praline belgiene (paishpe)
Raspunsuri - Pagina 28
Bepii spune:
Danyelana, esti bine venita desigur impreuna cu partenerul tau.
Ardeiash, permite-mi sa rectific la ceea ce ai afirmat mai sus: intr-o zona flamanda daca sti engleza si franceza te vei descurca minunat. Asta pt ca aici marea majoritate a flamanzilor vorbesc franceza ca sa nu pomenesc de engleza; cu exceptia generatiei in varsta o vorbesc de la mic la mare. Eu n-am avut nici o problema de comunicare cand am venit aici ca peste tot imi vorbeau in engleza. Pe cand daca stai in partea valona n-o sa-i prea auzi vorbind flamanda iar engleza.....pe ici pe colo.
Rosa, am o curiozitate: ai spus ca "ati ajuns la concluzia ca ar cam fi timpul sa va intalniti". Deci tu nu l-ai intalnit inca si vi aici sa-l cunosti. Mare curaj trebuie sa ai. Iti doresc din toata inima sa ai noroc si sa va potriviti ca ce e pe internet si ce-i in realitate poate fi mare diferenta. Nu vreau sa te descurajez, vreau doar sa te previn ca exista posibilitatea sa fi dezamagita. Fi pregatita pt orice scenariu. Dupa ce o sa-l vizitezi aici, invita-l si la tine acasa ca sa ai timp sa-l studiezi si pe teren strain. Si eu l-am cunoscut pe sotul meu pe internet dar am avut noroc pt ca ne potrivim in toate si sunt f fericita dar pe de alta parte cunosc cazuri dezastruoase care s-au terminat f urat. Inca o data nu mi-o lua in nume de rau, vreau doar sa te previn dar sunt sigura ca nu-s prima. Daca toate vor merge bine intre voi, apoi vom avea timp suficient sa te informam despre viata pe aici. Dar sa sti un lucru: daca va iubiti si te simti bine cu el atunci te vei adapta usor si-ti va place asa cum spune vorba ceea: "acasa esti acolo unde te simti bine". Si inca un mic amanunt:flamanda pare grea la primul contact dar crede-ma ca nu-i grea! Dar trebuie sa mergi la scoala dac vrei s-o inveti corect.
Acu va pup pe toate si va doresc o saptamana ce vine plina de bucurii si soare (ca de ploaie m-am cam saturat).
ardeiash spune:
bepii: multumesc... iti poate explica mai bine morgane... in "orishice : caz... nu-i asa morgane? tu cu ce limba te-ai descurcat la tine?
s-auzim numai de bine! si
prettysunshine spune:
Bepii,el a vrut sa vina el aici si eu nu l-am lasat,mi se parea prea devreme,iar el poate de-abia in august,asa ca am ajuns la concluzia ca merg eu in iunie,apoi vine el aici in august.Si mie mi-e cam frica,dar sper ca nu mi se va intampla nimic totusi.
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
ardeiash spune:
la multi ani elene, lenute, ilenute ... costei, costelushi toti sa fiti sanatosi..
io ma duc la biserica maine ...
s-auzim numai de bine! si
miri_mik spune:
ma gandeam eu ca e sarbatoare azi:) iar nu spal haine, frate? belgienii astia numa intr-o sarbatoare, romanii, continua cu ale lor:) da la multi ani si din partea mea:)
mbai oameni buni, io nu mai dorm noptile. as dormi ziua, da nu ma lasa dujmanu' si noaptea, pe cand sa inchid ochii... sare somnul. e de belea. de la 5 belesc ochii in caietul de flamanda, am si mancat ca un copil bun ce sunt - bleacs- il aud pe al mik cum chitsaie da ma intreb cum poa' sa cante pasarile alea in gradina care nu-i a lui ion!
trandafirashule: reiau vorba lui bepii: mare curaj ai, da fii cu bagare de seama. si povestea mea si a sotului e de pe net preluata, diferenta e ca sotul meu e un pic a-terestru de bun ce e. da in aceeasi ordine de idei imi aduc foarte bine aminte cum era s ama stranga un italian de gat, la el in apartament, pe motiv ca eu sunt romanca si n-o sa creada nimeni daca-l reclam la politie. deci...paza buna, primejdie rea. sfatul meu - insignifiant de altfel - asteapta pana in august cand merge el la tine. o luna in plus in minus nu poa sa schmbe multe, decat sa iti sporeasca siguranta. e maremirajul belgiei, dar cu prudenta:)
acesta fu mesajul meu de ora sase spre natiunea pralinelor.merg sa adap dujmanu':))) manca-l-ar mama:))
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
prettysunshine spune:
miri mik,din pacate am cumparat deja biletele de avion,asa ca nu ma prea pot razgandi,sper ca nu ma steapta sa ma stranga de gat
Unde anume ti-ai cunoscut tu sotul pe net,evident daca vrei sa spui si dupa cat timp v-ati casatorit?
