banana-la cat timp se introduce in alimentatie!!!
Fetita mea are aproape 5 luni si refuza cu incapatanare diversificarea, am lasat-o in pace, nu avrut niciun fel de suc de fructe! Din vorba in vorba cu alte mamici-ca de asa face romanul- am decis sa-i dau banana! Acum aflu ca banana pe termen lung produce alergii la polen si latex!! Cand e indicat sa introduci banana in alimentatie? Mentionez ca este singurul fruct care il mananca cu placere, i-am dat doar 3 zile cam un sfert de banana pasata si diluata cu apa fiarta si racita! Nu a avut niciun fel de reactie alergica!! Acum am decis sa intrerup cu banana ...dar sper ca raul nu este deja facut (adica sa se fi creat deja o sensibilitate in organism)!
PS - sper sa nu-mi mute cineva subiectul pe la diversificare sau mai stiu eu pe unde, ca eu vreau raspunsuri strict la problema asta!!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"
Raspunsuri
Elise spune:
nu prea inteleg cum poate sa dea banana alergii la latex, da' ma rog.
Eu ii dau bblisei (are aproape 5 luni) piure de banane, mere, nectarina + piersica. Am incercat si cu mandarine, dar la citrice strimba din nas, si am renuntat.
E adevarat ca noi am inceput diversificarea la 4 luni, fiind hranita doar cu formula, nu cu lapte matern.
Elise & BBLisa
mirelaispir spune:
in jurul varstei de 6 luni i-am dat si eu monicai banana. initial piure de banana si apoi amestecata cu branza dulce, facuta in casa. ii placea la nebunie combinatia (acum nu mai pune gura!). acum mananca si o banana intreaga daca are chef, daca nu, nici nu pune gura.
madau spune:
Eu i-am dat banana de la 5 luni, la inceputul diversificarii si n-am avut nici o problema...poate doar o usoara constipatie dar se regleaza.Daca nu a avut vreo reactie alergica io zic sa stai linistita si sa continui cu ea...dar nu diluata in apa ca e pacat..
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
clarrice spune:
De la 5 luni si un pic ii dau eu banana fara nici un fel de probleme. Pur si simplu o adora; fie ca e simpla, fie ca e in combinatie cu branza de vaci. Nu a avut nici un fel de problema si insusi dr mi-a trecut-o in schema de diversificare. La fel aveam si eu oarece temeri la inceput, citind tot felul de articole despre potentialul alergenic al bananei, insa la recomandarea medicului i-am introdus-o in alimentatie, si bine am facut.
Laura25 spune:
Si la shtrumphi banana a fost favorita si le-am dat tot asa, cam pe la 5-6 luni prima data. Nu mi-au facut niciodata nici un fel de alergie la ea si in continuare o mananca totdeauna cu placere. Niciodata nu m-am gandit sa o amestec cu apa. De ce faci chestia asta? asa ti-au spus medicii?
Laura
de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
Sheannamp spune:
Foarte buna banana intr-adevar (cu apa sau fara, cu branza sau cereale, oricum ar fi baietii mei o adora)!
Dar, ai mei se constipa rau de la ea!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
carla2005 spune:
Multumesc, o sa continui si eu cu banana fiindca chiar o mananca cu placere, s-a constipat un pic insa sper sa-i treaca! Deci nu e chiar asa grav !!! Eu despre alergii asta am citit dand un search pe google insa parerile sunt foarte controversate!!
Va multumesc mult!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
la bunici...sa le fiu de ajutor pe aici
poze Alexuta
"Sunt veseli toti si bucurosi,
Si toti cu suflet-naltat;
Oriunde se-ntalnesc in sat,
Isi zic cum zis-au mosi stramosi:
"Hristos a inviat!"
codruta_grg spune:
Si noi pe la 6 luni i-am introdus banana dar a trebuit sa i-o scot pentru un timp ca se constipa de la ea. Acuma asa i place "nana"
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
filofteia spune:
Depinde de copil. Al meu la 7 luni a facut dermatita atopica de la banana, asa ca am introdus-o dupa 1 an si nu a patit nimic.
eunice78 spune:
Si noi mancam banana. Ca sa nu se constipe bb-eiii adaugati in banana frecata cateva picaturi de suc de portocale. Asa nu veti avea probleme.