praline belgiene (paishpe)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

saliu!
eu nu am ajuns la vot, din lipsa de chef si de timp,bravo voua ca ati ajuns, cetateni de isprava nu ca mine!:)
Bepii, micii ii pot aduce si eu ca si asa mi-am trecut pe agenda ca intr-una din zilele astea sa dau o fuga pe la abatoir:)
Maddy, marti esti acasa? asa as putea dau o fuga pe la tine!Trimite repede raspuns sa stiu cum planific timpu:)
Mikule, pe tine cand te poate gasi omul pe la resedintza si pe plantatia de ceai?:)
Carmen, tu cand aterizezi prin belgia, nu de alta da week-endul viitor cred ca trag o fuga pe meir si vb aia, un turkyfit, o cola o bomboana:)Scumpi valabil si pt tine si pt ror

Saptamana asta avem programare in brussel la o comisie de pe langa u.e . ca sa incercam sa strangem niste bani sa ducem copii belgieni in ro si pe aia romani sa ii aducem aici doua saptamani. am niste emotii cat palatu parlamentului de mari , avand in vedere franceza mea inexistenta si flamanda mea cu care la emotii intru fix in gard.Sa-mi tineti pumnii!!!
Va las acum dar nu inainte de a specifica faptul ca suntem in continuare gravizi, adica cosmina nu a nascut inca si nici semne nu
prea da.....
zmuahhhhh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

of... am mai primit o invitatie pentru ziua de 2 iunie. o pretina draga va pleca din belgia si da un party de adio.. si in plus e si siua ei... insa cautam sa fim ; in toate partile" asa ca... venim si la tine bepii. si dincolo.. ma cum naiba .. stau acasa tot timpul si dintr-o data mai multe invitatii-ntr=o zi??\1

oana: iti tinem pumnii. sigur o sa reusiti .. admirabil gestul vostru! felicitari!
da cosminica?! se lasa astepata.. ha? dati/i putin poate asa reuseste! hi hi

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Buna ziua tuturor,imi cer scuze ca dau buzna asa la voi,recunosc ca nici n-am avut timp sa citesc din urma,sper sa reusesc,dar ati scris multe capitole,vreau doar sa va intreb ce sanse are un roman sa se adapteze in Belgia,cam cum sunt tratati romanii acolo,sunt dintre voi fete casatorite cu belgieni,cum v-ati adaptat acolo?Eu voi pleca luna viitoare in Belgia pentru o saptamana,asa ca as vrea sa am cat mai multe informatii inainte.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Salutare la toata cutia de ciocolatele,

Merit sa fiu trasa de urechi pt ca nu am mai scris de mult dar am mai intrat si v-am citit.

Am fost tare ocupata, ieri am avut un exam. si am avut mult de invatat. Si in plus mai fac o scoala si de o luna sunt in stage intr-o casa de batrani (pt scoala). Incep la 7 dimineata pana la 15 si cand vin acasa sunt atat de obosita ca trebuie sa ma culc o ora-doua.

Ieri am fost sa-mi fac datoria de cetatean si am votat si cu ocazia asta m-am intalnit si cu Vic. Imi pare rau pt tine ca ai facut coada degeaba si nu ai putut vota.

Pupici la toate fetele.

Daniela

BINE AM VENIT IN EUROPA

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Am uitat,

Miki, felicitari si sa ai parte de o sarcina usoara.

