Mamici de martie - aprilie 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 24
Kitty spune:
martutza, multumesc de raspuns. Am inceput de azi sa o spal cu ceai de sunatoare si parca nu mai e chiar asa iritata, nici acum seara. Cum sunt cam panicoasa deja ma gandeam la dermatite...
Sper sa ne treaca!
Kitty
absoluta spune:
Eliana dar nu face in fiecare zi asa......acum de 2 zile face asa si repet....nu plange si nu face decat o data pe zi. Sa inteleg ca are colici?? Si daca da sa incep sa ii dau ceva??? Ce anume sa-i dau?
elyanne spune:
Absoluta... daca nu plange atunci nu-i da... Am crezut ca si urla... Asteapta sa vezi cum este in zilele urmatoare...
Andrei, de ex., plange si 1-2 ore (cu intreruperi... plange 1 minut isteric, apoi pauza... si iar), pana cand reuseste sa faca. Si e rosu la fara si se strange tot. Cam asa face el de la dureri de burta.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
absoluta spune:
Eliana , nu, nu plange doar maraie.... iti multumesc de raspuns, chiar sunt speriata ....o sa vad si maine ce si cum......
Baietelul tau are dese aze din astea pe zi? Fetita mea nu, doar o data dimineata ...
kmi78 spune:
Buna seara!
MULTE FELICITARI LA MAMICILE CARE AU MAI NASCUT SI SA VA TRAIASCA BEBICII!!!!!!
incet, incet ne apropiem de finalul odiseei, dar asteptam pana naste si ultima din grup , multe 

de la noi;
am reusit azi sa mai citesc ca nu mai intrasem de cateva zile; si vad ca problemele sunt cam aceleeasi, si a mea e constipata adica face o data pe zi stiu ca poate nu e chiar asa o problema dar cand se inroseste toata si se strange cum a fost azi , si plange cate doua ore imi doresc sa faca mai des kk; i-am dat si eu de toate inclusiv ceai de musetel si tot a plans doua ore, numai cu Bonisan nu am incercat inca , sa-l iau si pe asta...
in rest e bine, doarme afara si cate patru ore pana i se face foame; noaptea se treezeste o data sau de doua ori papa in zece min si adoarme, dar mananca intre 80 si 100 ml; nu f mult comparativ cu ce mai citesc pe la voi si in consecinta nici nu a luat decat 870 prima luna; mie mia spus pediatra ca media e 750 in prima luna, 500 ar fi prea putin si 1000 gr e f bine;
are inca mici puncte albe pe fata din acelea de grasime care inca nu s-au retras , sa fie laptele prea gras???
O NASTERE USOARA LE DORESC LA CELE CARE SE PREGATESC: LAURA , KISS, GABI si tuturor care inca nu si-au cunoscut bebeii!!!!
Amma23 spune:
Kmi
si al meu are puncte din alea.Nu sunt de la lapte, l-am intrebat si eu pe pediatru.Mi-a zis ca asa fac bebelusii, si ca s-ar putea sa fie de la caldura.La mine e clar de la asta ca am 22-23) in casa, dau astia caldura si acum.Aerisesc eu peste zi, da' seara cum tre sa-i fac baie, nu mai pot deschide geamul.O sa iau un ventilator, ceva...nici nu stiu...ala o fi bun.Parca nu ma incanta sa-i dea aer in nas asa, da' alta solutie nu am.
Amma23 spune:
Acum vad ca si Kitty si Martutza au aceleasi probleme. Tot ce pot sa fac e sa-l culc cit mai dezbracat, asa ca il culc doar cu body, cu piciorusele goale si cu o paturica, care-i mai mult de forma.
Fetelor eu am alta problema insa. Ma dor sanii cind se apropie ora de masa, ma intzeapa la baza lor.E normal? Mi-e teama ca raman fara lapte.Copilu' maninca, la cel mult doua ore ziua si 3 noaptea. Da' azi a papat el ce-a papat si de la un moment dat lasa tzatza, e enerva, incerca sa-o prinda iar, da' parca nu mai stie s-o prinda.Ii bag sfarcul in gura, strang de tzatza, mai suge un pic si iar se enerveaza.Uite, doarme de la 9 si acum incep sa ma doara sanii si sa-mi curga lapte. Si lui pare sa nu-i ajunga

Chiar ca ma apuca frica, maine ma duc sa-mi iau Galactogil . Sper sa nu raman fara lapte. A mai patit careva la fel?
cria_bv spune:
Gabdyd noi avem acelasi dpn, vad ca fetita ta e mai grabita, eu deocamdata raman la contractii nu am eliminat nimic dar am inteles ca nici nu e obligatoriu. Iti tin pumni, sa ai o nastere usoara.

Aceeasi urare pentru toate fetele care urmam.

