Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)
Raspunsuri - Pagina 10
Karina spune:
quote:
Originally posted by Mariaa
Azi am primit rezultatele analizelor in urma carora se confirma ca am si eu aceasta 'minune' in forma seronegativa...nu e vorba de coincidenta ci de faptul ca boala se transmite prin sarcina de la mama la fat.
MARIUTZA, vorbeste te rog pe limba mea. Ce inseamna asta?!! Adica mama ta a luat boala inainte de a te face pe tine ? Si pina acum nu s-a manifestat?! Wow, ma sperii mey Mariutza ! Si nu se poate trata? Te vei imbolnavi si tu ca mama ta ?
Hai Mariutza ca ma sperii, spune-mi ca esti bine
Cit priveste userul IlieMariana (sau Mariana2306), sincer nu mi-as fi inchipuit ca pe un subiect ce priveste o problema de sanatate a unui om, se va ajunge la asemenea discutii. Nu crezi ca-i ajung Mariei problemele ei, trebuie sa-si mai bata capul si cu alte probleme? Lasa fata in pace, ce crezi ca ar putea face cu o evidenta a bolnavilor de Lyme? Ce adevar vrei sa afli, altul decit ca ea se chinuie de atita timp cu boala mamei ei si abia de citeva luni a aflat de fapt ce are.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
alessia105 spune:
Imi permit sa raspund eu in locul Mariei ....pentru ca stiu ca e inca in stare si o va durea sufletul cand va tebui sa puna pe "hartie" raspunsul ptr tine
Lyme afecteaza oameni diferit .Multi oameni pot sa o aiaba multi ani inainte sa fie diagnosticati .Sunt cazuri cand corpul uman poate pastra virusul ani pana cand sitemul imunitar devine stresat aditional ( boala ,accident ,divort,etc ) Apoi simtomele incep sa apara ..Fiind o boala infectioasa daca o ai in corp trebuie tratata ...
"Lyme affects people differently. Many people have it for years before getting diagnosed. It is a bacterial infection. Sometimes the body is able to keep it at bay until the immune system becomes additionally stressed (illness, accident, divorce, etc.). Then symptoms emerge. If she has it, she needs to be treated"
Asa mi s-a raspuns pe un forum al bolnavilor de Lyme pentru ca eu cand am auzit mi-a fost cumplit de greu sa cred ...mai ales ca stiu ca sunt multe alte boli congenitale la care virusul este doar purtat dar nefiind neaparata nevoie ca individul sa faca boala ..dar din pacate acesta regula nu se aplica si in cazul Lyme din pacate ...
Eu stiu ca Mariaa e o femeie puternica ..si mai stiu eu ca cineva acolo sus o iubeste chiar daca o supune la incercari grele ..dar va veni o zi cand toate geutatile vor ramane in urma ofeindu-i ceva foarte frumos pentru ca il merita din plin ..dar pana atunci ,si sunt sigura ca vorbesc in numele tuturor fetelor care o cunosc pe Mariaa , noi ii suntem aproape ...chiar daca nu poate fizic ..macar ii putem oferi suportul nostru moral ....
Hai Mariutza noastra scumpa si draga ..capul sus nu esti singura asa cum ti-am promis ieri ...vom fi langa tine mereu ...pai nu eradicam noi Lyme-ul , salvam bebelusi abandonati in gunoaie , viata familiala de calitate superioara ...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
Mariaa spune:
abia acum am ajuns, am umblat pe la medici si azi...
pai ce mai e de zis...acuma avand in vedere ca mama e mult mai rau, ea ramane obiectivul principal...insa boala e aceiasi, chiar o forma seronegativa, adica unde corpul nu produce anticorpi la boala asta...ceva de genul Hepatitei ascunse (alt exemplu mai bun nu-i vine in cap acuma)
simptome au existat insa nu le-am putut asocia cu ceva anume pana nu am avut diagnosticul mamei si pana nu am 'descusut-o' legat de cum sunt exact simptomele; apoi potrivindu-se mai multe chestii am zis sa fac analiza sa stau eu linistita ca-s numai gargaunii din capul meu la mijloc...nah...m-am linistit de tot acuma...
oricum, o iau asa...stiu ce este, sper sa reusim sa facem ceva aici, in tara legat si de studiul asta care se desfasoara si poate in maxim 10 ani sa fie recunoscuta boala si in Romania si chiar tratata; si de ce nu sa infiintam o asociatie a bolnavilor de Lyme care sa militeze pentru drepturile acestor bolnavi ignorati total de sistemul medical!
azi-nopate am colindat pe tot felul de site-uri despre Lyme si am dat peste niste asociatii puternice care acum lupta pentru adoptari de legi ( in tarile de origine) care sa vina in sprijinul bolnavilor de Lyme!
boala e relativ proaspat descoperita, prin anii '74- '75 si chiar si afara se fac inca studii pentru stabilirea unui protocol international vis-a-vis de medicatia in cazurile de Lyme.
daca aveti cunostiinta cum se pot produce acele bratari colorate ( gen sustinere campanie impotriva cancerului la san...) in strainatate pentru Lyme exista bratari verzi, m-ar interesa daca stiti mai ales fetele de afara...
http://www.lyme.org/Bracelet%20Ad.html
pana la noi vesti, cu speranta sa fie mult mai bune, sanatate maxima si paziti-va de capuse!
