Ser fiziologic-SUPER scump-inlocuitor?

Ser fiziologic-SUPER scump-inlocuitor? | Autor: alinusha06

Link direct la acest mesaj

bebelusei mele i-a curs nasucul astazi iar eu nemaiavand in casa ser m-am gandit sa ii cumpar ca tot era in drumul nostru farmacie,cand surpriza 250000lei o cutie cu ser fiziologic(5fiole)acum 2sapt am cumparat pt injectii si era 70000lei cutia diferenta nu?sunt noile preturi sapt asta sa FABULAT pretul,am cumparat totusi o fiola ,aveam bani dar am zis ca la 250000 pot lua ceva mult mai bun dar nu stiu ce? as vrea sa stiu voi ce folositi pt desfundatul nasucului? stiu ca serul nu este indicat pentru o perioada mai lunga 2 -3 sapt ca la noi tot dureaza raceala.

sanatate la bebici

oprescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Poti sa incerci, daca ai vreo cunostinta care lucreaza in spital, sa faci rost de 1 flacon pentru uz spitalicesc de 500 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Poti folosi solutie salina pentru nas.
Fara suparare dar raspunsul anterior e tipic romanesc-sa faci rost de un flacon de 500 ml.Adica sa-l iei pe gratis de la un spital ca in Ro oricum fiecare ia ce poate de unde poate fara bani si de-aia fura toti care cum pot.
Nu contest ca pretul e aberant de mare dar si mentalitatea de a avea cunostinte si a face rost de ceva pur si simplu m-a deranjat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flaconul de 500 ml sau punga de 250 ml de SF pot fi usor procurate din orice farmacie (cred ca in jur de 5 RON).
Si fara sa ramana spitalul fara ser fiziologic si sa puna pe alti pacienti sa il cumpere.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Serul fiziologic e solutie de NaCl 9 la mie. Poti sa iei 991 ml apa (eventual distilata) si 9 g NaCl si voila! Ser fiziologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am luat ser din ala la punga ptr perfuzii...e super mare si a costat 5 ron...trag din el cu un ac direct intr-o seringa si asta e. Nu merita la fiole, odata desfacute trebuiesc aruncate, si costa si mult

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

ceva mai bun-am luat humex-apa de mare.dar e vreo 350 000,dar e mare floconul.iti ajunge un an si pentru copil si pentru toata familia.si e chiar bun.e ca un spray,asa ca ajunge repede unde trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

multumesc pt raspunsuri ,dar acum mai am o problema cu tusea ce sa mai fac nu ii trece deloc,pulmonar nu se aude nimic ,dar in schimb ma innebuneste si mai ales noaptea, este o tuse productiva ziua, dar noaptea seaca tuseste uneori rau de tot,am incercat cu multe siropele iar acum am inceput cu stodal sa vad daca are efect,voi cum rezolvati problema?a si i-am mai pus si sare calduta pe piept dar degeaba.

sanatate la bebici

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Pt. desfundat nasul, eu folosesc, in loc de ser, spray cu apa de mare... Marimer sau Humex. E 25 ron... cat o cutie de ser, dar il folosesc mai mult timp decat o cutie de ser... si e si mai usor de folosit.
Nu stiam ca exista si la farmacie pungi sau flacoane de ser fiziologic... Bine ca am aflat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by oprescuflore

multumesc pt raspunsuri ,dar acum mai am o problema cu tusea ce sa mai fac nu ii trece deloc,pulmonar nu se aude nimic ,dar in schimb ma innebuneste si mai ales noaptea, este o tuse productiva ziua, dar noaptea seaca tuseste uneori rau de tot,am incercat cu multe siropele iar acum am inceput cu stodal sa vad daca are efect,voi cum rezolvati problema?a si i-am mai pus si sare calduta pe piept dar degeaba.

sanatate la bebici

oprescu

Noi chiar acum folosim STODAL ptr fata mica de 4 luni. E bun deocamdata ! Aveti grija cu raceala indelungata si mai ales cu tusea. Si cristina mea a tusit 3 zile si cind am dus-o la consultatie, nu avea nici gitul rosu, nici nu se auzea nimic la plamini. Dr a zis sa mai asteptam un pic sa vedem cum evolueaza tusea, avind in vedere ca nu facea febra, stare generala era buna. Si surpriza: dupa 3 zile am dus-o din nou la medic., si dupa ce a auzit-o tusind ne-a prescris Sumamed suspensie 3 zile. Mi-a explicat ca s-a suprainfectat si are nevoie de antibiotic. Si la plamini nu se aud puseeele decit de la 1 an. Tot ea ne-a spus! Asa ca mai avem miine de luat o doza si deja e mai bine, tusea s-a ameliorat.
Multa sanatate va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

stodal am auzit ca e bun.eu folosesc pentru adulti si mi s-a parut bun.dar eu cred ca ar trebui sa mai ceri o parere,la un alt medic,la plamani.am auzit ca se intampla ca unii sa nu auda nimic la plamani,dar sa fie ceva.

Mergi la inceput