Finlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 17
Aamu spune:
Ma gandeam acum sa nu dormi in aeroport.. altfel sigur avem timp sa ne vedem vara asta
Aamu
Edit: aveti idee cum se scot petele de vin rosu? Sint cam vechi..de cateva zile. Mi-au sarit 2 stropi pe un tricou si, chiar daca s-au mai "diluat" (am incercat cu sare, lapte si vin alb), tot se mai vede putin.. si nu pot sa-l port (si imi placea culoarea, n-am mai gasit azi marimea mea aceeasi culoare).
lgireada spune:
Nu stiu cum se pot scoate petele de vin rosu. Stiam odata ca alea de cirese negre se scot cu visine, n-o fi acelasi principiu oare?
Eu azi m-am apucat de citit cartea "Indragostita de un masai". E superba.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
aiska spune:
Lili ruska incepe de pe la mijlocul lunii septembrie.Cind este o toamna ploioasa fenomenul este mai putin vizibil.Secetea se pare ca favorizeaza culorile acelea tomnatice superbe.
Daca vii inainte de 15 iulie tot mai apuci midnight sun macar in regiunile foarte nordice.Noi ne dorim de multa vreme sa mergem la Capul Nord dar in ultimii ani acolo era mereu poios si cetos,nu am fi putut vedea mare lucru,deci am renuntat.
Aamu petele de vin rosu se absorb mai intai presarind sare,apoi se pune vin alb.Suna aiurea, dar la mine s-a verificat.
Nona a inceput sa guste putin dovlecel si morcov facute pure.Se cam strimba dar a acceptat mai usor decit credeam.
Jaana imi pare asa de bine sa citesc ca va descurcati cu swingul.Noi asteptam sa faca 6 luni poate se rezolva cu somnicul de noapte.
Elena ce mai face oare acolo in Aland?
Vara aceasta voi merge cu copiii in Portugalia la rudele mele.Sotul isi ia vacanta de abia in decembrie cind avem biletele pentru Capul Verde.Nu as fi plecat nici moarta pe insulele alea,dar am luat in perioada de oferte pentru saptaminile Craciun-anul nou.
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
lgireada spune:
Aiska nu cred ca voi reusi sa ajung in nord acum, sa prind midnight sun. Desi mi-ar placea, considerentele sunt financiare in primul rand. Trebuie sa ne incadram in bani, mai ales ca eu mi-am luat laptop - ceea ce inseamna o gaura mare pt banii nostri. Dar sper macar inainte de a pleca, in septembrie sa reusesc sa dau o fuga si sa prind peisaje din alea splendide. Eu am bilet de intoarcere pe 15 sept ... dar pana atunci tinem legatura sa-mi zici daca au prins copacii culoare sau nu :).
Liliana
Aamu spune:
Lili, eu am vazut filmul "The White Masai", am inteles insa ca e mult mai buna cartea.
Aiska, incerc din nou acum cu sare si vin alb, desi petele par definitive..mi-am cam pierdut speranta. Poate trebuia facut imediat tratamentul cu sare si vin alb?
Ce dragalasa Nona cu pure-ul! Daca se stramba inseamna ca nu prea e incantata, nu? Dar totusi il manaca..
Cand plecati in Portugalia?
Si eu m-am tot intrebat ce-o fi cu Elena..n-a mai dat nici un semn..
Aamu
lgireada spune:
Eu n-am vazut filmul si nici nu-l gasesc pe retea. Ca acum chiar is curioasa ... desi am auzit ca tot cartea e mai buna.
A aparut pt carte si partea 2: adio Africa si partea 3: revedere in Barsaloi.
Tare is curioasa. Deja partea 2 a aparut si in RO si mi-am comandat-o la editura.
edit ca sa-ti multumesc aiska pentru votul de incredere de la top destinatii favorite. Te astept si pe tine sa scrii acolo. Pentru mine e un subiect de suflet, caci singurul mod de a ma reincarca e sa plec intr-o excursie. Radeam uneori cand vb cu mama mea, ziceam ca m-o facut pe drum
Liliana
Aamu spune:
Am avut zi lunga azi, de-abia am venit.. si acasa ma astepta surpriza:in sfarsit rezultatul la testul de limba. Am luat 4 (se putea lua doar 3 sau 4, daca vreau 5 trebuie sa ma duc la alt test), dupa cum ma asteptam la vorbire am luat 3 si la toate celelalte sectiuni 4. Bine ca am scapat, acum trebuie sa vad cand o sa am 400 de euro de dat ptr cetatenie
Lili, filmul n-a fost rau, dar sint sigura ca nu poate cuprinde toate trairile descrise in carte..
Am vazut un documentar acum 2 ani, la fel o poveste de dragoste dintre o englezoaica si un masai, cu nunta in trib ..si parintii fetei invitati, destul de suparati dar totusi respectand alegerea fiicei. La sfarsitul documentarului ea nascuse si incepuse sa fie nefericita..chiar as fi curioasa cum au decurs lucrurile mai departe..
Aamu
lgireada spune:
Cred ca era vorba de aceeasi istorie, tipa era elvetianca, nu englezoaica. Nu stiu daca filmul reda cu fidelitate cartea sau nu, dar tipa s-a maritat cu massai-ul in trib si atrait acolo, a facut un copil cu el pana cand diferentele de cultura, clima, etc si-au spus cuvantul si ea s-a intors in Elvetia cu tot cu copil.
Felicitari pt test!
Sa inteleg ca de-acum esti finlandeza cu acte, nu? Bravo tie! Te admir, sincer.
Liliana
Aamu spune:
Lili, multumesc!
Inca nu sint finlandeza cu acte, trebuie sa aplic si sa platesc 400 euro ..si apoi sa astept.. Inteleg ca acum merge mai repede..
Documentarul de care spun era despre o englezoaica. Lucra ca voluntar in Africa si s-a indragostit.. Mare succes au masaii astia.L-au dus si pe el la Londra si l-au imbracat in haine normale..si n-a vrut cu nici un chip sa-si dea jos chestia aia rosie din cap..
La inceput n-aveau limba comuna..au invatat in timp.
Va doresc tuturor o zi frumoasa!
Aamu
lgireada spune:
Azi am fost sa ma inscriu pt licenta ... acum am realizat si eu ca am examen important
Mai e mai putin de o saptamana si am cam intrat in panica
Liliana