Mamele de baieti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiursulet spune:

Cu indiferenta! Asa trebuie tratate soacrele astea care-si baga nasul! Daca am putea sa le dam si lor"ignore" ca la computere...
si eu am un baiat, asa ca am vorbit cu prietena mea care are o fetita si i-am spus ca daca ma vede ca ajung ca soacra-mea sa-mi traga un pumn in nas!!!
Voi fi ffffff atenta caci numai eu stiu cum am suportat-o pe soacra-mea o luna dupa ce am nascut caci sotul era plecat, abia ne mutasem intr-un alt oras deci nu aveam prieteni si mama se ocupa de inmormantarea lui tata...Cosmar..desi pana atunci toate bune si frumoase, ne vedeam de 2 ori pe luna.. totul ok.. Insa cand a venit la noi..aia nu e bine , dar acolo nu ai aspirat bine, mai pune-i o hainuta baiatului (desi in casa erau 25 grade!!!)
Asa ca 1luna si jum. am spalat, calcat pune masa, strange masa, stai cu copilul caci Andrei plangea non-stop de la colici si de caldura, nu aveam lapte si era mort de foame!! Eu habar nu aveam, dar ea cu sfaturile ei vechi de 200 ani m-a innebunit!! Ii puneam si mancare
in farfurie caci altfel nu manca!
Slava domnului ca a venit mama intr-un final dupa toate pomenile lumii si a trimis-o acasa cu o masina...Cand a plecat ea a fost prima noapte cand am putut si eu si baiatul meu sa dormim!! Asa am descoperit ca ma pot descurca si singura, chiar mai bine cand nu te streseaza nimeni! Asa ca eu sfatuiesc toate mamicile sa nu fie speriate cand abia au nascut caci toate ne putem descurca si singure, avem in noi simtul matern!! La naiba cu toate soacrele!!
Deci, daca ajung asa mai bine fug in padure, poate acolo sa fie permis comportamentul asta!!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Problemele cele mai mari nu apar la mamele de baieti, ci la cele care au baiat si fata.
Pentru ca este ca in bancul acela:
" Se intalnesc doua prietene pe strada. Si una o intreaba pe cealalta
- Ce-ti mai fac copii?
- Pai s-au casatorit
- Si cum se impaca ?
- Fata a nimerit foarte prost. A luat unul caruia trebuie sa-i duca in fiecare dimineata cafeaua la pat, saraca de ea. Dar baiatul a nimerit-o foarte bine. A luat pe una care ii aduce in fiecare dimineata cafeaua la pat"



he he..cita dreptate ai!!
De exemplu, soacra-mea a comentat mult timp dupa nunta noastra ca dom'ne cum de oi fi gasit eu pe cineva sa ma ia de nevasta (adik pe fiu-sau ) si FETELE EI NU... Ce, ele au ceva in minus?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ba soacra-mea e chiar misto! Cu mama mai aveam de furca, dar cu soacra-mea niciodata! Ba din contra, a stat la noi vreo doua luni, timp in care am innebunit-o eu pe ea (mor si acum de rusine!).
Soacra-mea are 3 baieti si o fata. A fost o perioada cand fratele sotului meu nu s-a purtat tocmai grozav ca sot, iar cumnata-mea avea in soacra-mea o confidenta de baza. Ba chiar, soacra-mea, a zis ca scoate si batul din pod si-l pune pe spinarea lui fiu-su, desi era om la 35 de ani! Si s-a potolit omu' iar ei au si acum o casnicie grozava si copii de liceu.
Mama mea, a fost de la inceput o soacra grozava pentru sotia fratelui meu, insa sotului meu i-a facut zile fripte vreun an si ceva! Nu e clar ce nu-i convenea, dar in mod cert, sotul meu nu era suficient de bun pentru mine (desi dintre mine si frate-miu, mama "tinea" cu frate-miu, ar eu eram "fata lu' tata"). In timp, s-a potolit, iar acum este si pentru el o soacra grozava. Asta a fost posibil si pentru ca sotul meu nu o lua in seama, se facea ca nu o aude iar mie nu imi spunea absolut nimic din nemultumirile lui despre cum era tratat de maica-mea (ca doar vedeam si eu!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

din descrierile voastre o recunosc pe soacra mamei mele, adica pe
bunica mea. in ce ma priveste se pare ca soacra mea e exceptia (care confirma regula). desi sotul meu e unicul ei copil, pe mine m-a
tratat intotdeauna ca si cum as fi fost si eu copilul ei.sincer vorbind nici maica-mea nu s-a purtat asa frumos cu mine.
in ce ma priveste pe mine, ca mama de baiat... sper sa nu ma rapeasca extraterestii pe parcurs.


"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Puteam eu sa lipsesc de la subiectul asta ,tocmai ma gandeam dupa ce citisem subiectul cu "soacra mea ma vrea sclava" sau asa ceva, of domane mai bine sa se faca gay baietii mei ca nu stiu daca pot sa fac fatza nuroriilor .(glumesc bineinteles)Asta apropos de povestea ta Mihai.
Se stie ca doua femei nu se inteleg si sa fim sincere cate prietene adevarate avem fiecare dintre noi?Una ,doua si alea ale mele sunt din scoala generala ,pt ca numai atunci reusea-i sa iti faci o prietenie sincera .Tocmai de aceea nu se inteleg nora cu soacra sunt femei e simplu.
Cum sa fiu eu geloasa pe ea ca mi-a luat baiatul?Dar unele din ele pozeaza ca victime fara sa isi dea seama ca ele au adus soacra in situatia sa le urasca.
Citeam si la subiectul m-a dat soacramea afara din casa nu am raspuns ca fata a zis ca nu are acces la internet si as vorbi singura dar stau si ma gandesc in prostia mea de viitoare soacra nu e pacat in sambata pastelui se trezeste nora sa isi faca cumnatele hoatze ca i-au furat din mancare, pei atunci se fac cele mai multe pomeni ? Dar eu daca eram in situatia victimei as fi fost tare bucuroasa ca au luat mancare asta dovedeste ca le place cum gatesc si o luam drept compliment.
Acum depinde fiecare de mentalitate.
Si sa raspund la intrebarea ta Zenon nu exista nici un cordon ombilical care trebuie taiat este numai o iluzie si o scuza ,de care nora se leaga pt a parea victima, dar nu se gandeste in ce situatie isi pune sotul.Eu nu le iau apararea ca stiu ca mai sunt si femei rele dar daca nora sau soacra nu ar sta sa interpreteze toate vorbele, nu s-ar ajunge la aceste discutii . Vorba romaneasca este si complicata fiecare intelege ce vrea in durearea lui si de aici incep si toate certuriile .
Sa speram ca noi vom fi mai intelepte si nuroriile noastre vor avea o viatza mai usoara .Hmmmmmmm oare!?E usor de zis mai greu de pus in practica.
sa auzim de bine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Lemoni, gandindu-ma la mama mea nu stiu daca e doar faptul ca doua femei nu se inteleg, ea cu sotia fratelui meu nu au locuit niciodata impreuna , se vad cam o data pe saptamana la o masa in familie si totusi mama nu o suporta efectiv( nu i-a zis nimic rau niciodata, dar comenteaza in absenta norei ei si oricum nu are nimic serios de reprosat , numai maruntisuri gen "nu gateste", "nu face piata", "nu are grija de fratele tau" ).
Referitor la gelozie, iarasi nu stiu ce sa zic.....cind sotia fratelui meu apare cu ceva nou de imbracat( e o persoana foarte eleganta , se imbraca impecabil) mama se intereseaza de unde e cumparat respectivul lucru iar a doua zi merge si il cumpara....dupa ce se intoarce de la cumparaturi comenetaza mereu mandra ca si-a luat numar mai mic decat nora, evidentiind chestia asta ca si cum ar avea vreo importanta. Sotia fratelui meu merge la spa, mama a insistat sa-i facem si ei abonament la spa....am zis ok, dar am vrut sa-i fac altfel de abonament fiidnca mama nu stie sa inoate iar sotia fratelui merge printre altele si la piscina...nu a fost chip sa ma inteleg cu ea si i-am facut exact acelasi abonament ca al norei ei chiar daca mama nu stie sa inoate.....acum vrea insa sa ia lectii de inot( nu a interesat-o lucrurl asta toata viata, cu toate ca pe noi ne-a dus de mici la inot, acum insa, cand o vede pe nora ei ca inoata cate 2 ore vrea si ea sa invete).
Mama mereu face crize ca fratele meu nu tine cont de parerea ei ci doar de a sotiei lui, ca sotia il conduce etc.

