Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (37)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

ruxandra, stim ca Oana e pe maini bune cu d .. pai da chiar asa, nici o baza nu putem avea in conu Grigore, doarme ca valiza-n gara? ... sa fie mai vigilent data viitoare... oricum i l-am trimis pe socru lui d ca sa-l verifice, sa stim de-o treaba, si poate se si intalnesc maine ... si Oana il roaga tare pe conu' Grigore sa fie mai pe faza pe viitor ca nu se mai poate asa, ea de la distanta e atenta si el acolo doarme si totul se intampla sub okii lui? eiiii

Dia, ca bine le mai zici. O sa-i trasez conului sarcina. Sa se execute ce mama..!

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vi s-a intamplat vreodata sa scrieti un mesaj si sa se inchida brusc internet explorer? Ca eu tocmai se raspundeam la tema fierbinte a zilei si mi-au disparut nu o fereastra, ci toate trei care erau deschise pe forum. Ma rog.

Referitor la alaptat si program si nopti, etc.
Intai rapid din experienta mea de mama alaptatoare de 2 copii.
Roxana cu program de supt fix la 4 ore (program facut de ea, nu de mine) si Cristi cu supt la 1,5, 2, 2,5, 3 ore (rar la 4 ore) - amandoi alaptati exclusiv, amandoi si-au scos progresiv mesele de noapte, asa ca pe la 2,5 luni am ajuns sa dormim cu totii de pe la 9,30-10 seara pana pe la 8-9 dimineata.
Ce am invatat citind in stanga si in dreapta? Ce e normal ca majoritatea copiilor sa inceapa sa renunte la mesele de noapte si sa doarma cat mai mult neintrerupt, ca asta e scopul somnului, cu cat mai neintrerupt somnul cu atat mai odihnitor.
Ce mi s-a parut foarte important! Toti oamenii se trezesc in toiul noptii, dar nu ca sa manance, ci pentru ca astea sunt ciclurile somnului. Nu inseamna ca un copil care se trezeste plange pentru ca e flamand, ci mai degraba plange pentru ca nu mai stie sa adoarma. Postase cineva un articol foarte bun referitor la somnul bebelusului, nu stiu cate dintre voi l-au citit, dar e de capatai. Concluzia e ca nu e vorba de egoism daca vrem ca bebeii sa ne doarma, ci ca mama poate, treptat, sa ajute copilul sa invete sa aiba un somn odihnitor.
Si cand copiii cresc mai mari trebuie sa le punem limite - nu pentru confortul nostru, ci pentru devenirea lor. E un adevar in educatia si dezvoltarea armonioasa a copiilor, ei au nevoie de limite. Ne manifestam dragostea nu oferind totul mereu, ci oferindu-le ceea ce au nevoie la momentul potrivit, negandu-le ceea ce le dauneaza la momentul potrivit.
Asa e si cu somnul de noapte, asa e si cu alaptatul o ora. Alaptatul la cerere inseamna sa ii dai de cate ori are nevoie, dar nu are nevoie sa suga o ora, mai mult de 20 minute nu are de ce sa stea la san. Se scoate sanul daca bebe adoarme si se ofera din nou. Daca suge 4-5 secunde si adoarme din nou inseamna ca nu ii mai e foame si se poate lua copilul de la san, nu are sens sa stai cu copilul la san in speranta ca va mai suge cand si cand cateva secunde. Si alaptat la cerere inseamna ca ii dau din nou peste 1 ora, peste 2 sau peste 3 - daca intr-adevar ii e foame - dar nu ca la primul scancet ii bag tzatza in gura, pentru ca asta o fac mai degraba pentru confortul meu, in loc sa descopar exact de ce plange copilul.
Nu ma intelegeti gresit, dragostea e buna si importanta, dar dragostea inseamna si formarea de obiceiuri sanatoase. Nu sunt de acord cu program strict, trebuie sa fim flexibili, dar si consecventi, trebuie sa ne acordam la nevoile copiilor, dar si sa ii invatam pe ei sa deprinda obiceiuri bune. Sa ii iubim atat de mult incat sa ii lasam sa se desprinda treptat de noi, sa ii lasam sa creasca.
Nu spun ca unui sugar ii faci program strict de somn si de masa, dar ca incerci sa il ajuti sa isi faca programul asa cum e fiziologic. Mai scriam eu undeva, omul se naste perfect, poate datoria noastra de parinti e sa nu stricam ceea ce natura sau Dumnezeu a creat.

Disclaimer: mesajul asta nu se vrea critic fata de nimeni! 'Nteles?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

buna seara fetelor!

multumesc tare mult fetelor care mi-au raspuns in legatura cu fierul, va pup indesat; mai studiez problema si ma decid;

s-a trezit pisi in urlete pe la 18.00, tuta de mine am sarit pe calgel crezand ca e de la dinti, plangea si tipa de-ti sfasia inima credeti-ma; am dezbracat-o si ce constat: piciorutul umflat si vanat locul intepaturii; nici nu-l putea misca; am pus cartof taiat caci amidonul face minuni, dupa o ora era aceiasi shtrengaritza neastamparata si vesela, tare bucuroasa mai sunt!

merg la somn ca fu o zi plina, si maine am musafiri din State...deci povesti multe! daca vreau sa ies cu pisica din tara sa merg in una tarile UE, pe langa buletin mai imi trebuie vreun act pt ea?

noapte buna va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

DONIA, acum am citit postarea ta, ca bine mai zici. De acord cu tine. Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna seara fetelor,
Intru si eu dupa o oaresce absenta, dar sa stiti ca-i motivata fiindca nu prea-mi mai vad capul cu job-ul si cu tot ce mai trebe sa fac in rest.
Marturisesc cu mana pe inima ca am citit 2 pagini din capitolul asta, dar incerc sa recuperez.
Despre noi: Rares avea duminica 8200g, la 4 luni si o saptamana. A inceput sa doarma mai mult noaptea, adica de pe la 9.30 seara pana pe la 6 dimineata si asta pt mine e mana curata ca apuc sa ma odihnesc, am avut si nopti mai urate and l-am suspectat ca-i dau dintzisorii...dar deocamdata nu se vede nimik. Pana in continuare 2 mese de tzitzica, dimineata si seara si lapte praf in rest, iar despre minunata diversificare inca nu stiu nimik(pediatrul a zis ca la controlul de 5 luni o sa vedem daca incepem sau nu).
Deci sa stiti ca se poate sa mergi la servici si sa alaptezi totodata. Inca mai am lapte si daca nu l-am pierdut in astea 3 saptamani nu cred ca o sa se duca asa curand.Intr-adevar ma chinui sa beau cam 3-4 litri de lichide pe zi, asta ca sa ma hidratez si eu si ca sa am si cu ce sa produc lapticul.
Fetelor care va plimbati prin IOR, daca vedeti o doamna cam la 50ani sportiva si un carut negru cu maro cu un baietel care nu doarme...sa stiti ca ati dat peste Rares si soacra-mea...care mai nou zac in parc de pe la 1.30 pana pe la 5 dupa amiaza.
Vad ca ati discutat despre programul bebeilor. Noi nu avem un program batut in cuie, adica mesele sunt la cerere, dar el singur si le-a reglat cumva. Singura chestie la care tin sa fie la ora fixa este baitza de la ora 8 seara fiindca il regleaza cu masa de seara si cu somnul.
Iar Rares incearca la greu sa se invarta de pe spate pe burta, dar nu prea-i reuseste fiindca ii ramane capul in spate...e mortal!!!
Cam atat, in linii mari. Ma duc sa mai citesc din urma!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mihaitza andrada(lavyada, pe unde umblati?)anadavid

ruxandra legat de crema de protectie. acele articole 'vorbesc de rau' un anume tip de crema. zic eu, acela pt noi. pt ca din ce am vazut eu in ora aia in farmacie, tot ce e dermo-cosmetic, nu are filtre chimice. nici a mea dealtfel. da, nu o sa fie 3ron, o sa fie 30 dar...se poate...si chiar daca ar fi fost doar partea cu 'nu sunt destule studii', eu as fi ales sa l dau. la cum ne plimbam noi dezgoliti toata ziua...
donia de acord-in mare . am si niste mici contra dar...sunt prea mici...de mult vreau sa pun si eu un mesaj (la misto) in care sa fiu foarte revoltata. de multe chesti...dar deloc nu mi iese...promit sa mai incerc

mama sa vedeti ce poze ne am tras.....azi in parc...pfiu...nebunie...sa vedem cine le pune....

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

'nteles!

Super postarile si chiar constructive din punctul meu de vedere ! Problema e ca eu una sunt de acord cu toata lumea !

Le admir din suflet pe mamicile care reusesc sa creeze bebelusului un program cat de cat..ca nu se poate respecta asa cum vrem noi... la ora nu stiu care sa manance.. apoi la ora cutare sa doarma..asta e cu totul altceva..dar eu am vazut pe pielea mea ce inseamna un bebelush care nu si-a implinit somnul findca doarme haotic si suge haotic si mai ales noaptea !In aceste situatii efectiv nu ma inteleg cu el si caut solutii ca sa il calmez dar uneori fara succes ! Am inceput si eu incet incet sa ma detasez cat de cat, sa il mai las sa tipe atunci cand stiu ca tipa doar ca sa ne atraga atentia ..caci arunca un ochi in timp ce o face ca sa vada efectul..sunt atat de smecheri inca de la aceasta varsta !Dar..o citez pe Mirona..nu vreau sa ma conduca el pe mine, vreau sa il ajut sa isi faca un program sanatos de somn si de papa ! Primul pas in acest sens a fost incercarea de a nu-l mai alapta mai devreme de 3-4 ore ! Dar...

