de zapada.

Roxanica, mai da-i ragaz. Poate fi o perioada mai "lesinata". Poate fi si de la medicamente. Si sa sti ca multi copii au si dupa ce a trecut boala o perioada in care mananca mai prost. Iar parintii sunt contrariati ca de ce nu mananca daca s-au facut bine. Si nu au deloc rabdare si ingaduinta. Mai ai putina rabdare, da? Te rog eu.

Jos comunistii! Jos tradatorii! Basescu presedinte..

Mergi la inceput

Am tras cu ochiul la un subiect de la "parintii intreaba, parintii raspund" apropo de folosirea cremelor pt protectia solara la bb mai mici de 6 luni. Se pare ca ar fi interzise.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98838&whichpage=1

este interzis total sa folosesti sun screen lotion la copiii sub un 6 luni de zile si spray contra tantarilor inainte de 1 an.

http://www.babycenter.com/expert/baby/babysafety/12503.html

unde se spune ca pana in 1999 Academia Pediatrica Americana interzicea folosirea sunscreenului la copiii mai mici de 6 luni - recomandare care, iti spun eu, este inca in vigoare aici, in mod concret. toti doctorii pe care ii stiu au sustinut acelasi lucru. pe site o sa vezi ca scrie ca inca nu se cunosc bine efectele chimicalelor folosite pentru sunscreen lotion la nou nascuti, dar crezi ca e cazul sa riscam noi, ca mame, pentru ca nu si-au definitivat astia cercetarile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ruxandra, stim ca Oana e pe maini bune cu d .. pai da chiar asa, nici o baza nu putem avea in conu Grigore, doarme ca valiza-n gara? ... sa fie mai vigilent data viitoare... oricum i l-am trimis pe socru lui d ca sa-l verifice, sa stim de-o treaba, si poate se si intalnesc maine ... si Oana il roaga tare pe conu' Grigore sa fie mai pe faza pe viitor ca nu se mai poate asa, ea de la distanta e atenta si el acolo doarme si totul se intampla sub okii lui? eiiii

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-5-a

Mergi la inceput

OanaCat nu mai plange. O sa fie bine, ai sa vezi. Chiar daca acu nu-ti vine sa crezi Nicole o sa creasca mare si voinica. Fetele ti-au spus bine, a crescut 400g ceea ce nu-i deloc de lepadat.

Carla, bunica ta e super. Si are de ce sa fie mandra. Si nu-i nimic de rusine aici, ci de admirat. Si eu de abia astept sa fiu bunica, iar strabunica e deja.. fabulatie.

DeeaA, orice aliment nou se da progresiv. Mai ales cand e vorba chiar de primul aliment dupa lapte. Adica azi => 1 linguritza, maine 2-3, poimaine 3-4, si tot asa. Iar in completare lapte ca de obicei.

Ktrinel, super poza de la munte.. voi la maneca scurta si cu zapada in spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinelaf spune:

Buna seara fetelor
Am venit si noi de la vaccin si de la cintarit.Surpriza sintem in grafic cu kg are 6450 mai putin cu 100 g decit in carte.
Piciul nu a plins decit la intepatura in rest a sorbit-o din ochi pe pediatra si i-a ris tot timpul.
OanaCat si noua ne-a zis pediatra de vitamine dar a zis ca nu se dau decit de la 6 luni.Eu i-am spus ca nu pre as vrea sa-i dau vitamine. Nici Andreei nu i-am dat vitamine cu toate ca si ea a mincat foarte rau si acuma este bine (butucel) nu grasa.
Mi-a zis ca pot sa-i dau vitamina C. Asta o sa-i dau ca ii intareste sistemul imunitar.
Ariadna30si eu zic sa nu-ti faci griji ca maninca copilul mai putin. Rares minca 100 - 120 ml la o masa 5/6 mese pe zi fara nimic altceva si uite ca a luat totusi in greutate. Tu ii mai dai si sin din cite am inteles.
Iar legat de program el singur si l-a facut. De pe la 2 luni nu s-a mai trezit noaptea dar el papa doar formula de cind avea 10 zile.
Flore26 Si rares de la vaccinul de 2 luni nu a mai mincat. Prima saptamina dupa vaccin a mincat 300 ml /zi. sper sa nu mai pateasca si alti copii la fel/. In schimb dupa vaccinul de azi, dupa 4 ore a mincat 150 ml.
Marani si de fier stiu ca se da de la 6 luni preventiv timp de 3 luni cite 10 zile. Asa i-am dat si Andreei la sfatul pediatrei si am gasit si scris undeva dar nu mai stiu in ce carte.
DeeA tu parca intrebai de cereale. Noua ne-a recomandat pediatra sa incepem cu orez o lingurita la biberon si pe urma sa mai crestem doza. Nu stiu cum o sa i le prepari tu daca ii dai doar sin. Daca i le prepari in lapte praf poate nu le accepta. Pate cumperi din acelea care au lapte in compozitie si i le faci mai grosute sa le poti da cu lingurita.
Hai ca v-am plictisit destul merg la treburi ca iar ma prinde ora 2 la spalat de vase si dimineata trage Andreea de mine la ora 7 fix.

Mergi la inceput