Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (34)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

miraco, marani, nu ma supar...:) Am mai zis-o de cateva ori, o sa repet si acum care e faza cu cele 2 dormitoare. Pana acum o saptamana, ziua stateam in dormitorul mic (unde e mai cald, cam 25 de grade), iar noaptea mergeam la culcare in celalalt. Am zis ca d. mare e racoros pt. ca, chiar daca termometrul arata chiar si 25 de grade, e mai frig decat in asta mic. Deci, nu inteleg care-i cauza (in cond. in care in cele 2 camere sunt temperaturi egale), dar cu siguranta e mai rece in camera in care dormeam noaptea.Practic, ai zice ca-s vreo 22-23 de grade, sau chiar mai putin.
E o diferenta intre cele 2 camere : asta, care e mai calduroasa, are doar un perete la exterior...si ala are izolatie.Iar celalalt, are 2 pereti la exterior...neizolati.
Ori nu-s bune termometrele, ori nu stiu ce sa zic... Celor cu alcool (ca ale mele) le ia ceva timp sa coboare gradatia la diferente mici (2-3 grade) de temperatura.De exemplu, am pus unul afara (pe geam) si vreo 10 min. tot 24 de grade arata, cu toate ca afara e mult mai rece.
Si apoi, daca pe mine ma lua frigul si aveam nevoie de plapuma..in cond. in care termometrul arata 23-24 de grade, cum sa-mi fi lasat copilul cu aceleasi hainute in care-l tineam ziua, in camera cealalta?Normal ca ii mai puneam o bluzita...si caciulita.
Astea-s temperaturile actuale....ca au fost putin mai ridicate iarna ; au fost si 27-28 de grade in camera mica....si 25-26 in cealalta. Si asta de la calorifere...ca n-am pus nimic in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dragele mele...am intrat sa va urez o duminica placuta si sa va trimit la fiecare in parte...in toate colturile tarii si ale lumii ,multi pupici dulci!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Am trimis mesajul incomplet pt. ca in timp ce scriam a sunat interfonul si nu vroiam sa mi se trezeasca piticu`...

In privinta purtarii caciulitei afara, deocamdata hotararea mea ramane de neclintit. Fiti voi curajoase si pt. mine, eu mai astept.:) Daca Bogdanel nu mi s-a mai imbolnavit de vreo luna si jumatate, de ce sa stric tocmai acum asta....scotandu-l despuiat afara? Noi avem cele mai scazute temperaturi din tara in momentul asta, daca la voi a venit vara....normal ca trebuie sa mai aruncati din hainute. Azi sunt 15 grade, n-am curaj sa ies afara...mai ales ca bate si vantul destul de tare. Iar ieri, daca mie (imbracata in blugi, pulover subtire si haina de piele) nu-mi era cald, ma indoiesc ca i-a fost cald copilului.N-a transpirat deloc.
N-am zis ca Bogdanel are mainile reci doar atunci cand iesim afara....si in casa is reci uneori, dar, asa cum ati zis si voi, e normal sa fie asa...la cat si le suge.:) Insa, cand si fata si ceafa ii sunt reci, e clar ca ii este frig. Citisem mai demult undeva ca te poti ghida dupa picioruse si ceafa copilului ca sa afli daca-i este cald sau frig : daca acestea sunt reci, ii este frig....daca-s fierbinti, ii este cald.Tre` sa fie undeva la mijloc, caldute..si atunci si lui ii este bine.
Apropo` de curaj....Ieri vroiam sa scot copilul afara in salopeta de blugi si gecutza...tot de blug. Mai tarziu, m-am felicitat ca-l imbracasem mai grosut.:) Cine sta in C-ta, stie cum e cu vantul...si cu diferentele de temperatura dintre zi si noapte. Daca iesi afara in jurul orelor 15:00 si e cald, la intoarcere (dupa 2-3 ore), diferenta de temperatura e semnificativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Danita, OK. Tinem pumnii!

Sa va povestesc si eu cate ceva despre noi.
Cum spuneam in postarea trecuta, baietelul meu, Ioan Dragos Nicolae (noi ii spunem Dragos) s-a nascut pe 6 decembrie anul trecut. Ank999 daca citesti, da un semn sa-ti povestesc ceva. Copiii nostri s-au nascut in aceeasi zi.

