Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Pupici, fetelor! Ce mai faceti?

Lili, am vazut pozele, sint frumoase. Iti sta bine cu rosu. Asteptam impresiile cand ai timp.

Mamini, sper sa nu ma puna si pe mine la munca patriotica..nu-mi place.. Si in Romania preferam sa platesc administratorului ce vrea, numai sa nu ma scoata l avopsit pomi, gradinarit etc. Nu prea sint punctele mele forte. Si apoi oricum lucram 12 ore pe zi, eram franta de oboseala..
Stai la casa sau bloc? Ce se intampla daca nu iesi la gradinarit?
Noi cand stateam la rivitalo trebuia sa tundem iarba in dreptul nostru si atat. Iar aici la bloc inca nu m-au chemat..dar nu e timpul pierdut..cine stie?

Am avut o prietena din Kuopio pe la mine in weekend, ieri am fost in Turku si sint foarte mandra ca am condus bine si am gasit si loc de parcare (fara plata) acolo - sint cam incepatoare inca si mi-e frica mai ales de parcari si in special intr-un oras mare si sambata, cand toata lumea e la cumparaturi.
Desi n-aveam rezerve ptr shopping, mi-am cumparat 2 bluze - sint cauza pierduta daca ajung in magazine. Mi-au placut mult hainele de la Halonen, croieli feminine, culori si materiale frumoase si chiar reduceri, desi nu e sezonul acum.. Si am mai vazut niste sandale super la Stockman, dar am fugit repede ca erau cam scumpe

Aseara am fost pe malul marii - in sfarsit o seara placuta, fara vant, calda si cu un apus de soare superb (aproape la miezul noptii). Mai ca as fi dormit acolo intr-o barca

Va doresc tuturor o duminica placuta!

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Lili tare reusite poze! Mi se pare mie sau in grupa erau mai multi baieti decit fete?

Mamini mda,finlandezii se lauda mereu cu talkootyö.Eu am participat de buna voie la confectionarea costumelor unui teatru de vara si la vinzari la standuri in timpul unui tirg in aer liber,dar la sapa n-as iesi pe ploaie.As spune probabil ca sintem toti raciti morti cu febra si avem un virus necunoscut si periculos

Aamu ce ai mai reusit cu mesajele spre Canada? Ai facut scoala de soferi in Finlanda? O intrebare: in ce conditii este legal sa se transporte ocazional un pasager in plus pe bancheta din spate daca fiecare pasager trebuie sa aiba centura de siguranta si in spate exista doar 3?
La heräteostokset nu prea rezist des desi imi dau silinta.Cind vad ceva dragut pentru copii de abia ma abtin.

Jaana ma crezi ca Nona care face saptamina viitoare 4 luni se scoala din 3 in 3 ore atit noaptea cit si ziua?Nu mai stiu ce inseamna sa dorm o noapte ca lumea,dar sper ca dupa 6 luni sa se schimbe situatia.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Aiska, am trimis mesaje de pe net (free). Acum oricum are internet acasa si vorbim pe skype. N-am primit raspuns inca de la operatorul finlandez si nici n-am mai sunat..
Da, am facut scoala de soferi in Finlanda, acum 1 an jumate (trebuie sa fac si II vaihe vara asta). Din cate imi amintesc, aveai voie sa transporti maximum 30% in plus peste numarul permis de masina respectiva. Si parca un copil de 12 ani (nu sint 100% sigura daca-mi amintesc corect) e considerat 1/2 persoana. Problema e ca si in spate centura e obligatorie, asa ca ai voie sa transporti mai mult, dar amenda pentru nefolosirea centurii tot vine. Doar ca nu vine si cea pentru depasirea numarului de persoane, daca te incadrezi in limita de 5 (sau 6 - depinde de masina, vorbesc de masina mica) + 30%. Pakettiauto nu stiu ptr cate persoane e facuta, dar se pastreaza acea limita de 30% maxim peste. Eu nu cred ca o sa am curaj vreodata sa conduc pakettiauto.

Tot cu colicii va chinuiti..? Cand schimbi meniul bebelusei?
Ce zice fratiorul de ea? Cum a primit-o?

