banana-la cat timp se introduce in alimentatie!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Noi pe la 8-9 luni am introdus banana din simplul motiv ca am inceput cu altele diversificarea. Probleme cu acest fruct n-am auzit sa fie. Singura cu care de altfel ne-am confruntat si noi a fost constipatia!!!! Dar in combinatie cu iaurt sau branza de vaci e super ok!

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Si eu am introdus banana in alimentatia lui Kriszti pe la 6 luni. Nu am avut probleme, nici macar constipatie. Si acum mananca cu placere.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Banana este un fruct alergen si destul de greu tolerabil, are foarte mult amidon si incarca pancresul. Al meu copil nu o suporta bine nici acum, daca mananca constant banana, face caca din 2 in 3 zile.
Alergia nu se vede imediat, se poate declansa la cateva luni dupa prima expunere. Fetita unei prietene, care e alergica si la alte alimente, daca mananca jumatate de banana, se umple de bubite.

Noi tocmai mergem cu el la o doctorita care ne-a sfatuit sa o reducem, si a avut dreptate, ca i s-au reglat scaunele. Plus de asta, mi-a povestit ca studentele ei la medicina (e si profesor) din tarile aficane - care sunt state bananiere, i-au spus ca la ei nu se da copiilor banana inainte de un an. Si cand incep sa le-o dea, o oparesc mai intai in coaja, scufundata de cateva ori in apa care fierbe.
Deci atentie!
La fel citricele. Nu se recomanda inainte de un an! Sunt acide si alergene, mai ales sucul de portocala.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna, tuturor!

Si noi papam banana de la 4-5 luni si intr-adevar se mai constipa. Nu-i dadeam in fiecare zi, la 2-3 zile insa in combinatie cu alte fructe, lapte sau iaurt. Mixam o banana mica sau 1/2 banana mare si adaugam alte fructe: mar, piersica, sucul de la 1/2 portocala (e adevarat nu prea se mai constipa de la porto) si la final mai adaugam 2 lingurite de cereale sau un biscuite ras.

In pireutul de banana cu fructe poti sa adaugi o ligurita de miere (asta dupa un an totusi) si nu se va mai constipa. In plus e si fff sanatos.

Luisa si DOrothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Banana i-am dat de la 4 luni lui Andrei si a fost cea mai eficienta metoda de reglare a scaunelor.Ii placea f mult , in dadeam cu biscuiti .Nu a avut alergie de la ea.
Acum nu ii mai place.

Anca mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

pai...ok, banana nu, portocala nu, kiwi nu, pere si prune iar am inteles ca nu-s bune ca fermenteaza...atunci ce fructe sa-i dau?!
Numai mar? Si ala Golden?!

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Marul golden e mai greu decat ionatan, daca tot ai adus vorba Da-i mar ionatan, pireu sau compot amestecat cu cereale, piersica - piure sau compot amestecata cu mar sau putini fulgi de orez, sau goale, cum prefera. Sa stii ca marul e un fruct foarte complex, deci acopera destule nevoi. Si mai nou se recomanda sa dai fructele compot la inceputul diversificarii.
Sucurile mi se par destul de acide pt. varsta asta. Stii cum sta treaba Elise?
Ai 3 variante cel putin:
1. ii dai de toate, copilul tolereaza, n-are nici pe dracu, mai tarziu in viata dezvolta sau nu anumite probleme medicale pe care nu le mai leaga nimeni cu alimentatia de la inceput.
2. il feresti de alimentele periculoase, desi poate nu ar avea nimic de la ele, dar e un risc. Asta nu iti garanteaza bineinteles ca nu va avea probleme de sanatate, dar tu ai constiinta impacata.
3. Ii dai anumite chestii si chiar nu le suporta, adica efectele negative se vad repede. da si aici sunt cel putin 2 variante - parinti care se prind ca ceva nu e bine si scot, sau parinti care sustin ca nu fac si nu au facut nimic gresit si e greu sa-i convingi ca starea copilului s-a schimbat din cauza alimentatiei....

si mai incap variante

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

La noi banana n-a mers pina la 1 an si 2 luni din motiv de alergie. Cum ii dadeam o bucatica, se umplea de bubite rosii pe fata. Am tot incercat periodic, si abia dupa virsta de 1,2 ani, cum ziceam, a fost ok. Ii place mult si nu il constipa deloc, apropo.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu stiam de Golden... ce bine, pot sa ii dau si ionatan!!
La fie-mea problema e ca nu se satura, ca eu nu i-as fi dat decit lapte pina la 6 luni. Insa, fiind pe alimentatie artificiala, am trecut de la Milumil 1 la Milumil 2 si degeaba - la 3 nu puteam sa trec...asa ca am inceput diversificarea.
I-am dat la inceput cite un pic din fiecare fruct introdus pina acum - a vazut-o dr. care oricum trece pe la noi la 2-3 zile, n-avea nici o problema, si am continuat.

O singura data a avut o iritatie ciudata, doua pete roz pe fatza, de fapt erau de la un balsam de rufe folosit la prosopelele ei.

Acum, daca tot maninca banana cu pasiune, chiar nu i-as mai scoate-o din alimentatie...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Eu i-am dat baiatului meu banana de la 4-5 luni si pana acum nu are nimic mananca cu placere si suc combinat cu mar sau para si morcov etc.Nu are absolut nimic doar ca il incheaga la burtica in rest alergi ...nu nimic de genul asta ,sa nu fi u un pic cam rea sperioasa.
Sper sa nu te speri pe mine ca am zis asa dar daca te iei dupa toata lumea mereu nu ajungi nicaieri (PAREREA MEA)

amy

Mergi la inceput