contractii nedureroase
Raspunsuri - Pagina 10
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by AYUMI
La sarcina trecuta am avut chiar 23 saptamani si o zi.Am nascut o fetita de 460 grame care a trait 15 zile.
Nicole,de aici mi-au dat Kampo Toukishyakuyakusan.Dar sa stii ca nu ma ajuta cu mult.Maine sunt programata la control;o sa ii spun sa imi schimbe tratamentul.Tie UTEMERIN ti-a dat de aici din Japonia?
Va multumesc tuturor ca mi-ati raspuns.Acum ma bag in patic si va mai scriu maine cand vin de la doctor.
Bianca 19+
http://community.webshots.com/user/ayumi118
bianca, eu am pierdut o sarcina la 26 de saptamani, cu bb de 1kil. nu pot sa cred ca la 23 de saptamani poate sa traiasca. ce spui tu acolo e de discovery si contrazice toate teoriile medicale. in primul rand, sub 1 kg sau inainte de 29 de saptamani nu se cheama nastere, ci avort. iar bb nu se cheama copil nascut, ci avorton. stiu ca suna dur, dar m-am confruntat cu asta. nu stiu daca ai vazut, insa a fost o mare tevatura cu o bb care s-a nascut cu (sper sa nu ma insel) vreo 600 grame si a supravietuit. au vuit ziarele, discovery, national geographic si toate celelalte.
deci, cu toate cunostintele mele medicale, si nu sunt putine, nu inteleg cum la 23 de saptamani si sub juma de kil poate sa supravietuiasca un copil. si inca 2 saptamani. pentru ca la varsta aia plamanii nu sunt maturati. poate imi spui si mie ce au spus doctorii, sau macar ceva detalii, ca sa nu mor proasta.
iarta-ma daca te-am suparat, poate ca am parut putin dura, nu a fost intentia mea asta. dar m-a socat ceea ce mi-ai spus si oricat as vrea, vad ca nu pot sa cred ca este posibil.
sarcina asta sunt convinsa ca va fi dusa la termen la amandoua, si la mine si la tine si ca ne vom tine niste bbei sanatosi in brate. tu 2, eu 1.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
nikole spune:
Aylin se poate....eu m-am nascut cu 975g, nu stiu exact cate sapt. de sarcina avea maica-mea, ca ea mereu imi spunea saptilica.Si da, cand a ajuns la spital cu contractii(s-a declansat nasterea in urma unei cazaturi) pe nu-s ce foaie, dupa explicatiile ei scria avort spontan grad 3.Nu am nici cea mai vaga idee ce inseamna nici nu am intrebat pe nimeni (cadru medical) nici nu m-a interesat prea mult.Cert e ca...am trait.Medicul tot ii spunea maica-mii ca primele ore sunt critice, daca apuc dimineata, traiesc!
Si uite asa ...am trait!
E drept ca au fost probleme de sanatate, dar asta e deja o alta poveste.
28+
vacanta Brasil
foto burtik
aylin_tarcan spune:
nikole, la 975 de grame, da, inteleg. dar la sub 500???? si sa nu mor cand ma gandesc la baietelul meu care avea 1 kil? si nu l-a ajutat nimeni cu nimic? si asta dupa ce ni s-a spus ca nu puteam avea copii in mod natural!!!
totusi, 460 e mai putin de jumatate din 975!!! este de-a dreptul incredibil. pe de alta parte, japonia nu e romania!
gata, nu ma mai gandesc, ca o iau razna cand imi aduc aminte prin cate am trecut! macar de-ar fi bine de data asta!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
papadie spune:
aylin la prematuri avem o fetita nascuta la 500 de g. care este perfect sanatoasa si la ora asta grasuna si frumoasa de pika! :)))
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
aylin_tarcan spune:
bianca, te rog iarta-ma pentru reactia mea! dar intr-adevar am suferit un soc. mi-a dat peste cap tot ce credeam ca e posibil! de fapt, pana la urma, diferenta e intre japonia si romania. de fapt, inter alte tari si romania.
imi pare rau ca si tu a trebuit sa ai experienta asta. eu inca sunt traumatizata de ce mi s-a intamplat. sper ca la un moment dat sa pot sa trec peste, sa se duca undeva intr-un ungher ascuns al creierului! si sa fiu mai detasata!
ti s-a spus ce anume a declansat nasterea?
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
nikole spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
nikole, la 975 de grame, da, inteleg. dar la sub 500???? si sa nu mor cand ma gandesc la baietelul meu care avea 1 kil? si nu l-a ajutat nimeni cu nimic? si asta dupa ce ni s-a spus ca nu puteam avea copii in mod natural!!!
totusi, 460 e mai putin de jumatate din 975!!! este de-a dreptul incredibil. pe de alta parte, japonia nu e romania!
gata, nu ma mai gandesc, ca o iau razna cand imi aduc aminte prin cate am trecut! macar de-ar fi bine de data asta!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
Da e drept, sub 500 grame, sincer nu am cunostintele necesare sa imi pot da cu parerea, desi aici aparatura permite si miracole!
La un kg e probabil alta poveste, nu stiu...ai nimerit pe mana unor cretini sau chiar nu stiu cum sa ma exprim, mi s-a pus un nod in gat...
tine de tehnologie, clar, insa mai tine si de omenia si profesionalismul medicului, si de noroc....
D-zeu sa ne ajute si sa va dea mai ales voua celor ce ati pierdut un pui, inmiit, sanatate si sa va bucurati acum de copii sanatosi si perfecti!
28+
vacanta Brasil
foto burtik
aylin_tarcan spune:
multumim mult, nikole. si tie sa iti dea DD un bb voios si sanatos!
vreau sa mai fac mentiunea ca nici prin cap nu mi-a trecut ca bianca nu ar spune adevarul, ci doar creierul meu nu a putut in prima clipa sa faca fata unei asemenea informatii.
eu am participat la municipal la alte experiente asemanatoare mie. nimeni nu a avut nicio sansa. era practica de rutina. "avort in desfasurare" si cu asta basta. nu e doar cazul meu. sunt atatea si atatea....si cand te gandesti ca poate aveau o sansa....offf, Doamne!
iertati-ma pentru ziua de azi!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
nikole spune:
Aylin, nu ai pentru ce sa te scuzi, clar ca ai trait o drama,si clar ca e incredibil cu atat mai mult pentru tine sa intelegi/accepti.
Eu personal chiar cred ca tine mult de medic, de cat isi da interesul de cat ii pasa de o viata....eu m-am nascut acum 27 de ani , era un medic in varsta de garda,care din spusele si amintirile mamei s-a luptat mult sa ma "aduca" la viata.Am stat in incubator doua luni,s-au ingrijit mai mult ca propria mama de mine(la personal ma reffer).
Asa a fost sa fie...D-zeu stie pe ce criteriu se "alege"....e crunt de dureros,insa in marea LUI mila si dragoste fata de noi, cu siguranta voi cele ce ati suferit atat aveti un loc'sor special in inima LUI, si sunt convinsa ca veti aduce pe lume un copil ce va sterge toata lacrima din sufletele voastre!
Credinta pana la infinit sa aveti!!!
28+
vacanta Brasil
foto burtik
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by nikole
Aylin, nu ai pentru ce sa te scuzi, clar ca ai trait o drama,si clar ca e incredibil cu atat mai mult pentru tine sa intelegi/accepti.
Eu personal chiar cred ca tine mult de medic, de cat isi da interesul de cat ii pasa de o viata....eu m-am nascut acum 27 de ani , era un medic in varsta de garda,care din spusele si amintirile mamei s-a luptat mult sa ma "aduca" la viata.Am stat in incubator doua luni,s-au ingrijit mai mult ca propria mama de mine(la personal ma reffer).
Asa a fost sa fie...D-zeu stie pe ce criteriu se "alege"....e crunt de dureros,insa in marea LUI mila si dragoste fata de noi, cu siguranta voi cele ce ati suferit atat aveti un loc'sor special in inima LUI, si sunt convinsa ca veti aduce pe lume un copil ce va sterge toata lacrima din sufletele voastre!
Credinta pana la infinit sa aveti!!!
28+
vacanta Brasil
foto burtik
sa dea Dumnezeu Nikole!!! si ai dreptate, tine extrem de mult si de interesul doctorului. in municipal am vazut zero interes, tratament de vaci care fatau. si niciun copil nu era pus la incubator. decat peste 32 de saptamani...sau pe acolo. pentru ca abia atunci erau considerati nou nascuti si nu avortoni. cu toata duritatea cu care suna acest cuvant ingrozitor. pe care il detest.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
si regret enorm, nici nu va dati seama cat de mult regret ca nu mi-am urmat pasiunea de a face medicina. in mod sigur nu as fi devenit un medic ahtiat dupa bani si care pune pret pe o viata cat pune pe un sac de cartofi! poate ca as fi salvat atatea vieti!!! dar acum nu am ce sa fac. doar sa imi urmez in continuare pasiunea si sa incerc sa ajut cu sfaturi!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem