Fibrom uterin (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarcoSeb spune:

Arinna, iata datele mele, pentru complectarea listei de inceput:

MarcoSeb - 33 ani,nodul intramural descoperit in 2005, avand 3.5cm, tratament dipherelin 3 fiole preoperator (nodulul crescuse pana la 6 cm pana in 2007 si a scazut cu 2 cm dupa dipherelin); miomectomie laparoscop spitalul Elipas, doctor T, doreste BB dar nu a ramas pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Violetan, crezi ca dupa o sarcina cu fibrom mai stai sa te gandesti daca nasti normal sau cezariana? La mine nici acum nu s-a decis medicul, a zis el ceva la inceput dar pt mine chiar nu conteaza, de taietura oricum nu scapam , ca este jos ca este pe burtika tot rau este.
Teonikol imi pare rau sa aud acest lucru, eu de asta nu am recurs la operatia clasica, sunt constiienta ca va veni vremea sa o fac si eu dar o aman cat pot.
Greatanca fruntea sus mama, daca plangi nu rezolvi nimik, gandestete ca peste catva timp oricum nu scapam de cutit, important este acum sa treci peste perioada asta de tratament si puneti-va pe treabaCa sa nu mai plagi iti dau eu
Happyface sanatate multa si te atept cu noutati

27+
poze_nunta
poze_burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

[quote]Originally posted by nicooleta27

Violetan, crezi ca dupa o sarcina cu fibrom mai stai sa te gandesti daca nasti normal sau cezariana? La mine nici acum nu s-a decis medicul, a zis el ceva la inceput dar pt mine chiar nu conteaza, de taietura oricum nu scapam , ca este jos ca este pe burtika tot rau este.

Cum adica daca mai stau sa ma gandesc????? Pai sigur ca ma gandesc! Eu intrebam daca exista fete care au nascut natural avand fibrom in sarcina. De ce nu m-as gandi cum vreau sa nasc???? Nu pricep ce vrei sa zici. Cat despre "taietura oricum o sa fie" nu sunt de acord. Una e taietura la cezariana, alta epiziotomia...

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Violetan, nu am zis cu nici o forma de ropros sau altceva, de obicei spun ce mi s-a spus si mie, din cauza fibromului nu coboara copilul si risti sa fie scos cu forcepsul sau cine mai stie ce inventii mai au moasele. Contractiile sunt poate si dilatatia dar nu coboara copilul si de obicei medicii nu te lasa sa te chinui asa mult Daca te-am suparat cu ceva scuze.

27+
poze_nunta
poze_burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Marco seb multumesc, ma acup zilele acestea de listutza

Greatanca, daca are asa efecte adeverse eu l-as evita, poate fibromul nu va cresre foarte mult,multe femei au misci fibroame si nu stiu de ele...Imi pare rau ca ai un asemenea soc, incerca sa nu-l bagi in seama si sa-l supraveghezi...nimeni nu le poate preveni aparitia din pacate iar de stopat, depinde si ce riscuri sunt...Daca nu ai hemoragii,probleme mari mai gandeste-te,mai intreaba si alt medic...Nu toti nodulii cresc mult, unii raman mici...Eu am mai multi de 1-2 cm pe langa cei de 3 si 4 sau ce-o mai fi ca nici nu mi se arata eco, astia nu baga in seama fibroamele legat de fertilitate zic ca nu e nici o problema.:)

Violeta, bine ai venit!Eu stiu o prietena de-a mea, avea un fibrom de 6 cm cred ca in afara uterului...a nascut natural, usor insa a trecut printr-un soc pt ca un medic i-a zis ca sa-i multumeasca primului medic care a lasat-o sa nasca natural ca are un copio handicapat-iti dai sema ce medic si ce limbaj- pt ca bb era mai agitat l-a suspectat de nu stiu ce sindrom care ducea la incapacitate de a merge...a stat in teroare pana de curand cand a facut primii pasi, desi analizele ieseau bune, se parea ca nu are nimic,...si asa a fost.dar la ea era vorba si de varsta, 38 de ani...Sunt si fete care nasc natural dar aici pe la noi mai rar se ramane insarcinata dar sa mai si nastem :)asa ca de aceea exemplele sunt putine,nu te speria...Oricum nimic nu e sigur, poate spune medicul ca nasti natural si sa se ajunga la cezariana, cum spune Nicoleta...Important e sa fie bine pentru bb....Mie una mi-ar fi indiferent, ba chiar la cate probleme de sanatate am si varsta-39 as opta(daca as putea dar nu sunt in tara sa aleg) pentru cezariana.Daca vrei si se poate natural e foarte bine, daca nu,incerca sa te obisnuiesti cu ideea ca bb nu trebuie sa se forteze mult,cateva secunde la nastere sunt foarte importante...Depinde de tipul fibromului, de cat incurca sau nu nasterea, daca te lasa sa ai contractii normale etc...Succes mult si stai linistita, bb tot apare oricum ar fiAlt exemplu de aici dintre noi,Rachel Owen a nascut prin cezariana, a facut si embolizare si avea fibromul de 9 cm....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Buna fetelor!

E clar ca sint dc-addicted
Ma aflu la 10,000 de km de casa si de voi (de unele dintre voi poate mai aproape)si cum am dat de un computer m-am pus pe citit, mi-e era tare dor de voi. Dar ce ati mai scris fetelor, aud si vesti proaste si vesti bune!

Eu mi-a propus sa uit pt. o saptamana si de fibrom si de ce urmeaza sa mai fac dupa Diphe si chiar am reusit! Pe 4 iunie am insa programare la Dr. T si stabilim ce si cum...

Trebuie sa ies acum, dar va pup pe toate si abia astept sa vorbim in liniste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc pt raspunsuri, fetelor! O sa vad ce o sa fie. Eu imi doresc sa nasc natural, dar evident o sa fac ce zice dr si cum e mai bine pt bb! Vroiam doar sa vad alte exemple.

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greatanca spune:

Buna, fetelor!
Multumesc pentru incurajari. Mi-a mai trecut putin starea de depresie. Cum se spune, speranta moare ultima.
Si eu am banuiala ca fibromul asta exista cand am facut operatia si nu l-a observat dr. Nu cred sa fi aparut in 3 luni. Cat despre Danazol, nu vreau sa-l iau pana nu fac niste dozari hormonale complete. Am auzit ca in Bucuresti, la Institutul de Endocrinologie, se fac dozari hormonale complete si competente, iar apoi se dau tratamente foarte bune care impiedica formarea sau cresterea fibroamelor.
Fetele din Bucuresti, puteti confirma asta?

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GH spune:

Despre dozarile hormonale eu nu pot sa spun decat ca aici in Franta doctorita mea m-a sfatuit sa evit tratalentele hormonale pt ca nu sunt bine tinute in frau si risc sa nu mai pot face bebe dupa sau sa creasca fibromul la intreruperea tratamentului.
Am gasit pe net recent (pe vremea cand ma batea gandul sa iau si eu progesteron sa scada fibromul) ca dozele mari produc intai stoparea functiei apoi involutia glandeor sexuale desigur si a fibromului. Era un site medical cu cercetari pe soareci. Dati si voi cautare google... nu stiu daca mai am puterea sa gasesc fisierul in calculator.

Draga Arinna si la noi se spune ca fibromul e o problema curenta si numai pozitia lui sau dimensiunile pot impiedica aparitia unei sarcini - dovada ar fi la mine care am ramas de mai multe ori insarcinata intr-adevar cu fibrom mic. Aici spun ca 80% din femeile de peste 30 de ani au fibrom si nu il considera o problema majora in fertilitate. In schimb pe mine m-au amenintat ca imi vor scoate uterul la nastere fapt care m-a facut sa ma hotarasc sa nasc in Romania. Nu voi renunta la uterul meu sub nici un motiv.

Multumesc mult pentru urari!
Sper sa fie bebe bine. Intotdeauna am avut progesteronul mic si banuiesc ca acum crescand mult am inceput sa am rau de sarcina.

Fibromul meu a ajuns la 4,9/3,8 la 11 saptamani de sarcina. Sper sa apuc sa ma duc la hipnoza ca sa imi salvez uterul la nastere (aici se practica foarte mult hipnoza pt reducerea/oprirea sangerarilor). Va tin la curent cu dimensiunile fibromului - in iunie incep tratament prin hipnoza special pt fibrom. Vazand si facand...

Exista diferite metode de miomectomie... prin ardere, prin inghetare, ultrasunete, etc... E posibil sa fie aplicate si in Romania pretul instrumentelor necesare nefiind foarte mare (daca exista deja un laparoscop). Trebuie intrebat la spitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliola spune:

Buna! Stie cineva daca se poate face embolizare cand ai sangerari (ciclu)?
Multumesc pt raspuns.

Mergi la inceput