BINE AM VENIT IN EUROPA

Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Deci Base a iesit invingator. Eu una ma bucur. Ieri am fost si eu la vot in Antwerpen dupa ora 18, locul cu pricina era undeva la margine de oras, pustiu in jur de credeam ca deja inchisesera dar spre surprinderea mea cand am intrat in cladire atmosfera era animata, lumea venea non-stop, auzeam vorbindu-se romaneste peste tot, am avut o senzatie placuta, personanlul a fost foarte politicos, in fine, am plecat fericita ca mi-am facut datoria.
Ardeiash, esti intr-adevar cam stramtorata sambata cand trebuie sa te imparti in doua. Ambele evenimente sunt importante pt tine dar cred ca-ti va veni cam greu sa reusesti sa participi la amandoua. De aceea ti-as propune sa ii faci prieteni tale o vizita cu o zi, doua inainte, ii iei un buchet de flori, mai stai la o cafea, apoi pupicuri, lacrimi si... problema rezolvata. Apoi sambata vi la mine fara nici un stres ca trebuie sa ajungi si in alta parte.
Oana, iti doresc multa bafta la comisie, inteleg ca ai emotii, e normal, dar cu sharmul tau sigur o sa te descurci. Ma bucur tare mult ca veniti si voi sambata. Sa nu cumva sa va razganditi ca ma supar! Iar carnea de mici poate o ia cineva care sta in Brussel si cat mai aproape de ziua intalnirii ca sa fie proaspata.
Mady, ce bine ca veniti si voi! Ma bucur ca te simti mult mai bine si ca ai trecut de perioada critica. Promit ca la mine n-am sa te pun la treaba o sa stai cumintica langa George desi mai aveam niste flori de plantat si prin gradina de plivit iarba
Nina, pai cand are sotul tau meciul de baschet? Tine toata ziua de sambata? Era bine pt tine dac venea si el. Mai incearca sa-l convingi. Nu de alta dar nu stiu cum o sa ajungi singurica aici doar daca te ia cineva dintre fete de acasa. Cu Reina n-o sa-ti fie usor prin autobuze si trenuri.
Carmen, bine ai venit acasa Mi-a fost dor de tine.Luam legatura in zilele astea sa punem tara la cale.
Danyelana, era si timpul sa ne mai scri ca nu mai auzisem vesti de tine. Esti intr-adevar foarte prinsa cu scoala si cu munca, nu stiu de unde ai atata energie. Multa bafta pe mai departe si sigur toate astea se vor termina odata si vei intra in normal.
Rosa sinensis, (frumos nume)sa inteleg ca vi in Belgia pt o saptamna doar sa tatonezi terenul pt ca ai intrebat ce sanse are un roman sa se adapteze in Belgia. Din punctul meu de vedere sanse de adaptare sunt mari dar depinde si de persoana. Sunt unii (eu de ex)care se adapteaza foarte usor si sunt altii care nu se pot adapta cu nici un chip. Dar mai sunt persoane care osileaza tot timpul cand ii auzi ca aici e mai bine cand ca in tara e mai bine...etc. Nu reusesc cu nici un chip sa ajunga la o concluzie sau sa stie ce vor de fapt. Depinde de tine in cea mai mare masura. Desi imi iubesc tara si pe cei dragi pe care i-am lasat acolo dar inapoi nu m-as mai intoarce cu nici un chip. Ma simt bine aici si pana acum n-am avut parte de vreun tratament discriminatoriu din parte localnicilor. Dar niciodata nu-i prea tarziu. Am auzit multe intamplari neplacute care m-au intrigat dar trebuie sa mergem mai departe cu demnitate si sa nu ne lasam influentate de niste persoane mici la suflet si minte.
Acu va pup pe toate si va doresc o zi buna in continuare.

Mergi la inceput

Bepii,multumesc pentru raspuns,eu am cunoscut un belgian prin intermediul internetului (chiar,voi cele care aveti soti belgieni,unde i-ati cunoscut?)acum 5 luni si acum am ajuns la concluzia ca ar cam fi timpul sa ne intalnim.M-am gandit sa va intreb pe voi mai multe,fiindca eu nu stiu prea multe despre Belgia din perspectiva unui strain, iar limba mi se pare foarte grea (e vorba de partea unde se vorbeste olandeza).El ia in calcul si posibilitatea de a se muta el in Romania,dar eu nu cred sincer ca s-ar putea adapta aici,asa ca cel mai probabil,daca toate merg bine,va trebui sa ma mut eu acolo.Eu am un baietel de 10 ani,pe care ar trebui sa-l dau la scoala acolo si care nu stie decat putina franceza.
In cat timp ati invatat voi limba?Eu am terminat limbi straine franceza-engleza,ce sanse credeti ca am sa gasesc ceva de lucru acolo?
Si cel mai important,cum e sa fii casatorita cu un belgian,cum e comunicarea,in ce limba ati comunicat la inceput?Ati avut probleme cu diferenta de mentalitate?Imi pare rau ca pun atatea intrebari,dar acum,ca se apropie momentul intalnirii,sunt din ce in ce mai ingrijorata

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

trandafirashule ( Hibiscus rosa-sinensis ) .... as putea sa-ti caracterizez viata din belgia asa: iti va fii aici .. dupa cum iti e norocul! hi hi.. unii nu au nici-o problema de adaptare.. altii multe. viata aici e , dupa cum zice morgane , altfel...

am intalnit multe cazuri de rasism.. dar si multa amabilitate aici. am intalnim multe nedreptati si ghinioane.. dar si un alt stil de viata. cu standarde mai ridicate.

cred ca, pentru inceput, daca nu aveti probleme financiare... e totul ok.. viata in belgia e mai scumpa decat in alte tari europene: italia sau germania de ex...

cu limba engleza si cu limba franceza te descurci minunat.. daca nu locuiesti intr-o zona flamanda... intreab-o pe miri careia medicul pediatru i-a dat ragaz sa invete flamanda ... pentrtu a putea "conversa" cand merge cu copilul la consultatie!

copilul tau va putea invata , ca toti ceilalti de aici, foarte repede limba,, au o capacitate copiiii astia! nu-ti face griji pentru el! belgia e o tara conglomerat... cand e vorba de limbi! nu cred sa se vorbeasca mai multe limbi decat aici! si profii s-au adaptat... invata pe imagini, la inceput!

la capitolul job-uri.. tot dupa noroc este... fiecare cu bucatica lui.. aici insa toata lumea stie de la 2-3 limbi in sus! (mai putin io)...

cu limba: intreab-o pe nina: hi hi : ea le vorbeste copiilor in romana, soul in japoneza.. impreuna vorbesc engleza si la scoala franceza... ce zici de asta?

in ce oras veti locui?

bafta multa.. si o decizie inteleapta!

danyelana: sorry ca nu am mai putut ramane ieri.. chiar mi-am dat seama acasa ca as fi vrut chiar sa bem o cafeluta impreuna.. insa ne grabeam sa ne luam de la makro ceva... era la reparat... si trebuia sa mergem!

bepii: nu pot ma... tre sa ma duc si la ea.. m-a invitat la un party.. si -apoi cine stie cand o mai vad! dar promit ca le rezolv pe toate! fara stres!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Ardeiash,multumesc pentru raspuns.Noi vorbim acum in engleza,dar se pare ca e musai sa invat olandeza,asta daca nu ne mutam in sud,el ia in calcul posibilitatea asta,ca sa-mi fie mie mai usor.De locuit acum locuieste in Dendermonde,dar lucreaza in Bruxelles.Spune ca pentru inceput ne-ar putea intretine pe amandoi,dar daca tu zici ca viata e asa de scumpa in Belgia...Poate as putea sa predau engleza pe undeva,insa presupun ca pentru asta tot trebuie sa invat olandeza.Fetele casatorite cu belgieni,daca aveti timp,mi-ar prinde bine orice sfat

Poze

Mergi la inceput

Vic, nu e nici o problema. Poate altadata vom bea o cafea impreuna si vom sta mai mult la discutie.

Tania, as putea sa indraznesc sa ma invit si eu la bbq de pe 2 iunie. Pana atunci termin stagiu (pe 30 mai) si cred ca mi-ar prinde bine sa iau o gura de aer si sa vorbesc romaneste cu niste fete ca voi.Merci mult pt incurajari. De cate ori mi-am propus sa ajung la intalnirile voaste la Bxl, ba am avut curs, ba am lucrat si nu am ajuns niciodata.

Pupici.

BINE AM VENIT IN EUROPA

Charles Baudelaire

Mergi la inceput