Fata de partenerul meu s-a comporta exact ca fata de nora, poate chiar mai rau (15 ani nici ea si nici tata nu i-au raspuns la salut, cand sunau la noi si raspundea el cereau direct cu mine pe el nici nu-l salutau etc., mi-a zis ani de zile si mie si fratelui meu ca partenerii nostri de viata ne "jegmanesc de bani", in conditiile in care atat sotia fratelui meu cat si prietenul meu au cite 2 joburi si in mare cistiga mai bine decit mine si fratele....majoritatea comentariilor ei pornesc din antipatie pura si nu se prea bazeaza pe vreo logica).

La noi in familie comportamentul ei nu a generat probleme pentru ca nu am asteptat niciodata ajutor de vreun fel din partea ei si am tratat cu umor atitudinea si comentariile ei...vazind ca nu ajunge nicaieri cu atitudinea asta s-a mai potolit. Interesant este ca mama a avut o soacra care i-a mincat tineretea, iar ea a avut exact aceeasi tendinta numai ca nu a gasit in fratele meu sau in mine clienti pentru asa ceva....noi tratam toata situatia cu umor si ne amuzam pe seama rautatilor ei la adresa partenerilor nostri.

Am ajuns sa cred ca mamele de baieti nu suporta ideea ca baiatul lor e independent si ia singur decizii in viata fara a le consulta si cere aprobarea...au oarecum impresia ca nu mai sint nr. 1 in viata copilului lor si de aici toate reactiile astea exagerate fata de cei cu care baiatul isi imparte viata.
Pentru mine mama ramane mama , iubirea fata de ea este aceeasi mereu si absolut neconditionata...daca ar intelege asta, poate toate mamele de baieti ar fi mai relaxate si mai ingaduitoare in relatia cu cele/cei de linga baietii lor.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Mihai ai mare dreptate, dar rivalitatea dintre doua femei se muta din pacate destul de des si in mijlocul familiei. Mama ramane mereu in inima noastra si personal o critica adusa de mama mi se pare obiectiva in schimb cea adusa de soacra.....o rautate.
Soacra mea a fost si este o scorpie, dar am invatat in timp ca cel care sufera enorm din acest trunghi al groazei este sotul meu.Am incercat si am invatat sa trec peste toate rautatile ei de dragul familiei noastre iar acum cel care o pune la punct este tocmai baiatul meu.
Sper si ma rog lui D-zeu. sa raman in toate mintile si sa-mi scutesc copilul de asemenea episoade, mi-am jurat sa fiu o soacra perfecta. Voi incerca sa-mi iubesc nora ca pe propriul copil si cred ca daca copilul meu va fi fericit cu ea fiind alegerea lui indiferent de opinia mea voi face tot ce-mi va sta in putinta pentru a-l vedea fericit.
Cred ca de fapt aici e problema mamelor de baieti; dintr-o dragoste exagerata gandesc fericirea dupa standardele lor (nu-i frumos ce-ti place tie e frumos ce-mi place mie) iar bietul om daca e mai slab devine debusolat: in definitiv mama ne vrea intotdeauna binele!!!!
Oricum felicitari mamei tale pentru ca a accceptat relatia ta chiar si mai tarziu si cu oarecare greutate, asta dovedeste ca in adancul fiintei ei este totusi o femeie speciala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Citeam si la subiectul m-a dat soacramea afara din casa nu am raspuns ca fata a zis ca nu are acces la internet si as vorbi singura dar stau si ma gandesc in prostia mea de viitoare soacra nu e pacat in sambata pastelui se trezeste nora sa isi faca cumnatele hoatze ca i-au furat din mancare, pei atunci se fac cele mai multe pomeni ? Dar eu daca eram in situatia victimei as fi fost tare bucuroasa ca au luat mancare asta dovedeste ca le place cum gatesc si o luam drept compliment.




