Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Din pacate escala mea in Praga e de cel mult o ora, timp in care abia schimb avioanele. N-am avut cum altfel, sa zabovesc in oras. Si oricum nu m-as fi dus singura, daca eram cu sotul era altceva. As fi vrut sa vad orasul, de fapt chiar asa planificasem, din pacate insa a trebuit sa rezolv pb cat mai repede. Planificasem sa plec la sfarsitul lunii mai, dar din motive personale a trebuit sa ma grabesc.
Despre inscrisul in invatamantul finlandez, nu stiu ce sa zic. Cred ca mai degraba as vrea sa ma angajez, sa fac bani.
Va multumesc pt urari si cu siguranta nu abandonez topicul, doar ca voi fi mai din umbra, nu?

edit ca sa intreb ce fel de bilete helsinki-....? si mie mi s-au parut scumpe cele de la finnair in interiorul finlandei ...

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Lili la finnair nu m-am uitat ca e mereu foarte scump.Ma gindeam la SAS,Blue1,Finncomairlines,dar nici acolo nu am avut succes.Cu pretul pe care l-am gasit pentru Helsinki-Rovaniemi-Helsinki ajungeam noi 2 adulti si 2 copii pina la Londra sau in Germania.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Nu stiu exact care e situatia ta - daca esti rezident sau nu. Eu am circulat cu trenul cu bilet Finrail (3,5 sau 10 zile in timp de o luna). Sau Scanrail. Gasesti informatii pe www.vr.fi sau www.scanrail.com ; nu am idee daca te ajuta.
Consider ca avioanele is f scumpe pe aici prin Finlanda in interior. Tu stii cum ti-e mai bine. Din cate stiu poti sa-ti iei bilet la tren in cuseta cu paturi de dormit. Poate ti-e mai comod cu cei mici.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Lili, noi te asteptam cu drag la topic din plin soare, nu "mai din umbra".

Jaana, ma bucur ca ai bebelusa cuminte, poti sa te odihnesti si tu si sa treci mai des pe la noi
E bine fara sotul din dotare si ma rasfat chiar mai mult decat am promis. Ma simt foarte bine singura, simt ca pot sa respir..

Aiska, nu stiu daca poti sa vezi undeva pe net despre test.. Dar a fost cam greut pentru nivel mediu. Consta in vorbire, ascultare si intelegere, citire si intelegere texte, gramatica, vocabular si compuneri. A durat 3 ore jumate in conditiile in care am terminat mai repede decat se cerea. Cel mai nasol mi se pare sa vorbesti cu caseta, adica se dau tot felul de situatii ..ca si cum ai vorbi la telefon si nu stii ce o sa zica celalalt, nici n-ai timp sa te gandesti ce sa raspunzi. Cred ca ar putea sa testeze vorbirea si altfel.. La partea asta mi-e cam teama ptr ca eu nu sint prea vorbareata nici in romana si nu prea stau bine cu imaginatia.. Dar de vorbit vorbesc bine finlandeza chiar daca acolo am raspuns scurt (as fi raspuns scurt si in romana)

Mai are colici bebelusa ta de nu doarme noptile?

Aamu

Mergi la inceput

Aamu aoleu pai in conditiile alea nu stiu daca as fi luat testul din prima. De cite ori e voie sa se incerce?
Sper ca nu costa mult testul.

Mda,bebelusa mai are inca colici.Peste o luna va trebui sa incep s-o obisnuiesc cu primele mincarici solide si iar e un motiv in plus s-o doara stomacelul.

Te-ai interesat de viza turistica pentru Canada?

Lili ma gindesc la tine ca astazi ai ajuns deja acasa.Ne-ar face placere sa mai dai pe la noi cind ai timp.
Pina la urma am gasit o oferta la biletele de avion intern cu SAS la 102 euro de persoana-sint pt.niste prieteni care vin din Romania sa ne viziteze in ianuarie.

Sabina

Mergi la inceput

Aiska, testul poti sa-l dai de cate ori vrei, doar ca aici se organizeaza doar de 2 ori pe an. Daca nu-l iau acum urmatorul e in noiembrie. Costa 70 euro. Mi-ar parea rau sa-l pic..acum astept rezultatul.. Ideea e ca trebuie sa obtii cel putin 3 (din 5) la fiecare parte a testului, nu se face media. Si ei sfatuiesc sa vorbesti mult (cu caseta) ..dar ce sa vorbesti daca n-ai imaginatie?

Nu exista nimic ptr colicii bebelusei? Ceai macar?

Inca nu m-am interesat de viza ptr Canada, dar am citit in linkul pe care l-ai pus mai demult si asa se procedeaza..se trimite aplicatia (si pasaportul cred) la Londra - prin curierat probabil, alti bani. Cred ca trebuie sa-mi schimb si pasaportul cand merg in Romania ptr ca expira in feb 2008, s-ar putea sa nu le convina.

Aamu

Mergi la inceput

Aamu mie mi-a expirat deja pasaportul romanesc si nici nu cred ca imi voi mai face altul in conditiile in care costa mai mult decit cel finlandez luat de la consulatul Romaniei de la Helsinki.

Nu,in Finlanda nu exista nimic foarte concret impotriva colicilor la bebelusi.Am facut greseala sa ascult sfatul primit de la neuvola si am cumparat de la farmacie picaturi de Rela care contin niste lactbacili ca si piimä.Bineinteles ca la bebelusa mea nu au avut efect. Din greseli invatam.

Tu ai intrat vreodata pe forumul romanilor din Finlanda?

Sabina

Mergi la inceput

Aiska, saracuta bebelusa..spune cuiva din Romania sa-ti trimita ceai ptr colici..poate ajuta putin?

Eu trebuie sa-mi fac pasaport romanesc ptr ca nu stiu cand aplic pentru cetatenie si cand o primesc. Sa vad daca ma descurc sa-l fac in Romania in 2 saptamani de vacanta, ca apoi sa-l trimit la Londra (cine stie cat o dura si acolo..poate ajung de Craciun in Canada)
Dar ma gandesc acum, daca-l schimb..cand ma intorc din vacanta o sa fie pasaport nou, fara viza de rezidenta permanenta.. La ambasada cat dureaza sa-l obtii? Cateva luni probabil, in functie si de curierul diplomatic..
Nici nu stiu cum sa fac..

Am intrat mai demult pe forumul romanilor de aici..apoi s-a schimbat si recent am incercat sa-mi fac cont, dar nu pot sa-l confirm..asa ca nu pot sa intru. Am trimis email la adresa respectiva cu ID si parola dar n-a venit nici un raspuns..asa ca ..ma multumesc doar sa citesc din cand in cand

Lili, ce faci? Te asteptam aici.

Aamu

Mergi la inceput

Am ajuns acasa.
Cu chiu cu vai, cu multa oboseala. Si aici am intrat in priza, parca nu reusesc sa-mi mai fractionezi ziua, sa ma vad cu toata lumea care ma asteapta, sa rezolv atatea pb in cateva zile.
Sper macar de sapt viit sa ma pot apuca de invatat.
Imi salta inima de bucurie ca v-ati adunat aici. Va ramane in acet topic o parte din sufletul meu; cu siguranta il voi vizita in continuare.

Liliana

Mergi la inceput

Lili, tie trebuie sa-ti multumim ca ne-am adunat aici. Sper sa mai apara si fetele celelalte din cand in cand.
Odihneste-te cateva zile si te apuci si de invatat apoi.

Aamu

Mergi la inceput