Fibrom uterin (18)
Raspunsuri - Pagina 11
Bluel spune:
Buna fetelor!
Gata, am revenit, desi ati vazut ca si de acolo am tras cu ochiul la voi cand am dat de un computer
GH are mare dreptate cu terapia fericirii, totul tine de psihic in fond, vreau sa va spun ca 10 zile m-am simtit extraordinar sa am program de buna voie, credeam ca am scapat si de bufeuri, dar cum m-am intors m-a luat cu migrene (inca din avion) si au revenit si caldurile si transpiratiile reci, frisoane, in special noaptea...
Si era sa uit, GH, felicitari, e o veste minunata , cum te simti?
MarcoSeb, ti-am trimis PM, ce mai faci? cum te simti?
Chantal, nu imi place deloc ce aud, acum te inteleg, dar trebuie sa mergi mai departe si sa iti doresti sa mai incerci sa ai un copil daca se poate...Multa bafta!
Teonikol, noi aici la birou avem o vorba „no news is good news”, sper sa fie si la tine la fel, daca la control nu s-a vazut mare lucru, atunci nu e rost de alta interventie. Succes la urmatorul control si sa ne tii „updated”
Greatanca, asta e soarta noastra, a celor cu fibroamele astea nenorocite, m-am intristat cand am auzit, eu zic sa te apuci repede de bb daca asta iti doresti. Si eu vreau sa fac la fel, daca imi da voie domnul doctor T, ma duc pe 4 iunie sa vedem ce zice...
Happyface tu cum te simti?
Nicooleta27, multumesc pentru raspunsuri....ce iti face fetita?
Dar tie Mada28 baietelul?
Va pup pe toate (inclusiv pe cele pe care nu le-am mentionat aici)
teonikol spune:
Giliola, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un raspuns, poate vad fetele care au facut embolizare si iti raspund.
Bluel, pentru tine pentru ca ne mai trezesti din amorteala. Si pentru incurajarile vizavi de situatia mea. Intre timp, am mai facut niste analize care sunt off topic, unele bune, altele rele, dar sper sa le rezolv pe toate. Astept sa ne povestesti cum a fost prin tarile calde (sau reci??!). Te pup si iti pumnii pe 4 iunie, sa fie bine!
pentru fete!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
nicooleta27 spune:
Buna Bluel, binamikul sta bine in burtika, cand suntem prea puturoasa si o speriem pe mamy cand jucam fotbal cu fibromul si ii dam dureri.
Fetelor pana la nastere ma chinui singura adica ma stresez, de obicei este foarte activa dimineata si seara, dar cateodata doarmeeeeeeeeee ii mai dau eu cate un ghiont sa stiu ca este bine. Ma chinui singura si nu stiu de ce, nu sunt motive sa se opreasca din evolutie dar de la spital vii ingrozit de ce povesti auzi. Sunt eu optimista dar ma doboara si incep cosmarurile.
28+
giliola spune:
Buna!...tocmai ce am trecut si eu cu bine printr-o embolizare...procedura in sine a fost doar usor neplacuta, in sensul ca am simtti pe mana cu cateterul o anumita presiune continua (un soi de durere) si o scurta dar ascutita durere de la fibrom cand mi-au inchis artera uterina pe partea unde se afla fibromul (acesta s-a revoltat)...insa nu dureri atroce...si a mai fost teama de necunoscut si senzatia ciudata ca cineva umbla prin tine ( f plastic s-a exprimat sotul meu: "ti-au umblat instalatorii cu sarpele pe conducte")...au fost ceva dureri de burta dupa, potolite cu calmante, vreo 2 zile de slabiciune fizica, dar mai ales o criza de hipocalcemie, cam la 10 minute dupa ce m-au adus inapoi in salon, o descarcare emotionala pt ca m-am vazut trecuta cu bine peste interventie...atunci insa as fi avut nevoie de o fiola de calciu, care nu a fost de gasit in tot spitalul Universitar...si solutia a gasit-o radiologul interventionist care a efectuat embolizarea, dr Rares Nechifor, care a trimis pur si simplu pe cineva sa cumpere de la farmacie calciu, cu banii lui!!!...ulterior am vrut sa ii inapoiez banii, dar nici macar nu a vrut sa auda!...toata stima si toata lauda pt acest medic si echipa pe care o conduce, merita o statuie pt modul in care si-au facut datoria!...asa ca acum sunt pe picioarele mele, la servici, apta sa duc o viata normala, datorita lor...
sanatate tuturor!
giliola
Mada28 spune:
Baietelul meu face bine.La morfologice a iesit OK. E un mare fotbalist.Si daca nu da el o lovitura si eu fac ca Niko, dau eu un bobarnac sa vad daca e bine. Ce mai, am si eu aceleasi temeri dar cu Dumnezeu inainte, sa speram ca va fi bine ca si pana acum.
Va pup
arinna spune:
GH, asa este, fibromul nu e neaparat o cauza de infertilitate dar daca sunt multe ori sunt dispuse cine stie unde pot deveni o problema...
Esti asa discreta in ce priveste bb, mai spune-ne de el!!!!!
Cum sa-ti scoata uterul, ce motive ar fi?Pentru un singur fibrom?Dar daca nasti normal?
Nicoleta,imi pare rau ca nu ai incotro si te mai lasi influentata de ceea ce auzi,ar fi bine sa te menajezi putin,in lume se intampla multe...
Ar fi interesant sa trec in listutza, la cat timp dupa embolizare ai ramas insarcinata?
Mada28 ma bucur ca sunteti bine !
Giliola,da, urata senzatia cu umblatul prin tine, bine ca a ost numai asta cel mai rau, eu am suportat f greu tot....chiar si dupa, cu mana , ca eram deja speriata dinainte...refacere rapida!
Break, cand incepi tartamentul?Uite in listuta cate fete au facut tratament preop cu diphereline,se pare ca nu e chiar atat de rau....Poate iti impartasesc din experienta lor....
Bluel spune:
Fetelor, am vesti proaste, m-a mancat undeva sa imi fac o ecografie endo inainte sa imi revina cm-ul dupa tratamentul cu Diphereline si se pare ca nu prea a dat rezultate, ba din contra, mi-a subtiat si endometrul de la 10,6 mm la 1,8 mm!!! Iar uterul e plin de fibroame in continuare, practic numai cel subseros, care oricum nu punea probleme mari, a dat putin inapoi, deci situatia e cam asa:
Eco Ianuarie- Eco Mai
1) ISTMIC: de la 29,2/30,9 mm la 27,4/33,5 mmm
2) SUBSEROS: de la 25,5/25,9 mm la 26,2/18,4 mm
(anterior fundic)
3) INTRAMURAL: de la 10,9/8,4 mm la 15,8/13 mm
(anterior)
Concluzie: uter polifibromatos VARZA!!!
Ca sa va dati seama in cam in ce situatie sint acum, va spun doar ca doctorita care mi-a facut eco s-a uitat cu multa mila la mine....
Rog fetele de la endometrioza sa imi spuna si mie cum e cu subtirimea endometrului, ca din cate stiu eu nu prea e bine.
Pup toate fetele
nicooleta27 spune:
Buna ARINNA, am ramas insarcinata cam la un an de zile. Embolizarea am facut-o pe 5.12.2005 si ultima menstruatie pe 16.11.2006. Sincer sa-ti zic cand am ramas nu stiu, ma chinui si eu sa-mi amintesc dar,,, ce mai conteaza.
28+
break_fast9 spune:
arinna ieri am inceput tratamentul cu diphereline...pana acu nu simt vreo schimbare doar o stare de usoara ametzeala!
in rest e ok!
succes pt fete!
toate cele bune!
prettysunshine spune:
As avea si eu o intrebare pentru cele care au facut embolizare,cat de mare trebuie sa fie fibromul pentru ca sa se faca embolizare?Eu am uter fibromatos,iar unul din fibroame are 6 cm si apasa pe vezica urinara.Pana acum medicul ginecolog nu mi-a recomandat decat Duphaston.As putea ramane insarcinata asa sau e imposibil?Medicul meu zice se poate,dar parca nu-mi vine sa-l cred.
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.