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
carmita_baby spune:
Buna dragelor, buna Ogezlaan :-)
Iata-ma ca am ajuns din nou pe pamant belgian :-) chiar imi fuse dor de acasica si ca veni vorba de asta Rosa, trebuie sa iti spuca Bepii are dreptate. Anumite persoane se integreaza foarte bine, altele nu se poate integra, iar altele oscileaza intre cele 2 tari, dar asta depinde de la caz la caz, de la persoana la persoana. Si sa stii ca si eu tot pe net l-am cunoscut pe sotul meu, dar sunt sigura ca stii ca nu toate povestile de pe net (ca de altfel si cele din viata normala) nu se termina cu happy end, oricum eu zic ca mai bine sa va intalniti cat mai curand in viata reala, asa vei sti cum stau lucrurile clar. Si eu in locul tau as fi facut la fel. Iti urez bafta multa, sper sa fie asa cum vrei tu :-)
Mikule cred ca eu nu am apucat sa te felicit oficial... M-am bucurat tare mult cand mi-ai zis ca esti gravid` din nou :-) Felicitari bre, da` s a stii ca m-ai pus pe gand cu karaoke ala... Cred ca ar trebui sa il iau si eu pe al meu pe acolo :-)))
Taniuca si mie imi este dor de tine. Abia astept sa ne vedem. Am inceput deja sa citesc cartea ta, pe avion. Am sa ti le dau si dupa ce le citesti tu, poate mi le vei imprumuta si mie :-)
Oana cu mare placere m-as intalni cu tine, insa exista un inconvenient, eu sambata viitoare plec in Franta pentru cateva zile cu mama si baiatul. Ne intalnim alta data, poate chiar marti, ca si eu as vrea sa ii fac o vizita lui Mady. Ce zici Maducule, bucuroasa de oaspeti?
Lucica imi pare foarte rau ca nu vei putea veni la intalnirea de pe 2 iunie, insa cu siguranta te voi vedea inainte, pentru ca am in plan sa iti fac o vizita cu mama, si sa te luam la o plimbare prin Brugge. Ce zici? Cand ai timp?
Daneylana in sfarsit ne vom cunoaste si noi nu? :-)
Ardeiashule ai face bine sa fi prezenta acolo, ca de nu te taxam data viitoare, pai la intalnirea cu fetele din Bruxel nu ai venit, acum iara nu vii... :-P
Ana sa inteleg ca pe 2 iunie vom gace cunostinta cu comorica ta? Abia astept :-)
Mello motanelul iubit
ror spune:
Draga Rosa,
Curaj sau naivitate, orice ar fi, iti doresc noroc si sa ai bafta de un prieten "ok".
Eu una cred ca te-ai pripit, dar intelg ca deja ai luat decizia si nu vreu sa te dezamagesc si eu. Era mai bine sa-l cunosti la tine acasa, sa fii in elementul tau, iar daca nu-i convenea ceva, era usor sa schimbi foaia.
Asa cum a zis si Bepii, integrarea, limba si alte cele o sa le depasesti usor daca o sa ai multumirea sufleteasca si echilibrul emotional alaturi de partener.
Oricum, parerea mea, trebuie sa-l cunosti bine, sa vedeti daca va intelegeti, daca exista sentimente intre voi. Analizeaza bine situatia, si pe el, si pe tine, iar numai dupa aceea poti lua o decizie inteleapta in ceea ce priveste casatoria. Mai trebuie sa vezi si afinitatea dintre baietelul tau si el, un lucru f. important, mi se pare mie.
Si eu sunt tot cu fost sot cunoscut pe internet, dar la noi lucrurile nu au mers asa cum ne-am fi dorit. Totul a fost atat de frumos la inceput, s-a purtat cu mine cum nimeni nu o mai facuse pana atunci, dar dupa casatorie lucrurile s-au schimbat, iar lipsa unei bune comunicari intre noi a adus un END mai putin happy.
Iti doresc bafta multa, sa fie totul bine si sa avem vesti pozitive de la tine.
Eu o sa-ti las pe pm numarul meu de telefon, daca o sa ai nevoie.
Cat timp o sa stai in Belgia?
Fetelor, eu am fost la votare, am zis ca in Antwerp e mai aproape, dar centrul de votare a fost undeva "la capatul lumii", si ce aproape parea pe harta. Si sa nu radeti de mine, dar am parcurs traseul pe jos din centru, asta da maraton de doua ore si ceva. 'Baiatul' m-a facut in toate felurile, dar n-am renuntat
Am ajuns acolo gata obositi, prafuiti si transpirati dar am intalnit oameni extrem de amabili asa ca efortul a fost compensat.
Oamenii chiar ii vorbeau romaneste si baiatului, l-or fi crezut ca e din cine stie ce etnie de pe la noi
Bepilina, venim si noi pe 2.
Pupici si o saptaman frumoasa,
Ror
mathilda spune:
mai fetelor, nu vreau sa supar pe nimeni dar vad ca fetele care ii dau sfaturi rosei si-au cunoscut barbatii tot pe internet si se pare ca - cu sau fara el- locuiesc in belgia.
rosa, eu la cursul de flamanda- aproape toate colegele- cu exceptia mea si a unei chinezoaice- dintr-un grup de - cred 10 fete- si-au cunoscut barbatii pe internet. multa noroc.
miri- felicitari pt bebe- klara se duce din sept la cresa.ce face bruno?
am fost si eu la vot si da- mi s-au parut f draguti barbatii de acolo - asta pt ca ambasada romaniei a primit deja f multe reclamatii la MAE.
va pup pe toate
prettysunshine spune:
ror, multumesc mult pentru raspuns,mi-a fost jena sa te inoportunez pe PM,mai ales ca am inteles ca esti foarte ocupata.Daca imi poti da numarul de telefon,ti-as ramane indatorata,mai am o prietena in Germania care asteapta numai un telefon ca sa vina dupa mine,daca sunt probleme.In Belgia voi sta exact o saptamana.
Fetelor,ati reusit sa ma speriati de tot,cred ca o sa tremur din toate incheieturile cand ajung acolo.Dar voi credeti ca daca ar fi venit el aici intai,nu era posbil sa se poarte frumos o saptamana si riscurile sa fie aceleasi cand m-as fi dus eu acolo?
Mathilde,multumesc pentru incurajari.
As vrea sa va mai intreb ceva,pe soti i-ati cunoscut pe site-uri matrimoniale sau pe chat?
Poze