Finlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Jaana spune:
Mama, Lili, ce amintiri de copilarie sau tinerete mi-ati stirnit cu romanele... Ehe, ce vremuri, cind mincam si eu cartile pe paine. Acum nici nu mai stiu de cind n-am mai citit o carte, in afara celor de specialitate... deh, internetul asta, bata-l vina...
Cum se numeste cartea aceea in engleza? E acelasi titlu ca si filmul? Ma gindesc sa o caut si eu aici si sa o citesc, ca mi-e dor sa citesc o carte buna.
Lili, nu te stresa prea tare cu licenta. Eu m-am stresat cam tare si dupa mi-am dat seama ca nu prea am avut motive
Felicitari Aamu ptr examenul de finlandeza! Apropo, ce avantaje iti aduce cetatenia lor?
O saptamina frumoasa! Aici azi nu prea e soare si e racoare
lgireada spune:
Titlul original e "Die weisse massai" si cel in engleza "The white massai". La noi in Ro s-a tradus sub titlul "Indragostita de un massai". A aparut la noi si "Adio Africa" - partea a doua. Urmeaza si partea a treia, dar cred ca abia anul viitor.
Nu ma stresez f tare cu licenta, doar ca incepe numaratoarea inversa si oricat as vrea ticaie ...
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
mamini spune:
Acum am intrat si eu, dupa o lunga pauza..am vazut si mesajul Jaanei cu care de altfel m-am intilnit la biserica,ne-am si cunoscut cu ocazia asta.
si ne-am vazut si fetele una alteia...
intreba cineva de e-ticket, din ala am avut in primavara si a fost ok.
Aamu, felicitari!
Sabina, de ce nu ai vrea in Cap Verde? mie mi-ar place la maxim sa merg, sunt si mare fan Cesaria Evora, am fost in toamna asta la concert la Tampere talo, imi doream de la inceputul anilor 90 sa o vad. muzica buna, cultura interesanta, am inteles ca locurile sunt superbe, mincarea grozava- si scumpa, ce e drept... cred ca e frumos, am citit numai de bine, ce ai fi preferat?
Lili, bafta!
M
lgireada spune:
Mamini Multumesc.
O zi de 13 cat mai frumoasa va doresc :). Sa va aduca noroc.
Liliana
Aamu spune:
Buna seara!
Va multumesc pentru felicitari!
Jaana, primul avantaj care imi trece prin cap - legat de cetatenia finlandeza - e ca nu o sa am nevoie de viza ptr Canada. Dar pana una alta tot trebuie sa aplic ptr toamna.. inca n-am facut nimic. Altfel nu sint diferente intre rezident permanent si cetatean. Rezidentul n-are drept de vot parca.
Mamini, daca ai calatorit cu e-ticket si a fost ok, m-am linistit complet. Aveam oarecare emotii ptr intoarcere..
Lili, multa bafta!
Aiska, ce mai faci?
Yael, ce ati mai rezolvat?
Pe aici iar e cam frig.. La voi cum e?
Aamu
aiska spune:
Va cautasem pe pagina 1 si 2 dar sa ajungem pe 3 nu-mi inchipuiam!
Aamu felicitari pentru nota buna de la test! Nici nu ma asteptam altfel de la tine.
Ca rezident permanent eu am primit un buletin de vot pentru alegerile locale si aproape nu mi-a venit sa cred.Intrebasei de vacanta,voi merge in Potugalia de abia in august.
Lili si pentru mine calatoriile sint unul dintre hobbiurile dragi.Voi scrie si la acel subiect, iti promit.
E normal sa simtim asa pe ultima suta de metri dar vei vedea,va fi bine.
Jaana cetatenia finlandeza imi permite deplasarea fara viza in majoritatea tarilor din afara Europei, pe cind cetatenia romana,nu.Atunci cind am sosit mi s-a spus ca rezidenta permanenta se poate pierde daca locuiesc in afara Finlandei mai mult de 2 ani.
Mamini nu as fi mers la Cap Verde pentru ca distantele intre insule fiind mari,trebuie sa ne deplasam numai cu avionul daca dorim sa vizitam si altceva pe acolo.Mi-e teama de conditiile precare de igiena deoarece plecam impreuna cu copilasii.As fi preferat sa mergem in Florida la matusa mea,dar va ramine un proiect pentru iarna viitoare.
Ce frumos ca v-ati intilnit la biserica si v-ati cunoscut!
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
Yael spune:
Buna Fetelor...
Mai facem si noi un update aici... Sa nu uit! La Multi Ani Paulei (Kulta) pt. data de 11 Poate pe Elena o s-o felicitam la timp, pe 29... Mai dati un semn fetelor!
Aamu, felicitari! Asa da!
Mamini, ziua ta de nastere n-o avem...
Despre noi... Dupa cum si anume va povesteam... Am fost la Maistraatti, sa ne deschidem acolo businessul (cel mai basic, pt. 'service providers', freelancer), am luat formularul, am intrebat daca e vreo problema ca nu avem ID, au zis ca e OK, nu ne trebuie... Sotul s-a intors cu formularul completat si sa-l depuna: 'Nu se poate ca nu are ID'! -era alta... Sotul explica, si primeste raspuns de genul 'A, OK, se poate, eu nu stiu...'. Ii accepta formularul, plateste taxa si i se spune ca in 3 ore poate suna si va primi un nr. de inregistrare cu care poate scoate invoice-uri. Suna... 'Nu va putem inregistra noi pt. ca nu aveti ID, asta o poate face doar (si nu mai stiu eu acuma cum se numesc... care se ocupa cu inregistrarea firmelor... sau nu stiu, va zic eu ), sunati-i pe ei in 2-3 zile... Ma rog, i-am sunat si ne-au dat nr. respectiv si ca in 2-3 sapt. (dupa spusele celor de la Maistraatti) o sa primim acasa actele de inregistrare. Firma se numeste GabITech Services & Consulting . Cum primim actele mergem la politie. Va tinem la curent.
In rest ce sa mai zicem... Mergem des la un AsukasPuisto... Mai merge cineva dintre fetele cu copilasi? Ne mai urcam in mijloacele de transport (ca tot e gratuit) si ne plimbam, mergem in diferite parcuri... vedem locuri noi, peisaje noi... Si mereu ma minunez.. E atat de frumos, mai ales acum.. totul e verde... bogat... Poate si exagerez, insa de mult timp n-am mai trait cele 4 anotimpuri, trecerea dintre ele... (ca am prins si un picut de iarna)...
Maine mergem la zoo din Helsinki... Voi ce program aveti, cum va petreceti timpul liber?
Va pup si mai vorbim
Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori & jum. -24Nov.'03) & Nardi(2 anisori -01May'05)
Picasa
lgireada spune:
aiska multumesc!
Paula La multi ani!
Aamu
Yael Doamne Ajuta cu inscrierile!
Eu nimic nou deocamdata. La Iasi se organizeaza weekendul asta targul de ceramica de la Cucuteni, de obicei e tare frumos. Nu stiu daca am sa ajung pe acolo, dar macar mirosul de tei imi patrunde in camera.
Va pe toate!
Liliana
benphina spune:
Ziua buna la finlandezi si nu numai...!!!
Am tot vazut ca a-ti discutat despre e-ticket.
Plec si eu acum in Rom cu acest tip de bilet si de asemenea ma intorc cu el.Acum mi-a intrat frica si nu prea stiu ce sa fac.Noi vom zbura cu Cimber,ideea este sa nu am probl la intoarcere.Oare o fi posibil sa sun luni la companie si sa spun ca totusi vreau sa-mi trimita biletele acasa?
Eu nu prea inteleg in ce-ar consta problemele..
Acum nu mai pot dormi pana luni.
Va tin la curent!
Aamu spune:
Multumesc, Aiska!
Eu n-am primit buletin de vot.
Si eu imi doresc sa ajung in Portugalia. Vara asta e rezervata, dar sper in viitor sa-mi planific si calatorii pentru sufletul meu..
Lili, curand scapi de stres. Si mai ai putin si vii incoace.
Yael, multumesc!
Si mie imi place mult vara aici, e intr-adevar atat de verde totul, atat de proaspat.. In fiecare an parca inverzeste totul intr-o noapte. Si anul asta am avut aceeasi surpriza: am iesit intr-o dimineata din bloc si am observat ca totul era verde
Bafta cu actele, sa se rezolve cat mai repede!
Paula, La multi ani!
Benphina, si eu o sa merg tot cu e-ticket in Romania. Si Mamini a calatorit cu e-ticket in primavara si a fost ok.
Eu m-am linistit acum, chiar daca eu am fost cea panicata pe aici
Si acum din ciclul "toate mi se intampla numai mie": viespile si-au facut cuib in sauna mea..n-am mai folosit-o de vreo 2 saptamani si e adevarat ca am auzit o viespe bazaind pe acolo si am inchis usa de la baie ca sa nu vina. Geamul de la sauna era deschis..s-a miscat repede si si-a facut cuib. Si nu stiu ce sa-i fac. Am inchis usa de la sauna si geamul, am pus ceva sub usa sa nu vina in baie.. Ma gandesc sa cumpar un spray ptr insecte, dar mi-e teama sa deschid usa. Nu se aude nimic de acolo, dar cuibul e in perfecta stare.
Si de pe balcon vin viespi, azi am omorat 3, cred ca au cuib in apropiere. Mi-a fost mila sa le omor la inceput, dar cand am vazut ca-si fac cuib la mine in casa m-a enervat! Si acum sint hotarata sa le extermin cumva!
Ce-or avea, de sint asa confuze...urca pana la etajul 4 si isi fac cuiburi in casele oamenilor??
Va doresc un weekend placut!
Aamu