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Aiska, a mea a inceput sa doarma noaptea binisor, maninca cam la 3-4-5 ore. Uneori o mai scol eu cind vad ca trece prea mult timp. E inca micuta, saptamina viitoare, pe 30, face 2 luni. Tu ai nascut tot la sfirsitul lunii?
Tu o alaptezi? Ca laptele de mama se digera mai usor si i se face foame mai repede. Eu ma lupt cu lactatia... asa incit maninca si lapticul meu dar si formula. Poate asta o fi cauza ca doarme mai mult.
In ultimele zile a inceput sa doarma si in timpul zilei, insa... numai in brate. Cum o pui jos, cum se trezeste Si uite asa am ajuns sa se sacrifice cite unul din noi si sa stea citeva ore cu fata in brate... A, si mai are o problema, adoarme f. greu si plinge cred din cauza ca e obosita si nu poate dormi. Greu o mai linistim...

Gata, m-am plins destul E o zi superba, calda, dar eu mai am ceva de lucru. Mama s-a dus cu fata afara iar eu in loc sa lucrez, umblu pe forumuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

salut!
rivitalo si la noi, dar e asociatie noua, din 2005 toamna si abia acum, dupa vuositarkastus ne-am apucat sa punem pomisori si iarba noua ca aia veche n-a crescut si asta e...sper sa fie ultima chestie, ca ma omoara spiritul mai mult decit munca in sine, desi n-am facut nimic mare lucru, ca nu pot din cauza spatelui, plus o gramada de treaba acasa. sotul saracul a sapat un pic vineri si ieri putin, dar in rest a avut treaba si azi a plecat val-virtej in Romania.
nu a iesit toata lumea, cine nu iese e privit ca nesimtit si gata.

fug ca ma jeleste fie-mea
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Salutare tuturor si buna dimineata si o saptamana cat mai frumoasa!
Va multumesc frumos pt complimente. Din pacate eu nu m-am simtit chiar asa frumoasa pentru ca am pus niste kg in ultima vreme pe mine si s-au cam simtit, dar de azi ma apuc de regim ca nu se mai poate. Pe caldurile din RO mori cu zile si tranpiri pana te faci lac. Aiska Sunt mai multi baieti la mine la facultate ca e profil tehnic. Simpatica a fost bunica mea prin clasa a 5 a cand mi-o zis ca nu stiu exact ce ai sa faci tu la facultatea asta, dar ai sa ai de unde alege baieti
Aamu impresii ce sa zic? Astept caseta sa ma vad cum am tinut discurs ... iti dai seama. Dar m-am balbait spre final, de emotii, bineinteles.
Jaana mama ta e inca la tine? Te ajuta cu cea mica? Chiar daca e mai greu acum, bine ca e sanatoasa!
mamini sotul tau e roman?
Elena, Yael unde sunteti?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Lili, felicitari si chiar si bilbiitul ti-l vei aminti cu placere...
roman e al meu, highschool sweetheart...poveste veche de 16 ani.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

mamini multumesc frumos! Si al meu tot in highschool l-am agatat si iaca is 6 ani de atunci si 1 an de casatorie. Dea Domnul sa fie cat mai multi...

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Salutari fetelor!

Ce mai faceti?
Vad ca s-a incalzit si aici vremea, chiar daca e innorat mai tot timpul.
Iar ma doare maseaua, cand mi-oi face timp sa ajung la dentist? Cred ca e infectie undeva si apare si dispare cand are chef.. Nici nu stiu care masea doare..

Pupici tuturor si o saptamana frumoasa!

Aamu

Mergi la inceput

Aamu, suna si fa o programare, in principiu pt chestii acute ar trebui sa te primeasca in max 3 zile de cind suni la terveyskeskus. iti face o radiografie si se vede de la ce dinte e durerea- sa nu te apuce de Juhannus nasol, ca nu e prea fericita treaba cu garda, nu stiu la voi cum e, in Tampere nu mai exista garda la particulari de 4-5 ani, orasul se ocupa, se face garda la telefon, adica daca pacientul e nasol de tot, cu complicatii, febra etc pleaca dr de acasa la cabinet pt respectivul, altfel, trimit la farmacie si prescriu antibiotic.
sper sa nu fie ceva nasol.
M

Mergi la inceput