Dureri de crestere... [sic]
Raspunsuri - Pagina 3
CriPOD spune:
Ce vroiam sa spun ultima data...
Ca intotdeauna, daca stie ca avem dreptate, cand e abordat, tinde sa ridice vocea. Ii inteleg pe undeva reactia...
Dupa saptamani de discutii, am patruns la miez. Am incercat pe toate caile sa-i explicam (a cata oara) ca totul trebuie facut cu moderatie. Chiar si jocul pe computer! Te-ai astepta ca la aproape 16 ani ar stii asta, dar te-ai insela!
Absolut intamplator, duminica au fost 2 documentare pe canale diferite cu/despre tineri care devenisera dependenti la jocuri online si io's mai panicarda asa. De parca numai asta mai lipsea pe lumea asta: o noua adictie pentru adolescenti! Am hotarat sa iau atitudine .
Asa ca, l-am convocat, l-am lasat sa se agite si, cand s-a linistit, am luat logica in brate, am explicat, inclusiv orice activitate ar face cu acelasi exclusivism la fel i-as spune: "alterneaza si foloseste moderatie". Ca va trebui sa invete sa-si impuna limite rezonabile in orice, este unul din cele mai importante lucruri pe care le va lua cu el cand va pleca. Ca nu jucatul in sine ma deranjeaza, ci faptul ca abuzeaza.
S-a inmuiat bine de tot spre sfarsitul conversatiei, a inteles, a acceptat verbal ca avem dreptate si de atunci se limiteaza la max 2-3 ore pe seara (editez sa subliniez ca limita este autoimpusa, n-am vrut sa-i fac program). Sa vedem cat il tine . Oricum daca asta il tine mai mult, sigur se intoarce la rand una din celelalte pe care le-am rezolvat anterior...
Un semn bun, aseara a inceput sa se lamenteze ca ar trebui sa puna mana pe carte mai abitir. Acu' pana azi a uitat deja planul, dar macar e bine ca-i trec prin minte ganduri de-astea, astept cu interes un scurt-circuit in care ideea devine parte integranta a memoriei pe termen lung.
Asa ca sigur mai trec pe-aici...
www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">mm & DJ
marcellinna spune:
Cand am venit aici pt fata mea a fost crunt.Nu cunosteam pe nimeni si nici disponibilitate ca sa-i zic asa n-am intalnit din partea celor din jur.Avea atunci aproape 12 ani.
Apoi a incercat sa se joace cu cateva fetite de prin vecini dar nici vorba sa poata lega prietenie cu ele.
In fine ,ma doare si sa-mi amintesc de perioada aia.
Statea la calculator zile in sir, lectiile si le facea deja la scoala, pt ea era floare la ureche ceea ce se preda.
Acum ca e la liceu lucrurile s-au schimbat mult, are suficient de mult de invatat pt exigentele ei si are si un cerc de prieteni (putini dar de calitate).
Am facut doar o introducere la ceea ce vreau sa-ti spun tie mQQm.
A invatat sa foloseasca foarte bine pc-ul in acea perioada.
Acum isi face lectiile pe calculator, cand are o lucrare de facut o redacteaza la calculaor si o imprima.
Acum studiaza un program tridimensional ca sa poata sa-si faca desene schite si reprezentari.
N-am avut cum sa o rup de calculator ar fi fost imposibil, dar s-a rupt ea singura de jocuri si messenger (il foloseste dar moderat)si a ajuns chiar sa inchida messengerul pt ca sa nu fie deranjata in timp ce-si facea temele.
Uneori in lucrarile pe care le pregateste ( mai ales lucrari pt orele de specialitate) da citate ce nu s-au predat la scoala si nu stiu cum e in alte parti dar aici profesorilor le place ca se documenteaza si din alte surse decat strict manualul scolar si google-ul e mare si stie de toate.Bineinteles ca specifica autorul si din ce lucrari s-a documentat mai ales ca nici n-ar putea sa pretinda ca toate ideile din lucrare ii apartin .
Mai nou s-au "contagiat" de la ea si alti colegi spre deliciul profesorilor care la inceput credeau ca a fost fata mea cea care le-a facut lucrarile (nu ca n-ar fi fost adevarat uneori).
Acum ca multi dintre ei au invatat cum se face,nu-i mai ajuta.
Crezi ca profesorilor de la voi le-ar displace treaba asta?
Nu stiu in ce masura treaba asta ai putea sa o sugerezi si fiului tau ca sa foloseasca pc-ul mai mult pt studiu si sa reduca un pic(nu chiar de tot) uzul acestuia pt joc.
CriPOD spune:
Marcellina, sar'mana de sugestii. Voi incerca, in principal sa-l prind cu o ureche infundata .
Stii, citind ce ai scris de fata ta la 12 ani mi s-a strans sufletul. Biata de ea, cat de trist a putut fi si pentru tine! Inteleg cu atat mai mult cu cat am o problema similara cu fata mea. Asa s-a nimerit ca toate cunostintele noastre au avut baieti, prin vecini sunt doar baieti mai mari, iar la scoala sunt doar 6 fete in clasa. A crescut destul de singura, si, sincer, am dat deja cu basca de pamant de prea multe ori! La anul schimba scoala si sper sa aiba parte de latura sociala mai mult, ca daca nu...
Oricum, ma bucur nespus ca fiica ta si-a gasit prietene. Eu m-as bucura de oricate ar gasi a mea, de la 1 in sus. Ce mai face? Cum se mai simte?
Adela, da' si tu ai primit de ziua ta o sticla de 2 l de 7up de jumate plina, cumparata "on sale" cu 99 de centi de la pravalia de langa scoala, dupa antrenamentul de rugby ? Inca n-am reusit sa depistez cauza initiala a achizitiei: sete, pret sau din consideratie pentru persoana mea. Partea faina e ca am ras pana m-am imprastiat dupa acceptarea cadoului... Si cand te gandesti ca la 4 ani, coboram feleacul cu masina si mi-a promis din senin ca imi cumpara o casa uriasa in cluj cand el va fi mare! Deh, se mai schimba trebile intre timp ... Oricum, in egoismul meu, ma bucur ca nu-s chiar singura, cu sau fara 7up!
Apoi, ma iertati ca monopolizez subiectul in halurile astea, dar vad ca nu mai iese nimeni din dulap! (mie imi face tare bine oricum )
Va doresc un weekend relaxant in continuare! Stay tunned....
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by mQQm
Adela, da' si tu ai primit de ziua ta o sticla de 2 l de 7up de jumate plina, cumparata "on sale" cu 99 de centi de la pravalia de langa scoala, dupa antrenamentul de rugby ?
nuhu ca s-a lasat de orice activitate sportiva de vreo doi ani :-(
ba sa nu mint, o scurta perioada s-a antrenat baschet, iar acum e afara si joaca fotbal
Lemoni spune:
Intru si eu cu voi in club, eu am doua bucati unul 89 si unul 94, din experienta mea ce pot sa spun am scapat de baiarame cu cel mare destul de usor ,l-am incurajat sa ia un part time job ceva care sa-i placa si sa nu fie foarte greu pt el si asa a inceput primul lui job la cinematograf , o liniste sufleteasca pt mine vineri seara si sambata era plecat la munca pana la 12 noaptea deci nu trebuia sa ma stresez eu pe unde umbla baiatul. Acelasi lucru o sa-l aplic si la cel mic cand v-a sosi momentul. A lucrat acolo vre-o doi ani intre timp a mai crescut si
probabil ca intelege mai multe ,nu am avut inca probleme cu bautura eu chiar sunt foarte deschisa ca poate sa incerce de la noi daca vrea si eu sunt stresata ca nici macar nu incearca nu ii place mirosul si pace,ma sperie pe o parte daca ii va prinde gustul mai tirziu.
la petrecerile pe care le fac colegii lui nu se omoara sa mearga tocmai pt simplul fapt ca distractia consta in care vomita mai mult dupa ,apoi tigarile nu am dece sa imi fie frica ca eu fumez si ma streseaza in fiecare zi sa ma las asa ca macar de asta ma bucur ca fumez ca am sanse ca ai mei baieti sa aibe oaroare de ele.
Eu am inca program fix daca nu ajungi la ora la care imi spui numai iesi afara weekendul urmator.Inca merge la mine cu cel mare nu stiu daca voi reusi cu cel mic care mereu intirzie.
voi reveni.
CriPOD spune:
Pfuai, am reusit sa intru cumva, era cat pe ce sa renunt, iar, ca tare greu se misca treaba asta...
Lemoni, uelcam !!! Unde esti in Canada? Si-al meu vrea un job (teoretic doar, suspectez), dar mai are de asteptat pana la vara. Dup-aia zice ca poate aplica pe lifeguard, da' vedem. Pai esti fara ganduri daca fiu-tau a acceptat job de weekend seara! Cel mic e a saptea? Sincer, mie cel mai rau imi pare ca n-am iesit din Toronto in suburbii, dar asta e!
Adela, uite cum ma obligi sa revin cu o corectare care strica firma, iar... Omuletul asta al meu face sport la scoala, nu din intamplare sau idealism! El face sport pentru ca poate lipsi de la ore cand au competitii, meciuri. Merita orice efort, inclusiv mersul la antrenamente la 7 dimineata . Hehehe!
As avea mai multe de spus ca taman am trecut printr-un loop de roller-coaster si-am fost cam depresiva , da'i prea tarziu, poate maine...
P.S. Cineva, poate sa-mi recomande o carte de sexualitate pentru fete, pleeease?!? De-aia de ce si cum la pubertate?...
Pupu!
Lemoni spune:
Am fost norocoasa, acum numai munceste dar m-a ajutat oricum am stat linistita la momentul respectiv, cautam si acum ceva dar nu a picat inca mai asteptam. Ma intreba-i in ce clasa e cel mic a 7-a dar inca este bebic nu are nici o iesire , nici ala mare nu prea a avut au mai fost faze aiurea dar l-am pus cu botul pe labe.
Nu stiu ce carte sa-ti spun ca ar fi buna pt fata ta. O sa ma interesez. .
CriPOD spune:
Dragilor, aparui iar Se vede treaba ca fixara forumu'...
De data asta cu uimire va anunt ca e asa de suspect de liniste la noi. Dupa ce m-a zapacit luni si marti cu fitze si nervi fara nici un motiv clar (or fi fost hormonii), ragit si trantit de usi, miercuri m-a anuntat oficial ca renunta la jocul in discutie. Adica ma lupt din ianuarie cu el s-o lase mai moale, si-acu' de niciunde, el renunta de tot. Yay!!!
Mai sa fie, asa mi-a facut si cu rosul unghiilor si cu balabitul, cu toate ponoasele. Dupa ce m-am strofocat sa-l duc pe calea buna fara rezultat, asa, din senin, i-a trecut ca si cum n-ar fi fost. I-am si spus ca acum astept cu nerbdare sa puna mana pe carte la fel de subit, surprinzator si fara motiv aparent......s-a facut ca n-aude...
Si de-atunci e doar liniste si pace, un copil model . Uoh, ma dor urechile si capul. Cine stie ce va fi in urmatorul hop, ca prea e biiine acu' de cateva zile...
Acu' e la ziua unui prieten, poate mi se strica atmosfera
Lemoni, ce-a decis pana la urma fiu-tau mare? Unde merge?
Adela IT WORKS!!!! L-am sunat in seara asta de 4 ori, 'jeaba. Dupa vreo ora mi-am amintit de text msg, asadar i-am trimis unul: "suna acasa!". In 2 minute m-a sunat, hehei, cica n-a auzit telefonu' ca era in geaca.
Un weekend placut!
mm www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Xulina & un pui +
When I was a boy of 14, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5
[based on Mark Twain]
Lemoni spune:
Da s-a decis cica merge la police fundations .Am incercat la paramedic dar sunt prea multi pe loc (800 pe 40 de locuri) asa ca acum a ramas cu Police.L-am incurajat si noi e munca de guvern ,bine platita, concediu mare ,benefici,pensie.Macar sa gasesca el job dupa scoala.
chestia este ca porecla lui din copilarie este "comisarul" o coincidentza?
De mic il interesa cam tot , facea anchete peste anchete pana afla tot ce misca , asa ca incercam vedem noi ce iese.Oricum programul este foarte bun macar invatza ce e bine si ce nu e bine si stie ca nu are voie sa calce strimb ca nu il mai angajeaza astia la politie .Acum doamne ajuta.