Acum, la patru luni si ceva, are 7.200 g si 64 cm. In ultima luna a luat in greutate 500 g. Zice doctorita lui de familie :”Cam putin! Tre’ sa-I dati completare si sa incepeti diversificarea!” Eu una sunt multumita si nu incep nici o diversificare. Pana acum l-am alaptat exclusiv. Alta doctorita desteapta! Oare doctorii astia nu se mai pun la punct din cand in cand? Stiu ca s-a mai discutat asta, dar am fost iritata rau.

Doctorita asta imi zice sa-i dau in luna cu vaccin calciu si vitamina C. Dupa primul vaccin nu i-am dat (am intrebat o pediatra in care am mai multa incredere, dar io stiu?). Intrebare: In afara de vitamina D le mai dati copiiilor si alte vitamine, minerale, etc.?

Pana acum vreo doua saptamani, dooormea Dragos de n-aveam treaba. Si dormeam si eu…cum nu mai dormisem din ultima vacanta. De altfel acum ma simt ca in vacanta de vara. Ce bine e sa stai acasa cu copilul! Bine ca acum mooor de somn, ca fi-miu s-a trezit azi noapte de nenumarate ori. Ce sa fac, ce sa fac? Vad ca nu e singurul copil care face asa, dar de ce? Cateodata mananca, cateodata adoarme in bratele mele. La un moment dat tragea de o jucarie agatata de patut si se enerva ca nu o poate baga in gurita, sau cel putin asa parea ca s-a enervat. Si eu am speranta ca orice regres este insotita de un progres, dar chiar asa? Totul a inceput cand a fost tati plecat o saptamana, sa aiba oare legatura?

Imi place Dianocica ca mereu ii cumperi lui David cate ceva. Imi faci si mie o pofta! Stii, in ultimul timp eu nu mai am chef sa-mi cumpar nimic mie dar imi place mult de tot sa-i cumpar lui Dragos chestii. Asa ma oftic ca nu conduc si sunt dependenta de sotul meu care in ultimul timp numai tarziu vine acasa. Dar rezolv eu problema asta.

Ariadna, scotand copilul afara il intaresti si mai si simte (vede, aude, miroase, etc) cate altceva. Il imbraci bine, tragi copertina caruciorului daca bata vantul si gata. In zilele in care nu stam afara cel putin doua ore, eu am constiinta incarcata. Oricum doua ore deja mi se pare putin.

Gata, inchei aici, ca de-abia mai stau. Ma duc langa Dragos sa dorm si eu.

Inca ceva. Am renuntat la landou de cateva zile pentru ca stateam mai mult cu copilul in brate. Imi era mila de el sa stea in cutia aia si sa vada numai cerul si crengutele copacilor. Plus de asta se supara si el. Acum sta un pic inclinat dar sper ca e ok. Deocamdata al meu nu da semne ca ar vrea sa stea in fund. Stiti ce-mi place? Imi place ca trece lumea pe langa el si zambeste. Puiul meu de cioara! Pare putin important ca zambeste lumea sau nu la fiul meu, dar e bine. Mai ales ca e primavara! In general sunt foarte fericita! Of, daca nu as muri de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

danutz mai ies prin oras,pe ici pe colo cu masina,sa prind curaj,ca oricum semerge incet,dar cand e la parcaaari pe toate le ratez.parchez bine,dar ca sa le ochesc asa din trafic si sa ma bag repede ..cam greu.si ma fastacesc si trec mai departe siapoi ma oftic ca ajung sa parchez la mama dracu pt cte un magazin.
dar as vrea sa ies si pe autostrada de cate ori am nevoie..a inceput sa imi fie frica de incadrari,ca acolo tre sa te bagi in viteza,nu poti sa stai sa astepti.si parca acum sunt mai proasta ca la inceput.am avut masina la service,ca am gasit-o lovita in ftza blocului,oglinda cazuta si toata partea stanga frecata de la spate pan la bot,si mi-a lasat-o sotul pe a lui ca sa ies cu fata daca am nevoie,dar am iesit doar de doua ori,ca am zis ca nu sunt obisnuita cu masina lui.acum cam i-a facut-o pe a mea,o folosesc in continuare sa tin carutul copilui in portbagaj ca sa nu mai urc cu el,si raman in cartier,pe plan local .(inainte eu eram obisnuita pe masina lui nu pe a mea,si mergeam cu el sa ma obisnuiesc sa conduc si tot eu urlam ca ceee,imi dai mie masina asta,ca eu o vreau pe a ta! dar a mea consuma mai mult,si doar nu fac eu kilometrii lui.a lui e mai mica si mi se parea mie ca ma strecor mai bine,parchez mai bine..PLus ca facusem si scoala pe aceeasi masina.)
prin poligon nu stiu cat te obisnuiesti,ca problema nu cred ca e cu schimbatul sau cu volanul,ca eu de-astea nu am.problema e in trafic puternic,unde tre sa fiu f atenta si sa merg f repede si sa te uiti intoate oglinzile ...Asa ca ia-o si tu usurel pe strazi,pe unde nu e trafic,intai,si apoi usor usor.
asiza-oana nici eu nu am curaj la proba cotului.sotul o spala,si el pune apa la 40º initial,dar copilul intra in apa cand e la 37º.la inceput o masura de doua ori,dar acum stie exact cand a scazut.o punela 40º pt ca pana o pune in caditza(o cara cu un lighean in camera),in cadita se mai raceste,pana dezbracam fata...aia e temperatura!
dandusa
,pai eu nu am zis de caciula! cum sa pui caciula daca e cald? si bineinteles ca nu ii putem feri de orice raza de soare,si tocmai pt asta nu e nevoie sa ii tinem la soare intentionat,pt ca asa,citind ce ams cris,ti se pare ca nu il vede soarele deloc si ca e tinut ascuns.dar tinand cont ca soarele oricat ai vrea tot il va atinge,atunci sa nu il mai tinem si sa se bronzeze.
faza aia dupa geam era in ideea aia cu icterul,stii ca trebuia tinut dezbracat 15 minute la lumina,dar nu in soare direct.nu ma refeream sa schimbi carutul ,adica landoul,ca si al meu e fix,ci sa mergi in cealalta directie cand ii bate soarele puternic direct pe el.
nici eu nu am umbrela inca,are coverca aia deasupra capului,e de ajuns,iar daca vine sorele asa direct pe ea,sunt eu care fac umbra in mers,sau merg in cealalta directie.asta voiam sa zic.soarele oricum o vede,oricum o atinge dar ma refeream la a nu-l lasa direct la soare intentionat.nu stiu daca m-am facut inteleasa.
din ce am scris eu acolo nu inseamna ca trebuie tinut in beci ascuns de soare.
si cum naiba sa ii lasi caciula in cap sa nu o arda soarele? cine a zis asta?
adinazot si tu trebuie sa iei masina usor usor prin locuri necunoscute sa te obisnuiesti.
ariadna,probabil nu sunt bune termometrele,cum zici.exista doua explicatii : ori esti tu friguroasa si la 26 de grade,ori nu e bun termometrul si defapt e mult mai frig decat arata.verifica cu altele,daca poti.
si afara,dca zici ca e frig,apai e frig,una e 15 º ,alta e 25º cum spuneati.
apoi,zici ca scade temperatura,cam asa e in perioada asta ,dar nu trebuie sa fie imbracat gros pt intoarcere.ii iei gecuta groasa la tine,si mai tarziu i-o dai.sau ii desfaci fermoarul cand e cald,si fara gluga pe cap,si apoi i-o inchei...Adica te orientezi si tu dupa cum bate vantul

www.babyblog.ro/alimentatia-bebelusului-reguli-esentiale" target="_blank">Reguli esentiale.Diversificarea.
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Gata fetelor, ne-am intors si noi de la plimbare. Capricioasa vreme astazi. In Cta a plouat de azi dimineata de vreo 2 ori, a mai batut si vantul in rafale de cateva ori, ba iesea soarele si te coceai, ba intra si nori si incepea si vantul. Deci ce sa zic afara m-am incalzit, mi-a fost rece si m-a batut si vantul si m-am ales cu o usoara durere de cap.
Hai sa incerc sa raspund si eu la temele care s-au discutat pe aici. Dar o s-o iau incetisor.
Mai fetelor am crezut ca sunt singura care mananca fara limita ca pe voi va vedeam fete hotarate -diete, regimuri, miscare si alte-alea. Ce sa va zic de mine ca eu cat am fost n-am avut nici o pofta dar acum am destule. De cateva zile am inceput cura de ... inghetata (eu care nu sunt de obicei o mare consumatoare de inghetata- au fost veri cand nu am mancat niciuna ). Eu cat de cat mi-am revenit la formele de dinainte de a ramane cu Isa, daaaar (ca tot timpul exista un DAR) nu mi-am revenit dupa Di si probabil ca nu mai am nici o sansa si tb sa ma apuc sa-mi fac si eu o garderoba ca lumea ca inca nu am apucat pt ca eu am tot sperat sa mai dau ceva jos, dr pe urma am ramas cu Isa si restul il stiti.

Dandusa ca te gandesti la noi. Apropo te-am sunat de Pasti dar cred ca ai avut tel inchis si pe urma n-am mai apucat. Multi si pt Crinuta. Am admirat pozele cu Dianocica si mi-au placut cum aratau fulguletii printre floricele de copacei infloriti. Aaaa, si am mai admirat si tunsoarea ta si cosite de Dianocica.

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dandusa, nu ne prostesti, meyyy... am vazut pozele in care voi i-o aratati pe crinuta si el plangea ... deci el tot pe oana o vrea

chris, poate ca pisi nu vrea sa mance de la altcineva... Oana de ex nu manca decat de la mine sau de la taica-sau ... si poate ca dc manca de la altcineva ia doar strictul necesar si nu atata cat ar manca de la tine

ariadna, fata rece avem si noi afara de multe ori, si de aia nu ne e frig, nu? poti sa verifici dc unui bblush ii e cald sau frig la nivelul gatului sub bluzita ...
biscuiti dc vrei exista si fara gluten de la nestle, speciali pt bebei, gasesti in orice supermarket ....
eu n-am tinut-o pe oana niciodata in casa cu caciulita si o tin in picioarele goale de multe ori, iar afara nu mai iesim cu caciula de mult, si nici cu jacheta, numai in bluzita ... si oana nu a fost bolnava niciodata ... ... de aia mi se pare aberant cand vad acum copii imbracati cum o imbracam eu pe oana la 0 grade.... supraincalzirea e mult mai grava pt un bebelus decat frigul... si chestia aia cu nu-l scot afara ca-s numai 15 grade mi se pare cel putin uimitoare... noi am scos-o pe oana si la -5 grade si n-a avut nimik... parerea mea e ca tb sa scoti zilnic copilul afara, mai ales ca nu mai e nou-nascut acuma... noi de ex stam acuma afara cam 5-6 ore zilnic si Oanei ii prinde tare bine
cat despre mamicile din parc si ce spun ele (mai ales depsre cum fac ele diversificarea), am putea sa le dedicam un capitol intreg asa ca ma abtin acum de la aprecieri, poate le dedicam candva o tema a zilei

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
luna 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

monicabb eu nu ii dau nimic altceva in afara de vit d. i am dat intr un timp calciu gluconic, dar pt gaze, nu din alte motive. acum spune ne si de tine...poate pui si poze daca ai timp. esti studenta sau faci vreun master ceva? sau liceeanca? hai sa ne complexezi un pic ca noi suntem babe tare...
dia eu propun chiar tema pt maine: ce zic mamicile din parc? eu planuisem de mult sa intru in vorba cu cateva... asa ca ma duc sa sondez terenul si va spun...

diana si david din 03.12.06 nu mai infofoliti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Dianocica, atenta mai esti draga! DA, AM PRIMIT O STELUTZA!!!!!! Azi am scris mai mult pentru ca vremea e tare urata afara, am iesit o tura pe ploaie, m-am facut leoarca, bb n-a avut nik dar mai mult de juma de ora nu putu sa doarma. Mai iesim acu inainte de culcare, ca ne-am facut obicei.

V-ati uitat si la pozele noastre? Ma tot intreaba Ana Maria.

OanaCat unde esti? Sa nu-mi spui ca Nicolei ii ies dintzisorii! Scrie un mesaj scurt sa stiu ca esti bine.

Ariadna, nici eu nu o scot pe pisica fara caciulita afara, cu siguranta o veni si timpul cand o sa fac asta. Evident procedezi cum vrei. Eu am tras cu Ana Maria si-n maternitate din vina doctoritei si la 2 saptamani am fost internata cu ea in spital, ne-am intors atunci acasa amandoua foarte bolnave, de sarbatori era racita rau tare: tuse, stranut, muci la greu, fara febra insa. Dar nu am exagerat cu infofolitul. Eu ii doresc lui Bogdanel sanatate multa! Si pupici mamei lui!

Pup pe toate fetele. Seara buna va doresc!

mamica de bubamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by miraco

De "prietena" aia tzoapa care te-a vizitat cand erai gravi si ti-a zis ceva de genul ac nu crede ca vei duce sarcina la capat...Cred ca-si roade unghiile de invidie cand va vede...daca trece pe la solon sa i le smulgi daca mai are...

...,ce-am mai ris...

Luna 6-a,a Crinutzei
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

Mergi la inceput