acum sunt langa mamicile care alapteaza si care stiu ca este extrem de dificil sa te tii de un program ! Deci..noaptea se scoala la 3-4 ore..suge bine,,nu vomita..toate bune si frumoase..dimineata e tot un zambet..suge bine..la pranz la fel..dar deja incepem sa o luam razna..obosim si vrem sa dormim..dam tzatza...mergem afara i se face sete chiar daca ii dau ceai...pus la san ! venim acasa ..obosit de aer..iarasi suge si adoarme..se scoala dupa 30 minute...mai ia 3-4 guri..de pofta ! deja e haotic..nu mai stiu cand trebuia sa pape de unde sa incep calculul celor 4 ore astfel incat seara sa manance bine la o ora normala ca sa aiba rezerve pentru noapte ! La noi daca urla tare solutia de calmare care merge de minune aproape de fiecre data e pusul la san ! M-am straduit cat am putut sa ii scot masa de la ora 3 dimineata..cea mai ingrata ora de sculat...i-am facut baie si la 11 noaptea...i-am dat sa suga la 12 in loc de 10 seara..nimic ! la 3 se scoala, papa maxim 10 minute si se culca..fara scandal, fara luat in brate..adoarme instant !incepand cu ora 3 dimineata are program normal de supt pana pe la pranz cand o ia iarasi razna ! Eu cred ca atata timp cat e pe lapte ( chiar si cu formula ca am vazut o groaza de mamici pe aici care se plang ca mananca doar 30 ml la o masa in loc de 170 si tot asa..deci nici cu formula nu faci treaba multa)...sunt stapanii nostri..si nu trebuie sa ii fortam..ci doar sa incercam sa ne adaptam unul dupa altul..
In prima luna sugea si cate o ora jumate...nu avea putere sa traga si adormea la san si iar se scula de foame si tot asa..atunci nu stiu daca m-am uitat in oglinda vreodata..mai bine ca nu am facut-o...dormeam numai cand dormea el..adica din 2 in 2..

..mai tarziu, cand sunt mai mari, cand ai cu cine te intelege, cand se pot exprima in cuvinte sau gesturi..cand papa de toate..e alta treaba...atunci programul de somn dupa-amiaza, de masa ( nu mai tarziu de ora 22 seara am inteles ca nu e bine sa ii hranesti dupa aceasta ora) trebuie oarecum respectat !

desiree si bebe Octavian

pozici puiul meu;

varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

donia, exact asta vroiam sa le zic si eu fetelor, dar bine ca le-ai zis tu...oricum tu ti=ai caswtigat stima si respectul
eu va recomand sa cititi cartea The No Cry Sleep Solution de Elizabeth Pantley in care se explica ff bine ciclurile somnului, de ce se trezesc si cum se readorm bebelusii...si eu m-am confruntat ih ultima luna cu treziri aiurea, dese ...si le puneam pe seama foamei ( ce altceva, ca doar se linistea si adormea la loc cand ii dadeam biberonul) si ii indesam copilului lapte vrei-nu vrei...pana cand intr-o noapte nu a mai vrut nimic, nici lapte, nici ceai , nici apa, nici lumina , nici intuneric, nici aici,nici acolo...si au urmat mai multe nopti asa...atunci am inceput sa ma documentez si am gasit raspuns in cartea asta, am aplicat metoda descrisa si ..surpriza, s=a reintors la singura masa de noapte , si chiar daca mai sunt una-doua treziri aiurea, adoarme la loc.

poate unora le e foame non-stop...nu stiu...poate altii , de fapt, cu siguranta, ca suptul ii linistete si adoarme la loc...poate ca la unii se adevereste, poate nu, dar eu zic ca e bine de avut in vedere niste puncte de vedere...iar cu programul bbului eu sunt de acord cu unul flexo-stabil sau stabilo-fexibil cum vreti! adica nici la ore fixe , dar nici in voia sortii sau a poftei.

lavinia, dar 18 ani am...cati credeai?? adevarul e ca am facut 31 anul asta.mersi , esti draguta.

rotobilul( nu stiu de ce ii zic asa, asta am auzit la voi) se cheama exersaucer si costa pe aici intre 50-150cad, depinde cat e de bengos si ce stie sa faca. firma e evenflo, dar mai multe am vazut la Fisher Price, preturi asemanatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Ruxandra si Donia, m-ati dat gata cu scrierile voastre...Ce sa mai zic eu acum? Sunt total de acord cu voi.

Cum va spuneam, copilul meu se trezeste in ultimul timp noaptea. Si plange. Plange, sunt convinsa, pentru ca nu-i convine ca se trezeste si nu mai poate adormi. Gata, din seara asta iau masuri. Pana acum il puneam putin la san si adormea imediat. Bineinteles din comoditate. Dar asta nu e treaba.

Mirona un pentru cea mai buna mama!

Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Roxanica, ma bucur ca a trecut conjunctivita lui David, dar tu ai mare grija si trateaza-te ca nu-i de gluma. Am avut si stiu ce inseamna!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput