Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

papadicu, tu ai chef de glume negre??

nu e musai sa apara eritemul, nu te baza pe asta!
insista sa faca testul si Catrina si Ionu' - in boala asta ceea ce sta scris este doar orientativ, totul e functie de rezistenta organismului si de reactia acestuia ! nimic nu e 'ca la carte' !

cand deja corespondam cu bolnavi 'de afara' si am mers la dr. sa le cer sa-i faca testele au spus ca nu are cum sa fie borelioza ca nu a avut pata rosie, nu a avut febra, ca n-a avut parcursul obisnuit bolii si sigur e altceva...kkt, pardon...la fiecare bolnav ceva e diferit, nimic nu e dupa 'reteta'.
vorba Cristinei, nu te lua dupa ei, mai bine sa stai tu linistita!

Herra, daca ai ratat 'intalnirea' nu prea mai ai cum s-o recunosti...eventual daca apare eritem, dar care poate fi si de la un tantar, ai putea spune...deci nu prea...
dupa muscatura diagnosticarea se face prin eliminarea altor boli posibile (imi scapa acum termenul) ceea ce inseamna ca se ia prin eliminare functie de stadiul bolii cand incep simptomele...nu stiu...cam 10-15 boli, pentru inceput...

papadicu, medicul care ne urmareste pe noi din Budapesta s-a testat la 48 de ore si a urmat tratament 5 ani de zile deci nici macar faptul ca e repede depistata nu prea inseamna mare lucru; daca e sa fie, musai tratament intensiv si pot spune ca cedeaza extrem de greu...extrem de greu...parca as muta un munte din loc...da' nu ma las ...

oricum sunt convinsa ca e bine la voi,da' asa de linistire sa revii cu un raspuns, te rog io frumos

pup minunatiile matale si pe voi doi

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Mariaa, in ce consta acest test?

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

N-a fost la doc. La catrina sunt aproape sigura ca n-a fost capusa pt ca a disparut buba (si nici n-am gasit faptasa pe piele sau in piele) iar Ionu isi pasteaza capusa in borcanel Astia de aici masoara burta capusei prin comparatie cu capul si determina cat a stat aia infipta. daca a stat infipta SUB 24 de ore nu poate transmite borelioza. Iar aia cu analizele in primele ore...nu e cazul ca aici primesti programare peste vreo saptamana. Mai verificam buba azi si daca se mareste poate poate intra maine la doc. desi slabe sanse. Oricum se uita astia la noi ca la nebuni ca ei coabiteaza de-o viata cu capusele si n-au nici un stres.

Mergi la inceput

testul se face din sange, sunt trei tipuri de analize insa cea mai sigura este microscopia pe camp intunecat, analiza indubitabila!
la celelalte, Western Blot si test Elisa daca iasa negativ nu infirma prezenta bolii; deci boala poate exista insa in forma seronegativa, de aceea microscopia pe camp intunecat este cea mai elocventa pentru ca se vad efectiv in sange spirochetele sau rezidurile lor; la celelalte se testeaza reactia sistemului imunitar la aceste spirochete; functie de rezistenta sistemului imunitar analizele pot iesi fals negative.

la mine cele doua au iesit negative cu toate ca sunt in faza a doua a bolii iar la microscopie a iesit pozitiv.

este o boala infectioasa a sistemului nervos, cred ca am uitat sa precizez.

lyme suport romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Mariaa, multumesc! Mai am o intrebare: daca testul iese pozitiv, exista tratament? Scrii la un moment dat ca dr. ala din Budapesta s-a luptat 5 ani cu boala, asta inseamna ca a facut trat. si dupa 5 ani au iesit toate testele negative?

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Fetele, stiti de unde pot sa cumpar in Bucuresti vaccinul pentru muscaturi de capuse?

Mergi la inceput

Cristina, da, el spune ca a si uitat ca a avut borelioza...insa nu a fost asa de grav ca mama...a dus boala pe picioare.
Eu sper macar sa ajug la o stare acceptabila si sa tinem boala apoi sub control ca se pare ca exista doar negativizare nu si vindecare totala...ceva de genul cum se tine sub control diabetul sau toxoplasmoza.

lyme suport romania

Mergi la inceput

nu exista un vaccin contra boreliozei nici in Romania nici afara; nu exista un protocol international adoptat; momentan se incearca tratamente cu antibiotice atit in Europa cat si in SUA.

lyme suport romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Multa sanatate va urez!!!

Am ramas adinc impresionata de cite se pot intimpla, iar ce putem face noi, care privim ingroziti de pe margine, este sa informam la rindul nostru. Sa stie orice amator de picnic la ce se poate astepta. Suna ingrozitor, dar informatia ne poate proteja, pe noi si familiile noastre.

Inca o data, multa sanatate si putere!

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Fetelor, m-ati bagat la idei. acum vreo 10 ani, cand eram studenti am fost la padure si a doua zi dimineata sotul se tot scarpina de zor si m-a rugat sa vad ce are acolo...ca nu reuseste sa scoata. Era o insecta neagra de care am tras cu forta si nimic...pana la urma am scos-o...ne-am uitat la ea, nu am stiu ce e si i-am dat-o unei amice...studenta la biologie sa-l intrebe pe profesorul ei daca stie ce este. Ne-a spus ca e capusa, ca nu are capul, deci a ramas acolo in piele si ca ar fi trebuit la momentul respectiv sa dam cu alcool ceva ca sa amorteasca sa nu-si infinga gura acolo. N-am mai bagat de seama...se vedea ca a ramas ceva negru inauntru...dar nu am mers la medic sa faca incizie sau ceva....Offff, acum deja sunt foarte stresata, desi sotul e ok, se mai plange din cand in cand de dureri de cap, doar atat, deocamdata.
Iar acum 3 ani sau patru, am fost la munte cu familia (avem doi baieti superbi) si la baiatul cel mare, care avea pe atunci 5 ani, i-am descoperit tot asa intr-o dimineata, in timp ce se scarpina, o capusa pe spate. Am dat-o cu alcool, in ideea ca va amorti si o sa-i scoatem si capul....nu a iesit capul, la fel ceva negru a ramas acolo
sub piele si atat.
Care ar fi urmatorii pasi pe care ar trebui sa-i fac? Acele analize indicate de voi...La Iasi nu am vazut sa aiba vreun contact...oare ar fi bine sa vin la Cluj. Observarea aceea cu microscopul cu camp intunecat sau cum ii spunea, se face si la noi in tara?
Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare un raspuns,
GAbriela si baietii

Mergi la inceput