The best of aug-sept-oct 2004 (124)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Lilia si al meu e individualist in parc. De fapt nu prea am argumente sa il conving pentru ca el are un principiu destul de solid in creerasul lui: "astea sunt jucariile mele si ti le dau numai daca mi le ceri frumos si daca vreau eu. Nici eu nu le iau pe ale tale si nici tu pe ale mele". In rest in parc se joaca foarte frumos (ma rog, atat de frumos si cuminte cat poate un baiet de varsta lui, nu va ganditi ca e icoana parcului.... Asa ca nu prea am cum sa il conving sa imparta jucariile. Eu tot incerc dar fara prea mare efect.
Mai nou e super incantat de catzarat. Ss-au pus la noi niste parcuri cu un gen de iglu mare format din funii atarnate in toate partile ca o panza de paianjen...nu stiu sa explic, poate ati vazut. Si se urca paianjenu de vizigot de m-a innebunit...

De suzeta nici noi nu am scapat, insa o papa doar cand e acasa sau noaptea....a existat o incercare de luare cu japca prin martie, care s-a soldat cu rosu in gat (ca nu stie maimuta sa doarma cu gura inchisa), bube la gura, febra pe fond nervos si alte pricopseli.

Am renuntat....

Intre timp ma laud cu mare mandrie ca am scapat de scutece. A fost asa, treptat, dar destul de repede a trecut de la a purta permanent la a nu mai purta deloc. Nu ii mai pun nici noaptea si dimineata chiar ma mir cum de se poate tine, ca face muuult pipi. Seara bea un bibe intreg si daca peste noapte e cald mai bea unu (ca copilu meu noapte bea doar lapte, nu cre ca stie ca exista apa si noaptea :)

La capitolul perle...hehe...il ajuta mult si gradinita. De exemplu ieri dimineata alerga prin caza stringand "vreau s-o distrug pe mamiiii, o distruuug...". Cand l-am intrebat cum adica distrug a zis " asa, te impusc cu puscaria". Ca el cu aia te impusca, cu puscaria....logic, nu? Cum zicea si Pufy, avem fitze....A fost foarte clar invatat ce e aceea o promisiune si a prins ideea. Atat de bine ca imi scoate ochii cum ma prinde "stii, mi-ai promis". Cel mai tare imi place cand apuca sa promita ceva si dupa aia realizeaza ca nu prea-l aranjeaza promisiunea. De ex ieri mi-a promis (iar) ca va dormi in patu lui (de maine evident). Dar dupa cateva minute imi zice "Mami, stii, eu nu cred ca voi avea maine timp sa dorm in patul meu, sa nu te superi " ;)

...m-am intins ca o zi de post si am o gramada de treaba la birou ... va las

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Mirela !Sa nu uiti ce mai vroiai sa ne povestesti!

Lilia bafta la scapatul de suzeta!

Mina felicitari pentru scapatul de scutece!E un pas urias inainte!

Noi avem poze proaspete in Gandacii!

Eu
www.pufymic.info/thumbnails-37.html" target="_blank">Gandacii
Chestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

sa va zic ce distractie azi noapte... (io trec rar pe aci dar si cand trec...va satur)

Eu in ultimele zile am avut de tras pe un proiect, dormit cate doua ore pe noapte ce mai...aseara eram terminata de oboseala.... Stam noi la masa, mergem in grup organizat in pat (facusem dushurile inainte de masa, minune mare), papa vizigotu de toate (ca seara trebe sa aibe lapte, apa ceai si suc ....). In fine, adorm ei baietii, io nu am astampar si ma duc totusi de fac ordine in bucatarie dupa care ma ttenteaza internetu si ma intind la vorba cu Eliana pe mess. Deodata aud niste bufnituri in dormitor...nu f puternice dar distincte....ma reped...intru....vizi in genunchi langa pat bajbaia dupa suzeta CU OCHII INCHISI, tat-su in genunchi in pat incerca sa recupereze copilu..TOT CU OCHII INCHISI si asta...Dincolo de sperietura ca cazuse copilu m-a umflat un ras...se chinuiau sa se apuce unu pe altu de maini dar sa se trezeasca vrunu pauza...in fine, dupa ce ii las sa se chinuie nitel ma milostivesc si urc copilu. Dau o fuga in sufragerie si-i zic Elianei rapid ce s-a intamplat, inchid compu si ma duc in pat. Nu apuc io sa ma intind ca fiul incepe aaaa-aaaa-aaaa. Ma gandesc ca-si cauta suzeta, o gasesc si i-o dau...ei, nu, ca si cu suza in gura el tine gura cascata in sus ca puiu de randunica si aaaa-aaaa-aaaa....mai ce sa fie? imi zic in gluma ca s-o fi lovit la cap in cadere....el tot aaa-aaa-aaa. De-acuma se trezise ta=su si intreba aiurit ce e... Fiul se plictiseste de aluzii si imi zice nervos, cu suzeta in gura si in aceeasi pozitie drept cu fata in sus, ochii inchisi si gura cascata: "Lapte, mami, ce nu pricepi?". ....tat-su de langa el: adu domle laptele copilului ce il chinui?....
Imi venea sa le fac vant din pat....sa va mai zic ca dupa ce am venit cu laptele de la bucatarie a pupat de doua ori biberonu si s-a culcat, nu inainte insa de a solicita sa fie sters la gura? Nu va mai zic......

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Mina ce noapte distractiva ai avut!(asta ca sa privesti partea faina a lucrurilor....nu oboseala ta)
Beton vizigotu!

Eu
www.pufymic.info/thumbnails-37.html" target="_blank">Gandacii
Chestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Mina, hai ca mi-au dat lacrimile de atata ras.
Mi-ai ridicat dispozitia.
Si Amelia avea suzeta numai la somn: acasa si la cresa( si acolo le-am rugat sa nu i-o dea decat la somn)
E adevarat ca acuma o mai enerveaza ca, si ea ca si Matei nu stie sa doarma cu gura inchisa si probabil i se usuca in gat ca incepe sa plescaie si sa miorlaie din cand in cand noaptea. Sper sa nu aiba aceleasi rezultate ca Matei, ca daca ne intoarcem inapoi la suzi, i-o las pana se marita daca o vrea, ca nu ma mai apuc din nou de operatiune in veci.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna seara si de la noi. Am citit si m-am amuzat de nazdravaniile piticilor, si m-am bucurat ca s-a mai scapat de pampersi.

Lilia si cine mai vrea sa scape de suzeta, eu am o solutie miraculoasa, se numeste DAUM EXOL, am cumparat-o din Germania la recomandarea unei mamici de pe forum, e ca o oja care se da ( pe suzi, daca aia e problema, sau pe un ghii, daca problema e bagatul degetelor in gura....). Are gust naspa ( amar) si treptat copiii se dezvata de relele obiceiuri.Cred ca mai am jumatate de sticluta, o ofer cu drag cui are nevoie.Pe Ilinca a scapat-o de bagatul degetului in gura.

Noi suntem la Vatra Dornei, ne intoarcem luni seara, iar sambata Ilinca o sa plece un deva langa Curtea de Arges, cu mama, orice numai sa nu stea in Bucurestiul asta imputit...Aici e frumos, am fost pe la Sapanta, la Cimitirul Vesel, pe la manastiri....Culegem fragute si le mancam pe loc ( adica nu apucam sa mai si pastram cateva), ce sa zic...e super.Doar ca e f departe, am facut 10 ore pe drum, pana aici....

Danina, m-am gandit la tine si la Dienuta cand am trecut prin Piatra Neamt.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

MINA,hahhah,m-am amuzat si eu de vizigotul tau... si va doresc sa scapati cat mai usor si curand de suzeta!

LILIA, nu te lasa,daca i-ai scos-o fi tare...stiu ca e crunt sa-i vezi plangand si tristi,dar ii va trece si v-a fi bine, puiuta !

IOANA,am tot vrut sa-ti zic,ce dulce e puiul tau mic,seamana cu tine ,nu-i asa?...Alesio pare a semana cu tati mai mult!!...si ce frumos se joaca amandoi,super fain!!!

NATURE,ce bine ca iesiti asa de des,e super fain pt micuta sa se plimbe!... si distractie faina!...a,si povestea colegilor cu copilasul de 4 ani,m-a socat,Doamne ce tragedie!!!...auzind din astea ma gandesc ca mai bine ca mine,"paranoica" cum imi zice sotul,ca vad in toate un pericol!!!

Eu ramasesem datoare cu ceva povesti...a,cu parcul,oooooooo,mai fetelor,pai daca il vedeti pe Robert pe unde se catara va sta inima...eu unoeri ma mir cat e de elastic si catarator...evident ca sunt cu ochii dupa el,chiar daca ii las libertate de actiune...stie cam unde se poate catara si unde nu....unde nu poate ma intreaba sau ma cheama sa-l ajut...e figura mare...toata lumea se mira unde se catara si cum sare...eu deja m-am obisnuit ca face chestiile astea de la 1 si 8 luni...ce sa mai zic...uneori mi-e frica sa nu isi rupa ceva,dar am constatat ca asa e el,foarte energic si bun la "gimnastica",acrobat,ce mai....asa ca stau ca pe ghimpi,dar nu vreau nici sa-l descurajez...tati e fenomenal...il las mai rau ca mine,asta apropos de barbati...i-am zis intr-o zi cand a plecat in parc ca daca vine cu baiatul lovit rau sau rupt ceva,ii rup si lui gatul...zice, evident ca sunt nebuna...dar stiu eu cum sunt majoritatea masculilor

La capitolul impartit jucarii sau mancare sau orice stam destul de bine...aici e mare tam-tam cu chestia asta,copii sunt invatati de mici ca trebuie sa imparta,sa-si astepte randul la jucarii si asa mai departe...invata la gradii...si vad ca am progresat...imparte destul de bine,uneori evident ca se incapataneaza si nu vrea...asta e varsta,totusi sunt multumita de cum reactioneaza cu ceilalti copii.
Am citit ce zicea MINA de vizigot,hmmmmmm,al meu vrea sa se joace cu toate jucariile celorlati copii...ooooo,e o adevarat lupta ca vrea tot ce nu e al lui,asa ca a fost usor sa-l invat sa imparta

Si acum sa va povestecs cum era sa mor de inima ,si eu si barbat'miu...plecam sa punem rufele la spalat(mentionez ca aici sunt spalatorii comune,nu ai voie in casa sa ai masini de spalat si uscat,mai ales in blocuri,in majoritatea sunt la fiecare etaj pe hol)...Robert ne ajuta sa punem in masina,e tare fericit sa faca asta,apoi eu si sotul bagam ce a mai ramas in cos inapoi pt tura urmatoare,asta in cateva zeci de secunde,cand ma intorc si ies pe hol ,Robert nicaieri...am inlemnit...stam la etajul 5...aici holurile sunt afara,adica urci cu liftul din strada,si la fiecare etaj e balustrada in aer liber apoi intri in apartament,nu stiu daca ma intelegeti,idee e ca ar fi putut baga capul printre gratii si cadea de la etaj...eu strig dupa el,nimic...sotul o i-a pe scari eu chem liftul...ne-am gandit imediat ca s-a urcat in lift si a coborat...panicata din nou cu inima stransa ca liftul da direct in parcare,unde vin si pleaca masini...uffff...eu stau si chem liftul,ajunge in sfarsit la 5,cand deschid Robert nicaieri...sa inebunesc..strig si nu raspunde de nicaieri...sotul vine de jos cu liftul si zice ca nu e la parter,mirat ca nu e la mine...amandoi speriati,ne uitam unul la altul,el zice"dar l-am auzit strigand dupa tine"...atunci am realizat,era la 4,la un etaj mai jos...probabil s-a deschsi acolo usa si el a coborat crezand ca e acasa...o luam la fuga pe scari amandoi,el era acolo cu 2 femeii,spre norocul lui ca erau romance,Robert vorbeste bine romaneste dar engleza mai putin...am crezut ca-l omor in bataie,fetelor,ce nervi aveam...dar pe de alta parte imi venea sa-l iau sa-l strang in brate sa nu-i mai dau drumul...Doamne ce sentiment,fereasca pe toata lumea de asa ceva!!!..noi suntem tare panicati aici pt ca se si fura foarte multi si repede copii..ce sa va zic,sotul i-a tras cateva la fund sa le simta,era alb si el de spaima!!!...l-am si pedepsit si acum cand ajunge la lift ne asteapta,zice"eu ma urc in lift cu mami si tati"....asa ca chiar si cateva secunde conteaza,sa nu va lasati copii nesupravegheati...eu sunt super atenta cu el,si uite ca tot s-a intamplat...dar acum mi-am dat seama si de faptul ca ei sunt inca mici,nu au simtul pericolului si sunt foarte inocenti...deci daca se intampla ceva e doar vina noastra!!!...asa ca fetelor ATENTIE MAXIMA!!!

No cam asta ar fi...nu mai stiu daca era si altceva de povestit,orcum v-am inebubit de cat am scris,nici nu stiu daca aveti rabdare sa cititi...insa am vrut sa va impartasesc din experienta mea,neplacuta din pacate,sa aveti mare grija de copii,chiar si cateva secunde conteaza!!!

Am si ceva poze noi in albumul de la semnatura,cine are chef de vizionat!!!

Va pe toate si pe micuti,sa aveti un week end placut,sa auzim numai de bine!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Patricia, merci mult de oferta, dar noi deja nu mai avem suzeta. Insa ca in caz ca face dependenta fata de inelul de la lant, o sa apelez la solutia ta. Sper sa nu fie cazul insa. Oricum mersi mult.
La noi mai greu e psihologic, ca era tare atasata.
Mirela, ce spaima ati mai tras si voi. Eu cunosc senzatia asta de frica si groaza, desi nu am avut intamplari ft grave, dar chiar si cand o iesea din aria mea vizuala pe o clipa: la piata, in parc sau la magazin si simteam acei fiori.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Va salutam si noi, desi cam rar in ultimul timp.

Danina, Mada, Aissa, sper ca aveti parte de concedii minunate alaturi de d-re. Sorry ca nu am facut urarile la timp...dar asta e, lipsa de timp e problema mea majora.
Mina, si ti-a iesit proiectul pana la urma?? Te intreb pt ca ma autointitulez sora ta de cruce momentan la capitolul ore putine dormite pe noapte (la mine se traduce asta prin 4 ore/noapte in ultima saptamana). Dar am recuperat azi-noapte(am adormit pe la 20.30 ieri seara, ghemuita la Alma in patut, m-am mutat pe la 3 noaptea la mine in camera si pe la 11 dimineata am fost fresh).
In alta ordine de idei, pup vizigotul pt perlutzele lui minunate. A, ras cu pofta de noaptea ta de "pomina".
Mirela, imi pare bine ca s-a terminat cu bine patania voastra. Ai dreptate ca nu trebuie scapati "dracusorii" astia mici deloc din ochi. Cat despre comportamentul meu fata de Alma (pt ca remarcai intr-un post anterior ca am fi firi diferite), in momentul aducerii ei pe lume mi-am jurat, autoimpus, sau spune-i cum crezi tu...sa nu ma ating niciodata de ea, sa gasesc intotdeauna alte metode de educare, "sa ma dau eu mai bine cu capul de pereti" daca e nevoie si ei sa ii explic de mii de ori ce are sau nu voie pana intelege si se conformeaza. Stiu, am si norocul de a poseda un copil nazdravan, cu personalitate puternica, care face boacane zilnic, dar am rezistat eroic, fara nici o abatere de la promisiunile facute mie insami. Dar imi seamana la capitolul boacane, e copia mea fidela de cand eram copil, deci de multe si anticipez si nici nu ma enervez prea tare, tot din aceasta cauza. In plus, suntem cele mai bune prietene, asa cum mi-am dorit, are incredere in ea insasi si e "Alma, het meisje van mami" (Alma, fetita lu' mami - cum se prezinta ea mai nou).Sotul e ceva mai sever cu ea, in sensul ca se mai incrunta sau ridica vocea, in schimb si el e impotriva "masurilor de corectie fizice". Tati e partenerul preferat de joaca al Almei, mai ales ca da si el in mintea ei cand e in parc sau la piscina(sar pe trampolina, se dau amandoi pe leagan sau pe toboganul cu apa, se joaca de-a ascunselea printre copaci).
Ana, pupa-i "buba" lui Stefan, sau ce a mai ramas din ea de cand am vazut eu postul respectiv...Sper sa se acomodeze cat mai repede la noul camin.
Lilia, mult succes la dezvatatul de suzeta! Iti doresc rabdare multa, multa, o sa vezi ca va fi bine! Cred ca solutia propusa de Patrice e excelenta, dar cum tu nu mai ai suzete nu mai ai cum sa o folosesti.
Mada, nu dispera ,draga mea, din cauza "gurii targului", Ilinca va scapa si ea de suzeta candva, nu se va marita cu ea in nici un caz. Singurul lucru care m-a calcat mereu pe nervi in Romania si care ma enerveaza in continuare e "bagatul nasului unde nu li se fierbe oala" oamenilor sau "gura lumii", dar mai ales stradania de a fi pe placul acestei "guri a lumii", de a "te conforma/face pe plac"...Ei bine, "gura lumii" va fi mereu activa, orice progrese vor face copilasii, mereu vor face oamenii comparatii intre copii, mereu vor fi catalogate diverse practici ale puiutilor drept "rusinoase". Sper sa aiba toate mamicile intelepciunea necesara de a se ghida dupa propriile sentimente si dupa buna-dispozitie a propriului copil si nu dupa ce spune lumea.