hiii, fugi repede s-o bestelesti ca nu a reusit pana la urma sa se mute, si prietenii aceia i-au intors spatele cu garsoniera asa incat inca are net si inca sta cu soacra.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Eu sunt mama de baiat.
Si incerc sa nu o iau razna de pe acum.

Acum aprox o luna am asistat la o faza care m-a pus pe ganduri.Copilul are o prietenuta la care tine mai mult decat la celelalte fete din anturajul lui, cu care a crescut de mic, cu care si-a petrecut vacante, weekend-uri...Dar care prietenuta a inceput de la o vreme incoace sa se uite mai altfel la el( )

Fiind in vizita la niste prieteni l-am surprins asaltat de domnisoara ( sa ne intelegem : ea are aproape 6 ani, el aproape 7 ani!)care incerca sa-l pupe de zor si ii povestea cum ea este foarte indragostita de el.

Privind detasat situatia poti spune ca e o joaca de copii, ca fetele sunt mai precoce decat baietii, ca ea isi exprima sentimentele si el nu.....

Ideea e ca mie a inceput sa-mi fie teama de ce fac astia doi cand sunt lasati singuri, iar pe ea o privesc acum cu alti ochi.

Nu-mi dau seama: asta o fi inceputul unui comportament de soacra?
Sau pur si simpplu nu ma asteptam la asa ceva la varsta asta?

Sunt total derutata si nu prea stiu cum sa ma port cu ea, cu el,...

O primavara fumoasa tuturor!

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Interesant subiect pentru mine care am doua soacre si cinci baieti (si o fetita). Am doua soacre fiindca sotul meu are si o mama vitrega. Nu ma inteleg cu nici una (am mai scris si la capitolul dedicat speciei in cauza) In esenta problema este aceeasi cu amandoua. Fiecare vrea sa preia conducerea, sa ma invete ce sa fac. Mie mi se pare ca sunt mai calificata decat amandoua: una si-a crescut copilul pana la 12 ani si cealalta l-a preluat cand avea 14 ani. Si este vorba despre un singur copil (reusit, de fapt, uneori ma si mir...) Eu am 6 copii cu varste intre aproape 16 ani si aproape 8 luni....In plus, chiar daca nu as fi mai calificata, sunt copiii mei, responsabilitatea mea. Chiar si casa este a mea (O.K. recounosc, sunt mai gospodine decat mine; daca nu ar avea alte pretentii le-as lasa sa-mi gateasca si sa faca curatenie...). Cat despre administrarea banilor...asta chiar nu este treaba lor. Oricum, ele vor sa se amestece in toate, fiecare are alta tactica. Si nici una nu a reusit (asa imi place sa cred). Cu amandoua sunt in relatii foarte proaste, cu cea vitrega nu vorbesc deloc, nu vine la mine in casa, eu nu ma duc la ea. Dar ea tot incearca sa-l influenteze pe sotul meu. Soacra "buna" m-a mai ajutat (dar din ce in ce mai putin, pe masura ce a constatat ca nu o ascult), ne mai vedem de Craciun si de Paste..................................
...................................................................
Ei, dar va veni vremea cand voi fi si eu soacra. As vrea sa ma inteleg cu toate nurorile mele si sa ma implic in cresterea nepotilor mei. Imi place sa cred ca voi intelege ca nu sunt mama ci bunica. Dar stau si ma gandesc...Daca voi avea o nora care va fuma in timpul sarcinii? Sau daca va scoate vara bebelusul afara infasurat in patura si cu batista pe fata? Daca am o nora care isi bate copiii ca "unde da mama, creste"? Ei, o sa ma abtin sa-mi spun parerea? Voi putea accepta sa-mi spun parerea si sa fiu ignorata?

Mergi la inceput