Cria
38+ cu
Vlad
carmen94 spune:
va salut si eu.incerc sa tin pasul cu voi,dar inca nu am reusit sa citesc tot din urma.
incerc sa dau si eu ceva raspunsuri la ce s-a discutat.
cu suzeta........inca nu ami ncercat.
bebe suge bine la tzatzi.ce ma streseaza pe mine e ca adoarme dupa 10 minute de supt.am incercat si cu gadilat ,si cu strans de obraji,gadilat sub barbita.......
cu constipatia..............nu avem probleme.si sper nici sa nu apara.
Amma23......nu te speria.se spune ca e normal sa curga sanii cand se apropie ora mesei.si pe mine ma dor si imi curg.eu asa imi dau seama ca se trezeste fie-miu si e ora mesei.
.nu ramai fara laptic din cauza asta.
kmi78..........si Darius are puncte albe pe nasuc.pana acum nu l-am dat cu nimic,dar am zis din seara ca incerc sa i le tamponez usor cu ceai de galbenele.Darius are bubitele de la nastere.medicul mi-a zis sa nu disper ca dispar ele.
incerc sa va scriu si eu pov.nasterii(sper sa ma lase bebe sa termin de scris).
deci .......miercuri la ora 20.30 ne internam in spital(eu si sotul).eram programata ptr.inducere,deoarece eu mai am o pov.trista la activ,in plus bebele in ultimul timp nu mai misca asa des si eu intram mereu in panica si le terorizam pe cele din spital cu monitorizatul,am hotarat impreuna cu doctora :inducere.miercuri seara mi-a introdus un medicament care avea rol sa dilate si sa imoaie colul.noapte a trecut cu bine chiar daca nu am dormit mai deloc.joi dimineata la 7 eu eram in crize ca nu-mi gaseam fondul de ten sa ma cosmetizez
.la 10.30 dupa controlul de rigoare aveam dilatatie 3 cm.epidurala mi s-a montat la ora 11.15.dupa cateva minute de la montarea epiduralei am vazut ca infirmiera tot ma suceste cand pe stanga ,cand pe dreapta,cand imi misca burta,pune mana pe telefon si suna dupa medic.in cateva secunde camera s-a umplut de o groaza de personal.am intrat in panica si intrebam disperata ce se intampla?!?!?!mi-au pus o masca de oxigen si mi-au zis sa stau linistita.am vazut si pe fata sotuluimeu ca ceva nu e ok si dai si plangi si intreaba ce se intampla?!?!?!nimeni nu spunea nimic.fiecare stia ce are de facut:doctorul mi-a rupt apa,infirmiera ma tinea de mana si imi spunea ca nu e nimic grav,altele verificau perfuziile si monitorul care arata bataile inimii lui bebe.....in final totul trece ,toata lumea calma....si intr-un final sotul imi explica:bataile inimii lui bebe scazuse la 60.infirmiera intrase in panica.......doctorul i-a explicat sotului ca aceasta este o reactie postepidurala.inima nu a mai pompat cu aceeasi intensitate sangele si asta l-a afectat pe bebe......ok!totul revine la normal,noi cu ochii pe monitor.....mi se monteaza alta perfuzie cu rol de a-mi declansa contractii.eu imi simteam picioarele amortite si ma tot intrebam ce fac daca vreau sa merg la toaleta?!?!s-a rezolvat si asta:mi-au montat sonda.contractiile urcau la 80/90,iar eu nu simteam absolut nimic.la ora 15.30 aveam dilatatie 5 cm.infiermiera imi spune sa o chem imediat ce simt nevoia sa imping.pai ce nevoie sa mai simt ca eu sunt de guma acus!!!!!!stai linistita ca ai sa simti!!!mi-a spus(de fapt i-a spus sotului si el imi traducea,ca la franca mea.......)
la 18.15 sun dupa infirmiera.aveam senzatia de impins.ma controleaza.dilatatie 10.ne pregatim de nascare!ACUM!?!intreb eu....da!infirmiera suna dupa medic.....mai apare o tipa care imi verifica perfuzia,eu eram cu ochii pe epidurala ca tot aveam impresia ca e pe terminate si sa vezi ca tocmai acum ma apuca durerile....mi se spune sa stau linistita ca mai am epidurala.....infirmiera ma intreaba daca accept sa asiste si un medic rezident la nastere pe langa doctorul de garda.......si iar camera se umple de personal si aparatura.
la 18.30 imping prima data.
imping si a 2a ora.........STOP!iesise jumate de cap.toata lumea astepta calma.mi se spune sa nu imping.ii spun sotului care era in stanga mea:,,nu imping,dar imi vine si astia ce asteapta de nu-l scot pe bebe?,,
sotul imi spune:,,pai asteptam o contractie sa poti sa imipingi,,
eu zic:,,ok!,,si astept ,dar nu mai aveam rabdare,in plus aveam si senzatia sa imping.
plina de nervi si de nerabdare imi iau sotul la intrebari:,,dar de ce nu-mi mai vine o data contractia aia?!?!?
el:lasa ca vine.nu mai ai mult!
una din infirmiere care era cu mana pe burta mea imi zice ca vine o contractie si sa imping.
iar STOP!simt cum il rasuceste pe bebe(ii iesise doar capul,iar eu am aflat mai tarziu ca a avut cordonul peste umar ca si cum ar fi avut centura de la masina pusa.doctorul l-a sucit pe bebe sa vada daca cumva nu este circulara de cordon)
imping ultima data.............si la 18.46 apare Darius!!!!!
deci in mare din 4 contractii mi-am vazut bebele pe burta.placenta a iesit toata,nu m-am rupt,am alaptat imediat,bebele a ramas cu noi in camera........
in afara de incidentul dupa montarea epiduralei totul a fost ok!!!!
urez fetelor ce urmeaza sa nasca,nastere cat mai usoara!!!!!
fug ca s-a trezit fomistul!
Carmen
paxela spune:
roxygeofelicitari
, refacere rapida si bebe sanatos
pentru viitoarele mamici
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica