Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

http://www.campionate.ro/index/Schweinsteiger_a_ajuns_victima_c.html

iata aici un articol despre un fortbalist din Germania afectat de muscatura de capuse.
da... 'dincolo' se poate trata !!!
cu amaraciune zic...'dincolo se poate' ...

rog moderatorii sa mai aiba rabdare cu noi putin si la mai lase mesajul in top; in curand vor posta si cativa bolnavi de Lyme insa cum starea lor este precara, se mobilizeaza cu mare greutate sa stea mult timp la PC.

multumesc si sanatate maxima tuturor,
Mariaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onigaanca spune:

Buna,
M-am inscris de curand pe forumul DC, asta dupa ce o verisoara de a mea a intrat in legatura cu voi pentru mine, pe subiectul boala lyme. Am sa va scriu pe scurt povestea mea, in speranta ca voi putea povesti cu oameni care intr-un fel sau altul au avut de-a face cu aceasta boala. Tot verisoara mea, m-a pus in legatura cu persoane afectate de boala si pot sa spun ca imi este de mare ajutor sa povestesc cu cineva care imi poate impartasi din experienta proprie. Simt ca apartin unui grup de oameni cu care am ceva in comun. Boala. Deci: In anul 2004 s-a declansat " nebunia" sub forma unei poliradiculonevrite Guillain Bare pentru care aici la Baia Mare am primit cel mai bun tratament cu putinta. Am fost trimisa la Cluj ptr investigatii suplimentare, cei de acolo mi-au trimis sange ptr analiza la Canatacuzino si de acolo mi-a venit rezultatul Borellia usor pozitiva. Imediat doctorul meu de acasa mi-a dat tratament cu doxiciclina timp de 14 zile. A urmat o ameliorare vizibila a bolii, pana in vara lui 2005 cand dupa 10 sedinte de acupunctura am inceput sa fiu tot mai rau. Dureri care initial erau 1, 2 pe saptamana din toamna am ajuns la 1,2 pe zi. Dureri crunte resimtite in picioare, cu caracter puternic de arsura, junghiuri, contractura musculara, amorteli, fu5rnicaturi.....ce mai tot tacamu. O criza ma tine 1 ora sau chiar mai mult. Intervine in plus neputinta de a umbla mai mult de 200 de m si astia cu mare greutate. La ora actuala am diagnosticul de polineuropatie axonala cronica, dar citind mult pe net ma gandesc ca e posibil sa fie boala lyme cronica. Dumnezeu stie! Am fost sfatuita de o " forumista" foarte de treaba pe nume Simona, sa apelez la un doctor din Budapesta. Asa voi face pentru ca e luminita mea din capatul tunelului. Nu stiu cat de pe scurt am povestit, dar trebuie sa recunosc ca imi place sa ma intind la povesti. E o veche meteahna de a mea.As vrea daca puteti sa imi dati adresa de mail a d-nei Ileana Barsan de aici din Baia Mare , poate resusesc sa intru in legatura cu dansa. Sanatate tuturor si toate cele bune. Anca Oniga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

chiar ieri vazusem iar un reportaj despre capuse, fiecare a-8-a capusa e purtatoare de borelioza, si a 10-12 de FSME. si avem mult mai multe anul acesta,deoarece iarna a fost blanda asa ca le-a priit capuselor. pana anul viitor se spera insa ca vor gasi un mijloc de stopare a inmultirii capuselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Lamy, ti-am citit postarea, imi pare rau de ce ti s-a intamplat, iti doresc multa sananate si putere, sa-ti creasca fetita mare si sa va bucurati de ea.
claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si Nicholas al meu a fost muscat de o capusa anul trecut (capusa de cerb descrisa si de ML). Riscul cel mai mare este boala Lyme...L-am dus imediat la pediatru (a doua zi) si locul unde fusese muscat devenise cumva ca o tzinta (bull's eye). Acela este un indiciu ca este muscatura de capusa si nu altceva. La noi capusa a muscat si a plecat singura (s-a desprins). Imediat a facut tratament cu antibiotic (de 2 ori pe zi timp de 21 de zile) care este mai mult preventiv pina cind a iesit rezultatul de la analize (cam 18 zile).

Nu toate capusele sint purtatoare...am inteles de la pediatru ca procentajul este extrem de mic,tratamentul preventiv este necesar.


Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Eu am ales sa o vaccinez pe Bianca! Asta pentru faptul ca traim intr-o regiune cu mare risc, padurea vieneza "geme" de capuse. Nu am sa uit niciodata copilul unei cunostinte, care, dupa o iesire la padure s-a procopsit cu vreo 20 de capuse deodata. Daca nu eram de fata sa vad as fi spus ca nu poate fi adevarat. Asa ca nu e de joaca. Sint insa surprinsa ca si in Romania sint, caci aici Romania nu e trecuta ca zona de risc.


"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Mariaa, ai spus bine la inceput ca nu vrei sa sperii si totusi, citind, am ajuns sa ma ingrozesc.
Eu am crescut la tara, la munte, insa niciodata acolo nu am vazut capuse sau auzit ca ar fi existat probleme.
Insa aici, in oras (Romania, Pitesti) am avut cateva colege care s-au trezit cu capuse pe ele dupa vizite la iarba verde.
Copilul meu are acum 2 ani si anul trecut am gasit o capusa pe ea, nu stiam pe atunci nimic din ce se povesteste aici.
Ce voiam eu sa va rog pe voi, cele care stiti, este sa postati (daca se poate) numele medicilor din Romania care chiar stiu despre ce este vorba si pot sa ajute (probabil 85 - 90% dintre medici trateaza cu ignore subiectul asta).
Numai bine tuturor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

cum am spus si mai devreme, bolnavii de Lyme se 'mobilizeaza' foarte greu...pentru ei orice efort este foarte mare.
Exista o doamna, o romanca stabilita peste hotarele 'patriei' si a carei poveste ati putut s-o cititi si pe http://health.groups.yahoo.com/group/lyme_borreliose_romania/message/8

Dansa mi-a trimis un mesaj cu rugamintea sa-l postez aici, l-am gasit azi-dimineata pe mail. Banuiesc ca nu s-a descurcat sa-si faca cont aici, caci mesajele postate la acest subiect le-a putut vizualiza.

Am sa rog moderatorii sa-mi dea voie sa postez aici mesajul ei, cu specificatia ca este foarte lung !

"
Buna ziua.
Ma bucur ca exista un subiect deschis pe forum despre boala Lyme . Sper ca sa fie nu numai citit de membrii forumului, ci si de cei care-l viziteaza din curiozitate.
As avea o rugaminte pentru administrattorul DC_ului : Daca se poate pune pe pagina principala un flash , care sa trimita pe toti care intra pe DC , la pagina consacrata Bolii Lyme- Borrelioza .Cu scuzele de rigoare , va avertizez ca scrisoarea mea va fi ceva mai mare ; sper sa aveti rabdare sa o cititi pana la capat ; nu doresc altceva decat ca experienta mea sa serveasca ca dvs sa nu treceti ce am trecut eu, sau inca multi alti alti bolnavi, care la ora actuala duc o lupta inegala cu o bacterie care este atat de perfida si periculoasa .
Asadar, eu ma numar printre ghinionistii care au fost muscati de capusa . Daca inainte de iunie 1999 cineva mi-ar fi spus - ai grija insecta acesta mica poate crea o multime de probleme, as fi ras si l-as fi trimis la plimbare . Nu as fi crezut o vorba din ce mi-ar fi spus , la fel poate cum multi dintre dvs, nu puteti crede ca o capusa poate distruge viata unui om, ca poate reduce la zero visele, sperantele, planurile,ca dintr-un tata sau o mama permanent preocupati de familia sa, nu mai ramane decat un corp fara viata care nu are altaceva in minte decat sa gasesca o cale sa scape de durere. Fiindca fiecare zi nu inseamna decat durere, durere si iar durere …O durere imensa care nu reactioneaza nici la morfina .
Nu vreau sa ingrozesc pe nimeni ; dar este ceea ce simt eu astazi, cand scriu randurile de fata . E frica permanenta, groaza,care mi-o provoaca numai amintirea zilelor de cosmar, suferintele prin care am trecut, durerile care nu pot fi exprimate in cuvinte fiindca nu exista inca in vocabular termenul care sa fie folosit pentru o durere atat de puternica, extrema, acuta …
In plus, desi m-am simtit exact ca un corp jupuit de piele si stropit cu sare , desi nu puteam sa stau pe picioare, cu creierul greu si incetosat, desi mainile, picioarele, tot corpul nu mai reactiona in mod normal la stimulii externi, cu toate astea au fost teste,analizele si alti parametri in limite normale. Atunci lumea, si cei din jurul tau te catalogheaza fie nebun , fie ca e doar « cinema « si esti trimis invariabil catre psihiatru.
Bolnavul de Lyme, in scurt timp nu mai poate lucra, nu mai are capacitatea sa faca fata orelor de lucru, indiferent de natura muncii sale si incet- incet este parasit de prieteni, chiar de rude si de multe ori de cei din familie.
Am intalnit cazuri cand sotul a fost incomodat de sotia permanent bolnava sau invers ;
Cand borrelioza se instaleaza la copii e dramatic. In plus faptul ca, corpul medical nu este la curent cu boala si cand fac afirmatia nu o spun doar despre Romania. Este o situaitie generalizata. Chiar si afara, pana se ajunge la concluzia ca poate fi vorba de boala Lyme, bolnavul este tratat pentru alte boli care au simptomatologie asemanatoare cu Lyme.
Si daca dupa doi, sau trei ani ajung la concluzia ca e boala generata de muscatura unei capuse , eu , bolnavul sunt deja in stadiul III .
Stadiu in care boala este tratata cu doze mari de antibiotic si de lunga durata.Dupa estimari stadiul 3, este imposibil de tratat, fiindca la foarte multi bolnavi tratamentul nu mai are efect.
Trebuie stiut ca nu exista laboratoare fiabile pentru Lyme; boala se diagnosticheaza dupa simptome si dupa ce celelalte boli cu simptome asemanatoare au fost eliminate pe baza testelor.
Se efectueaza de regula serologia Lyme, IgG si IgM , inca o serie de teste PCR si Elisa . Western Blot , trebuie sa insoteasca serologia pentru Lyme. Medici de specialitate evita sa practice punctia lombara fiindca nu totdeauna bacteria poate fi gasita in lichidul cefalo-rahidian .
Exista dela o lista cu simptome care va fi atasata la sfarsit, insa boala este capricioasa, difera de la bolanv la bolnav si de multe ori sistemul imunitar al fiecaruia are rolul lui, asta in situatia in care boala este descoperita in stadiul 1 sau 2 ;
O sa-mi iau permisiunea sa atasez fragmente din mailurile pe care le-am primit ,fara numele celor care mi-au scris ; sunt oameni disperati, pe care boala i-a distrus poate pentru totdeauna . Multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca am reusit sa trec de cealalta parte a barierei si nu va mint daca spun ca la ora actuala refuz categoric sa mai intru intr-un parc, sa ma apropii de vreun pom ; picnic-ul, iarba verde, plimbarile in padure au ramas doar amintiri..
……si su sufar de aceeasi boala si ma chinui si eu si familia mea cumplit, de aceea m-ar bucura daca dumneavoastra m-ati ajuta cu ceva sfaturi si recomandari privind aceasta boala. Doar speranta ca intr-o zi va fi mai bine ma tine tare….
« …..Am citit articolul din As, am fost muscat consecutiv de mai multe ori de capuse avand aceleasi simptome descrise de dv. in articol.
(vezi
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=748&&idart=7902&&numecap=S%E3n%E3tate&&cc=boala%20lyme – raspuns pentru Sorin)
Doresc mai multe amanunte cu privire la bacteria transmisa de capusa .
Pot accesa o pagina web cu ceva amanunte? Pot face ceva analize si daca da ce anume?
Va multumesc anticipat si astept raspuns de la dv….. »
« ……. am fost diagnosticata cu S.M. te rog sa-mi indici centrele unde se face diagnosticarea boli Lyme si sa-mi indici care medic ti-a dat tie diagnosticul si alti medici daca cumva mai cunosti ….. »
« ……Am citit raspunsul dvs din formula as si pentru prima data dupa doi ani de chin parca intervad o farima de speranta. Am simptome foarte asemanatoare cu cele descrise de dvs si sunt purtata pe le toti medicii cu diagnostic de reumatism dar pe mine ma chinuie spatele, tremuraturile, starile de sfirseala, parca niste descarcari electrice in calciie.
Dupa toate tratamentele posibile medicul mi-a zis ca nu am nimic si sa ma duc la psihiatrie. Dupa raspunsul dvs mi-am amintit ca in vara lui 2002 ma piscat ceva de picior. S-a facut ff urit dar nu m-a durut .
M-am dus la dermatolog mi-a dat un unguent si pina in vara lui 2005 nu am avut nici o manifestare. Acum inclin sa cred ca are legatura cu inteparura dar nu stiu daca eu voi fi in stare sa urmez atita tratament cu antibiotice si la cine sa merg sa ma creada. Va multumesc mult si tare m-as bucura daca mi-ati da citeva sfaturi «
“Buna ziua, am citit articolul dumneavoastra din Formula-As.
Am citit pe site-ul indicat despre boala si seamana foarte mult cu ceea ce i se intampla mamei mele de 2 ani
Sunt foarte interesata sa corespondez cu dumneavoastra despre aceasta boala, daca sunteti de acord, poate ne ajutati
Cu informatii si poate gasim si noi cauza
bolii mamei. Medicii pe la care am fost (foarte multi si din specialitati diferite) nu i-au dat de capat !
Mama are 59 de ani si inca si-ar putea duce viata intr-un mod linistit daca am descoperi cauza bolii ei.
In cazul in care sunteti de acord, va rog sa-mi raspundeti la acest mail si voi intra apoi in detalii.
Sper ca dumneavoastra v-ati regasit sanatatea si vreau sa va multumesc pentru ca v-ati gandit sa scrieti formulei AS asa incat sa stie cat mai multi oameni de pacostea asta de boala ! »

» …..Toti doctorii la care am fost mi-au pus diagnosticul de reumatism si dureri de coloana de la statul mult pe scaun. Nu stiu cum voi mai rezista cu spatele asta ca am niste dureri groaznice care nu cedeaza cu nimic. … »
« …..Mama mea are de doi ani urmatoarele simptome:
incontinenta urinara
dereglari de vorbire, concentrare, uneori de judecata
tulburari de echilibru
nesiguranta in mers, scurte momente in care isi pierde cunostiinta si cade jos
nervi 'agitati' la picioare
senzatia de 'picioare de guma' care n-o tin
tulburari de vedere
tulburari de somn - apnee severa
dureri mari de coloana - simte senzatia de arsura sau urzicare
la fel si pe cap - senzatie de urzicare sau arsuri ……… »
« ……As vrea mai multe detalii pt diagnosticarea acestei boli (lyme), ce analize medicale se pot face ...am 41 de ani si am probleme asemanatoare celei descrise de dv., toti medicii se uita la mine si habar nu au sa puna un diagnostic. Am dureri in articulati, in coloana in muschi pe anumite trasee, care nu sunt acelasi, in fiecare zi ma doare altfel. Durerile mi se accentueaza la frig si mai tare. Mi-am terminat stomacul de la antiinflamatoare. Numai pot de dureri...va multumesc!..... »
« ….La insistentele mele mi-a dat o trimitere pentru testul bacteriei borrelia dar se pare ca nu stia decit din facultate de boala. Mi-a mai spus doar sunt atitea persoane muscate care nu au nimic. M-a indrumat sa ma duc cu incredere la reumatologie ca de acolo vin durerile. I-am spus ce antiinflamatoare am luat si mi-a prescris ea ceva mai tare. La reumatolog am fost si tot degeaba. Si acum cind va scriu am niste dureri cumplite de coloana si capul greu, ameteli de nici nu pot sta in picioare.Poate mi-e pacat ca ma gindesc uneori ca mai bine as muri in momentul asta numai sa scap de chinuri. Mi-e rusine sa va spun dar uneori imi treceau prin cap si ginduri de sinucidere……. »
« …..in august 2005 m-am simtit ff bine. Atunci mi-au aparut prima data niste umflaturi la Incheieturile de la picioare, pe urma ca fulgere sau descarcari electrice in calcii si pe urma dureri tot mai accentuate de coloana, ameteli, dureri de incheieturi, o stare de oboseala de zici ca eram o leguma nu puteam face nimic. Doctora mi-a spus ca din punctul ei de vedere sunt bine. Eu tot am insistat ca pic de pe picioare si atunci mi-a zis sa merg la psihiatrie. Am facut acupunctura, masaje la specialisti dar degeaba. Ma consolasem si asteptam moartea dar ma chinuiau durerile ….. »
« …….sant suspecta de sm ( sleroza multipla) ...dar mai intai sant in investigatii....
dupa o raceala puternica care m-a tinut o luna intreaga desi am luat tot ce se putea pt raceala ....m-am trezit intr-o dimineata ca nu mai vedeam cu ambii ochi !!
mi-am facut investigatii oftalmologice chiar am fost internata in spital am facut tomografie si apoi si un RMN si s-a constatat ca am nervul optic umflat !! si nimeni nu stie de ce !! dar apoi mi-au zis sa efectuez niste teste si sa fac si analiza asta cu borelia !! deocamdata eu nu vad decat cu un ochi si e groaznic, de aceea te rog sa ma intelegi daca am scris cu greseli ca nu le pot corecta ca nu vad ce am scris pe monitor !!
daca poti sa imi scri si mie ce simtome ai avut si cum ai reusit sa te vindeci !! in speranta ca eu totusi nu voi avea asa ceva ....desi am insomnii si ieri mi-a amortit mana ...
voi astepta raspunsul tau ….si iar nu mai siu ce sa fac !! oare o sa mai vad vreodata ? sant asa de speriata ! si acum ma duc iar la alt oftlmolog sa vedem ce mai imi spune !!! pana marti nu fac nimc...doar aste[t rezultatul ala de la INSTITUTUL CANTACUZINO !!
te rog sa ierti greselile de scriere dar asa cum stii... nu vad bine !!
si sa stii ca sant totusi speriata de boala asta ca se cam potriveste cu debutul meu, intai o gripa puternica si apoi dureri musculare si oculare si ...... »
« …..Doamne cat este de important sa te ajute cineva cu un sfat in astfel de momente critice ; Sunt super speriata si chiar nu stiu pe care drum sa apuc. Nu stiu daca ai vazut filmul "Moartea domnului Lazarescu "? ! ce se intimpla cu mine de cateva zile bune e mult mai tragic decat acesta !
Am bratele ciuruite de acele seringilor ……..”
« …….Mama are senzatia ca are capul desprins de corp-de umeri si ca-i 'spanzura' ca o greutate.
Incordari f. dureroase ale muschilor spatelui dupa care nu mai poate sa se deplaseze. Ameteli foarte puternice, vedere dubla, tremur la maini, arsuri la gambe, amorteala la cap, incontinenta urinara si noaptea si ziua .In decembrie a primit tratament cu un aparat pentru reglarea respiratiei , pentru apnee severa. Din cauza bolii, de la nivel central nu se transmite comanda de la creier la nervi si astfel musculatura se relaxeaza TOTAL si nu mai respira cum trebuie in somn. Din 60 de minute/ora ea inspira efectiv numai 33 minute, in rest are un fel de stop respirator. …….. »

simptome:
- senzatia de urzicare pe picioare
- senzatia de urzicatura progresiv pe tot corpul.
- senzatia de arsura locala care se extinde in special de jos in sus, de la picioare spre spate, piept, fata
- amorteli in picioare si miini.
- senzatii dureroase la nivelul pielii
- dureri articulatii
- senzatia de intimpinare rezistenta la miscare, ca si cum muschii ar fi tensionati
- senzatia ca-mi coordonez cu greutate miscarile membrelor
- senzatie de arsura – usturime in muschi.
- dureri - git intepenit
- dureri faciale care migreaza din ochi in nas, din nas in falci, etc
- limba amortita in episoade
- dificultate la inghitit (in zona tiroidei parca inghit un ou intreg)
- senzatie de nisip in ochi, dureri in ochi
- vedere incetosata, dubla
- secretie oculara viscoasa, mai ales dimineata la trezire mai mult pe partea dreapta
- fotofobie
- dureri minore de cap , mai ales ameteli
- cervicala intepenita complet
- pierdere coordonare, reflexe
- probleme de echilibru
- tremor, presiune in cap, “cap in ceata”
- tulburari de mers
- fibromialgie
- dureri de ficat - ganglioni inghinali dreapta usor
- schimbare brusca de stare, iritabilitate, anxietate
- probleme majore de concentrare
- pierdere de memorie
- depresie
- dezorientare
- oboseala cronica
- probleme de exprimare verbala

