***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (52)
Raspunsuri - Pagina 9
Androix spune:
Elen, si eu te sfatuiesc sa astepti. Desi fetitele nu sunt micute ecograful se poate si insela si nu cred ca e bine sa le fortezi. Daca ele nu vor inca sa iasa mai ai si tu putina rabdare si nu te stresa mai ales daca medicul tau te lasa cuiva inseamna ca are incredere in colegul lui. Era mai nasol sa te lase asa in aer...
Pitica, pai asa e bine sa fim optimiste! La prima nastere am zis toata sarcina ca eu nasc in 2 ore din care una o s-o petrec acasa la mine sub dus
si am nascut foarte usor in 5 ore de cand s-a rupt apa.
Acum sunt convinsa ca medicul abia o sa ajunga la prindere ![]()
Nici eu n-am avut probleme cu epidurala. Poate doar laptele intarziat, dar inca nu sunt convinsa ca e in totalitate de la asta pentru ca la mine s-au intamplat si alte faze nasoale datorate asistentelor de la copii, si din cauza acestor faze cred eu ca mi-a intarziat laptele. De datat asta singurul lucru pe care il sper este sa aibe timp sa mi-o monteze. Nu mi-e teama atat de durerile contractiilor sau de la expulzie, ca astea trec repede, ci de taietura si durerea de dupa, ca xilina nu prea face fata.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
pauly spune:
poohy si mie mi-a ascuns sotul cantarul
, si mi-l da odata pe saptamana.cred ca sotii nostrii gandesc la fel.![]()
nici nu are rost sa ne cantarim in fiecare zi.
fetelor pe mine asa ma mananca burtica, mi frica
sa nu fac vergeturi, ma dau eu cu crema in fiecare zi dar daca ii sa se intample tot se intampla cu tot cu creme.
piticasigogosica
multumim ca ne-ai incurajat cu epidurala, si eu intentionez sa fac , sper sa iasa cum trebuie si sa fie priceput anestezistul.
eu astept cu nerabdare placinta cu mere.mi-o facut mamai o tava cu placinta, abia astept sa ajunga sotul meu sa pap.
despre dormit ce pot sa spun este, ca sunt nopti in care dorm bine , sunt nopti in care dorm rau sau foarte rau.
de exemplu azi noapte am avut cosmaruri, groaznice si urate , m-am trezit extrem de trista si speriata, dupa cateva minute si o rugaciune spusa cu ochii lipiti de somn am adormit inapoi.cred ca stiu de la ce mi se trage , de la un film nu prea linistit pe care l-am vazut inainte sa ma culc...sigur nu mai repet experienta in curand.![]()
elen felicitari ptr printese.eu am o prietena care o nascut gemeni, exact la vartsa ta de sarcina si greutatile bebeilor erau aprox la fel, poate chiar un pic mai micuti, si bebei au respirat singuri si s-au dezvoltat super ok.daca mai poti mai asteapta putin ,pe de alta parte i-ti inteleg si dorinta de a naste cu medicul tau.
32+
Riana Alessya
bebelina mea
ancamari spune:
Alyna24, scuza-mi intrebarea: de ce te grabesti sa nasti cu atat de mult timp inaintea DPN-ului? Ai probleme? Poate ai scris tu dar poate am sarit eu vreo pagina. Bafta la dr azi!
Andrada, daca a zis dr ca inainte de luna mai nici o sansa de tinut Antonio in brate, inseamna ca a stiut ce zice. Mai ales la cat te agiti tu! Bucura-te ca e totul ok cu colul si poti sa te misti cum vrei. Ca si eu m-as plimba pe afara si as da niste ture prin magazine de bebei...
Kay, ai grija cu tensiunea, stai mai linistita! Menajeaza-te si cu facutul treburilor in casa, tensiunea nu tine numai de regim. Du-te numai la cursuri, ca asta e situatia, dar in rest odihneste-te mai mult!
Piticasigogosica, bine ca nu mai ai mult de lucru!
Cristinamaria, am citit eu pe undeva o chestie: cu 10 zile inainte de DPN e considerat copilul numai bun de scos afara si nu mai inainte, si daca alte probleme de sanatate ale mamei si copilului nu justifica cezariana mai inainte, atunci dr tau are dreptate. Inseamna ca s-ar putea sa astepti pana saptamana viitoare, nu mai ramane 20 apr ca data sigura? Intreb pt ca s-ar putea sa patesc la fel cu dr meu si sa stiu la ce sa ma astept.
Lilky, te astept cu vesti de la dr! Ma apuc si eu azi de ce ai facut tu ieri, dar tot aman momentul, parca vad ca intr-o ora-doua esuez in pat cu burta in sus!
Elen, nu stiu ce sa zic, nasterile de gemeni sunt altfel, e necesara o monitorizare mai atenta... Acum depinde si pe mana cui te lasa, informeaza-te de dr respectiv si fa-i o vizita pana iti pleaca dr tau. In principiu toate vrem sa facem bebei maricei (desi constat cu uimire si pareri contra aici), eu zic ca e mai usor dupa, mai putine zile in spital, dar acum depinde si de bebeii tai, daca mai acumuleaza saptamanile astea doua ceva sau deja le-a scazut rata de crestere. Tu cum te simti? Ai ceva simptome ca ar vrea sa se nasca? Ca si astea trebuie luate in calcul. Curaj!
Anca, 35s+
Andrei Cristian
burtica
Alyna24 spune:
Pauly, si eu am mancarimi groaznice pe burtik, coapse si sani iar dr mi-a zis ca sa ma dau cu crema(ceea ce am si facut de la inceputul sarcinii) si cu Vitamina A!Desi....nu pot spune ca ma linisteste cu ceva!Le simt mai ales noaptea cadn ma trezesc din cauza mancarimilor!
De dormit am zile si zile:ba dorm bine si abia daca ma trezesc de 2 ori pe noapte, ba nu pot sa dorm decat 2-3 ore!Desi....de aprox o sapt am cam dormit binisor!Oare o fi si asta un semn????
Alyna
36+cu
piticasigogosica spune:
Andreea si la mine la fel singurul inconvenient ca mi-a venit lactatia mai tarziu.Bina ca nu a murit Iris de foame
,in plus si eu ma gandesc ca si din cauza depresiei,pe care am capatat-o tot din cauza durerilor de dupa cusatura...
Pauly si Alyna asa va fi si la voi,fara probleme!
Ancamari eu as mai avea de lucru,dar totusi zic ca ar trebui sa ma cumintesc
,nu?Desi uneori imi vine dor de duca.
Eu nici bagaj nu am,iar pt bebe am 3 body-uri.Ma gandesc sa ma duc azi sa-mi recuperez patutul...
poze
Iri 34-35 si Iris
elen spune:
multumesc ca m-ati "adoptat" asa de repede:)
fetele care mi-au recomandat asteptatul - daca ati stii ce pe gandul meu sunteti, dar oare poate sa se insele un dr cd zice ca mai mult de sf saptamanii viitoare nu cred ca mai stau fetele, k e uterul f subtiat?
va dati seama ca despic firul in 1000...
pt k daca ar fi asa, diferenta intre sf saptamanii si marti miercuri e prea mica k sa imi fac griji
ma scuzati daca sunt pisaloaga:(
elen spune:
Ancamari,
fetele cresc ametitor:)
la 32s aveam 2,2 resp 2 kg
acum la 35s+3 z - 2,9 resp 2,8
placentele nu-s imbatranite, toti parametrii f buni
doar la una din fete scrie "lichid usor redus"
semne nu am ,poate si pt k de la 4 luni iau gynipral si stau numai in pat
am inceput sarcina cu contractii
acum nu mai am:)
de aceea, am sentim k fetele ar mai sta
dar nu-s de specialitate, poate k simt ceea ce vreau de fapt
ancamari spune:
Piticasigoosica, eu nu am mai nimic dar o sa mai vad in week-end daca reusesc sa ajung in vreun magazin. Dar asta inseamna ca trebuie sa stau cuminte in pat pana atunci. Si de bagaj, ce sa-ti zic, azi se duce mama sa-mi ia 1-2 camasi de noapte si una-alta, or sa fie bune si alea luate de ea, ce sa fac, ca daca merg pana la colt la minimarket imi iese sufletul si mi se intaraste burta si nu-mi place, bebele meu s-a dezvatat sa fie carat toata ziua.
Si fetelor dragi -ODIHNITI-VA! dE 2-3 nopti a venit vecina de dedesubt cu bebe de la maternitate si cel mic plange toata noaptea, nu dorm nici ei, nici eu. Ca se aude tot noaptea. Asa ca nu stiu cum sa fac, o sa incerc sa schimb camera, dar nu cred ca e o solutie, eu stateam bine in patul meu mare si cred ca oricum se mai plimba cu bebe prin casa. Si cand s-o linisti al ei, o sa incep eu cu al meu!
Elen, nu esti pisaloaga! Tu ar trebui sa nasti normal, puii sunt pozitionati deja?
Anca, 35s+
Andrei Cristian
burtica