Dr. Tutunaru (19)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by Androix

Da chiar, Claucia, te mutasi? Ce face burtica?
Aylin dupa doua nasteri cu T. sunt de parere ca am facut cea mai buna alegere. Cezariana trebuie aprobata de Vladareanu, iar daca e sa nasti noaptea are cine sa se uite la tine. Dar tu de ce pui intrebarile astea acum? Ai avut alt medic pana acum sau ai fost pana acu la T. si esti inca nehotarata?

Andreea, mama de Filip si Georgia

Andreea felicitari pentru bebe 2, am citit povestea ta, tare frumusica, sa iti traiasca cele 2 comori scumpe.

Burtica mea face bine, chiar foarte bine, e cuminte si nu ma supara cu nimic. Daca stau sa ma gandesc, asa o sarcina...imediat mai fac unul! Nu am avut nici la inceput nici greturi nici dureri nici sangerari (Doamne fereste!) nimic.

De la Tutu m-am cam mutat din saptamana 15 de dupa prima ecografie, ce sa zic, comunicarea cu el a lasat muuuuult de dorit, insa fata de alte colege de sarcina, eu am avut o foarte buna comunicare cu Ramona care m-a dragalit de la inceput. Depinde, stii, nu poti niciodata sa generalizezi, este doar experienta mea, usor aplicabila si altora insa...

Abia astept sa merg la eco - vinerea viitoare sa mai aflu una alta, sa vad bebelutza buna care nu ma supara cu nimic.
Ah, si o sa nasc la Municipal. Sora mea a nascut la Polizu pentru de acolo era dr ei - conditiile nu erau rele in ciuda a ceea ce am auzit...si desi sora mea e medic chirurg si ea (alta specializare, nu obs-gin) nu a avut conditii diferite, poate psihic.

In fine, nu consider ca singura posibilitate sau optiune in viata este un medic sau altul, m-am tot intalnit cu colege burticoase, fiecare la cate cineva.

Pupilici multi si liniste si casa (fara plans de bebe suparat, numai gangurit de bebe cumiiiinte)

clau

33+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by mav

Buna dimineata!
Fetelor, imi pare rau ca nu-mi permite timpul sa citesc ce s-a scris in urma, am o rugaminte la voi: puteti sa-mi scrieti nr de tel de la cabinetul dr T (cel de pe Str. Sandu Aldea, ca habar n-am daca mai are si altul)?
...Eu am o problema cu sarcina actuala (am mai pierdut una acum 4 luni), un hematom langa sacul gestational si am vorbit ieri cu dl dr la tel (pt prima data), mi-a spus sa fac Pregnyl de 5000, sa stau cuminte si sa vin sa ma vada la cabinet vineri, dupa ora 12.
Eu voi veni din Cta, clar fara programare. As da un telefon inainte si la cabinet... desi nu stiu cat ma ajuta....
Nu stiu cum va trebui sa procedez odata ajunsa la cabinet, ca sa reusesc sa intru la dl dr.... Imi displace ideea de a intra in locul altei persoane, poate ca mai sunt si alte urgente... dar mi-am pus sperantele in dl dr T si trebuie sa mearga totul bine!
Va rog, ajutati-ma cu un sfat!

6+ Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

daca tutu a zis sa te duci vineri dupa 12, du-te direct vineri dupa 12. se intra in ordinea venirii, asa ca intrebi care e ultima persoana, si cand iti vine randul intri. si dupa ce intri ii spui lui tutu ca ai vorbit cu el si ca te-a chemat atunci. nu mai ai de ce sa suni. nu rezolvi nimic daca suni si vorbesti cu ramona.

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

claucia, bravo, ne bucuram ca ai avut asa o sarcina usoara.

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuta spune:

Buna mamicilor si burticilor!
Am postat ieri seara o intrebare pentru voi dar vad ca nu apare pe nicaieri . Nu stiu ce sa fac, pentru ca as avea nevoie rapida de niste raspunsuri din partea voastra!
Cum pot si eu va va trimit inca o data intrebarea???
26 saptamani

Mih

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Fetelor, stiu ca mai sunt postate subiecte despre saltele bebei pe forum (le-am citit), dar vroiam sa stiu si parerea voastra. Voi ce fel de saltea considerati ca e buna? Eu am deja 3 optiuni, dar nu reusesc sa ma hotarasc. Poate ma ajutati voi.
- Dormeo Ortopedic (nu stiu, insa, daca fac si dimensiuni mai mici, 140/70, ca am vazut ca la ei pe site cea mai mica e 190/80),
- Biococos sau
- Durflex (de la Mondocarp).

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema.72 spune:

N-am scris la subiectul asta din lipsa de timp dar l-am citit cu mare atentie in perioada in care doream sa raman insarcinata si nu reuseam.