La capitolul scapat de pampers facem si noi incetisor progrese, mai ales de cand o face tati "baby" cand cere scutecul sa faca kk in el. Ea se supara si cu lacrimi de crocodil explica ca ea e fetita mare si se pune rapid pe olita.
La capitolul joc, nu stiu de unde exact sa incep: casa noastra arata ca o mini gradinita :in camera de zi avem un dulap cu sertare doar cu multe jocuri, mai ales de puzzle in diverse culori, cu diverse forme si tematici (pt copii de la 2 la 4 ani), din lemn sau carton. Alma isi alege de fiecare data ce vrea. Tot jos avem masuta ei de activitati cu o placa de construit pt cuburile de lego, plus o parte din galetile cu forme de lego de diverse marimi...puse nu chiar la vedere, dar la indemana Almei.Tot aici are si casuta de papusi, plus carutul cu papusile si patutul de patusi (dupa canapea sau fotoliu). In bucatarie e orga ei cu scaunel si microfon. In dulapul cu CD-uri sunt si carticelele ei cu cantecele. In camera ei are o biblioteca intreaga de carticele, jucarii si pachete cu activitati (compuse din carti de joc pe diverse teme, CD-uri sau DVD-uri). In general sa joaca singura, face foarte des puzzle-uri din ce in ce mai complicate (acum are un puzzle preferat cu Bambie, din 24 de piese), canta des la orga si microfon, isi ia singura cartile de colorat si creioanele din dulapul cu sertare.Uneori facem competitii de colorat noi doua, insa tati o premiaza doar pe ea. Eu iau de fiecare data un pachet de activitati din biblioteca sa o ajut sa invete ceva nou sau sa inteleaga mai bine unele notiuni. Asa am facut cu cifrele, cu culorile sau cu formele, prietenii sau familia). Seara, inainte de culcare avem ora noastra de citit (mai mult imi "citeste" ea in ultimul timp, explicandu-mi ce fac animalele sau personajele din poze sau facandu-mi rezumatul unei povesti des auzite), de gadilat si pupacit. In plus, noi doua povestim foarte mult, ea imi spune ce a facut la cresa, ce colegi noi mai are, cu cine s-a mai jucat, pe cine s-a suparat...de boacane nu imi zice ca o fac educatoarele. Cu tati iese in fiecare zi in parc la tobogane si leagane, iar in weekend mergem la piscina si ne prostim cu ea in piscina piticilor, dar nu numai. Ah, tati ii mai pune des DVD-uri cu desene animate.
Se mai joaca in gradina la propria "groapa de nisip".
Inca ceva, pe mine ma cheama mai nou fie "Scufita Rosie", fie "Alba ca Zapada", in functie de hainele pe care le imbrac in ziua respectiva.
Cam atat deocamdata. Acum fugim toti 3 afara ca in sfarsit am si eu ceva timp sa ma relaxez.
Pupici tuturor,

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mi-am mai adus aminte de ce mai voiam sa spun:

Lorena, si in Olanda au avut loc 2 cazuri similare cu cel descris de tine (cand tatal si-a uitat copilul in masina), in schimb aici protagoniste au fost mamele, nu tatii...cica si-au uitat copiii in masina dupa ce i-au dus pe ceilalti copii la scoala, pe astia nu i-au mai dus la cresa si ele au mers la servici. Am scris la plural , desi e vorba de 2 cazuri diferite, insa identice, petrecute in locatii diferite, la diferenta de o luna. Asa ca eu nu ii acuz doar pe tati de neglijenta....Nu cred ca toti barbatii sunt neatenti cu copiii lor si nici nu vreau sa fac din tantar armasar cand aud ca un tatic nu a respectat intocmai dorintele mamei copilului. Cred ca foarte importanta e comunicarea deschisa intre parinti (de ex. in cazul lui Naty, cred ca ar fi indicat sa-i explice lui Octavian cam la ce se asteapta ea ca el sa faca atunci cand e cu Ioana in parc si de ce).
Ai grija de burtica in crestere si sa ne spui de ce a vazut nenea doctorul acolo la control

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput