Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.152
Raspunsuri - Pagina 8
bubuleana spune:
Ioana: multumesc mult draga mea! te asteptam cu bratele deschise la odisee cat mai curand
bubuleana
felicia_ spune:
Elaa, foliculul va mai creste, stai linistita. Vineri vei vedea ca va fi peste 20 si atunci iti va spune dr ce sa faci (sau cand sa faci)
signora, nu sunt sigura ca inteleg ce vrei sa spui cu analize uzulae: cele din secretie?
Daca nu mai vrei sa pierzi timp, ai putea face analizele hormonale ( nu ai nevoie de trimitere de la medic): in z 2 sau 3: FSH, estradiol, in z 14(daca ai cm regulat, de 14 zile, aceasta ar fi ziua din preajma ovulatiei): LH, iar in z 21, tot asa, daca ai ciclu regulat): progesteron. Pe langa astea, se mai face prolactina, oricand, singura conditie fiind sa nu fi stresata, obosita, deci e preferabil dimineata.
Eventual ai putea face monitorizarea ovulatiei: ecografii endo-vaginale:te cheama dr de cateva ori, masoara dimensiunile foliculului si ale endometrului, pt a vedea daca ovulezi.
Sper ca ai inteles ceva... sunt cam obosita si probabil putin confuza in exprimare...
L5845 spune:
elly, nu ai pentru ce . Sper sa te lase in pace toti care iti tot repeta aceleasi intrebari.In rest, spor la si sa fie cu noroc.
Elaa si eu zic la fel, ca o sa mai creasca foliculul si poate luna asta se prinde si BB. Bafta !
Tizo , sa nu ma deochi , ca eu as vrea sa fie cu noroc la toate fetele care inca nu sunt , chiar si mie, ca tot ma simt aiurea de vreo saptamana. Dar inca nu am curaj sa fac test, ca am mai facut unul in perioada sarbatorilor si era doar o afurisita de linie .
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am
inscris papagalutzu la concurs
aici !
Lau-Meli si
Niciodata sa nu spui "Niciodata"!
felicia_ spune:
Lau, vezi ca ai copiat doar numele, si nu ai pus in fata lor semnele de sau , asa ca s-au incurcat gravidutele cu mamicile!
Irlandeza, n-ai nimic sa ne spui?
L5845 spune:
felicia merci de sesizare, o sa corectez . Sper sa beneficiez de circumstante atenuante , ca e prima data cand ma incumet sa deschid capitol nou. Inca o data merci mult si scuze la toata lumea pentru "varza" creata fara intentie.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Pana vine BB,mi-am
inscris papagalutzu la concurs
aici !
Lau-Meli si
Niciodata sa nu spui "Niciodata"!
piccaflor spune:
Buna fetelor!
Am intrat sa le felicit si eu din tot sufletul pe proaspetele gravidute!
Bubulena,Laura Ioana,Dana FELICITARI!!!...sa dea Dumnezeu sa aveti sarcini fara probleme si bebelini sanatosi si frumosi si luptatori ca mamicile lor!
Va urez tuturor multa bafta! Sa sa lase numai cu -ute pe aici!
Pupici
Picca 20+ cu
felicia_ spune:
Picca,
Lau, stai linistita, ti-am zis doar ca sa nu ramana asa! Si daca promiti sa mai treci vreo 2 , cu tine in frunte, atunci poti lasa si varza, ca nu ne suparam
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!
A-ti folosit vreodata plasturi Climara?? Stiu doar ca sunt cu estrogen si mi-a recomandat medicul sa-l tin pe sold incepand cu z8 pina la monitorizare pentru cresterea endometrului. Eu pina acum am folosit doar Maca, nu am apelat la tratamente medicale, insa de luna viitoare medicul mi-a prescris si asa ceva. Stiti cumva ce efecte adverse are???
...cu drag Ioana
noname spune:
Buna fetelor!
Bubuleana Felicitari
Eu nu am mai intrat d mult p aici ca mi-am facut laparoscopie (decorticare) si mi-a zis medicul meu ca o sa fie bine.
Am avut f multe chisturi.
Dar nu stiu parca totusi am o mica indoiala, din cauza acelor chisturi sa nu am ovulatie? Mi se pare totusi cam ciudat raspunsul p care mi l-a dat.
Sper sa fie bine si sa avem p aici f multe
Ioanatugs spune:
Noname refacere usoara dupa laparo si un bebe cat mai repede sa vina! Da, e posibil ca din cauza chisturilor ovulatia sa nu apara, mai ales daca erau multe. Si eu am avut un chist si in perioada aceea aveam luni cu ovulatie si luni fara ovulatie, iar dupa laparo, adica dupa scoaterea chistului de 4 cm, am ovulatie in fiecare luna cu cate doi, trei foliculi. (Problema mea acum e alta - endometrul mic.) Asa ca multa bafta acum!
...cu drag Ioana