As vrea sa-i raspund lui Aylin referitor la decizia de cezariana. Eu fiind pacienta dr.T am tot citit pareri referitoare la nasterea naturala sau cezariana, faptul ca dansul nu e de acord cu cezariana la cerere, ca in Elias trebuie aprobari peste eprobari pentru asta si m-am decis sa incerc natural ( desi toata viata mea am spus ca cezariana mi se pare ideala). Si ca sa nu-l supar pe dl dr. am omis sa-i spun ca am probleme cu coloana ( o discopatie care-mi dadea mari batai de cap si ramaneam anchilozata dar care in timpul sarcinii ca prin minune nu m-a deranjat).
Am ajuns la 40saptamani si o zi, au inceput durerile, neregulate dar foarte intense, am mers la elias la monitorizare si in jumatate de ora cat am stat la aparat n-am avut nicio contractie. Asa ca dl.dr. m-a trimis acasa. A urmat o noapte in care am avut contractii la 20-30 min, dureroase si destul de lungi dar neregulate, a doua zi la fel. Era 8 martie si eu nu-mi doream sa nasc baiat pe 8 martie asa ca am rabdat eroic si seara l-am sunat pe dr. ca devenisera regulate contractiile, la 7-8 minute. M-a trimis la spital la medicul de garda care urma sa-l sune cand se apropia momentul nasterii.
Monitorizare, contractii intense ( pe grafic urcau pe la 150)care durau2-3 minute, pauza 1 minut. Nu era deloc cum citisem dar suportam. M-au suit pe masa la controlul dilatatiei si surpriza, eu nu puteam sta pe masa decat intr-o parte pentru ca ma durea coloana de innebuneam. In pozitia asta nu putea nici macar sa ma controleze dar sa mai scoata un cap de copil.
Dr de garda l-a sunat pe Dr.T. si i-a spus situatia in care ma aflam si ca dupa parerea lui este imposibil sa nasc natural.ii spusesem de problema cu coloana ( caz in care nu mai puea fi vorba nici de epidurala). Dr. T. s-a suparat foarte tare ca el afla abia atunci de problema asta si ca lucrurile ar fi decurs fara atata durere daca il informam. Mi-au facut o injectie sa diminueze contractiile in speranta ca voi naste dimineata cu cezariana cand dr.T era de garda. Contractiile in schimb s-au accentuat, devenise durerea aproape continua si foarte intensa asa ca dr. de garda l-a sunat pe dr. T. si i-a spus ca trebuie sa nasc urgent. Asa ca noaptea la ora 3 a venit dansul, anestezie generala, Mario s-a nascut la 3.25 si eu m-am trezit din anestezie pe la 5 dimineata.
Nu cred ca l-a mai sunat cineva pe Vladareanu, probabil a doua zi a fost informat.
Parerea mea este sa discuti despre nastere mai devreme si sa nu lasi ca mine totul pe final si mai ales nu uita sa-i spui orice problema de sanatate ai.

Hai ca am scris o groaza si fi-miu s-a trezit si face un concert de ma stiu vecinii.
Pupici si numai bine!
Ema si Mario(09.martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by mishuta

Buna mamicilor si burticilor!
Am postat ieri seara o intrebare pentru voi dar vad ca nu apare pe nicaieri . Nu stiu ce sa fac, pentru ca as avea nevoie rapida de niste raspunsuri din partea voastra!
Cum pot si eu va va trimit inca o data intrebarea???
26 saptamani

Mih

Din cauza ca inca esti membru nou cu pana la 10 mesaje acestea iti sunt moderate inainte sa apara pe forum asa ca apar mai tarziu decat le postezi tu, motiv pentru care si noi le putem trece cu vederea. Primul tau mesaj e pe pagina anterioara.
Nu stiu ce sa te sfatuiesc decat ca este foarte important sa ai incredere in medic si indiferent cine este acesta sa ajungeti pana la momentul nasterii sa cadeti de acord asupra modului in care iti vei aduce minunea pe lume.
Aprobabrea lui Vladareanu vine uneori foarte greu.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

ema, multumesc pentru povestea ta.

eu ma gandeam ca daca ma apuca noaptea si se impune cezariana din cine stie ce motiv, imi face cineva? ia cineva decizia? sau astept pana dimineata sa vina tutu, sa il caute pe vladareanu etc...ca intre timp multe se pot intampla!!!! Doamne Fereste!

Aylin, 29+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Androix,merci pentru raspuns!
Eu am incredere in Tutunaru dar mai stiu si ca e greu cu aprobarea lui Vladareanu. Nici nu vreau sa-mi inchipui ca as mai putea trece printr-un travaliu de nu stiu cate ore... Ar fi cam horror pentru mine si m-as bloca cu totul.
In fine,eu as fi vrut sa stiu daca acest acord il ceri atunci sau il poti cere mai devreme cu o luna de exemplu! Si cam ce fel de probleme ar trebui sa ai ca sa-l obtii? La mine, in afara de trauma psihica imensa si in continuare o mare incertitudine in privinta nasterii trecute, ar mai fi un fibrom de vreo 6 cm si probleme urate cu coloana. Oare acestea or fi destule? Poate ma mai ajuta cele cu cezariana? am citit si povestea emei
Oricum la urmatorul control voi fi mult mai tare pe pozitie si sper sa ma lamuresc!!
Va pup
26 saptamani

Mih

Mergi la inceput

si Andreea, felicitari pentru stelutele tale minunate! si pentru talentul scriitoricesc!

Mih

Mergi la inceput