« …….vin de la un prof. "specialist" in imunologie care mi-a zis ca el nu pricepe , cum poate fi vorba de seronegativitate la mine cand IgM a iesit pozitiv dar IgG-ul nu.
I-am spus de dr.Bozsik de concluzia lui de studiile lui etc. L-am rugat sa-mi dea Imunoglobulina
si mi-a zis : nu cred ca va ajuta si dupa aia la finele discutiei imi da sa iau Imunoglobuolina capsule (oral) Dzeu ii mai intelege!
La final macar a recunoscut: "Dvs. sunteti o victima a noastra a mediclor, ca v-au trimis de la unul la altul"…… »
«....sunt ingrijorata ca nu mi-a raspuns dr. Bozsik ( medicul din Budapesta..) , sper sa nu ne lase,
am sa-i mai scriu pe vineri daca nu am nici un semn pana atunci… »
« …Sa stiti ca foarte multa lume nu ma crede si biata maica mea duminica cind am fost pina acolo tot imi spunea de cite ori a fost si ea muscata si le-e scos cu mina si nu a avut nimic
Sotul meu tot asta zice ca din moment ce nu am vazut-o de unde stiu eu ca a fost capusa. Dar eu am vazut numai locul si nu am stiut atunci ce putea sa fie….. »
« …Starea de rau a inceput in august 2005 avand simptome de o posibila sarcina (stare de rau general, greata) urmand o stare de gripa mai puternica, inflamarea ganglionilor la gat si mai tarziu inghinali, dureri de cap, ameteala, greata,stare de voma dar fara a vomita si febra de 37,5 grade iar intr-un tarziu in februarie 2006 am aflat ca am toxoplasmoza, toxocara, citomegalovirus si in final tiroidita Hashimoto si adenopatie ganglionara.
Alte simtome ocazionale care le am sunt: amorteli de picioare, talpi, dureri cervicale, dureri de spate in zona plamanilor, dureri de urechi si in crestetul capului lateral dreapta, senzatia de a nu putea retine urina, putere de concentrare mai scazuta si gol de memorie, stare de rau general, zvacnirea picioarelor in pozitie culcata, dureri de sani, rinichi si ovariene….. »
« ……Ma bucur ca a aparut in sfarsit ceva si cineva care sa traga un semnal de alarma si in Romania , desi banuiesc ca
este foarte tarziu pentru unii.
Inteleg suferinta bolnavilor de lyme , suferinta cauzata pe de-o parte de o boala necrutatoare care poate transforma un om sanatos intr-un infirm si de asemenea suferinta de a nu fi crezuti si intelesi de medici .
In Romania , mai bine zis in Bucuresti ati intalnit un medic specializat in Lyme la care se poate apela cu incredere sau domnul doctor Bozsik din Ungaria este singurul specialist din zona ?
Cum poate fi contactat domnul doctor Bozsik si ca cat costa un drum acolo - analize si medicamentele prescrise , poate cineva sa-mi spuna ? »
« ….In 1981 am fost muscata de 2 capuse la bratul drept. Din 1999 au inceput problemele(dureri de muschi, dureri in partea dreapta – probabil ficatul ,dureri de coloana si cap, tulburari de vedere etc.). Am fost internata de mai multe ori la Iasi si Bucuresti(Colentina, Parhon, Fundeni) dar analizele fiind in limite normale , s-a pus totul pe seama depresiilor, pe fond psihic.
Nu am fost niciodata intrebata daca am fost muscata de capusa si nici eu nu am stiut ca o muscatura poate provoca asemenea afectiuni pana cand am citit articolul dumneavoastra din Formula AS…… »
« …sant din Bucuresti am 33 de ani in urma cu 4 ani am fost diagnosticat cu Scleroza Multipla am urmat fel si fel de tratamente si nu am rezolvat nimic boala din ce in ce se agraveaza aproape ca nu mai pot merge, doamna Geta ce imi puteti spune si mie despre boala lyme credeti ca este posibil sa am aceasta boala daca stiti vreun medic care trateaza aceasta boala lyme as vrea sa i-au legatura cu el …. »
« ….am citit cu interes scrisoarea Dvs. din Formula As, nr. 748, decembrie 2006 ca raspuns la „La 35 de ani, am scleroza multipla“. Ma numesc…..si locuiesc la Viena. Nu stiu daca stiti, dar in Austria avem nenumarate „capuse nebune“ (se numesc „Zecken“, care pot transmite oamenilor, prin piscaturile lor, 2 feluri de boli, la fel de grave: o boala pe baza de viroza (meningita) si o boala pe baza de bacterii (Lyme-Borreliose). Impotriva primei boli suntem vaccinati cu totii. Impotriva bolii Lyme nu exista vaccin, dar exista diverse tratamente si destui specialisti, boala fiind cunoscuta in Austria.
Fiul meu (14 ani) a fost piscat de o capusa in vara lui 2006 si infectat cu Lyme-Borreliose. Dupa 2 zile de la piscatura a prezentat putina febra pentru 2 zile, stare de oboseala si o pata rosie mare pe spatele piciorului (sub ciorap). Dupa o saptamana, in locul petei a aparut o pata mica si un cerc mare rosu in jurul petei mai mici. Altfel nu prezenta absolut nici un fel de simptome. A fost diagnosticat imediat de doctor cu Lyme si pus pe tratament de antibiotice (Ospen) timp de 3 saptamani. La analizele ulterioare serologia (atat IgM cat si IgG) indica in continuare valori pozitive, dar mai reduse decat initial (cele intiale erau foarte mari, de ordinul sutelor, infectia fiind foarte puternica). Alte simptome nu exista. Specialistii ne-au lamurit ca (a) putem continua cu un tratament antibiotic intravenos de 10 zile cu Retzofin, (b) putem face o Electrocardiograma si nici un alt tratament sau (c) nimic. Insa, majoritatea ne-au sfatuit sa nu alegem varianta (a) si deci noi, parintii am hotarat sa nu mai facem nimic deocamdata (varianta c). Intre timp m-am documentat mult in legatura cu Lyme si cunosc fetele ei multiple si cat de greu este diagnosticabila «

V-am scris pentru ca m-a bucurat faptul ca si in Romania a aparut un site pe internet cu informatii, sfaturi si cazuri descrise. Asta pentru ca, atunci cand eu le-am povestit rudelor si prietenilor din Bucuresti de intamplarea noastra, nu au crezut ca poate exista asa ceva ca o piscatura de capusa cu urmari foarte grave. De fapt si eu, acum 18 ani, la venirea mea la Viena priveam cu neincredere austriecii care se vaccinau prevenitiv fata de o piscatura cu bacterie (asta pina am citit de cazuri mortale si am actionat imediat). Insa, din pacate, chiar colega mea de birou, diagnosticata la 45 ani cu scleroza multipla si pensionata, se pare ca a primit boala in urma.... vaccinului…"


mesajul de pe mail se incheie brusct, exact in forma postata aici. banuiesc ca durerile nu i-au permis sa incheie asa cum se cuvine ideea si s-a retras.
sper ca cele scrise de doamna Geta sa intregeasca tabloul acestei boli cumplite.


Mariaa


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Mmmaria, eu am incercat la spitalele din Timisoara, Judetean si Infectioase - cei care s-ar fi putut ocupa de acest caz - si am discutat cu specialisti si conferentiari...deci nu cu fi'te cine... cica...si nu accepta boala, ei nu cred in asa ceva si stiu ca este o boala rara, care in Timisoara, de exemplu a fost ultima data semnalata in 1968...dar de atunci cati bolnavi or fi fost tratati de alte boli, Dumnezeu ii mai stie.

In mometul asta mama e sub tratamet recomandat de medicul din Budapesta si urmarita de medicul de familie...da, sigura persoana care a acceptat rezultatul adus de noi. Problema este insa ca un astfel de caz necesita supraveghere si din partea unui specialist, medicul de familie fiind depasit de multe probleme aparute pe parcursul tratamentului, medic specialist care nu se gaseste, dupa cum ati vazut, in cazul tuturor bolnavilor de Lyme !!

Da, se trateaza cu ignore subiectul si oamenii acestia !!
Nu-i posibil sa ignori asa ceva...nu inteleg cum pot dormi noaptea medicii aia care te trimit acasa senini si zic, na, lasa..ce sa-i faci...e rau, se simte rau, e varsta...!!!!

Care varsta domnilor medici ???? Care varsta la 33, 35, 41, 59 de ani ???? Care varsta ????

Este ca un zid...toti ne lovim de un zid al indiferentei si indolentei...
Da, Moartea Domnului Lazarescu, LIVE on you !!!








Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Buna ,
din pacate nu numai in romania nu stiu medicii despre boala asta si aici,in germania nu toti doctorii stiu despre ea.am mai spus ca ne-au trimis acasa de 4 ori pina sa dam de un profesor care a stiut din prima ce are.m-a ingrozit ce am citit pina acum aici si ma gindeam ca putea fi mult mai rau ptr fetita mea.

Va doresc multa sanatate la toti(e) si sper sa gasiti doctori care va pot ajuta si sa fiti cazuri fericite asa cum am fost noi.
Aici sint poze cu fetita mea bolnava sa vedeti cum arata un copil bolnav de borelioza
http://family.webshots.com/photo/2639381230101059840IlbDYk

Va pup si numai bine

Mergi la inceput