Mariaa
<< rabdarea este cheia fericirii >>
alessia105 spune:
Mariaa esti o femeie incredibila
Uite aici un producator roman de bratari
http://www.pinsource.com/home/ro/new_products/wrist_bands.html
http://www.campaniiputernice.ro/
am vazut ca sunt cca 1 leu de cumparat in cantitati mari
http://www.elegantgift.ro/produse/233/bratari_din_silicon.html
si de pana la 27 de lei la vanzare
http://www.floridelux.ro/produse_299/bratari-din-silicon.html
Aici prin magazine am vazut de la 0.50 euro ( fara mesaj si de proasta calitate) pana la 5 euro ...( normal cu adaosul comercial aferent .banuiesc ca la producator e muuuult mai ieftin )
Poate ar fi o idee deschiderea unui subiect la umanitare si colectarea acolo de banuti ptr organizatie si/sau vanzarea bratarilor
revin cu ceva ....ori mai pe seara ori cand o sa am net again
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
Mariaa spune:
http://lymesuportromania.aceboard.com/index.php?login=281553&rub=
invit persoanele doritoare de informatii, discutii despre Lyme aici, pe acest forum creeat pentru noi de o prietena speciala Alessia.
inca este in faza incipienta insa impreuna il putem dezvolta, putem sa ne descarcam de dureri, arsuri si alte cele specifice Lyme!
va astept si acolo sa ne spunem povestea si sa ne gasim fiecare un suport ...
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
www.boala-lyme.evonet.ro/" target="_blank">http://www.boala-lyme.evonet.ro/
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
Mariaa spune:
Allisi, nu am reusit inca, sper sa pot s-o fac saptamana care urmeaza.
Pentru cei ce au acces la saptamanalul Agenda din jud. Timis si din apropiere (inca nu am gasit link...)in suplimentul magazin a aparut un articol despre Lyme si despre Fundatia din Budapesta care face cercetari pe aceasta boala!!! Articolul de numeste 'Adio, capuse!'
Articolul cred eu este rezultatul ajutorului oferit de una dintre forumiste in mediatizarea acestei boli! E un pas inainte, inca unul !
Azi am vorbit cu cineva care are legaturi in presa centrala si sper sa aiba acelasi rezultat discutiile !
Doamne Ajuta !!!
ma bucur nespus de mult...da Doamne si fa lumina in mintile unde trebuie sa intre aceasta....
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]
papadie spune:
Azi dimineata sotul meu a gasit pe el o capusa. Ma rog el zicea ca e prea mica sa fie capusa dar a luat-o la serviciu si a pozat-o la laborator sub microscop. Este capusa, apre a fi mascul (masculii sunt mai mici). Muscatura este mica (o pata rosie cu motz). Capusa s-a desprins foarte usor de pe picior (semn ca nu i-a placut sangele donatorului). In primele 24 de ore capusa nu infecteaza victima cu borelioza (despre infectarea cu birelioza se poate vorbi dupa ce capusa a stat infipta mai mult de 24 de ore). Ca semn distinctiv ca a dat mai departe borelioza este pata rosie care se mareste cat o moneda de 2 euro sau mai mult (2 euro is cam cat moneda de cinci lei de pe vremea lu' ceausescu). Daca se va intimpla asta va tb. sa mearga la spital cu buba si capusa (dr. isi dau seama din raportul cap-stomac cam cat a stat capusa infipta in corpul victimei). Problema este ca si Catrina are o ciupitura pe ea si as vrea sa-i fac analize insa e destul de mica si nu ne primeste nici un doc. pt. aceste "mofturi" in conditiile in care capusele din aceasta regiune sunt cunoscute ca transmitatoare aproape sigure a acestei boli...
Ca masura de prevenire in clipa in care intram pe usa trebuie sa ne controlam pe tot corpul si sa scuturam hainele deasupra unui cearceaf alb. Sunt ingrozitor de mici aceste capuse...
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Cristina_C spune:
Cu analizele Catrinei trebuie sa insisti fara nici o jena, Robert a fost suspect de scarlatina si am tinut musai sa faca testul ASLO (de sange pentru depistarea anticorpilor). Daca era dupa doctorii la care am fost (pediatru si generalist) nici macar exudat faringian nu era nevoie sa faca, ASLO nici atat. Gata, dupa o saptamana de antibiotic il considerau vindecat! Poate si era, dar nu se poate sti sigur. Mi-au zis ca-i putin probabil sa apara complicatii post-infectioase (despre care eu citisem si ma ingrozisem), dar "putinul" ala pe mine nu ma linistea. Asa ca am reusit s-o conving pe doctorita de familie sa-i recolteze si sa trimita la laborator! Daca n-ar fi vrut ma duceam eu la un laborator (chiar gasisem unul) si plateam testul. Am sunat la lab si mi-au zis ca se poate, dar ca de obicei se aduce "Überweisung".
Multa sanatate!
herra spune:
buna, si multa sanatate tuturor!
am citit tot din urma, dar tot nu-mi este clar cum recunosc o muscatura de capusa! (daca nu mai este capusa acolo)