Ce maninca un copil de 6 ani si...?

Ce maninca un copil de 6 ani si...? | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Cred ca subiectul asta l-am pus in fiecare an,dar....

Radu, de 6 ani si 4 luni, ia MD acasa ,intre 7.15 si 7.45.Asta inseamna:

o felie de piine prajita cu unt sau pate sau brinza, 3-4 masline, 3-4 felii castravete sau rosie,2-3 felii piept de pui in vid sau cremwursi( e singura forma de carne pe care o agreeaza), un pahar lapte, iaurt sau un ou la cana sau ochi etc

la prinz maninca cu tanti putina ciorba( zilnic) si felul doi (sarmale cu smintina, mincarici de cartofi, mazare, fasole, piureuri cu pirjolute, snitel etc)

la 10 are la gradi un corn cu ciocolata

la 17 maninca o bana sau un mar, iar seara cereale sau se repeta MD, fara ou.

Mai bea zilnic un Actimel, uneori Tedi, mai roade morcov, mar etc

ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

sa completez: pieptul de pui si cremwursti agreeaza pt dimineata, m mai maninca sarmale, perisoare, pirjolute si snitel.

In rest nimic carne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

dim: 1 canalapte/ceai, 2 felii paine cu unt+gem, miere sau branza;
sau
lapte cu cereale (250ml+50gr)
gustare la scoala: o banana sau 3 biscuiti mici
la 16 masa de "pranz": sarmalute sau ardei sau piure cu ficatei sau orez sarbesc sau supa cu galusti
la 18: fruct
la 20.45: lapte cu cereale sau un bol cu fructe sau un pomelo
Totusi, cu inot zilnic (75minute) Ozi are la 131cm, 31,3kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

ce virsta, gratiela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Am uitat! 7 ani si 11 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

ina, ionut maninca la gradinita in cursul saptaminii doar cina o ia acasa si atunci ii dau in functie de ceea ce am in casa: daca e mincare gatita de aia ii dau daca nu, sandwish si cana cu lapte obligatoriu. in we, dimineata un sandwish si cana cu lapte, la prinz doua feluri, seara ceea ce ti-am zis mai inainte. fructe intre mese daca vrea... ce-ar mai fi de zis, evit salamurile, oua de 3 ori pe saptamina, mincarea mai dietetica, fara prajeli, ma axez pe carne de pui mai mult (porc mai rar), cu dulciurile mai rarut.

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Cand nu e la camin Andrei mananca tot cam asa. Adica:
MD- cereale cu lapte sau
crenvursti sau
ou moale in cana cu branza si putina paine sau
sandvis - unt cu miere, unt cu cascaval, pateu, muschi
intotdeauna cu o cana de ceai sau lapte

P: supa cu galusti (preferata) sau ciorba(cu perisoare, de pui, de spanac)
pilaf sau friptura cu piure sau mazare sau fasole teci (toate cu carne, sigur) sau tocanita de cartofi sau mancare de spanac sau mancare de fasole

C: cereale cu lapte sau sandvis (de regula 2) cu ceai sau lapte
Daca cere mai mananca mere si portocale peste zi. Alte fructe nu-i plac. Cu dulciurile, mai putin. II place croissantul.

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Ce mamici fericite!
Fetita mea are 6 ani si 10 luni, 1,28 cm si 29 kg. si o lista scurta de alimente pe care le manaca ca cele pe care nu le mananca sunt marea majoritate.
Sa va spun ca dintre fructe mananca numai: kiwi, rodii, capsuni si struguri? Ca nu pune in gura sarmale sau mancare cu sos? Nici nu ma pot gandi la cate nu mananca!
E totusi mare si bine facuta cu eterne supe cu galusti si pulpe inferiaore de pui la gratar cu legume gratinate.Adora insa inghetata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Fara legume crude si fructe!!!!
Asta da meniu....cum e iarna asa e si vara
Oare la cati ani o sa manance orice??? sau visez doar????

PS are 7.5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Andrei are 6 ani si 3 luni. In general nu face mofturi la mancare. El a frecventat caminul de la 1 an si 8 luni (mai intai, sigur, cresa) , deci a avut destul timp sa se obisnuiasca cu destule feluri de mancare.

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici se insista foarte mult pe 5 portii de fructe sau legume pe zi. Un mar= o portie. Eu incerc pe cat posibil sa primeasca aceste 5 portii pe zi.

In timpul saptamanii: mic dejun cereale cu lapte. Incercam pe cat posibil sa alternam stilul de crereale. Cateodata (azi dimineatza de exemplu) imi zice ca prefera fructe in loc de cereale si atunci ii dau o banana si un baton de cereale.

La pranz mananca la scoala (la 12) sandvis pregatit de mine, ori cu sunca, ori cu piept de curcan, miere, etc. Pe langa asta mai are in pachet (si le manaca) un baton de branza sau baton de cereale, un fruct (mar, para piersica sau pruna de preferat) si o sticluta de suc.

La 4 are gustare la afterschool club unde sunt zilnic incluse in meniu legume si fructe ca si desert.

Seara la 7 avem cina unde ori mancam supita de legume (singura dorita) sau mancare gatita gen paste bolognese, pui cu legume si cartofi natur, ficatei de pui cu cartofi puree si atunci avem neaparat si salata.

In weekend micul dejun se schimba (si in vacante) cand mancam tartine cu unt si gem, croissant cu gem, out fiert etc. Se mai schimba si faptul ca in weekend mai calcam pe bec si iesim la un restaurant unde mancam pizza sau la McDonalds.

Dulciuri primeste de regula doar o data pe zi, dupa cina pe post de desert in rest cand cere ceva sa manance in afara orelor de masa ii dam sa rontaie fructe sau daca nu vrea castravete, morcov crud, telina (bleah, eu nu suport telina si el mananca la greu).

Cam atat. Are 5 ani si 8 luni.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput