Ce maninca un copil de 6 ani si...?
Raspunsuri - Pagina 2
ocebine spune:
Alex la 6 ani si jumatate maninca dimineata ori piine prajita cu gem (fara unt), ori pancakes, ori fidea cu lapte, ori un ou ochi (facut pe plita fara grasime) cu rosie alaturi si o canita de lapte (citeodata ii dau Inka).
La scoala la 11:00 maninca o banana (sau mar, sau struguri) iar la 12:30 sandwich (peanut butter, sau sunca foarte slaba, piept de curcan) si citiva crackeri (rar primeste un cookie).
Acasa la 4:00 maninca supita (sau ciorbita) si un pic de felul 2...piept de pui la gratar cu leguma linga si obligatoriu o mica salata (rosii, salata verde, castraveti, etc).
Seara la 7:00 mai maninca ori un fruct, ori o felie de piine cu miere si o canita de lapte.
Anamaria
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
ruxij spune:
Fi-miu are 5 ani si dim. mananca o felie de paine cu unt si sunca/svaiter. La pranz mananca la gradinita ce le dau ei (cam trei chestii le dau), acasa la 6 pm mananca ciorba sau mancare cu sos si fructe (struguri sau capsuni in general), doar un fel. La 8.30 pm mai mananca un lapte si o felie de paine cu unt.
filofteia spune:
Hai sa va spun si eu ca al meu este o ciudatenie in ale mancarii.. 6 ani si 4 luni, 120 cm, 22 kg... Asa a rata bine, este vioi, probleme cu masa am avut dintotdeauna... mai putin cand sugea...
MD: 2 Danonino, sau un sandwich cu branza topita si salam sasesc sau rar cerealale cu lapte (cam jumatate de cana de lapte cu doua linguri de cereale)
10: gradi... un sandwich cu trei feliute de sala sasesc sau o feliuta de kaiser. (asta a spus ca este prea mult si sa-i dau la el o bomboana)
Pranz: ciorba de fasole galbena cu lapte. (asta in fiecare zi, nu manaca altfel de mancare)
16. Fructe de orice fel... aici stam foarte bine... singurul loc in care stam bine.
Seara: un snitel, sau o friptura de porc (carnea preferata) sau mai fac pui la cuptor si il cojeste (nu manca decat pielita) sau spaghete fierte chioare cu ketchup.
Cam astea sunt toate felurile pe care le mananca... In schimb nu ii interzic nimic pentru ca nu mananca nici din celelalte.. adic adintr-o cutie de bomboane manca numai doua -trei, dintr-o punga de chipsuri mananca o saptamana, etc...
Pana la un an a fost un chin... apoi am inceput sa ma dau eu dupa stilul lui si gata...
axxa spune:
Sa continui eu acest subiect ramas "in pom", abia acum l-am vazut, si chiar ma intereseaza. Alex al meu are 6 ani si 10 luni, si mancatul pentru el nu este cel mai placut lucru ce il poate face, dimpotriva, o masa la el dureaza cca. o ora, timp in care se foieste, trage cu ochiul la tv, mai rasfoieste o revista daca are prin preajma, etc..
Ce mananca el in timpul unei zile:
- dimineata: un castronel mic(!) de lapte cu cereale, sau un ou fiert/ochi cu sunca, muschi(cel mult o feliuta), sau omleta facuta numai de mine, din ou, sunca tocata marunt, branza, verdeata si deasupra ketchup, la care adaugam o canita cu lapte cu cacao - subliniez aici ca masa de dimineata e cea mai dificila masa, nu are chef, e cu gandul la gradinita, etc..
- pranz (ora 14): invariabil mananca ciorba / supa la felul I, caut sa fie in general din pui de casa, si mananca bine, adica o farfurie mare, iar la felul doi, mancare gatita: fie tocanite fel de fel, piureuri cu snitele sau pulpe de pui, gratar din piept de pui cu orez sau cartofi, chiftelute..deci in general orice, e adeptul mancarii gatite..aaaa..si cam la 3-4 zile o data ii dau obligatoriu peste, in general salau fiert cu cartofi, sau somn...in general, evitam pe cat posibil mancarurile grase, carnea de porc, etc..
- la ora 17: un fruct, care e o zi banana, o zi mar, altceva nu mananca, nu suporta fructele nici macar in iaurt, nici dulceturi, nimic, cu mare greu accepta banana, si marul ras cu biscuiti;
- seara, in jur de ora 20: crenvusti (5-6 buc), langa care ii pun branza proaspata, castraveciori, sau sandwichuri cu almette/branza feliata/sunca presata, sau cartofi prajiti langa care ii fac snitel sau carnaciori, sau (rar) spaghetti cu sos, carnita, etc. Langa toate acestea nu lipseste o cana cu lapte.
Noi il consideram slabut, si facem eforturi sa manance cat trebuie, are 25 de kg si 1.30 inaltime.